Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
371
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dslr Öneri
G
4 yıl (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Şu sıralar kendime 2. el bir fotoğraf makinesi almak istiyorum ama model konusunda kararsız kaldım. 1-2 ay önce 7000tl, max 8k bütçe ile nikon d7100 almayı düşünüyordum ancak yaz sezonu başlamış ve doların yükselmesi ile fiyatlar fırlamış, makinada yok zaten piyasada. Nikon D7100 e eşdeğer ne önerebilirsiniz, tavsiyeleriniz neler? bu arada Canon d60-70d-77d-7d hakkında bilginiz var mıdır? bazıları malum eski model ancak orta üst segmentte. Örnek olarak alt segment ama yeni olan Nikon D5500 ile üst segment ama eski model olan Canon 7d/60d arasından hangisi seçmek mantıklıdır? Not: ilk makinem olacak ama hatrı sayılır derecede tecrübem var kullanım açısından.



A
4 yıl (12823 mesaj)
Yarbay

Şu aralar çevrelerde gördüğüm şey DSLR sınıfı makineler hacim ve ağırlık olarak insanlara taşırken zor gelmeye başlaması sebebiyle herkesin aynasız makinelere yönelme eğilimi. Buna bende katılıyorum. Aynasız makineler hafifliği, küçüklüğü ve hızları artık çok iyi seviyelerde olduğu için bu sınıf makineleri de bir değerlendirmenizi öneririm.

Sizin sorunuza da gelince, gövde hiç bir şey, kullanacağınız lens her şey. O nedenle hangi gövdeyi alınca daha iyi lens almaya paranız kalıyor işe o gövdeyi alın.
Daha iyi lensle orta segment makineyi, kalitesiz lensle üst segment makineye tercih ederim.



K
4 yıl (10702 mesaj)
Yarbay

Bunların sadece isimleri 'makina' olarak kaldı. Her elektronik cihaz gibi de çok hızlı gelişiyorlar. On senelik olan, sensör, firmware ve extrapolasyonuyla renklerde, tonlarda kendisini belli eder. Portre çekiyorsanız cilt tonlarında, manzara çekiyorsanız gökyüzünde belli olur.



G
4 yıl (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

@Karbon 12

@Bukowski JR

teşekkür ederim fikirleriniz için. Aynasız almayı bende düşündüm ancak hem maliyet açısından masraflı, hem de dslr'ın kendisine has olan kullanımını deneyimlemek istiyorum. ayrıca ağırlık konusunda da pek bir problemim olacağını düşünmüyorum.

Yani eski olan makinalarda sadece renk/tonlamalar mı daha çok göze batar, diğer eksiklikler bariz derece de göze çarpmaz mı?
Bu arada istanbulda güvenilir 2. el satın alabileceğim bir yer var mıdır?




Bu mesajda bahsedilenler: @Karbon 12 , @Bukowski JR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.