Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
153
Cevap
10110
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: Dünyada ilk: Koronavirüs, kanseri taklit etti (4. sayfa)
H
3 yıl
Yarbay

Tamam. O zaman "doktor'dan x'den, y'den bilim adamı olmaz" demiyoruz. Olabilir. Bunda hemfikiriz.

Peki, insan anatomisine bir doktordan daha hakim kim var? Evrimsel çalışmalarda, evrimin insanlardaki etkisini en iyi şekilde iki kişi analiz edebilir: paleontropolog ve doktor.
------
Sizinle çatıştığımız nokta bilim adamı tanımında değil. Neyin bilim olduğunun tanımında.

Bu konuda benim baz aldığım şey, elde edilen verinin hangi yöntemlerle elde edildiği. Bilisel araştırma yöntemleri bellidir. Bunlara uyularak elde edilen ve belli bir yöntem takip edilerek, belirtilen koşullarda her seferinde aynı sonucu aldığınız her yeni bulgu ve bilgiyi bilim olarak adlandırmaktayım.

Siz ise, aynı bulguyu parçalara bölüp, "fizik, kimya ve biyoloji alanında şöyle bir grup bulgu çıktı. Bunun bileşkesi şunu sağlıyor." şeklinde yorumluyorsunuz.

Bu ikisi de geçerli bakış açılarıdır. Ortada mesele yoktur. Malzeme ile uğraşan bir inşaat mühendisinin bulgusunu kimya alanına yazıyorsanız mesele yoktur. nihayetinde bilim bilim. Sen buna "kimya fizik ve biyolojinin bileşkesinden çıkan şu sonuç" dersin. Ben tanımı farklı yaparım. Bunda ucube bir durum yoktur.
------
Antibiyotiğin keşfi nedir mesela? Bilimsel çalışmalar neticesinde biyoloji alanında elde edilen bir bulgunun, tıp alanına uygulanması... Tıp için bilim değil de deseniz, antibiyotiğin keşfi gene bilimdir. Çünkü bir peynir küfünün hepistemjörtü öldürdüğü tespit edilmiştir. O peynir küfünün çok daha güçlü ve çok daha yüksek miktarda üretilip ilaçlaştırma süreci ise tekniktir. Eyvallah.

Peki, bu peynir küfünün bakteri öldürdüğünü tespit ettikten sonra, insandaki bakteriyel enfeksiyonlar üzerindeki etkilerini incelemek ve bulgu edinmek nedir? Sizin için biyolojiye katkı olabilir. Ama BİLİMDİR. DOLAYISIYLA BİLİM DEDİĞİMİZ BULGULAR DEĞİŞMİYOR. Önemli olan da bu. Sokayım titrine yani. titrleri biz icat ettik zaten. İnsan beyni klasifiye edip, muntazam şekilde veriyi saklamak için kullanıyor bunu.

İkimizin durumunda, siz pastayı 5'e bölüyorsunuz. Ben pastayı 25'e. Sonuçta ikimiz de pastanın aynı pasta olduğundan şüphe duymuyoruz.

Gerisi teferruat. terminoloji, insanın klasifiye etme isteği vs...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Eylül 2021; 21:45:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Programming Guru
F
3 yıl
Binbaşı

etimolojik olarak bakınca tıp/tabip ve hekim sözcükleri hep aramca\arapça bilmekle ilgili. doktorluk zaten bir ünvan bildiğini öğretebilecek olan anlamında. şu an hastanelerdeki doktor değimiz kişiler tabip'dir yani insanların hastalığını bilebilen, teşhis koyan anlamında. ancak kaçı hekim? hastalığı ve çaresini bilen anlamında.



H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

herşeye bilim demek alışkanlık yapmış sizde :)

Sağlık bilimleri dalı :)


Senin şu tıp bilimcilerin. Aşı pasaportu diye saçmalık tasarlamış. Çok bilimsel :)

Ancak tıppın adı bilim olsa ne değişir. Sonuçta tıp okuyan doktor, hemşire, personel ilaç şirketlerinin ilaç ve aşılarını satıyor, tıp ekipmanları üreten şirketlerin ekipmanlarını kullanıyor ve tıp sarf malzeme üreticilerinin ürünlerini tükettiriyorlar. Bu işin adı bilim olsa ne yazar :)

Sağlık endüstrisinde yılda trilyonlarca dolar dönüyor. Cok bilimsel :)
Dünya pis bir yer. İyi ve kötü insanlar her yerde varlar.

İyi insanlar olarak organize olalım, hakkaniyetli kar marjları sağlamalarını garanti altına alalım. Liberalsek rekabeti kızıştıralım. Komünistsek "halk sağlığı" odaklı bir merkezi düzen kuralım. Yüz tane çözüm teoride var.
------
Einstein'ın formülü 10 yıl içinde atom bombası olup Japonya'da patlıyor. Allah einstein'ın belasını mı versin?

Elma ile armutu karıştırmayalım. Suyu bulandırmaya çalışmayalım. Beceremezsiniz zaten bu kafa ile. Bilim bulanıklık falan tınlamaz.

Sağlık SEKTÖRÜNÜN içinde bulunduğu boktan durumun farkında olmayan hıyardır. Ama bu sebeple antibiyotiğin faydasını yadsıyacak bir HIYAR da değilim mesela. Ömrümde toplam dört kutu antibiyotik içmişimdir. 35 yaşındayım. Modern tıp olmasa 3 kere ölmüştüm. Üstelik ikisi çok hıyar bir sebeple: ortakulak iltihabı. tıbba inanmamak apandisitin patlayana kadardır veya böbreğindeki taş pipinde tıkanana kadardır.

Sen tıbba inanmıyorsun demiyorum ha! Yanlış anlama hemen. Ama bazı boktan uygulamaların sebebi bilim değil, kötü, çıkar odaklı, sömürgen insanlar. Her yerde varlar. Tıpta mı olmayacaklar? Sen iyi bir insansan bu adiliklerle mücadele edersin.

Ama, tıptakı bu mide bulandırıcı durumlar gizli değil. Saklı değil. Gözünün önünde. Aynı şekilde, dünyanın 195 ülkesinde tüm bilimsel camianın birlik olup bir hastalık uydurması olası değil. Öncelikle bilim dünyası fikir birliği konusunda iki eli ile bir sikkeyi kaldırıp şuradan şuraya koyamaz. İşin sorgulayan doğası gereği.

Sonralıkla bu bir zırva ise, bu zırvaya karşı çıkarak prim yapacak, avantaj elde edecek çok ülke var. Tıssss. Hiç ses yok. Diyelim ki bu sadece Türkiye'de bu kadar önleme rağmen günde 250 kişiyi öldüren bir "grip"... Hastalığın var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ki, öyle bir durum da yok.

Bir de hastalık gözle görülür ve çoğu başka benzer hastalıktan farklı semptomları olan, virüs de tipi belli olan, vesikalık fotoğrafı olan, dünyanın her noktasında mikroskopta gözlemlenebilecek bir arkadaş. Varlığına inanmamak, buzdolabının varlığına inanmamaktan farksız.

Ha, "var ama çok abartılıyor" falan denebilir. Daha az dangalakça bir çıkış olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Hüseyin, VAERS veritabanı diye bişe duydun mu hiç? Vaccine Adverse Event Reporting System.

ABD genelinde aşı ile ilgili yan etki yaşayan hastaların kayıtları.

İçine hiç baktın mı? 2021'de aşı sonrası ölen kişi sayısına iyi bak Hüseyin. 5403 ölüm.

Senin şu Tıp Bilimi yaptığın şey biraz ölümcül mü yoksa bana mı öyle geldi Hüseyin :)

< Resime gitmek için tıklayın >
Ne soruları cevapladın, ne geçerli bir cevap verdin. Topu taca attın gene...

Aşıdan bahsettim mi ben? Sana göre Corona yalan. Öyle yazmışsın. Ben de diyorum ki, Corona'nın varlığına inanmamak için DANGALAK olmak lazım. Mikroskopla görebildiğin, hastalığın etkilerini hastalarda görebildiğin, bulaşı gözlemleyebildiğin bir hastalığın varlığına inanmamak...

Aşı hakkında konuşamam. Benim bilgim yetmez. Bilgim olmayan konuda konuşmam. Yüz tane ihtimal var bu arada. Alerjik reaksiyon mu, başka sorunlar mı, onlar da listelenmiştir. Ama uzmanların işi o iş. Benim haddim değil.

85 milyonluk Türkiye'de hastalıktan 25 günde o kadar insan ölüyor bu arada. ABD nüfusu 350 milyon. Bir dönem günde 1200 kişi ölüyordu. Yani, pik noktasında 4.5 günde ölüyordu o kadar adam. O yüzden neden bahsettiğimizi de tam anlamadım. Adam 200 milyon kişiyi aşılamış. 6500 kişi ölmüş. %0.0026 ihtimal yani. Aşısızların ölüm oranı delta varyantı öncesi %2 idi. Delta ile daha da arttı. Aşılıların ölüm oranı delta varyantına rağmen %0.3. Buna %0.0026'yı ekleyelim kafadan. %0.3026. Karşısında da %2 var.

Üstelik o %0.0026'nın durumunu bilmiyoruz. Ne oldu ne bitti. Biz, cahil halk bilmiyoruz yani. Bilim dünyası biliyordur. Belki zaten beklenen ve olması muhtemel durumlardır bazıları.

Bunun dışında, işin daha detayına giremem. Cahil olduğum konuda konuşmam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Hm demek VAERS veritabanını bilmiyordun. Neyse öğrenmiş oldun :)

Benim için "hastalığın varlığına inanmamak" demişsin. Ben hiçbir yerde "hastalığın varlığına inanmıyorum" demedim ki ?

Yalnızca, türlü başka hastalıklara covid, o hastalıklardan ölümlere covidten öldü deniliyor dedim. Unutmayalım 9/11 olayında çelik kuleye Boeing 767 tereyaga giren bıçak gibi girdiği TV'de gösterildi o sayede milyar insan Boeing çelik kuleye tümüyle girdigine inandı. Eh TV'de + hastanelerde "covid o biçim" diye gösterilirse milyar insan ona da inanır. işin doğası bu :)

2021'in ilk 8 ayında aşıdan kaynaklı 5403 ölüm olmuş sen diyorsun ki %0.0026 oranında ölen olmuş. Soru şudur: O 5403 kişiden biri olmak ister miydin :) Aşı vurulacak ve o 5403 kişiden biri olacaksın, bunu ister misin :)
Ha, sen covid var; ama başka hastalıkları da Covid yazıp sayıyı büyütüyorlar diyorsun. Peki eyvallah. Enteresanmış.

Örgütlü şekilde, Çin'den Hindistan'a verilerle oynuyoruz. İbnelik olsun diye sanırım.

Şu anda üretim üssü ülkelerden biri, "la bu iş yalan" dese ve ona göre hareket etse öyle bir para kaldırır ki aklın almaz. Böyle bir fırsatı asla kaçırmayacak çok ülke var. Ama malız kendi elimizle verilerle oynuyoruz. yoksa dünyadaki verilerin tamamını Amerika tek merkezden kontrol mü ediyor? Neye inanıyoruz şimdi biz. Tam anlamadım? Senin teori göçük ben diyeyim.

Ölü oranına gelince... Riski tarttım. Covid olma riskim düşük değil. Ağır geçirsem uzun vade etkisi ne olur bilmiyorum. Sonradan bir hasar bırakır, o başka bir şeyle kombine olur ben 68 yaşımda iken... Erkenden giderim bok yoluna... Aşı olmazsam önümüzdeki iki yıl daha Covid olmama ihtimalim çok az. Aşı olursam %0.0024 risk var. Aşının uzun vade etkilerini bilmiyorum. Ama İngiliz ve İsrail'li olmuş. Komplo teorisine girmeyi abes buluyorum. kasıt olmadığı sürece de uzun vadeli etkiyi çok çok küçük görüyorum. Ağır geçen Covid'in erkeklerde sperm kalitesini düşürdüğüne dair ciddi çalışmalar da var. Henüz çocuğum yok. Yapmak istiyorum. Alt alta yazdım. Ölçtüm, biçtim, tarttım. Gittim aşımı oldum. Annem de oldu. Eşim de. Anneanne, babaanne, teyzem, eniştem, abim, kayınvalidem, onun annesi, kavınvalidesi... Hepimiz olduk. Bir sorun yok. Pipimde kulak çıkmadı henüz. Çıkanı da duymadım.

Çok uzak bir tanıdığımda alerji sebebi ile solunumda zorlanma oluşunca iğne (sanıyorum kortizonlu) bastıklarını duydum. O kadar. Onun dışında bir vukuat yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Eylül 2021; 23:42:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Binbaşı

Şu haber uluslararası kaynaklara ulaşmadan ortadan kaldırılsın lütfen. Rezil olacağız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Çavuş

Hocam sizin nöronlarda da ‘kristallenme’ olmuş olabilir acilen bir reçelciye görünün puahahah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
H
3 yıl
Yarbay

Demogoji sen yapıyor gibisin. Evrim çalışmaları konusunda ben açık açık yazdım. İNSAN ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ gözlemlemekle kısıtlandığında bunu yapabilecek en yetkin iki uzmandan biri dedim. Uzatmayalım. Ana teorisyen Darwin olmakla birlikte, Darwin'in onlarca hatasının içinden geçtiler. Bu da doğaldır. Kaç yıl önce yaşamış adam. Ek olarak da evrim o kadar geniş bir yelpazede işliyor ki, tek bir insanın uzmanlığı meseleye yetmiyor. Bulguyu ilk ortaya koyanın bol hata yapması ve o hataların zamanla daha spesifik konuların uzmanı olanlar tarafından düzeltilmesi doğaldır. Darwin'in hatalarının içinden geçme sürecinde bilime katkı sağlayan bilim insanlarının içinde bir dolu doktor da vardır.

Her bir yeni bulguyu temel bilimlere bölüp, temel bilimlere yazabilirsin. Ama nasıl ki matematik bir temel bilim; ama her matematikçi bilim adamı değil, diğer dallarda da aynı durum var. Sen yazılımcısın. Bunu en iyi sen bilirsin. Yaşça ileri yazılımcıların çoğu matematikçidir. Hiçbiri bilim adamı değildir. Hepsi mühendistir. Ha, ne olur? Örneği var mı bilmem... Bir yazılım sürecinde kişi tıkanır, sorunu çözerken ortaya bir matematik denklemi atar, eyvallah. O zaman işler değişir. Örneği var mı bilmiyorum.

Veremle köy köy dolaşıp savaşan doktorlarımız bilim adamı mıdır? Değildir. Uygulamacıdır. Vereme çare bulanlar bilim adamı mıdır? Evet. Doktorlar mı? Evet.

Edward Jenner çiçek aşısını bulmuştur. Şans eseri de değil. Cerrahtır. Bilim adamı mı? Evet. Türkiye'den çiçek hastalığını 1960'larda silen doktor ekibimiz bilim adamı mı? Hayır.

Çocuk felci aşısını geliştiren kişi bir immünologdur. Doktordur. En baştan çocuk felci aşısı geliştirmek için yola çıkmış ve başarmıştır. Bilim adamı mıdır? Bilim adamıdır. Çocuk felci aşısını uygulayan doktorlarımız bilim adamı mıdır? Değildir.

Şimdi, bir aşının geliştirilmesi için önce işleyişi anlamak gerekmete. YANİ EVRENİN VEYA DÜNYANIN İŞLEYİŞİNE DAİR BİR BULGU ELDE ETMEK GEREKMEKTEDİR. Bilim adamlığını sadece bu mantıkla sınırlasak bile, aşı geliştirenler, aynı zamanda hastalığın işleyişine dair yeni bulgular elde edip, yazılımcı tabiri ile bir bug bulup, bu bug'ı exploit ederek aşıyı geliştirir. Aşıyı geliştirme sürecine bilim demesen bile, teknik, teknoloji desen bile, hastalığın işleyişinin detaylarını ortaya çıkarma süreci GENE BİLİMDİR.

Şimdi sen bu bulguları istersen parçalara bölüp kimya ve biyolojiye yaz. İstersen bilimi alt dallara böl oraya yaz. Umurumda bile değil. Ama o insanlar bilim adamıdır.

Herkese bilim adamı demek zorunda kalmayacağız yani. Adamın titrine göre bilim adamı olup olmadığına karar vermiyorum. Öyle olsa sabun fabrikasında çalışan kimyagere, Denge tıp laboratuvarında çalışan biyologa bilim adamı diyeyim? Yok böyle bir dünya. Sakin yani. Korkma.

Nihayetinde kime bilim adamı diyeceğimize dair bir çatışmamız yok seninle. O yüzden uzatmanın da anlamı yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Eylül 2021; 9:32:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Programming Guru
A
3 yıl
Yüzbaşı

hadi muhabir bilmiyor da bilim kadını genel cerrah hanımefendi de olaydan bi haber demek ki.

Biyopsi yapmadan kitlenin muhteviyatını öğrenmeden nereye hadi ameliyata diyorsun arkadaş.

onkolojide radyoloji sonuçlarına göre şüpheli cisimlere biyopsi yapılır. Tümör mü değil mi, tümörse türü ne belli olur. tedavi şekli radyoterapi, kemoterapi ve ameliyat vs planlanır. plan içerisinde ameliyat varsa zamanı geldiğinde genel cerrahiye sevk edilir ve ameliyat edilir. burada genel cerrahın sözü onkolog açısından tavsiye niteliğini geçmez son söz onkolojiye aittir. Ha deseler ki teşhisi konuldu kanser türü şuydu. Ama konora tedavisiyle kitle küçülerek kayboldu eyvallah derim de öyle bir şey yok.

olayın kurgusu baştan sona hatalı. bu olay gerçekse hastayı bilim değil allah kurtarmıştır derim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali-candan -- 15 Eylül 2021; 12:5:59 >

T
3 yıl
Yarbay

arkadaşlar, ttelekom türkiye'de 40 ilde Interneti planlı şekilde kesti. Covid sonrası elektrik, besin ve internet kesintileri olacak şeklinde komplo teorileri dolaşıyordu. komplo 'nun ayak sesleri midir bu kesinti :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yarbay

E bunlar bayağı yanlış teşhis koymuş ya la?! 🤔😂😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Binbaşı

Yanlız aşı karşıtı+düz dünyacı dostlarımıza troll deneyelim, ayıp. Onların biraz vitamine, biraz da akli melekelere kavuşmak için tıbbi yardıma ihtiyacı var o kadar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugah6aiw
W
3 yıl
Yüzbaşı

Keretaya bak sen neler de yapıyo



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 yıl
Yüzbaşı

Haberdeki görselde işaretlemiş olduğunuz her hava cebi gibi birşey. Toraks BT parankim penceresinde kitle o şekilde görülmez. Haber de büyük ihtimal yandaş medyanın yalan haberi. Çünkü hiçbir göğüs cerrahı ona kitle demez.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Onbaşı

Elma dersem çık, armut dersem çıkma :D



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pskillercheto

Tumoru taklit etti derken?

virus orada yogunlastigi icin asiri bir kristallenme olmus. bir kutle gibi gorunmesi normal. kanseri taklit etmesi icin kanser gibi davranmasi gerekli degil mi? nasil haber bu?
kütle değil kitle diyorlar ona hocam.. kütle dediğin $ey fizikle alakalı kitle dediğin $ey tıpla alakalı.. tümör yani kanser pıtırcığına veya mutlaka kanser olması gerekmez ama $üpheli bir sey vardır i$te bunlara tıpta kitle deniyor.. kitle tespit edildi falan gibi.. saygılar sevgiler..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 13 Eylül 2021; 20:24:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı

Abi laf etmek istemiyorum ama o hiç bir tümöre/kitleye benzemiyor. Daha çok kavite (boşluk) gibi ya..




İ
3 yıl
Yarbay

Haberdeki görselde kırmızı daire içerisindeki siyah nokta korpnaviris yada kanser hücreleri değil. Korona testi negatif çıktıktan sonra oluşan kısım. Haberde açıklamasını göremedim.