Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
22612
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Dört Yol Ağzı Geçiş Hakkı
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Aşağıda şeklini çizmeye çalıştığım 4 yol ağzında küçük bir kazaya karıştım. Ben B aracı olarak max. 20 km/s hızında ilerlerken, A aracı yokuş aşağı ve sonunda dur levhası olan sokaktan geldi ve aracıma sağ ön kapı yönünden çarptı. Normal şartlarda eşit dereceli bir yolda geçiş hakkı sağdan gelenin diye biliyorum. Ama burada durum farklı gibi görünüyor, çünkü benim geldiğim yolda herhangi bir tabela yok ama A aracının geldiği yolun sonunda dur levhası var. Ayrıntılı fotoğraf ve video çektim, tutanak tutuldu. Sormak istediğim, suç %100 karşı tarafta mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Düzenleme: Geçişini tamamlamak üzere olan bir araca, dur levhasına rağmen tam durmayıp vurduğu için A aracına %100 kusur verildi. Aynı durumu yaşayanlar için bir fikir verir belki diye yazıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakan3595 -- 29 Mart 2018; 10:48:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eger DUR levhasi varsa, ordan gelen aracin her kosulda ve baska hicbir arac olmasa dahi orada durmasi gerekiyor. Durduktan sonra gelen araclara yol verip sonrasinda gecmesi gerekiyor. Yani teorik olar...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Krandei - 6 yıl +10
M
6 yıl
Yüzbaşı

https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx



Bu linkten gerekli bilgileri doldurup tutanağa ulaştıktan sonra en üstte "itiraz et" seçeneğine tıklayın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Atakan3595
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.