Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 kayıtlı üye, 19 misafir, 2 mobil kullanıcı
352249
Cevap
21632156
Tıklama
577
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17565. sayfa)
J
geçen ay
Binbaşı

Maalesef bu konuda size katılamıyorum. Elden ring son 15 yılda oynadığım en güzel oyun.

"Kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, limgrave'de alt katta bir sandık açıyorsun hop seni volcano manor'a atıyor nereye gittiğini bilmiyorsun, o düşük level ile ölmeden checkpoint noktası arıyorsun ama sana vermiyor, bunun yanı sıra platform tarzı şeyler sunarak lavların üstünden atlıyorsun içine düşmeden, başka bir ışınlanma yerinde direk seni mağaralara atıyor dışarı bir çıkıyorsun gök kıpkırmızı caelid'e gelmişsin ama nere olduğundan haberin yok hop rot gölünün ortasındasın, koşa koşa bonfire'a oturuyorsun checkpoint almak için, geri döneyim derken rot gölünden geçerken bu sefer çürüme başlıyor, flask'lar bitmeden 2. checkpoint noktasına giderken millicent spawn oluyor ondan hızlı koşamıyorsun seni yakalıyor ve cart öldük."

Yer altı zindanına giriyorsun, tekerlekli at makinesi seni öldürmesin diye hem aşağı düşmeme savaşı veriyorsun hemde saklanma. Oyunda öyle bir yere öyle bir sürpriz koymuşlarki resmen korkudan ruhum çıkacaktı bunu spoil etmeyeceğim burada tadı kaçmasın diye.

Mountaintops the giants'a ilk geçişimizin atmosferi silent hill serisinde yok. Öyle bir korkunç gece kış kıyamet yansıtılmış. Nereye adım atacağız nereye düşeceğiz karşımıza kim çıkacaktan ziyade o sisin kendisi korkutuyor adamı. Bi ilerliyorsun hop karşında gargoyle gökyüzünden gelerek kafaya baltayı indiriyor. Bak bunu çoğu korku oyunu yapamıyor.

Şu anlattığım kısımdaki yaşadığım heyecanları ben hiç bir survival horror oyununda bile yaşamadım. Miyazaki neredeyse her oyunda "oyuncuyu daha fazla nasıl şaşırtırız etkileriz" üzerine düşünen bir adam. Radahn savaşında boss birden kayboluyor ortalık sessiz, gökyüzüne bi bakıyorsun meteor geliyor bakmışınki ölmüşün. Böyle sürprizler başka oyunlarda yok. Bunu yapan adam sekiro'yu bloodborne'u yapan dam. 2019 yılın oyunu olan sekiro, PC'ye çıksın diye yalvardığımız bloodborne.

Elden ring'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Türkçe Lore'u anlatan kanallardan bile izleyin,Rockstarın rdr2'si mi abartı, kojima'nın mgs'si mi abartı, Naughty dog'un last of us serisi mi abartı yoksa Miyazaki'nin elden ring'i mi abartı kendiniz görün.

Tanrıların arası savaşları, ranni'nin kendini bir oyuncak bebeğe hapsetmesi, ranni ve melina üzerine üretilen teoriler, birinin bir gözü diğerinin diğer gözü kapalı olma sebebiyle hala cevap bulamamış bir soru. Oyun sana hikayeyi çok gizli veriyor ama müthiş bir hikaye var altında. Öyle Sony'nin Kojima'nın sakızdan çıkma hikayeleri gibi değil. Ap ayrı bir fantastik kurgusu var hiç bir şeye benzemeyen. Öyle basitçe taht oyunu falan değil, oyun seni krallıktan bile fazla ödüllendiriyor. Oyunu bitirdiğinde "Hadi beh" dediğim nadir oyunlardan.

Anlatısı bu kadar basit olup (ara sahneler hariç) hikayesi bu kadar şahane olan başka bir oyun - (oyun serisi dark souls) yoktur.

Radahn'la Malenia'nın yenişememesi birinin kafayı tozutup çölde gezmesi diğerinin çürürken bizi beklemesi. Mohg'un Malenia'nın kardeşini kaçırması (Shadow of the erdtree'nin hikayesi de malenia'nın kardeşi miquella'nın hikayesidir zaten). Morgott'un her şeye rağmen şehri korumaya çalışması mohg'un aksine. Lansseax'ın dev şimşek mızrakıyla vurulup leyndell'in üzerine düşmesi, Lansseax üzerinde dolanıp başka bir mekana geçmenin heyecanı.

Rykard'ın yılan tarafından ele geçirilip diğer tanrılara savaş açması, o volcano manor kısmından ap ayrı bir oyun çıkar öyle şahane bir yer oyunda oynamayı en sevdiğim yerlerden biridir. Heleki rykard ve mohg'un seslendirmesi eşsizdir. Ayrıca kılıcı yılanın ağzından çıkarırken eli, raya lucaria büyücü okulu civarındaki bize saldıran el düşmanlarının aynısı.


https://www.youtube.com/watch?v=cSSrSfN5i5A


https://www.youtube.com/watch?v=hqCRSfHRfb8
Yerin altını keşfediyorsun, neredeyse yeryüzü kadar bir o kadarda yer altı haritası varmış. Hele bir ejderhaların olduğu gökyüzü şehri yapmışlar resmen görsel şölen. Abi bu oyunu anlat anlat ben bitiremem ve yemin ediyorum abartı değil. Bak ben hiç bir rpg oyununu 120 saat oynamam ve 2. kez başlamam. Bu oyunu 240 saat oynadım. Halen de oynayasım var. Saatlerce sohbetini yaparım ben bu oyunun.

Beğenmedim dememişsiniz ama abartı demişsiniz. Eğer beğenmeseydiniz kararınıza saygı duyardım her oyun herkese hitap etmez nihayetinde ama abartı derseniz kesinlikle size katılmıyorum. Gördüğü değeri sonuna kadar hak eden bir oyun.

Abartı oyun last of us serisi ve RDR 2 gibi olur. Ayrıca kojima ve oyunları gibi olur, unutmadan ben kojimanın bu oyun hakkında yorum yaptığını hiç görmedim. Bilgisi olan varsa paylaşabilirmi attığı bir twit vs olur. Souls serilerinin ara sahnelerini sinematoğrafi anlamında kojimanın oyunlarından da daha başarılı buluyorum ayrıca.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 19 Haziran 2024; 23:31:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
D
geçen ay
Yarbay

Millet 10/10'un anlamını bilmiyor harbiden. Böylesine bir oyun grafik, optimizasyon, müzik, senaryo, oynanabilirlik kısacası her açıdan mükemmel olmalı. Dark Souls ve sonraki serisi iyidir hoştur ama bu kriterlerden kaçını eksiksiz olarak karşılıyor ki?

Oynanabilirlik desen herkese hitap etmiyor, bir yerden sonra tekrara giriyor. Grafik desen 2015'te bundan iyi grafikli oyunlar çıkmış. Senaryo desen varla yok arasında, arayan bulur mantığında. Nerede Rdr 2 nerede 15 senedir aynı mekanikleri tekrarlayan soulslike oyunlar.

Kısacası son dönemlerde her alanda olduğu gibi oyun dünyası da çıkmaza girmiştir. Ancak birbirini taklit eden yapımlar dışında bir şey göremiyoruz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
geçen ay
Yüzbaşı

Hocam, kapalı anlatım diye bir yöntem vardır insanın merakını kabartıp içine çekilmenizi sağlayan. Lost bu teknikle rekorlar kıran bi dizi olmuştur.

Ayrıca;

-Oyunun grafikleri gayet iyi. Burdan bu oyuna hâlâ nasıl yürünebiliyo anlamıyorum.
-Opitimizasyonu süper. Steam Deck'te bile yağ gibi akıyo.
-Müzikler şahane.
-Lore'u çok sağlam. İlerde bi gün mutlaka dizisi ya da filmi yapılır.
-Zor sayılabilecek bir oyun ama oynaması zor değil. (Tuş, kol kullanımı anlamında)
-Tanımlamasında her ne kadar RYO yazsa da, bu oyun öyle pek RYO sayılmaz bence. Bam bam her şekilde gidiliyor.
-Bu oyunu bitiren, lanetlenmiştir ve hep bu oyun gibi bi oyun bulma ümidiyle yaşar.


"Oyuncular tarafından eleştirilmemek için, bol keseden puan verilmiş" demiş bir arkadaş. Yani ciddi ciddi bu adamların, bizim eleştirilerimize maruz kalmamak için, puan saçacaklarına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylo84 -- 20 Haziran 2024; 0:36:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fbyram
F
geçen ay
Yarbay

quote:

Ben, oyunu oynarken hikayesini biraz daha anlayabilmek isterdim
Bu sizin sözünüz. Böyle düşünüyorsunuz ve tam puan almasını doğru buluyorsunuz, ilginç.
Soul-like türünde olan rpg veya arpg sayılan bu türlerde genel olarak hikaye anlaşılmıyor.
Kapalı anlatım olabilir severim bende kapalı anlatım yapımları ama bunda öyle bir durum yok. Lost'u bitiridiğinizde hikayesini anlamış oluyorsunuz. Elden Ring'i bitirdiğinizde hikayesi oturmuyor. 80 saat oynayıp ne oynadığını anlamayıp çok iyi tam puan demek tutarsız bir düşünce onu vurgulamak istedim.
Popüler olanı eleştirmek kolay değildir. Bu dlc ye 6 puan verse birisi dikkat çekerdi ve oyun fanlarınca eleştirilirdi. Demek istediğim bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @taylo84
K
geçen ay
Yarbay

Zaten oyuna dublaj yapılması devasa bir ekip gerektirecek. Çünkü aktif karakterler haricinde kasabada veya arazide karşılaştığın yüzlerce NPC var. Bunlara da seslendirme lazım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yanfo
K
geçen ay
Yarbay

Elden Ring eleştirilerine gelen yorumları görünce sevindim. Kimse oyunu eleştirene "Sen hayırdır?1!" falan dememiş

@Absnthe hocamın bahsettiği konuya bende katılıyorum. Grafik, Ses, Oynanabilirlik konusunda türünün tek örneği olabilir ama FPS, Simulasyon gibi türleri seven birisi için bunlar çok önemli olmuyor.

Elden Ring konusunda Ana konu mevcut, burada yine konuşuruz ama oyun hakkında tecrübelerinizi Elden ring konusunda paylaşırsanız daha faydalı olabilir kaanatindeyim.
https://forum.donanimhaber.com/elden-ring-pc-ana-konu--138594340

Ayrıca haftaya Steam Yaz festivali gelecek, Bildiğim kadarıyla da epic'de bu yaz kupon olmadığı için kimsenin ilgisini de çekmemiş




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Ooohhh!!!

Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
geçen ay
Yüzbaşı

Aslında yapay zeka ile aktörlerin seslerini farklı dillere çevirebilirler diye düşünüyorum. Sosyal medyada denk gelmişsinizdir bizim dizi veya filmlerin kesitlerini ingilizce dublaj yapıyorlar hem de aktörlerin seslerine sahip olarak. Oyun sektörü bu yöntemi kullansa çok güzel olurdu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Konuya dahil olmayan adam
K
geçen ay
Yarbay

Bunu hiç duymamıştım. Öyle yapılırsa maliyeti ne olur bilemem ama muhtemelen gerçek ses kullanımından daha az maliyetli olur. Keşke yapılsa.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @imjohnnystark
J
geçen ay
Binbaşı

O tarz yorumlar şu twit'in altında. Eurogamer'i topa tutmuşlar. Ama haketmiş

https://x.com/shinobi602/status/1803069851952349566
Oyun çok zormuş. Eurogamer öyle diyor ilk defa fromsoftware oyunu oynamış galiba incelemeyi yapan;

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Kaladin.
Y
geçen ay
Binbaşı

Elden Ring'te ben bir bölgede onlarca saat grind dönmek, bir boss'ta onlarca kez ölmek istemiyorum mesela.
Easy zorluk seviyesi yapsınlar. Hikayeyi deneyimlemek istiyorum sadece diyeceğim ama o da nesi? Hikaye yok. 😅

İşin eğlencesi bir yana Elden'i ben açık dünya Monster Hunter World olarak görüyorum. Girip boss yenmeli bir oyun temelinde.

Fromsoftware ileride güzel hikaye anlatımlı bir oyun da yapar diye umut ediyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
geçen ay
Yüzbaşı

rdr2 nin görev tasarımı rezalet, karakter kontrolü çok kötü ve oyun genel olarak sıkıcı , oyunu bitirene kadar afakanlar bastı. hesapta açık dünya oyunu ama sunduğu özgürlük o yerin dibine sokulan ubisoft oyunlarıyla bile karşılaştırılınca komik kalıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @David Attenborough
T
geçen ay
Yüzbaşı

"Hikaye anlatımı biraz daha açık olsaydı, daha memnun kalırdım" diyorum, evet, ama bu, puan kırmamı gerektirmiyor. Siz sırf bu yüzden puan kırarsanız, o da sizin tercihiniz.
Kişi için mühim olan olan sonuçsa, Lost'u da, Game of Thrones'u da çok eleştirmesi normal olur ama mühim olan serüven/yokculuk/süreçse, bu iki dizi de müthiş olarak değerlendirilir bence. Elden Ring bana neyi ne için yaptığımı sonunda bile çok net anlatamasa da (hatrı sayılır seviyede İngilizcem olmasına rağmen, herifler anlamı iyice kapatmak için, resmen çok ağır bi İngilizce basmışlar), bana yaşattığı yolculuğun kusursuzluğu, canımı sıkan kısımları, resmen yok etti.

Uzun uzun RPG öğleriyle uğraşmaya vaktim de, sabrım da olmadığından, bu kısmı zaten aramıyorum.
Şu konuda da yanıldığınızı düşünüyorum: Eleştirmenler, kaliteli bi ürünü eleştirmemeyi değil, tam tersine kötülemeyi, daha ilgi çekici olunduğunu düşünerek, çokça kullanırlar. Şu devirde kimsenin, "Aman eleştirilirim" korkusuyla, kötüye kötü demekten imtina edeceğini düşünmüyorum.
Neyse, sonuçta zevkti, subjektiftir.
Sadece oyunun nerelerini beğenemediğinizi bilmek istemiştim. Sağolun😊👍



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fbyram
B
geçen ay
Yüzbaşı

Elden ring yüksek bütçeli metin2 dir aksini iddia eden oyundan anlamıyordur. olmayan hikayeleri bir yerlerinden efsaneymiş gibi uyduruyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayTuruncu -- 20 Haziran 2024; 11:41:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
geçen ay
Yarbay

Siz o tarz görev mekaniklerini sevmediğinizden sizi afakanlar basmıştır. Kişisel tercihler bunlar. Siz "rezalet" yazmışsınız ben de muazzam bir başyapıt diyorum. 3 defa bitirdim. Kendinize uygun olmayan bir oyunu oynama ısrarınız size afakanlar bastırmış aslında. Oyunun bir günahı yok. Görev yapısı, oynanış mekanikleri, harita dizaynı, müzikleri vs ilk saatlerinde ne ise son saatlerinde de aynı idi.

Ben fromsoftware oyunlarını ve elden ringi hiç sevmiyorum. O oyunlar da bana hitap etmiyor mesela. Her denediğimde beni de afakanlar basıyordu. Ama bana göre değil diyerek hiçbirine ısrar etmedim ve zamanımı harcamadım. Zerre beğenmememe rağmen asla rezalet olarak tanımlamadım. Çünkü bu kadar insanın keyifle oynadığı, çevremde bile oyun oynayan çoğu arkadaşımın ayılıp bayıldığı puanları böylesine yüksek oyunlara kötü şeyler söylemem çamur atmaktan öteye gitmez. Beğenen oynasın saygı duyarım. İyi oyunlardır kabulüm ama bana hitap etmezler derim susarım.

Yanlış anlamayın amacım sizi yermek değil. Sadece rdr2 gibi değerli bir yapıma çok yanlış bakış açısıyla yaklaştığınızı görünce iki kelam etmek istedim.

İyi forumlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nasaz
L
geçen ay
Er

Bu kadar genel kitleye hitap etmeyen oyunu şişire şişire piyasa son 4 yıldır souls like oyunlarla doldu. Genel olarak bakıyorum herkes google açık oyun oynuyor; nerde grind yapılır, nerden eşyayı bulurum , hangi build iyidir. Miyazaki böyle oynamamızı istese oyuna rehberi koyardı herkes miyazaki övüyor ama sadece %10luk diyebileceğimiz kesim miyazakinin istediği şekilde oynuyor oyunu. Oyunda hikaye yok diyorum 2 saatlik lore videosu atıyorlar 100 saat sürecek oyunda neden 2 saat video izleyerek hikayeyi anlayayım neden oyunda vermiyor Hikayeyi Youtubedan öğreneyim Buildi, Grindı youtubedan öğreneyim bana ne kaldı 100 saatten sadece bossa gitmek ve kesmek geri kalan her şeyi youtube yaptı zaten

Souls kitlesi piyasada bulaşılmayacak tek kitle gerçekten adamlar kendi içlerinde bile ego savaşı veriyor "Sen 100 ölüşte kestin ben 40 ölüşte kestim senden daha iyiyim diye" oyunda en ufak bir şeyi eleştirsek hemen Git Gud spamlaya başlıyorlar.

Puanlar konusunda ise sadece Elden Ringin değil tüm japon oyunlarının abartıldığını düşünüyorum nedense bir japon oyunu piyasaya sürüleceği zaman 80le açıyorlar puanlamayı seslendirmesi tam olmayan koridor bazlı oyunlar 90 alıyor medyadan denildiği gibi bir oyun 10/10 olması için her yanıyla kusursuz olmalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
geçen ay
Binbaşı

Rdr de elden rıng gibi herkese hitap eden oyunlar değil.Ama bu sizin dediğiniz gibi rezalet çöp yapmaz oyunu.613 saat oynadım 1 dk sıkılmadım.Sonda ki yorumla zaten saçmalamışsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nasaz
R
geçen ay
Yarbay

Oyun Herkese Hitap Etmiyor Zaten,Zor Ilerlemesi Sikintili
Saatlerce Gunlerce Ugrasirsin Ya Ilerlersin Yada Yerinde
Sayarsin Herkese Gelmez,100 Kere Vur,2 Tane Sana Vursunlar Oldun Oyunun Ozeti Bu Zaten Bunu Seviyorlar Saygi Duyarim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BayTuruncu
U
geçen ay
Yarbay

Millet indirimsiz fırsatsız bol dolarlı dönemden birbirine sarmış burada.



J
geçen ay
Yüzbaşı

Hocam siz türü sevmiyorsunuz ama. Türün olayı zaten zor boss savaşları. Ben de soulslike sevmiyorum bu yüzden. Easy zorluk seviyesi yapamaz çünkü türü ile ters düşmüş olur. Bana mesela bir oyunda en son keyif verecek şeylerden biri defalarca aynı boss'u kesmeye çalışmak. O yüzden tür bana hitap etmiyor yani. Elden Ring'i oynadım ama severek. Nasıl derseniz, seamless coop modu sayesinde. Arkadaşla oynayınca yine keyif alınıyor. Ama tek başıma hiçbir souls oyunundan keyif almıyorum. Hikaye kısmına gelince evet bir tık fazla kapalı bir anlatımı var. Çok dikkatli olmak ve oyun içi her şeyi okumak etmek gerekiyor. Ama yine bu türü seven insanlar da bunu seviyor.

Sizden bağımsız genel yazıyorum bunu. İnsanlar türü sevmemek ile oyunu sevmemeyi, oyunu kötü bulmayı karıştırıyor. Türünü sevmediğiniz oyunu kötülemek doğru değil. Ben RDR2 sevmiyorum mesela. Çünkü western sevmiyorum. Ama gidip iyi veya kötü diye yorum yapmam çünkü sorunum türü ile. Türünü sevmediğiniz oyunu oynamayacaksınız, haliyle iyi ya da kötü yorum yapmayacaksınız çünkü mantıklı olan bu. Soulslike seven adam gelir yorumunu yapar eksisi şu artısı şu diye. Ama boss kesmeli oyun sevmeyen biri gömünce bir ciddiye alırlığı kalmıyor. Aksiyon oyununa neden aksiyon var bu oyunda demek gibi oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 20 Haziran 2024; 13:57:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yanfo
İ
geçen ay
Yüzbaşı