Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1549
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Demasoni Balıkları Hakkında Yardım ?? + Help me
D
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

öncelikle merhabalar arkadaşlar sizlere bir konu danışacaktım

Demasoni Balığı aldım 2 adet bugün 3-4 cm boyunda 7 adet sp var 3 adet sazan var .. herneyse sazan ve spler 2 aydır bende yani boylrı 5 cm filan dema larda yaklaşık 3-4 cm sayılır ama demaları bugün aldım aldım ilk biraz beklettim poşetle akvaryumda daha sonra saldım ve salınca ilgnç bi şekilde dema nın biri bir tarafda biri bir tarafda cama yapışık akıntıya karşı duryolar .. sebebi nedir ilk gün stresimi hastalıkmı yoksa ? kaybetmek istemiyorum tüm paramı malzemelere verdim saten ..

100 litre akvaryum :::

taban ince kum
arka fon var
aydınlatma var
hava motoru var
15 güne bir %30 su değişimi dip çekim yok -
kayalık sıkıntısı az yanı kayalık var - saklanıcagı yer var

güneş görmüyor - herhangi bir parazit veya hastalık hiçbir balıgımda yok saten yeni geldiler akvaryuma
aşırı gürültü yok benim odamda akaryum yani sessiz izlemek için birtek ben yanlarındayım ... sorun nedir ?? acil yardım



Y
10 yıl
Teğmen

Şu akvaryuma balık koyma işini poşeti akvaryuma salıp,daha sonra tüm poşeti akvaryuma dökerek yaparsanız zarardan başka hiçbirşey elde etmezsiniz.Posettki serbet yüzen zarralıları akvaryuma atarsınız.Posetteki ve akvaryumdaki suyun kimyası farklı olduğu için,yeni eklenen balık yeni ortama adaptasyon süreci yaşamadan gieceği için sıkıntı basgöstermesi kaçınılmazdır.Ayrıca demasoni bitkisel ağırlıkta beslenen bir türdür.S.p ile aynı diyet demasoniye zarar verecektir.Balıkları akvaryuma ilk koyarken neler yapılacağı konusunda bu forumda mesajım mevcuttur.Ayrıca uyumlu türler konusunda arastırma yapmanızı tavsiye edeceğim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

demasoni 1 kayıp :( 7 adet sp ve 1 adet demasonim var tankımda eğer o demasonide ölürse yanına 3 adet en fazla 10 cm boyu olan bir balık alıcam aynı diyete sahip olmaları lazım yani sp lere benzeyen bir tür olması lazım .. yoksa eğer o demasoni ölmesse 7 sp nin yanına 2 demasoni daha alıp 7 sp 3 demason mu beslesem ? kararsızım lütfen yardım et şuanki balık sayısı : 7sp 1 dm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay

Biraz önceki konunu gördüm arkadaşım. Akvaryum boyutun 55x45x15 diye yazıyor. Nasıl 100 litre yapıyor akvaryum acaba ? Bu hacimde bütün balıklarınızı kaybedeceksiniz stresten. Hiçbir araştırma yapmadan akvaryum kurmak balıklarınıza eziyet.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 13 Ekim 2014; 16:23:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Teğmen

100 lt akvaryuma 7 s.p bile fazla ama almışsın artık.Demasoniyi çıkart sadece s.p besle derim.Ayrıca Uzunluk (cm) Derinlik (cm) Yüksekli (cm) birbiri ile çarpılıp,çıkan sonucu 1000'e bölünerek LT cinsinden hacim bulunur.
Uzunluk:100 cm,Derinlik:50 cm ve yükseklik:50 cm bir akvaryumun hacmi;100*50*50=2500 2500/1000=250 lt olarak bulunur.


Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.Elinizdeki tüm balıkların boylarının tahmini olarak kaç cm olduğuna bakarak ortalama bir lt hesabı yapabilirsiniz.

daha detaylı bilgiler için blog sayfam:

http://yassyoss.blogspot.com.tr/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.