Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1501
Cevap
171538
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (5. sayfa)
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

tadından ötürü değil içindeki sls , florür benzeri kimyasallardan dolayı , son zamanlarda tartışılan kötü etkilerinden dolayı kaygı oluşturdu.

http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2011/10/toksik-dis-macunu-florur-tehlikesi.html

Bize aksine burada sayılan bütün içeriklerin faydalı olduğu öğretildi.
Konuyu yeniden hocalarıma danışacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yüzbaşı

Ben 20lik dişlerimin 4ünüde çektirdim , 1 ay önce hepsinin çekimi bitti ve dikişler alındı , ben birde damaklıklı tel kullanıyorum acaba başlasammı?
http://www.saglikpaneli.com/images/image/orto2.jpg


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Aaa, bu konuyu fark etmeden konu açmışım.

http://forum.donanimhaber.com/m_95266178/tm.htm

Burada da sorayım, bilgi verirseniz sevinirim.

Diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.

Şu an dişlerimde tel var; ama önümüzdeki ay çıkacaklar. Teller çıktıktan sonra dişlerimi beyazlatmayı düşünmüyor değilim.

Amacım dişteki lekeleri yok etmek değil, komple beyazlatmak. Dişlerimi ne kadar kuvvetli, iyi, ayrıntılı ve çok kez fırçalarsam fırçalayım, hafif bir sarı renk kalıyor, tamamen beyazlamıyor. Ağzımda çürük diş de yok şu an.

Bunun yöntemleri nelerdir? Çay, kahve, kola, alkol, diğer asitli içecekler vb. yasağı var mı sıkı bir şekilde? Uygulanan kimyasal madde dişlere zarar verebiliyor mu? Önerir misiniz?

Porselen diş vb. demeyin. Onu yaptıracağıma sadece diş fırçalamakla yetinirim, daha iyi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Temmuz 2014; 18:15:54 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
11 yıl
Yüzbaşı

Orijinalden alıntı: sınavbenikazansın

Merhaba , küçükluğumden beri dişlerimde plak ve tartar oluşuyor yılda 1 kere diş kontrolune gidiyorum sanırım 11 ve 14 yaşlarimdayken gittigimde (tam emin değilim) çürük başlangici var diye toplamda 3 dişime dolgu yapıldı bunun dışinda hiç çürügum olmadi Allaha şükür 20lik diş hariç hiçbir dışim de ağrimadi doktorum sağlikli olduklarini söylemisti ama ne kadar dikkat etsemde sürekli diş taşı olusuyor ve her yıl gittigimde temizliyorlar bunun diş açısindan bi zararı olur mu ? Ve benim dişlerim hiç bembeyaz olmadi doktorum kemik renginin böyle olabileceğini söyledi sizce de doğru mu ? Simdi ise dolgu olan bi disde diş taşi oluşmus acaba temizlerken dolguya bi zarar verme ihtimali var mı ? Arkadaşlarimin özelde yaptırmalarina rağmen birinin 1-2 yıl sonra birinin 1 kac ay sonra dolgulari düştu benimse çocuklugumda yaptırdigim dolgu hala sapasağlam bi zarari olur mu diye korkuyorum yanlışlikla felan dolguyuda delerse diye .. cok soru sordum kusura bakmayin :)

Zararlı bir işlem olsa diş taşı temizliğini heralde yapmaz diş hekimleri...

Dişlerinizin doğal rengi sarı olabilir, bu temizlikle düzelmez. Füme rengi aracınızı temizlettiğinizde aracınız beyazlamıyor, değil mi? Ama isterseniz dişlerinizi çok rahat beyazlatabilirsiniz. Size bunun bir kaç öneride bulanabilirim.

Temizlerken dolguya zarar verilirse bile tekrardan yaptırırsınız, dolgu sonuçta bir atla bir de deve parası ödenmiyor. Ama temizletmeyip dişlerinizi diş eti iltihabından kaybederseniz, yeniden dolgu yaptıracak diş bulamazsınız.

Arkadaşlarınız dolgularını yaptırırken özel bir muayenehane veya polikliniği değil de ucuz olsun diye merkez ya da hastane tercih etmiş olabilir, dişlerini sıkıyor olabilirler, kürdanla kurcalıyor, dişleriyle birşeyler kırıyor veya çok yapışkan yiyecekler yiyor olabilirler.... Sonuçta birkaç bile düşmeden duruyorsa o dolgu yapan kişinin hatası değil, kullanan kişinin hatasından kaynaklanıyordur, dediğim gibi ya ucuza kaçmıştır, ya da iyi kullanmıyorlardır. Belki dişleri fırçalamamaya devam ediyordur, sonuçta duvardaki çivi ne kadar sağlam olursa olsun, eğer duvarı sonrasıdna çürütürseniz o çivi orada durmaz.


Orijinalden alıntı: ahmetix82

merhaba hocam

sakız çiğneme esnasında köprüm düştü ve ben tekrar yerine taktım.10 gün sonra köprü ayaklarından biri ağrımaya başladı , gün geçtikçe ağrı arttı.
hastaneye gittim , doktor kanal tedavisi olması gerekli dedi ben istemedim , o zaman ilaç koyalım köprüyü yapıştıralım dedi , tamam dedim.
fakat bir kaç saat sonra ağrı tekrar başladı ve nitekim 2 gün sonra tekrar gittim , kanal tedavisini yapalım dedim.
dt.önce 3 yerden iğne yaptı , sonra köprümü çıkarmak için uzun saplı kancayı köprüme taktı , yanakların , dudaklarım ve dilim uyuşmasına rağmen müthiş acı çektim.
biraz dinlendirip tekrar devam ettinihayetinde köprüyü çıkarıp kanal tedavisine başladı.
seans bitip köprüyü yerine yapıştırmadan taktı.2 gün sonra tekrar çagırdı.fakat iğnenin etkisi geçtikten sonra köprünün altındaki sağlam dişimde depremler oluyo sanki.müthiş acılar çekiyorum.dt. aradım antibiyotik veya ağrı kesici alayımmı diye sadece ağrı kesici almamı söyledi. 3 saat ara ile 3 tane ağrı kesici (mazejik , apranax fort , nimes) aldığım halde ağrım geçmedi.
sağlam dişimin ağrıması köprünün zor çıkmasından kaynaklanabilirmi.
köprüm çıktıktan sonra küçük bir porselen parçası kırıldı bunun bi zararı olurmu.
< Resime gitmek için tıklayın >



Köprü zor çıkmış olduğu için de olabilir, kesik durumdaki diş de ağrıyabilir, biraz zaman geçsin, muhtemelen tedavi bittikten sonra ağrı geçecektir, eğer geçmezse yapacak bir şey yok, tedaviniz biraz daha devam edecek.

te]Orijinalden alıntı: eylül3410

mhb tuba hanım dün sağ en arka dişime kanal tedavisi yapıldı. dolgu yapılıp kapatıldı.bu işlem esnasında hiç agrı olamadı.ama 2 saat sonra dayanılmaz agrılar başladı gece 2 defabugünde bir defa anestezi yapıldı agrılarım devam ediyor birde yanagımda şişlik oluştu.agrı geçermi yoksa çektirmelimiyim ne kadar beklemeliyim .teşekürler.


Bu tarz işlemlerde 3 hafta kadar ağrı olabilir. Tedaviniz daha bitmemiş ve size tekrar bir randevu da verilmiş olabilir.

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Merhaba arka tarafta sağ alt kısımdaki dişime kanal tedavisi yapıldı doktorum iki seansta tedaviyi tamamladı son seans dün yapıldı ilk seanstan sonra ağrı yaşamadım ancak dünden beri yemek yerken ağrılar yaşıyorum. Ayrıca sol alt da arka tarfta derin bir çürük vardı sinirlere yaklaşmış epey orayada dolgu yapıldı ve gıda maddeleri tüketirken sızlıyor. Arada sırada da aniden sızlama oluyor. Bunlar normalmidir ?

Ek olarak ben dolgu ve kanal tedavilerinde uyuşturma yapılıyor diye biliyordum ancak bana iki tedavidede uyuşturucu yapılmadı hali ile kanal tedavisinde acıyı hissetim. Uyuşturucu yapılmaması normalmidir ?

Ayrıca şimdiye kadar diş bakımına pek önem vermiyordum ama çektiğim acılardan sonra önem vermeye başladım. Şimdiik sadece dişlerimi fırçalıyorum başka nasıl bir bakım önerirsiniz ?



Ağrı olabilmesi normaldir, 2. seansda benim doktorlarım da pek fazla uyuşturmaz. Böylesi tedavinizin daha uzun ömürlü olması için daha iyi.

Orijinalden alıntı: bloodwindfreedom

Merhaba hocam. Perşembe günü kanal tedavimin 2. seansı tamamlandı. 2. seans sırasında tedavisi yapılan değil fakat en üstteki arka dişimi alttakine bastırdığımda hafif ve geçici bir ağrı hissettiğimi söylemiştim. Doktor bey de küçük bir düzeltme yapalım, üstteki dişin yüksekliğiyle ilgilidir demiş ve 2 dakikalığına müdahale etmişti. Şimdi tedavi yapılan dişim değil de yine o dişim bastırdığımda ağrı yapıyor. Ayrıca bugüne kadar ateşim de vardı ama bugün geçmiş görünüyor. Sizce sorun nedir acaba?



Dişiniz yüksek olabilir, ya da öbür dişinizde de bir sıkıntı var olabilir...

Orijinalden alıntı: alper.06

Doktor hanım merhaba

Benim 2 adet sorum olacakktı.Ben 2 sene önce kanal tedavisi ve üstüne porselen kaplama yaptırmıştım ama şimdi o porselenin altına gelen dişle bir birine değdiği zaman bir acıma oluyor bugünde sanki porselenin yan tarafı şişmiş gibi ne yapmam lazım yada tedavi nasıl olur.

2. Sorum Geçen Ay sağlam dişim durduk yere sallanmaya ve acımaya başladı dişçiye gittim direk dişi çekti ve diş eti tedavisi olmam gerektiğini söyledi.Bu süreç sıkıntılımıdır.Çündü tedavi olmassam diğer dişlerimede yansıyacağını söyledi.

Cevap verirseniz çok sevinir.

Birde sizin Ankarada önere bileceğiniz iyi bir doktor varmı.


Anlaşıldığı kadarıyla dişlerinize yaptırdıktan sonra pek iyi bakmamışsınız, doğal olarak dişeti problemleriniz ve diş çürükleriniz oluşmaya başlamış. Doktorunuzun bakım önerilerine uysaydınız böyle sorunlar yaşamazdınız.

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Merhaba,

Benim üst dişlerimin arası çok açık. Özellikle 2 yerde bir diş kadar boşluk var diğerleri daha küçük ama yine de baya açık.Ve biri üst birisi alt diş olmak üzere 2 dişim gözle görülür ölçüde yamukluk var.Üst dişim Öne doğru alttaki arkaya doğru. Sorum şu yamukluğu gidermek için tel takmam mecburi mi ? Bir de hem açıklıkları gidermek hem de yamuklukları gidermek için ne yapılabilir? Ne kadar bir sürede tamamen düzelir?




Size ortodonti yapabilen bir diş hekimine gitmenizi öneririm.

Orijinalden alıntı: ferryu67

Iyi gunler hocam, gomulu dis cekimi sonrasi yanagim cok sisti, sislik artiyor sanki surekli. Ne yapmaliyim sislik icin?


Olabilir, doktorunuzu arayın, tekrar bir baksın, muhtemelen dişinizin durumuna göre ya ilaç yazacaktır, ya cerrahi bir işlem yapacaktır, ya da sıcak uygulama önerisinde bulunacaktır.

Orijinalden alıntı: tugaydurukan

Merhabalar hocam diş etlerim sürekli kanıyodu fırcaladıgımda hatta fırcalamadan agzımı calkaladımda bile tadını alıyodum doktora gittim diş taşı temizligi yaptılar fakat hala kanıyor bunun nedeni nedir acaba


Temizlik yapıldıktan size bir takım bakım önerilerinde bulunulmuştur, ya onları yapmamışsınızdır, ya da derin bir tedavi için tekrar çağırdılar ise gitmemişinizdir.

Orijinalden alıntı: luna167

Tuğba Hanım merhaba!
kanal tedavisi yapılan dişim iki sene sonra ağrıdı,
;başka bir doktora gittim ,röntgende sinirin hepsini tedavi yapamamış bende gördüm ,ama diş bu sırada şişikti hatta 5 gün istirahat aldım. Neyse largopen içtim bir hafta, şişlikte geçti ,ağrıda. Şu an 12 gündür ağrı, mağrı yok.Sorum şu :dişim tekrar şişer ve ağrı yaparmı?doktor" ilaç bitince gel açalım tekrar kanal tedavisi yapalım" dedi ama benim gitmeye niyetim yok.


Ben olsam 2 sene sorunsuz kullanılmış bir tedavi için başka bir meslektaşı için "yapamamış" diyen birine gitmezdim. kendisinin de yapıp yapamacağı garanti değil sonuçta.

Orijinalden alıntı: teoska

Aaa, bu konuyu fark etmeden konu açmışım.

http://forum.donanimhaber.com/m_95266178/tm.htm

Burada da sorayım, bilgi verirseniz sevinirim.

Diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.

Şu an dişlerimde tel var; ama önümüzdeki ay çıkacaklar. Teller çıktıktan sonra dişlerimi beyazlatmayı düşünmüyor değilim.

Amacım dişteki lekeleri yok etmek değil, komple beyazlatmak. Dişlerimi ne kadar kuvvetli, iyi, ayrıntılı ve çok kez fırçalarsam fırçalayım, hafif bir sarı renk kalıyor, tamamen beyazlamıyor. Ağzımda çürük diş de yok şu an.

Bunun yöntemleri nelerdir? Çay, kahve, kola, alkol, diğer asitli içecekler vb. yasağı var mı sıkı bir şekilde? Uygulanan kimyasal madde dişlere zarar verebiliyor mu? Önerir misiniz?

Porselen diş vb. demeyin. Onu yaptıracağıma sadece diş fırçalamakla yetinirim, daha iyi.


Mutlaka önce bir diş hekimine gidinç Beyazlatma hakkında size gerekli bilgileri o verecektir. Elbette bazı boyalı yiyecekelr dişlerinize zarar vrecektir. Kaldı ki dişlerinizde tel varken de kola falan içmemeniz gerekirdi... Dişlerinizi porselen yaptırmaya gerek kalacağını sanmıyorum, tabi çok kola içip dişleri tellerin altıdnan çürütmedi iseniz.

Orijinalden alıntı: xx123

merhaba hocam

salı günü kalıcı diş teli taktırdım.Bugün de dişlerimi fırçalarken alt sağ tarafın en sondaki braket'in haraket ettiğini gördüm.Şu anda doktorumda bayram tatilinde.Sizce ne olmuştur? Kırılmışmıdır ? yerinden mi oynamıştır ? Bu braket 5-10 gün böyle kalsa sorun yaşarmıyım ?

Şimdiden teşekkürler hocam


Sıkıntı olmaz, tel tedavisinin en güzel yanı, hataların düzeltilebilir olmasıdır.



M
11 yıl
Yarbay

florur kandaki kalsiyum ile birlesip CaF2 olusturup cokelir ve zehirlenmeye neden olur. amerikada bu yuzden macunların uzerinde uyarılar bulunur ve dis macunlarının flor seviyeleri oldukca onemlidir her macunun uzerinde yazar.

http://fluoridealert.org/studies/acute03/

ozellikle macunu yiyen cocuklarda gorulur bu zehirlenme vakaları..

ayrıca fırcalama sırasında kullanılan cesme sularınıda cok fazla flor varsa o da tetikleyici baska bir etkendir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fluoride_toxicity

son yıllarda florur icermez diyen dis macunlarının cıkmasının da nedeni budur zaten.

en iyisi misvaktir. dogal kimyasal madde olmayan . suphesiz.
who raporlarında dahi gozukmektedir bu durum. zaten misvak kullana musluman ulkeler ve cogu afrika ulkelerinde dis kayıpları diger ulkelere daha azdir. tabiki beslenme alıskanlıklarıda onemlidir ama misvagin onemide unutulmamalıdır.

http://www.who.int/oral_health/media/en/orh_figure6.pdf?ua=1




Bu mesajda bahsedilenler: @yakoc
K
11 yıl
Teğmen

Köprü protezi bilen arkadaslar bi bakabilir misiniz?
Benim şu resimdeki gibi bir diş yapım var alt çe üst cene aynı şekilde sadece sol tarafta da en arkada diş var bu durumda köprü olabilir mi?
http://www.porselendisler.com/wp-content/uploads/2012/07/yarim-damak-protezi.jpg


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

Ben 20lik dişlerimin 4ünüde çektirdim , 1 ay önce hepsinin çekimi bitti ve dikişler alındı , ben birde damaklıklı tel kullanıyorum acaba başlasammı?
http://www.saglikpaneli.com/images/image/orto2.jpg

Bu konuyu tedavinizi devam ettiren doktorunuzla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Kemik yapınızı, ne kadar zamanda nasıl hareketler geliştiğini ve yapılan işlemleri o biliyor.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Aaa, bu konuyu fark etmeden konu açmışım.

http://forum.donanimhaber.com/m_95266178/tm.htm

Burada da sorayım, bilgi verirseniz sevinirim.

Diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgi ve öneri almak istiyorum.

Şu an dişlerimde tel var; ama önümüzdeki ay çıkacaklar. Teller çıktıktan sonra dişlerimi beyazlatmayı düşünmüyor değilim.

Amacım dişteki lekeleri yok etmek değil, komple beyazlatmak. Dişlerimi ne kadar kuvvetli, iyi, ayrıntılı ve çok kez fırçalarsam fırçalayım, hafif bir sarı renk kalıyor, tamamen beyazlamıyor. Ağzımda çürük diş de yok şu an.

Bunun yöntemleri nelerdir? Çay, kahve, kola, alkol, diğer asitli içecekler vb. yasağı var mı sıkı bir şekilde? Uygulanan kimyasal madde dişlere zarar verebiliyor mu? Önerir misiniz?

Porselen diş vb. demeyin. Onu yaptıracağıma sadece diş fırçalamakla yetinirim, daha iyi.

Düzgün bir malzeme kullanıldığı zaman diş beyazlatma dişlerinize zarar vermez; aksine içeriği itibarı ile kuvvetlendiren seçenekler var.
"Doğru yapılan bir diş beyazlatmanın dişinize verdiği zarar bir bardak koladan daha azdır."

Diş beyazlatma yapılırken önemli olan öncelikle beklentilerin iyi anlaşılması sonra da diş etleri ve dişler korunarak gerekli işlemlerin yapılmasıdır.
Dişlerinizin durumunu bilemiyorum; ancak reklamlardaki gibi kar beyaz dişler çok nadir dişlerde elde edilebilmektedir. Bunu bilerek karar verirseniz diş beyazlatma işlemi oldukça kolay ve zararsız bir işlemdir.

Elbette beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra bir müddet dikkat etmeniz gerekli. Özellikle ilk 1 hafta dişlerinizi boyayabilecek "salça,kırmızı biber,vişne,kırmızı şarap,çay,kahve,sigara ve kola" dan uzak durmanız gerekli. Sonraki dönemde de ne kadar az kullanırsanız dişlerinizin beyazlığı o kadar uzun sürer.

Genellikle yapılan beyazlatmanın kalıcılığı için senede 1 kere 1 gecelik uygulanan tek seans idame uygulamasını öneriyoruz. Bu şekilde dikkat edilirse 11 yılı tamamlayan ve beyazlığını koruyan dişler olduğu gibi, dikkat edilmediği için 1 senenin sonunda yeniden sararan dişler de olmaktadır.

Ağız bakımınıza dikkat ediyorsanız ( en az 2 kere diş fırçalama,diş ipi kullanımı ve düzenli diş taşı temizliği),
Beklentilerinz çok yüksek değilse ( bu konuda muayene sırasında renk skalası ile bakılıp karar verilmesi en güzelidir;dişleriniz şu an hangi renk tedavi sonrası nereye gelmesini öngörüyoruz bilinirse daha tatmin edici sonuçlar ortaya çıkar)
Sigara alışkanlığınız yoksa,
Çay ve kahveyi ne kadar tüketiyorsunuz bilmiyorum ancak mümkün olduğunca az kullanabilecekseniz beyazlatmayı öneririm.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: korn18

Köprü protezi bilen arkadaslar bi bakabilir misiniz?
Benim şu resimdeki gibi bir diş yapım var alt çe üst cene aynı şekilde sadece sol tarafta da en arkada diş var bu durumda köprü olabilir mi?
http://www.porselendisler.com/wp-content/uploads/2012/07/yarim-damak-protezi.jpg

Köprü yapılabilmesi yapılabilmesi için boşluğun her iki tarafında da diş olması gerekir. Çenenizin bir tarafında dişsiz sonlanma varsa, köprü yapılabilmesi için implant yerleştirilmesi gereklidir;aksi takdirde resimdeki gibi takılıp çıkarılan diş kullanmanız gerekir.



G
11 yıl
Yarbay

Bazı sitelerde diş macunu tüplerinin altında ki renklerin macun içeriği hakkında bilgi verdiği yazıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Mesela başka bir yazıda da bunların bir şey ifade etmeyeceği yazıyor.Bu konuda bir bilginiz var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yakoc
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Pentagram

Bazı sitelerde diş macunu tüplerinin altında ki renklerin macun içeriği hakkında bilgi verdiği yazıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Mesela başka bir yazıda da bunların bir şey ifade etmeyeceği yazıyor.Bu konuda bir bilginiz var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu konuda internetteki bilgi kalabalığını fark ettiğimde ben de hocalarıma danışmıştım.

Çizgilerin doğallık yada kimyasal içerikle hiçbir ilgisi yok.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: A380

invisalign- ecligner- airaligner gibi şeffaf diş telleri arasındaki fark nedir? aralarında sadece fiyat farkı mı var? hangi markayı neden tercih etmeliyiz?

airaligner hiç duymadığım bir marka.

invisalign ülkemize daha erken giriş yaptığı için daha pahalı ancak alsında ecligner ondan çok çok daha etliki. yurt dışında kazandığı pek çok ödül var.
ecligner pek çok yönden daha avantajlı bir sistem;
diğer sistemde plaklar sert plaklar ve uyum sağlamak zor olabiliyor, sert plaklar daha çok ağrıya sebep oluyor eCligner sisteminde yumuşak orta ve sert plak şeklinde bir geçiş oluyor ve bu da hasta uyumunu dolayısı ile tedavideki başarı şansını artırıyor.
- Diğer sistemde sisteminde plaklar tam diş ve diş eti sınırında bitiyor, eCligner ise 3 mm kadar diş etini de içine alıyor bunun iki faydası var;
Birincisi plak diş eti sınırında bittiği zaman diş etinde kanama, acı iltihap oluşturabiliyor, eCligner bunu ortadan kaldırmış oluyor.
İkincisi ise plağın dişler üzerinde tutunabilmesi için lastik, bonding gibi bu tutucu malzeme ihtiyacı ortadan kalkmış oluyor.
- eClignerin bir diğer avantajı, tedavinin her aşamasının modelleri doktorun elinde oluyor. Hem siz o modellerle dişinizin gelişimini takip edebiliyorsunuz hem de olur da plağı kaybederseniz yeniden yapılması için yeniden model oluşturulması gerekmediği için çok çok daha düşük bir ücret ödeyerek diğer sistemdeki gibi 7 gün beklemek yerine 2 gün içinde alıyorsunuz.

eCligner ile ilgili bilgi için tıklayınız.

eCligner sisteminin işleyişi hakkında ilgi için tıklayınız.



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Doğru diş fırçalama tekniği nedir, yemekten en erken ve en geç ne kadar sonra fırçalanmalıdır ?

resimli anlatım için lütfen tıklayınız.
Dişler her zaman diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır. Yani üst dişler yukarıdan aşağı,alt dişler aşağıdan yukarı doğru süpürür gibi. Dişlerin yanak tarafına bakan yüzeyleri, dile bakan yüzeyleri, çiğnemeyi sağlayan yüzeyleri hepsi özenle temizlenmelidir. Dişleri fırçalamaya diş eti ile kesiştiği yerden değil diş eti yüzeyinden başlamak daha faydalıdır.
Dişler fırçalanırken diş eti ile dişin birleştiği yerin az üzerine diş fırçası 45 derecelik bir eğimle yerleştirilmelidir. Diş etinden dişe, kırmızıdan beyaza doğru fırçalama yapılmalıdır. Üst dişlerde yukarıdan aşağı, alt dişlerde aşağıdan yukarı doğru diş etinden başlayarak yapılan bir fırçalama hem diş eti çekilmelerini önlemek hem diş taşı oluşumunu önlemek için en etkili yoldur. Burada dikkat edilmesi gereken, üst dişler yukarıdan aşağı fırçalanırken alt dişler de yukarıdan aşağı fırçalanmamalı ya da alt dişler aşağıdan yukarı fırçalanırken fırça üst dişlere devam edip aşağıdan yukarı fırçalama yapılmamalıdır. Yani sadece üst dişlerde fırça yukarıdan aşağı doğru hareket ederken, sadece alt dişlerde aşağıdan yukarı hareket etmelidir. Dişler fırçalanırken ağız hafif açık olursa, yukarı aşağı fırçalarken diş etine baskı yapılmamış olur. Yani üst dişler yukarıdan aşağı fırçalanırken fırça alt dişlerde diş etini aşağı itmemiş olur. Diş etinden dişe doğru yapılan süpürme şeklindeki fırçalamada amaç diş etinde dişe doğru bir masaj yapılarak dişle arasına giren yemek artıklarını çıkarırken diş eti çekilmesinin de önüne geçmektir.
Her dişin bütün yüzeyinin temizlendiğinden emin olmak için bir dişte yaklaşık 10 sn kadar bir fırçalama yapılmalıdır. Ön dişlerin dile bakan yüzeylerinin temizliğinde fırçayı dik tutmak işinizi kolaylaştırır.
Diş fırçalamaktan sıkılıyorsanız, fırçalamaya başlarken sevdiğiniz bir şarkıyı da içinizden söylemeye başlayın ve şarkı bitinceye kadar fırçalamaya devam edin.
Bastırarak fırçalamak , dişleri temizlemek yerine, ‘fırça çürüğü’ dediğimiz aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.İyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçaları kullanılması uygundur. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir.
Diş macunu dişlerimizi hem daha kolay fırçalamamızı sağlamak için hem de korumak için üretilmiştir. Fazla kullandığımızda daha çok köpürür ve daha çabuk tükürme ihtiyacı hissederiz. Bu da macunun koruyucu etkisinden yeterince faydalanmamızı önler. Bu yüzden çok az bir miktarda kullanılması daha faydalıdır. Fındık kadar,leblebi kadar,mercimek kadar gibi tabirler gerekli miktarı anlatmak için kullanılabilir.
Diş fırçalamaya başlamadan önce fırçayı ıslatmak hem diş fırçası üzerinde kılların sanki yarısı kadar fırça kılı varmış gibi yetersiz bir temizlik yapmasına, hem macunu daha çabuk köpürterek daha çabuk tükürme ihtiyacı ile daha kısa ve yine yetersiz bir temizlik yapmamıza sebep olur.
Diş fırçalamaya başlamadan önce diş fırçası kuru olmalı fırçayı ıslatmak yerine ağzı suyla çalkalamak tercih edilmeli,az bir miktar diş macunu kullanılmalıdır.

Yemekten 5-10 dk kadar sonra dişler fırçalanabilir.Diş fırçalama ne kadar gecikirse diş üstünde bakteri ve taş birikimi artacağı için en gen diye bir şey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl
Teğmen

Hocam ne gariptir ki o apranax ı içtim içeli hiçbir ağrı olmadı dişimde,zaten o ağrı çıktığında da gece uyutmayan bir ağrı değildi hafif bir sızı idi o da kendiliğinden geçti.

Bu arada ön dişimde ufak bir kırık var yakında onu gidip yaptırmayı düşünüyorum pek anlaşılıyor mu bilmiyorum ama fotoda görünen soldan 2.dişim kırık ne gibi bir müdahalede bulunulması gerekir ?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yakoc
R
11 yıl
Yüzbaşı

Merhaba Tuba Hanım,

Oralb d32 diş fırçasını tavsiye edermisiniz? Çok aparatlıları da var dil temizleme aparatı filanhttp://www.akakce.com/dis-fircasi/en-ucuz-oral-b-d32-triumph-5000-fiyati,3100328.html


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
11 yıl
Yüzbaşı

Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet__666

Tuba Hanım,

Yirmilik dişim gömülü halde bazen agrı yapıyor, agzımı açerken de çok nadir zorlanıyorum ağrıdan dolayı.

Çekilmesi için ameliyat olması gerektiğini düşünüyorum, güncel fiyatları ve iyileşme süreleri hakkında bilgi alabilirmiyim.

Sadece sol alt taraftaki diş

Teşekkürler

Türk Diş Hekimliği Birliğinin belirlediği taban fiyat listesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Bu fiyatın 3 aşağı 5 yukarı etrafında olacaktır genel olarak .



Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Dişleri fırçalamak için dikişlerin alınması beklenirse yara yerinin iltihaplanması oldukça yüksek bir ihtimal.

Yaşanan sıkıntılar da bünyeye, dişin durumuna, ameliyatın nasıl geçtiğine vs göre değişmekte.kimisi belli belirsiz bir şişlikle atlatabilirken kimisinin bütün boynunda morluklar oluşabiliyor.



Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınır, bu süre içinde antibiotik ağrı kesici ve gargara kullanmanız istenir.
Bu süreçte dikkat etmeniz gerekenler için lütfen linkteki YAZIya göz atın.
Diş ve diş etinde yara iyileşmesi hakkında genel bilgi için lütfen tıklayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 17 Ekim 2014; 1:25:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mehmet__666 , @Guhong01
Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Sağ ust dis etlerim soğuk bir şeyler yediğim yada ictigim zaman çok agrıyor.Su anda baktım şişmis.Yaklaşık 1 aydır böyle.

Sizce ne yapmalıyım.

Dişinizi kaybetmek istemiyorsanız- tabi hala kurtulma şansı kaldı ise, bir an evvel diş hekimine gitmelisiniz.
Ayrıca 1 aydır iltihaplı olan bir diş vücut savunmanızı da zayıflatır. : diş ve sağlık ilişkisi lütfen tıklayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 17 Ekim 2014; 0:38:09 >

Y
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: tuncooo

Hocam ne gariptir ki o apranax ı içtim içeli hiçbir ağrı olmadı dişimde,zaten o ağrı çıktığında da gece uyutmayan bir ağrı değildi hafif bir sızı idi o da kendiliğinden geçti.

Bu arada ön dişimde ufak bir kırık var yakında onu gidip yaptırmayı düşünüyorum pek anlaşılıyor mu bilmiyorum ama fotoda görünen soldan 2.dişim kırık ne gibi bir müdahalede bulunulması gerekir ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Ufak bir dolgu eklemesi ile düzelebilir gibi duruyor; yinede alt dişler ile ilişkisi de önemli.
Geçmiş olsun.