Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
873
Cevap
40153
Tıklama
280
Öne Çıkarma
Cevap: Dondurma yiyen çocuklara karışan cübbeliler (9. sayfa)
E
8 yıl
Yüzbaşı

Ne alaka 10 yaşındaki cocugun elinde ki dondurma benm nefsimi gıdıklamaz zaten ben yanımda işlerle gwlir giderim onlar yemek yer sigara içer oruçken zorlanmam





Benm demek istedigim bizim milletin kültürü örfü adeti bu şekilde değil ben ramazan dışında normal bir zamanda bile elimde donsurma vs ile gezmemeye calısırım ha olurda alamayan olur canı ceker diye ! İnsanlara saygı duymak lazım biraz düşünceli olmak lazım benim görüşüm bu lafı saçma sapan yerlere de cekmesseniz sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Özkan
T
8 yıl
Teğmen

Y'ALLAH ARABİSTANA tişörtleri istiyoruz. Aafafagga



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147


quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly


quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147


quote:

Orijinalden alıntı: Thesis Statement


quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147

o ergenlerin yaptığı yanlış ama adı üstünde ergen çok doğru şeyler yapmasını bekleyemezsin yaşı gereği.

ama adamında çocuklara ergenlere hitap şekli yanlış. Daha nazik bir ifade ile bu durumun hoş olmadığını söyleyebilirdi. Veya onlara islam'dan bahsedebilirdi.

Yaptiklarinin nesi yanlis?

şusu yanlış, %98 i müslüman olan bir ülkede. İslamiyet inancına ait bir ibadetin gereğini yapanlara yapmayanlar olarak çocukda olsa anne babaları tarafından yeterli bilgi öğreti terbiye verilmeliydi oruç tutan insanların önünde yeyip içmenin uygun olmadığı anlatılmalıydı. Kendilerinden yaşca büyük bir insana saygı ile hitap etmeleri gerekir yaşıtıymış gibi ha hu diyerek olmaz önce saygı edep. Başka bir ülkede olsa bu çocuklar saldırıya uğrayabilirdi, öldürülebilirdi. Çünkü dünyaya baktığımızda bir çok coğrafyada azınlık farklı inanç yaşam tarzını benimseyen insanlar sırf kendi inanç ve yaşam tarzlarını yaşamak istedikleri yaşamaya çalıştıkları için fiziksel , psikolojik saldırı ve sonunda ölümle karşılaşabiliyorlar. Bence bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz. Birbirimize saygı çerçevesinde yaklaşmalıyız . O yüzden ben en baştada söylediğim gibi iki tarafta konuşma ve yaklaşım olarak yanlış yapmıştır diyorum. Hayatta herşeyin usulü ve adabı vardır.

Oruç tutan insanın önünde neden yemek yiyip içmenin uygun olmadığını anlamıyorum bir türlü? Orucunu mu bozuyorum? İbadet özgürlüğünü mü elinden alıyorum? Hiçbiri yok.

O daha kolay tutsun diye ben sıcakta serinleme hakkımdan mı olacağım? Herkes istediği yerde istediği gibi istediğini yer gelip ağzına zorla tıkmadığı sürece.

Çocuğumada oruçlunun karşısında yemek yememesini değil, sen oruçken ibadetini yerine getirme hakkın olduğu gibi diğerlerininde istediği gibi yeme içme hakkını olduğunu belirtir, buna karışmaması gerektiğini ve saygı duymamız gerektiğini söylerim yemk yiyen insanlara.

Oruç tutmak kolay bir hadise değildir. Oruç tutarken uyulması gereken kurallar vardır müslümanlar için. En başında açlık ile başaçıkmak kolay değil. Sen aç bir insanın önünde yemek yersen saygısızlık olmaz mı ? Olaya insani olarak bak etik olarak bak. Şimdi bu insanın açlık sebebi inanç ama sonuçta aç ve inancın anlamıda var orayı anlatması biraz sürer. Yani sana bi kısa örnek daha vereyim. karşı komşunda birisi vefat etmiş olsun. sen evde parti veriyorsun müzik eglence falan filan . İbadeti gereği aç kalması gereken bir insanın önünde sağında solunda yemek yemek uygun mu ? bence değil.

İnancın farklı olabilir. Ama birine saygı duymazsan gün gelir sanada saygı duyulmaz ama pişman olursun. Çünkü asl olan saygı ve anlayıştır. Bunun uzatılacak büyütülecek bir yanı yok.

Elbette insan etrafında yemek yiyenler olsada tutacağı orucunu zaten tutar. Rahatsız olabilir ama yinede devam eder orucuna. Ama mesele bir inanca saygı başka hiç birşey değil.

İnanca saygı olayını yanlış anlamışın sen. Yenek yiyen kisi "inanca" ve "ibadet hakkina" saygisizlik yapmiyor. Peki siz sicak havada birinin yolda dondurma yeme veya su icme hakkina neden saygi gostermiyorsunuz ve o insanin birsey yiyip icmemesi gerektigi yonde uyari yapiyorsunuz? Yoksa saygi sadece sizlere mi olmali?



Ayrica inanc kisisel birseydir. Kisiyi iglilendirir, baskalarini kendi inancina gore modifiye etmemelisin. Diyette olan birinin yolda tatli yiyenlere saldirmasi veya yememeleri konusunda uyari yapmasi kulaga nasil geliyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 17 Ağustos 2017; 19:17:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

N
8 yıl
Binbaşı

Bunlar sayesinde Ataistlik artıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
8 yıl
Binbaşı

Hocam kafe de koca koca adamlara mı diyecek yemeyin diye o zaman siz haklı olursunuz ama bunlar çocuk ki böyle şeyler çocukluktan alıştırılır. Bu adamın canı dondurma çekmediğini ikimizde biliyoruz şimdi yapmayalım. Bu çocuklara "İnsanlar oruç tutuyor, yaşıtlarınız görse canı çekebilir böyle ulu orta yerde yemezseniz güzel olur" demesi kötü bir şey mi ? Bağırsa ahlak polisliği yapsa eyvallah sonuna kadar haklısın ama etik olmayan bir şeyi yapan çocuklara bunu belirtmesi kötü bir şey değil, yaptıkları da etik değil. Yaygara çıkaran da o videoya çekendir, adam hiç bir şey demiyor adama ters ters cevap verip, aşağılayıcı şeyler söylüyor izni olmadan görüntülerini paylaşıyor. Oldu başka bir şey ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
G
8 yıl
Yüzbaşı

Konudaki en mantıklı cevap



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Furkanİpek
E
8 yıl
Yarbay

Olm beni mi çekiyorsun

Ulan işim gücüm olmasa tam oraya her gün giderim alırım dondurmamı suyumu bir kişi gelsin bakayım ..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Yüzbaşı

yok, bunlar mossad ajanıymış...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Uzumaki Naruto-
B
8 yıl
Binbaşı

Burasi Müslüman bir ülke der dondurma yiyen iki çoçuğa sesini çıkarır ama tecavüzcüye,katile,hırsıza sesini çıkarmaz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 20 Haziran 2017; 19:14:31 >

C
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Ya yürü git o adama dedimmişmiş dön babam dön

Ahahah söyledikten sonra bile anlayamama diye bir ölçü olsa onda da patlayacaksınız he



neyyyyyyse eğitimde uzun süre sonuncu kalacağız anlaşıldı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02


quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Ensestçiler gelmiş yine konuya.

Bu tür konulara ilk gelenlerden biri SENSİN anladın sen onu

Mesajım üçüncü sayfada yavrucum, tikatli bak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K E N -- 20 Haziran 2017; 19:27:16 >

K
8 yıl
Teğmen

Bunlar o. biçim insanlar bunların müslümanlıkla alakası yok bunlar arabın sakalına kılık kıyaftine hasta olan haşhaşiler, bunlar ya cübbelinin takımındandır,ya da mahmutcuların takımındandır. Bunlaradaki dedikodu, çekememezlik, cahillik, iftira, insanları tekfir etme gavurda bile yoktur



A
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: titanic70


quote:

Orijinalden alıntı: D. Ace

Adamlar kendilerini Allah sanıyor.Birde müslüman ülke diyor orada yarıldım.Neyse böyle devam etsinler.Böyle yaparak ancak ateist sayısı artar.

2023 ten sonra bakalım ateist kalacak mı ülkede

Napçen, kesçen mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
8 yıl
Yüzbaşı

Bu tipler banada denk gelsin lütfen.Stres atmaya ihtiyacım var.Gerçi Adana'da bu tipelr barınamaz



M
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Asterix

Televizyonu aciyorum adam kiza otobuste short giydigi icin dayak atmis , dovmus kimsede yardim etmemis... foruma geliyorum bu. Din denen seyin ne kadar buyuk bi zarar oldugu goruluyor

Hocam onemli olan din degil egitim seviyesi.Egitim seviyesi yuksek olan musluman bilir ki kimsenin yaptığı seylere karisamazsin.Oruc tutmanin Allah ile arasinda olduğunu bilirler.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yüzbaşı

ç. alerted





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaize -- 20 Haziran 2017; 20:6:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Furkanİpek
J
8 yıl
Onbaşı

Normal değil bunlar ya.

Aralarında da bulundum, cidden değişikler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
8 yıl
Yarbay

Adamın yaptığı tasrif etmiyorum ama hadi arabistana ne la babımızın ülkesimi bura. Veled o lafı bana kullansaydı o lafı ona yediridim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dewr
G
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Forum1th


quote:

Orijinalden alıntı: srknpower


quote:

Orijinalden alıntı: Forum1th

Bu din düşmalığı nedir?

Siz de yallah israile yeriniz orası.

İsrail nalaka?
Yahudiliği Allah yollamadı mı

Hayır, islam düşmanlığı en fazla onlarda.

O zaman din değil İslam düşmanlığı de
İkisi de Allahın yolladığı dinler



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.