Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
224
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Diamond Tema v Altay Cem Meriç Tartışması | Bilgi Havuzu
S
4 hafta
Er
Konu Sahibi

Merhabalar,

Gündeme biraz dahi hakimseniz ve din-inanç-felsefe konuları ile ilgili iseniz bu konu hakkında illaki bir şeyler duymuşsunuzdur. Bildiğim kadarıyla özet geçip bir şey rica edeceğim.

Diamond Tema agnostik bir Youtube içerik üreticisi ve kanalında felsefe ağırlıklı olmak üzere türlü videolar yayınlıyor. Bu videolarından bazıları İslam'a yönelik eleştirel bakış açısı içeriyor. Öte yandan Altay Cem Meriç ise yine Youtube'da kitap tahlilleri yapan Müslüman bir içerik üreticisi. Zamanında ateist olduğunu iddia ediyor. Çok sayıda dini içerik barındırıyor kanala dini bir kanal denilirse kendisi de itiraz etmez diye düşünüyorum.

İki taraf da birbirlerine bazı iddialarda bulunuyor. Diamond Tema kendisinin ve eşinin Altay Cem Meriç tarafından kitlesine hedef gösterildiğini iddia ederken Meriç, Diamond Tema'nın ve eşinin kendisine ve ailesine küfürler ettiğini iddia ediyor. Yaklaşık bir yıl kadar önce Altay Cem Meriç'in Diamond Tema'ya bir münazara teklifi oluyor ve bu Diamond Tema tarafından reddediliyor. Yakın zamanda da Diamond Tema'nın Altay Cem Meriç'e bir münazara teklifi oluyor. Altay Cem Meriç başta reddetiği bu teklifi bir süre sonra kabul ediyor. Henüz münazara olacak mı olmayacak mı nerede olacak kesin bir şey yok.

Sizden ricam bu konu hakkındaki bildiklerinizi KAYNAK GÖSTEREREK bu konu altında toplamama yardımcı olmanız. Ben de elimden geldiğince konuyu güncellemeye çalışacağım.

Amacım dramayı deşerek kaos ortamından faydalanmak değil. Bir tartışma var ve hangi taraf haklı hangi taraf haksız bunu (merak ettiğim için) tespit edebilmek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.