Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
771
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran kartlarında Dvı - I ve Dvı - D'nin performansa olan etkisi
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamdaki sebep Gtx 980 ekran kartımda yaşadığım çok büyük Fps düşüşüydü. Benim gibi sorunu olanlar varsa Kablolarını kontrol etmeliler. Konuya gelicek olursam yaklaşık 4 gün önce kasayı temizlemek için parçaları çıkardım. Ekran kartını çıkartıp yapraklarını temizledim hava tuttum ve Genel kasa temizliğin yaptıktan sonra Dvı -D yerine ekran kartını Dvı - I bağlantısı yaptım ve yüksek Fps veren oyunlarda en basitinden League of legends'ı örnek gösterebilirim. Normalde oyun başlangıcında 500-550 Fps arası alırken Dvı - I bağlantısı ile 350 Fps alabildim en fazla. Tabi sorunun Dvı çıkışlarından kaynaklandığını hiç düşünmemiştim.

Ufak bir araştırma sonucu Monitörümün de Dvı - D destekli olduğunu öğrendikten sonra tekrar Dvı - D bağlantısı yaptım ve aldığım yüksek Fps leri şu an yine alıyorum. Ayrıca 9xx serisi ekran kartları bilindiği gibi çift Bios'lu Dvı - D de B7 biosunu, Dvı - I de B8 biosunu kullandığınıda fark ettim. Bilmeyen ve ekran kartında performans sorunu yaşayan arkadaşlara belki yardımcı olur.

Konu sadece bilgilendirme amaçlıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 23 Mart 2015; 16:47:16 >

D
9 yıl
Yarbay

500 FPS oyun oynayanlar için çok değerli bir bilgi teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Er

Teşekkürler bilgiler için :) çok ayrıntı bir bilgi olmuş. Bende de GTX 970 var ve bende istediğim performansı alamıyorum. Eve gidip hemen bakacağım DVI-D mi yoksa DVI-I mi kullanıyorum. Bende 3 monitör var. Birisi displayporttan diğeri hdmi dan ve bir diğeri de dvi-d yada dvi-i ya bağlı. Sadece birinin dvi-i ye bağlı olması acaba performansı yine de etkiler mi? denedikten sonra tekrar bilgilendireceğim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.