Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1070
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Eğer Türkiye'de aynı anda 2 türlü yönetim biçimi olsaydı ne olurdu?
K
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Örneğin her şehir oylama yaparak laiklik mi şeriat mı diye oylama yaparak kendi yönetim biçimini seçseydi ülkemizde neler olurdu?

Bence ne olurdu biliyor musunuz 2 haftaya kalmadan tüm şeriatçılar laik şehirlere göç ederdi



B
7 yıl
Yüzbaşı

C
7 yıl
Yarbay

Oyle bir sey olsa "laikciler" dediklerinin ulkesinde yasamak isterler. Mesela kadinlar haklarinin olmasini mi olmamasini mi isterler? Tek baslarina sokaga cikamayacaklari, uzerine kuma getirilecegi, zorla kapatilacaklari, tecavuze ugrasa bile zina sucuyla yargilanacaklari ulke istemezler.

Mesela bugun ulkedeki herkese 2 secenek sunulsa, deselerki "Almanya(abd, ingiltere neyse) yada Suudi Arabistan(herhangi bir seriat ulkesi) seni alacak, simdi sahip oldugun gibi ev, is, araba imkanlarini da verecek hatta vatandaslik verecek. Bunlardan birini secmen gerek." deseler nereyi secerler sizce? Ulke disinda asla yasamayacagini bilenler kotuler ama ya gercekten firsatlari olsa?



P
7 yıl
Binbaşı

Bu topraklarda bir bütünü iki veya daha fazla parçaya ayırdığınızda olacak şeyi size söyleyeyim. Her biri bir diğerini düşman olarak görür, savaş çıkartırlar ve birbirini kesip yok etmenin peşine düşerler. En küçük farklılığa ve aykırılığa hoşgörü göstermeyen, medeniyetten 40 ışık yılı uzak ilkel toplulukları parçalara bölmeyi düşünmeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 2 Ağustos 2017; 14:47:37 >

B
7 yıl
Yarbay

Şeriatı seçenler Cihat yaptıklarını iddia birbirlerini öldürürlerdi

Bu sayede kendi kendilerini yok edecekleri için rejim tekrar laiklik olarak kalırdı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ü
7 yıl
Yarbay

Şeriatçı tarafdakilerin yüzdede sekseni laik demokratik tarafa kaçardı.Geriye kalanlarda birbirini her gün vururdu



S
7 yıl
Yarbay

Ülkede Bir kaç yıla kadar böyle durum zaten vardı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.