Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
26
Cevap
128290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
efsane kasa toyota corolla
A
17 yıl (1470 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

seleam arkadaşlar.
bu efsane kasaların hangi modelleri daha çok tutuluyor?
x, xL uzantılı modeller arasında ne gibi farklar var?
teşekürler.



A
17 yıl (3381 mesaj)
Yarbay

1.6 gli klimalı tadından yenmez
gli xli arabanın donanımı gösteriyor işde güncel modellerde arkaya yazmıyorlar örneğin yeni corolladaki class comfort elegant gibi ben şahsen böyle biliyorum forumdan onaylayanlarda olacaktır bu konuyu en iyi toyota bölümünde efsane kasa topici var ooraya sor cevab alırsn


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
17 yıl (7513 mesaj)
Yarbay

efsane kasa kaç model oluyo yani ? resim koyabilirmisinz? cahilliğime verin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl (2015 mesaj)
Binbaşı

93-98 arası üretildi.

XL, GL donanımları karbüratörlü motorlara sahip, XEİ ve GLİ donanımları injeksiyonlu motorlara sahip. XEİ ve GLİ tutulanları.

Ayrıca GLİ olupta kliması olmayanlarda var. XEİ'lerinde klimalı olanlarıda var.

Birde 98 yılında specialler çıktı. Bunlarda ABS'li,klimalı, hem ABS hem klimalı olanları çıktı. 99 yılında kasa değişti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl (12370 mesaj)
Yarbay

birde XLI var.
donanımı XEI ye göre daha düşük.

bende şöyle biliyorum.
XL,XE 1.3 motor.
XLI,XEI ve GLI 1.6 motor.
en düşük donanım XL ve XLI de.
sonra XE ve XEI de. en donanımlı ise GLI.

quote:

Orjinalden alıntı: mukeya

93-98 arası üretildi.

XL, GL donanımları karbüratörlü motorlara sahip, XEİ ve GLİ donanımları injeksiyonlu motorlara sahip. XEİ ve GLİ tutulanları.

Ayrıca GLİ olupta kliması olmayanlarda var. XEİ'lerinde klimalı olanlarıda var.

Birde 98 yılında specialler çıktı. Bunlarda ABS'li,klimalı, hem ABS hem klimalı olanları çıktı. 99 yılında kasa değişti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl (3821 mesaj)
Yarbay

xl,xe 1.3 Karburator lu motora sahıptır. Sehır ıcı ıcın ıdealdır
XL modelı duz modeldor yanı donanım yoktur.
XE gevde rengı tampon, radyo-kaset calar,4 hoparlor(phılıps)elektrıklı on camlar opsıyonel klıma ve hıdrolık dıreksıyon.

1.6XEI,XLI,GLI 16 valf 1.6 motor.
1.6 XEI de XE ye ek olarak hıdrolık dıreksıyon
GLI de XEI ye ek olarak otomatık arka camlar, kadıfe doseme ve kapı panellerı, ayarlanabılır arka koltuk baslıkları,yatırılabılır arka koltuk ve bel destek ayarlı surucu koltugu bulunur.

Ayrıca GLI de specıal olarak bır ek paket cıkartılmıstı. Surucu hava yastıgı ve ABS bulunmaktaydı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
17 yıl (418 mesaj)
Yüzbaşı

ayrıca 93 den önceki modelleri de efsanedir ve o modellerde xl olup 1.6 motor karbürotörlü klimalı hidrolik direksiyonlu ve yere yakın olup çok sağlamdır.Konya da çok iyi para etmektedir.Örnek:
http://www.sahibinden.com/bakmadan_gecmeyin_1_6_xl-05WQQaXQQ13026305WQQpXQQdisplayitem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl (4189 mesaj)
Yarbay

Benim bildiğim bir başka nokta ise 98 modellerinin 114 Beygir ; 96-67 modellerinin 105 Beygir olduğu tabi 1.6 Motor için.

Tabi yanılıyor da olabilirim var mı böyle bir durum ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl (3381 mesaj)
Yarbay

bizde 1.3 xl vardı kliması felan yoktu ama hidrolik direksiyon vardı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl (781 mesaj)
Yüzbaşı

En donanımlısı GLI.



B
17 yıl (12546 mesaj)
Yarbay

Heralde XLİ'ler tutuluyor.Onlar full galiba.Arkadaşımda 98 XLİ var.Abs+Airbag+Klima var araçta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl (3821 mesaj)
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Heralde XLİ'ler tutuluyor.Onlar full galiba.Arkadaşımda 98 XLİ var.Abs+Airbag+Klima var araçta.

XLI ler h.dıreksıyon ve klıma opsıyoneldı. ABS ve AIRBAG sunulmamıstı. Arkadasınızdakı aracın XLI oldugunu sanmıyorum ama surdan anlasılabılır. Icrede ıc kapı tutamakları uzun sekılde cam acma dugmesını kapsıyor mu?
Dıreksıyon 4 kollu mu?
Ve tamponlar boyalı mı?
Buradan aracın XLI ve ya XEI olma ıhtımalını cozebılırsınız.

NOT: Yanlıs anlama olmasın amacım sızı sorgulamak degıl. Sadece modelı tam cozebılmek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl (12546 mesaj)
Yarbay

O zaman XEİ olabilir.Yanılıyormuşum sanırım.Direksiyon 4 kollu.Airbag olduğu için.Tamponlar boyalı.Dediğiniz gibi can açma düğmesi de aynı şekilde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl (681 mesaj)
Yüzbaşı

Bu kasaların fiyatı çok çok yüksekten gidiyor nedendir acaba?



M
17 yıl (8644 mesaj)
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Benim bildiğim bir başka nokta ise 98 modellerinin 114 Beygir ; 96-67 modellerinin 105 Beygir olduğu tabi 1.6 Motor için.

Tabi yanılıyor da olabilirim var mı böyle bir durum ?


evet doğru, 93,94,95 ve 98 model 1.6 xli,xei ve gli'ler 114 hp, 96-97 model olanlar 105 hp. Bizde 96 gli vardı araba deli gibi kaçıyordu müthiş bi motoru vardı. Ayrıca çıkardığı egzos sesine de hayrandım kendine has çok güzel bi sesi var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl (4189 mesaj)
Yarbay

Evet hocam o egsoz sesi o Prrrrlaması bitiyor zaten


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
17 yıl (5271 mesaj)
Yarbay

Benim arkadaşında 98 GLİ Corollası vardı. Araçta ABS, klima, hava yastığı tam donanımlıydı. Galericinin biri 4 ay önce arkadaşın arabaya 14.250 verip aldı. Fiyatı 16.000'den açtığı arabayı 4 gün sonra 15.750'ye sattı. Aracın km 163.000'deydi. 1 kere sorun çıkarmamıştı. Arkadaş şu an pişman ve arabayı geri almaya çalışıyor. 14.500 teklif etti ama adam satmıyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl (323 mesaj)
Yüzbaşı

Ya arkadaş efsane diye diye iyicene ..kunu çıkardılar işin......Adam 96 gli ye 14.500 tl istiyor artık insaf yani..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl (20355 mesaj)
Yarbay

1998 Model 11 Yıllık Otomobil

21.000 TL (2006 model Peugeot 307 HDi fiyatına)

Toyotanın en tutulan ve en güzel kasasının en son modeli olan 98' Toyota Corolla 1.6 GLİ Special arayanlara müjde !!! Aracım ilk el olup 97 yılının 12 ayında aldım. O zamandan beri bende bulunmaktadır. Garaj arabasıdır. Aracım diğer corolla'lardan cok farklıdır. İlk farkı motor gücünde hissedebilirsiniz. Orjinal 115 beygir gücü olan 1.6 motor diğerlerinden her zaman bir adım öndedir. Aracıma hiç tüp taktırmadım. İlk günkü performansını hala korumaktadır. Yetkili servisinde tüm km bakımları zamanında yapılmıştır. Orjinallik hastası olduğum için yetkili servisi haricinde vidası oynatılmamıştır. Aracım 129000 km de olup tek elden kullanıldığı için cok temizdir. Aracıma çelik jant taktırdım. Sırf aynısı olsun diye stepneye bile çelik jant aldım. Camların flimli oluşu ayrı bir hava katmaktadır. Aracıma ilk aldığımda orjinal totota ablemli alarm taktırmıştım ilk günkü gibi çalışmaktadır. Gece görüşü daha iyi ve daha güzel olması için xenon far sistemi bulunmtadır. Aküsü 1 ay önce değimiş olup tüm ağır bakımları sadece yetkili servisinde yapılmıştır. Ayrıca döşemelerin orjinalliğine hiçbir zarar vermeden kendi üzerine özel olarak deri döşeme yaptırdım. Deri istemeyenler cıkartabilir altındaki orjinal kılıflarıyla ilk günkü gibi binebilir. En ufak bir yanık ya da lekesi bulunmamaktadır. Aracımda çok küçük bir hasar sonrası 3 adet değişen vardır ancak orjinal hastası olduğum için yetkilii servisinde orjinaliyle değiştirdim boya herşeyli orjinaldir. Yürür aksamı yada herhangi bir yerinde en ufak bir hata kesinlikle yoktur. Yine diğer corollalardan farkı GLİ Special olmasıdır. Bunun anlamı yan dikiz aynaların elektirikli olması ve sürücü hava yastığının olmasıdır ve başka bir sürü ek özellik. Diğer corollalarla karıştırmayınız lütfen sınırlı sayıda üretilen GLİ Special cok ama cok farklıdır. Eksta olarak pıonner marka çok kaliteli bir cd çaları mevcuttur. Ve son olarak eşi bulunamayacak olan aracımın plakasıda çok güzeldir. Antalya plakadır son dört rakamı 2121 le biter. Rengi corollanın en tutulanı bordodur. Klima ve hava yastığı orjinal olup orjinal ABS sistemi mevcuttur. Lafın kısası araba her yönüyle muayyerdir. Paraya ihtiyacım olduğu için satılık değildir yanlızca üst versiyon yeni bir araç alma düşüncemden dolayı dediğim rakamı veren olur ise satabilirim. Bu arabanın değerini bilenler bilir. Fiyatım kesinlikle pazarlık yapmamak şartıyla 21.000. TL dir. Dediğim gibi yalnızca almak isteyenler arasın yada mesaj atsınlar. Bu rakamın altında kesinlikle vermem arabamı çok seviyorum yanlızca bu rakamı vermek isteyenlere bulunamayacak bir corollamı verebilirim. Corolla hastalarına duyurulur.!!!

21.000 TL
Antalya / Konyaaltı / Arapsuyu
İlan Tarihi 12 Mart 2009
Marka Toyota
Seri Corolla
Model 1.6 GLi
Yıl 1998
Km 129000
Renk Bordo
Motor Hacmi 1301 - 1600 cm3
Motor Gücü 101 - 125 arası
Yakıt Tipi Benzinli
Vites Manuel
Aktarma Önden Çekiş
Kasa Tipi Sedan (4 kapı)
Türü Satılık
Durumu İkinci El
Garanti Kapsamında Hayır
Takaslı Hayır
Plaka / Uyruk Türk Plakalı
Kimden Sahibinden

http://www.sahibinden.com/hastasina_98_corolla_gli_special_full_full-20WQQaXQQ13023640WQQpXQQdisplayitem


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl (5218 mesaj)
Yarbay

Bazen şaşırıyorum insanlara... Tamam zamanın iyi arabası ama şu anda 2.el "efsane kasa diye tabir ettikleri!" corolla lar için çok uçuk fiyatlar istiyorlar...

Birde 10 yaşın üstündeki arabalarda Havayastığının olmasının pek bir anlamı yok; Üretici firmalar havayastığının düzgün çalışmasına maksimum 10 sene garanti veriyorlar.10 yıldan sonra serviste kontrol edilmesi, gerekiyorsa değiştirilmesi öneriliyor... Yani On yıldan sonrası için garantisi yok...ya açılır yada açılmaz...Şanş:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.