Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
256
Cevap
120764
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Effortless English sistemiyle çalışan var mı?
E
13 yıl
Onbaşı

Effortless English derslerinin tavsiye edilen çalışma şekli Effortless Engish setlerinin resmi sitesinde açıklamalar var.

Konu hakkında bilgi edinebileceğiniz linklerden bazıları:

http://effortlessenglishclub.com
http://www.ingilizcetube.com/effortless-english-metodu
http://www.effortlessenglishpage.com
http://www.youtube.com/watch?v=5_ulE6gdMKY
http://effortlessenglishsite.com

Ayrıca Effortless Forum diye de bir forum siteleri var. Oraya da üye olun ve ordaki insanlarla yazışın.

http://effortlessenglishforums.com


BENİM ÇALIŞMA ÖNERİLERİM

En önemli noktayı baştan söyleyeyim: Kendini hiç kasmayacaksın, kendini zorlayarak veya sıkılarak değil, keyif alarak, zevkle dinleyeceksin, bunun yolunu bulacaksın. Kendini zorlayarak yaparsan beyin barikat kurar ve direnir, fayda yerine zarar verebilir (şaka değil, çok ciddiyim).

Her ders setini en az 1 hafta (günde 2-3 saat dinleyerek) işlemek gerekiyor. 2 hafta dinlemek çok daha iyi. Ne kadar çok dinlersen, kalıplar o kadar çok bilinçaltına işliyor, unutma riski ortadan kalkıyor ve en önemlisi konuşurken bu kalıplar otomatik olarak dilinin ucuna geliyor ve farketmeden onları kullanıyorsun.

Bu setin hedef kitlesi İngilizceyi orta veya üstü dizeyde bilip de konuşamayanlardır. Gerçekten de bu konuda başarılı ama şaşırtici biçimde gramer bilgisini de gramer kitapları paralamaktan daha çok artırıyor.


Her bir ders seti aşağıdaki derslerden oluşuyor:

1. Makale: Bir konuda çık kısa bir makale veya hikaye (mp3 ses dosyası ve birebir metni-trascript).
2. Wocabulary: Makaledeki bazı kelimelerle ilgili açıklamalara ve örneklere yer verilen bir mp3 dosyası ve metni.
3. MS (Mini Story): Makaledeki kelime ve kalıpları kullanarak oluşturulmış kısa bir hikaye ve onunla ilgili soru-cevaplardan oluşam bir mp3 dosyası (ve metni).
4. POV (Point Of View): MS dersindeki kısa hikayenin farklı zamanlardaki söylenişinden oluşmaktadır. Örneğin 'simple present tense' kullanılan bir hikayeyi, bu defa, “past tense”, “perfect tense” ve “future tens”lerde anlatıyor. Böylece zamanların pratik olarak anlaşılması sağlanıyor. mp3 ve metin.
5. Commentary: Makalenin konusu ile ilgili A.J'in yorumlarından olusan bir audio dosya (her sette yok)

Çalışma tarzı önerisi:

1 - Önce makaleyi birkaç kez dikkatle dinliyorsun. Ne dediğini, mümkün olduğunca iyi anlamaya çalışıyorsun. Anlamasan da dikkatle ve ne dediğini anlamaya çalışarak dinlemek gerekiyor. Bu dinlemede, tek tek kelimelerin anlamlarını, kullanılan kalıpları veya diğer gramer kurallarını düşünmeyecek sadece söylenenlerin anlamına odaklanacaksın. Her dinlemede, bir öncekine göre, biraz daha anladığını farkedeceksin.

2 - Sonra yazılı metni okuyorsun, bilmediğin kelimeler veya çok aşina olmadığın deyimler veya kalıplar varsa altını çiziyorsun.

3 - Altını çizdiğin kelime, deyim ve kalıpların Türkçe anlamlarını sözlükten bakıp (İngilizce-İngilizce sözlük kullanma alışkanlığın varsa daha iyi tabii) yan tarafına not alıyorsun. (Ayrıca bir deftere işaretli kelimelerin içinde geçtikleri cümleyi not almakta çok büyük yarar var. Zaman zaman defteri açıp bu cümleyi okumak uzun süreli hafıza açısından çok yararlı).

4 - Sonra, eğer ihtiyaç hissediyorsan yeni kelimelerle ilgili A.J.in açıklamalarını içeren Vocabulary dersini birkaç kez dinliyorsun. Bilmediğin kelimelerle ilgili notlarını gözden geçiriyorsun. Bu derse İhtiyaç hissetmiyorsan veya fazla bir yarar bulmuyorsan atlayabilirsin.

5 - MS (Mini Story) dersini dinliyorsun. Setin en önemli dersi olup mümkün olduğunca çok tekrarlanması ve sorulara, verilen kısa aralıklarda, vücut dilini de katarak yüksek sesle cevap verilmesi tavsiye edilmektedir. MS dersini dinlerken, sorulara verilen kısa aralıkta cevap veremiyorsan, süre yeterli gelmiyorsa, mp3’ün durdurma düğmesine basıp durdurarak cevap verebilir, sonra tekrar basıp devam edebilirsin)

6 - POV dersini dinliyorsun.


7 – Bu ilk turdan sonra buna benzer aşağıdaki adımları tekrarla:
- Makalenin metnini yüksek sesle oku,
- Makalenin mp3’ünü dinle.
- MS-Mini Story dinle, cevap ver (Mimkün olduğunca çok)
- POV dinle
- Vocabulary ve Commentary derslerini de eğer ihtiyaç hissediyor, yarar görüyorsan dinle yoksa atla.

Bütün dinlemeler, dikkatle ve anlama odaklı olmalı. Yani gramere veya kelime bilgisine değil, anlatılanların ANLAMINA odaklanmak gerekiyor.
.
- Eğer istersen sonraki günler aynen tekrarlamak yerine kendine uygun bir dinleme programı yapabilirsin. Sadece dinleyerek, arada bir de metni okuyup, yeni kelime, deyim ve kalıplara göz atmak iyi bir yöntemdir.

En büyük ağırlığı MS dersine vermekte büyük yarar var.

İlle de belli bir kalıp ve belli yöntem ve koşulları yerine getirmek için asla dinlemeyi erteleme. Önerilen çalışma biçimi sadece yardımcıdır, ille de öyle yapacağım diye dinlemeyi bir dakika bile erlelememelisin. Mükemmel iyinin düşmanıdır. Bir işi ille de mükemmel olsun diye ertelersen, aslında genellikle o işi iyi yapmaktan vazgeçmiş olursun.

YÖNTEMİN EN ÖNEMLİ ETKİNLİĞİ: ANLAMAYA ODAKLANARAK DİKKATLİCE DİNLEMEKTİR.

MS dersinin sorularına yüksek sesle cevap vermek ve yazılı metinleri yüksek sesle okumak da konuşma yeteneğini gelişimi için çok yararlıdır.

Bu benim tavsiye ettiğim çalışma biçimidir. Ancak, herkesin şartları farklıdır, dolayısıyla bu şartları yerine getirmesi sorun olabilir. O nedenle, bu programı örnek alıp, kendi şartlarına uyarlamak gerekir. Eğer yaşamını bu programa göre düzenleyemiyorsan, programı yaşamına göre uyarlayacaksın. Kendimden örnek vermem gerekirse; ben de yukarıdaki programın tahminim %30 kadarını ancak uygulayabildim. Durumu değerlendirdim ve ancak servisle işten eve gidip gelirken serviste çalışabileceğimi anladım. Buna göre çalışmamın büyük bölümü serviste sadece tek taraflı dinlemekle geçti. Diğer anlattığım etkinlikleri fazla yapamadım. Yine de bir dersanede öğrenebileceğimden çok aha fazla öğrendim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Çavuş

Gençler bu setlerin faydası olur ama kime? Effortless ve Learntoenglish setleri bende de mevcut. Fakat listening için faydası oluyor. İngilizce öğrenmendeki amaç nedir? KPDS den 80 almak mı? Konuşabilmek mi? Toefl dan 100 almak mı? Önce ihtiyacını belirle bence.

Eğer çok temelin yoksa basit ve türkçe anlatan bir gramer kitabından başla. Sonra en az upper intermediate seviyesine kadar kelime öğren ve bol tekrar et. Daha sonra bu setlere bakarsın. hem listening hem speakingin gelişir.

Yok dersen ben direkt günlük dili konuşabilmek istiyorum. Dahasını istemem o zaman rosetta stoneye bak. Sadece düştüm, canım acıyor, bisiklete binelim, gmerhaba, bu kaç para? masada elma var gibi günlük dil için rosetta stone yeterli.

rosetta çok sıkıcı, zaten saatlerce çalışıyorsun bir ders bitmiyor. ilerletmek çok çile. ama konuşturuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

I think books are better than virtual English.


Kitaplar dediğine göre heralde kitaptan öğren diyor arkadaş


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
13 yıl
Yüzbaşı

Setle ilgili çok fazla özel mesaj aldım, buraya genel bir açıklama yazıyorum.

"effortles english" seti toplam 1,7 gb boyutundadır. Orjinal seti sitesinden 97 dolara alabilirsiniz.http://www.effortlessenglishclub.com


****************************************************************************************

Diğer gelen sorularda ise olarak nasıl çalışacağız deniyor;

Başlangıç derslerinde her derste 1 adet pdf text ve onun okunuşu mp3 dosyası, 1 adet vocabulary mp3 dosyası, 1-2 adette mini story mp3 dosyası oluyor. İleri derslerde ek dosyalar var ama onlar kafanızı şimdi karıştırmasın.

1. Öncelikle pdf yazı dosyasını okuyun ve onu seslendiren mp3 dosyası dinleyin, o dosya genelde 1-2 dakikadır. Bilmediğiniz kelimeler varsa onları sözlükten bakın. Burada önemli nokta o dosyaya çalışmayın, ezberlemeyin, bişey anlamazsanız endişelenmeyin. Sadece okuyun.

2. Daha sonra text dosyası açıkken vocabulary mp3 dosyasını dinleyin, çok basit bir ingilizce ile konuyu size anlatıyor, 10-15 dakika arası tutuyor.

3. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra en önemli dosyaya geçiyoruz, mini story : 1-2-3 dosya olabilir, 10-15 dakika arası sürüyor.
İşte bu ders sizi ingilizce konuşturacak sır dosyası. Hoca burada şunu vurguluyor, dinle ve tekrar et ile ingilizce öğrenemezsin diyor. Sır dinle ve cevapla, bu şekil ancak konuşursunuz diyor.

Mesela, sarı saçlı bir kız yolda yürüyordu diyor, sonra kızın saçı ne renk diyor. Siz en kısa sürede soruyor cevap vermeniz gerekiyor. Beyin soruyu türkçeye çevirmeden anında ingilizce duyup ingilizce cevap vermelisiniz. Sonra hoca başka bir cümle kuruyor, ve o cümle ile ilgili soru soruyor. Bu çalışmaları sabah öğle akşam yapınca beyin ingilizce düşünme eğilimi sergiliyor. ve 6 ayda akıcı konuşacaksınız diyor. Ben henüz 1,5 aydır çalışıyorum, zaman zaman yeni tecrübelerimizi paylaşacağım. Görüşmek üzere...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Onbaşı

Ben Effortless English setlerinin birçoğunu dinledim ve geleneksel yöntemlerle kafa patlatarak 20 yılda sağlayamadığım ilerlemeyi bu setlerle bir-iki yıl içinde sağladım. Hem de hiç kendimi sıkmadan ve özel olarak zaman ayırmadan. Servisle işten eve gidip gelirken yolda dinledim. Diğer yöntemlerle harcadığım para önemli değil de harcadığım zamana yanarım ki ne yanarım... Keşke bu sistemden daha önce haberim olsaydı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Onbaşı

tamamen yanlış
insanlık tarihi boyunca kitaplardan dil öğrenmiş tek bir kişi bile yoktur.
ben görmedim ve duymadım ama iddia ediyorum, tarih boyunca da tek bir kişi yoktur.
saz çalmayı kitaptan öğrenen varsa, dil öğrenen de vardır.
saz çalarak, dil de dinleyerek ve konuşarak öğrenilir, başka bir yolu yok


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyinn31
O
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Power english kolay geliyorsa neyden başlamamı önerirsiniz? Power english çok kolay geliyor.

Hocam Power English kolay geliyorsa zaten artık radyo, dizi haber vs izlemeniz uygun olur diye düşünüyorum veya advanced podcastlar vardı açtığım bir konuda pdf'li...

Ancak bu hocaya sempatiniz varsahttp://learnrealenglish.com/ advanced düzeyde diyorlar bir ilgilenin derim belki beğenebilirsiniz..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

Ben bu sete Haziranda başladım ve bitirdim.Tabi bunun öncesinde sıkı bir gramer çalışması yaptım,hatırlama babında.Arada internetten kindle'a seviyeli kitaplar indirip bütün seviyelerden 5'er 10'ar tane kitap bitirdim.Harry Potter'ın bütün kitaplarını ve Agatha Cristie'nin 20'ye yakın kitabını okudum.Benim şöyle bir sorunum var.Power English'e geçtim ama çok kolay geliyor ve anlamadığım bir şey yok.Ama ne zaman biraz ciddi takılsam,gazete ya da makale okumaya kalksam bilmediğim bir sürü kelime çıkıyor.Dediğim gibi gramer konusunda hiçbir sıkıntım yok ama kelime bilgim iyi seviyede değil.Bana şöyle 2-3 sayfalık kısa hikaye ya da haber tarzında ileri seviyede okuyup bol bol yeni kelime öğrenebileceğim ve edebi olarak gelişebileceğim bir kaynak söyler misiniz?Ya da Kindle'a indirebileceğim herhangi bir dergi türü bir şey.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ç
9 yıl
Yarbay

bu setle 6 ayda ingilizcem baya aşama katetti arkadaslar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Tell Me More seti ile bu Effortless 'in fark nedir acaba



C
13 yıl
Binbaşı

Şu an dinliyorum hikayelerini ve ilkinde anlamanız güç oluyor ama tekrara alırsanız birkaç defa sonra hikayenin anlamadığınız bölümleri kulağınızda canlanıyor. Böylece anlayabiliyorsunuz. Bilmediğiniz kelimeler pdf dosyasından bakıp öğrenebilirsiniz.

Bu yöntemle vocabulary ve listening problemin halledebilirsiniz. Gramer için piyasada satılan bir çok yayın var. Murat Kurt un English Grammer kitabı öğreticidir. Geriye Writing ve Speaking kalıyor.
Writing için sosyal paylaşım sitelerinden arkadaş edinip ingilizce yazışabilirsiniz. Speaking için ise bilen biriyle konuşmak şart.

Ayrıca yabancı filmleri ingilizce altyazılı veya sadece ingilizce izlerseniz daha iyi olur. Filmi anlamayı beklemeyin. Önemli olan zamanla anladığınızdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Onbaşı

EFFORTLESS ENGLISH sistemi DOĞRU SEÇİM. Dil %60-70 dinleyerek, %10-15 Okuyarak, %10-15 Konuşarak ve %10 diğer dil etkinlikleri ile öğrenilir. Dinlemeyi esas almayan bir sistemin dil eğitiminde başarı şansı sıfırdır. Sadece okuyarak veya sadece gramer kuralı ve kelime ezberleyerek asla ve asla bir dil öğrenilemez. Sadece dinleyerek dil öğrenilebilir ama konuşma egzersizleri ile okuma da (esas ağırlığı dinlemeye vermek şartıyla) işin içine sokulursa daha hızlı ve kalıcı öğrenilebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

quote:

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

quote:

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

arkadaşlar bu setin bölümlerinin çalışma sırasını yazarsanız sevinirim. flow english ten mi başlayalım?

Power English'ten başlaman en iyisi olacaktır.


kardeş ben anlamadım biri diyor flow dan başla biri diyor original enlish den başla sen diyorsun power english den başla. ben a.j nin power english i piyasaya sürüp sonra kaldırdığını duydum neden bir bilginiz var mı?

Kusura bakmayın sürekli yanlış yazmışım.
Aslında İngilizce seviyenize göre hangi setten başlayacağınız değişir.

Programın kendi sitesinde aşağıdaki ibareler yer almaktadır.

quote:

İngilizceniz pre-intermediate ve intermediate (orta) seviye ise ====> Effortless English seti daha uygundur.

İngilizceniz Intermediate ve advanced (orta ve ileri) seviye ise ====>Power English setini önemle tavsiye ederim.




kardeş peki effortless english setinde ilk hangisinden başlayacağız (en düşük seviye olarak) ben şimdi flow ve original english i indiriyorum.


Bu setle ile ilgili araştırmalarım sonunda Orjinal English (Effortless English) seti ile başlanması gerektiğine karar kıldım.

Flow English Orjinal English'ten daha düşük seviyedeymiş fakat içerik olarak önerilmiyor ve buna başlayacağınıza Orjinal ile başlamak öneriliyor.

Orjinal ile başlamak için de tabi ki A.J'in konuştuğu videoların yarısından çoğunu anlayacak ingilizce bilginin olması gerekiyormuş.
Bende Orjinal English'e başladım fakat devam edemedim. En kısa zamanda bitirmeyi planlıyorum.

Orjinal bitirip, Power English'e geçmek gerekiyor.

Önce Orjinal sonra Power'ı bitirince; Learn Real English Conversations, Business Lessons, Economics setlerine de bakabiliriz.

Yine bu setle ilgili Türkiye'deki destekçisinin şu notlarını ekliyorum.

quote:


admin
Ağustos 10, 2011, 3:34 pm

Merhaba Yasemin, Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Dersleri alıp kullanmaya başladıktan bir iki ay sonra, ne kadar doğru bir karar verdiğinizi kendiniz de anlayacaksınız. Bu dersleri alarak kendiniz ve geleceğiniz için harika bir yatırım yapmış oluyorsunuz.

Hangi seti alacak olursanız olun; dersleri “ingilizce çalışma rehberi” yazımızda anlattığımız gibi çalışın. Yani özetle, her gün en az iki saat ve bir ders setini en az 4-5 gün boyunca çalışın. En önemli dersimiz mini story mp3 dersidir. Bu derste sorulan kolay sorulara yüksek sesle cevaplar verin.

Şimdi kafa karışıklığınızı önlemek için söz konusu ders setlerini kısaca özetleyelim. Flow English ders seti ile Learn Real English setleri, AJ Hoge ve arkadaşları tarafından birlikte hazırlanmış ders setleridir. Bunlardan Flow English çok fazla tutulmadı ve kapsam olarak da diğer ders setlerine göre biraz zayıf kalıyor. Learn Real English seti de içerisinde daha çok slang ve idioms barındıran, audio article mp3 dersinde iki kişi arasında geçen günlük konuşma örnekleriyle hazırlanmış, kapsam olarak Flow English’ten biraz daha iyi bir set.

Original Effortless English seti ve daha sonrasında piyasaya çıkan Power English seti ise tamamen AJ Hoge tarafından hazırlanmış, piyasada en çok bilinen ve sevilen, benim de öncelikle tavsiye ettiğim ders setleridir. Sizin seviyeniz için Power English setinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Gerçekten çok kalite bir set olduğunu tekrar belirtmek isterim. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezayirli -- 3 Ağustos 2012; 17:39:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Yüzbaşı

İngilizce öğrenmek için uzun uzun araştırmalar yaptım. Özellikle online ingilizce eğitim veren siteler ile başlamak istiyordum. Sonra bu seti tesadüfen duydum ve "Efortless English" seti ile başladım. Videoları %80 anladım seviyeme uygun. Power english setinide indirdim ama bana biraz ağır geldi, o sete seneye çalışacağım.

Vaat edilen süre 6 ay ( 180 gün), ve akıcı olarak konuşacaksınız ve anlayacaksınız diyor.

28 temmuz cuma günü ilk ders setine başladım. ve Her Hafta cumartesi günü yeni sete geçiyorum. en az 1 hafta bir sete çalışmak gerekiyormuş, zorlanırsanız 2-3 hafta çalışın ve sonra yeni sete geçin deniyor. Ben henüz Zorlanmadım

Level1: 8 Ders
Level2: 8 Ders
Level3: 20 Ders
Level4: 3 bonus ders, toplam 39 ders seti var, hedefim 39 hafta boyunca hiç boşluk vermeden günlük çalışma yapmak.

Şu ana kadar 4 set bitti, 5. sete 3 gündür çalışıyorum

LEVEL 1
1. 1_A_Day_for_the_Death_Lessons_UDS
2. 1_A_Kiss_UDS
3. 1_Bubba_s_food_lesson_UDS
4. 1_Changed_UDS
5. 1_Drag_UDS ( şu an bu konudayım )
6. 1_Intimacy_UDS
7. 1_Secret_Love_UDS
8. 1_The_Race_Lesson_UDS

Bu set ile ilgili, türkçe bütün siteleri okudum , yorumları tek tek takip ettim, set kafama yattı ama gerçek işe yarayıp yaramadığını bilemiyorum. Genelde insanlar, çok güzel set faydalı vs diyorlar. Genel ifadeler var.

Bu konuda yaşayan bir örnek olmaya karar verdim. 180 gün, sabah öğle ve akşam bu seti çalışacağım, ve deneyimlerimi sizinle arada paylaşırım.

Çok araştırdım uzman düzeyine geldim :) , her türlü sorunuzu yazabilirsiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
13 yıl
Er

Carlos buys a new car .. şeklinde rüyalar görmeye başladım normal mi ya bu..:))

Bu arada ofisime gidip gelişlerde dinliyorum, özellikle ministory kısımlarını çünkü heyecanlı bir şekilde başka yerlerde cevap vermeye kalkınca ciddi ciddi adama deli gözüyle bakıyorlar.
Yarın ilk dersin bir haftası dolacak ve acaba ilk haftada bitirsem de arada sırada tekrar mı etsem diye düşünmeye başladım.

gerçek fikrim, bende daha yeni başladım ama okuduğum ingilizce metinleri genellikle anlayan ben, yurtdışında yaptığım bir fuar gezisinde ingilizce konuşmak konusunda ne kadar yetersiz olduğumu anladım.
Şimdi tekrar bir ingilizce kursuna yazılsam gene aynı şeyler olacak ve bana birşey katacağını düşünmüyorum .

bir de bende text dosyası çıkmadı ve 26 ders var. Verebilen olursa çok memnun olurum. Gerçi başlangıç bile bu hızla bir sene sürer ama...:)) amaç konuşmak değil mi katlanacağız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: soryy

bende başlıyacam bu sete

sabah akşam kursa giderken otobüste dinlesem yeter heralde

7x2 haftada 14 defa yavaştan birfaydasını görürüm.


Aynı şekli ben uyguluyorum çok faydası oluyor. Sabah giderken akşam dönerken dinliyorum günde 2 defa ve otobüs yolculuğum çok verimli ve zevkli geçiyor.
Evde oturup dinlemek çok sıkıyor ama otobüsde hiç sıkılmıyorum Yarın 4. sete başlıyorum. Her seti 1 hafta dinliyorum. İlerlemeler çok iyi bende kursta kendimi farkediyorum bariz bir şekilde.
En yakın zamanda başla hocam ilerlemelerini ara ara sende yaz değişimlerini filan yazarsan insanlar motive olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

power english in linkini atabillecek biri var mıdır?



P
10 yıl
Çavuş

en sevdiğim İngilizce eğitim setlerinden biridir effortless english. yeteri kadar zaman ayrıldığı zaman kesinlikle faydalı oluyor. dinleme kısmının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir settir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay

Bence yürüyüş yapmayı sevenler mutlaka müzik yerine bunu kullanmalı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Binbaşı

Öncelikle aşağıda paylaştığım videonun %65-70 ini falan anlıyorum tahminen. 5 dakika falan izledim.

İngilizce seviyem ne başlangıç ne de orta. İlkokulu özel okulda okudum 5 sene iyi bir ingilizce gördüm. Üstünden 10 sene geçti tabi şimdi 23 yaşındayım. Telaffuzum iyidir. Hala meyvelerini toplarım. Ancak ilkokuldan sonrası yok gibi devlet okulları ingilizce seviyesi yerlerde sürünüyor biliyorsunuz. Lisede pek zorlanmadan yapar, dinlemeden dersleri de geçerdim. Ortaokulda hatta hoca kürsüsünde oturttururdu beni kopya çekmesinler diye Lisede hiç unutmam ingilizce derslerinde arkada uyurdum bir gün derste 3-4 kere hocanın sorusuna cevap vermiştim kelime anlamı olarak ders sonu yanıma gelip sormuştu hoca Ama dinlemediğimden mi yoksa unuttuğumdan mı bilmiyorum yine 50 civarı notlar alırdım. Yani seviye hemen hemen böyle iyi olan arkadaşlara seviyemi böyle özetleyebilirim ancak. Şimdi burada kendimi iyi gibi anlattım ama benim yaşlarımdaki kişiler anlar sanırım. Seviye belli ona göre yorumlanmalı. Şimdi de oyun, dizi vs çırpınıyoruz öyle kelime anlamlarından ne diyor bu arkadaşlar diye yırtınıyorum

Neyse yormadan sorayım.. benim ilk ne yapmam gerek bu sete başlamam doğru olur mu ? Gramer mi kasmalıyım biraz ? Açıklamada da adam grameri yasaklıyor vs deniyor şaşırdım Kelime mi ezberlemeliyim ? Advanced - Upper intermediate arasıyım sanırım şuan. Gerçi bunlarda nedir hiç bilgim yok. Upper intermediate seviyeye gelip öyle başlayın falan deniyor. O seviyeye nasıl geliriz ? Nasıl geldiğimizi anlarız ? Ne yapmamız lazım? Yardımcı güzel açıklamalı site var mı ? Yardımcı olursanız minnet duyarım. Çok teşekkürler.


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn2 -- 13 Eylül 2016; 3:16:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.