Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
495
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Değer kaybı için SBM'den exper ataması
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aracımda 25 Bin TL kadar bir hasar kaydı oluştu. Karşı taraf %100 kusurlu, değer kaybı için karşı tarafın sigortasına başvuru yaptım ama exper ataması yapılması gerekliymiş. SBM'den exper atama işlemini yapıp mı işleme devam etmem gerekiyor? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz.



G
geçen yıl
Yüzbaşı

hasarı kendi kaskonudan yaptırdıysanız bu işlemi siz yaptıramıyorsunuz. Eğer karşı tarafın zorunnlu trafik sigortası ile hasar dosyanız açıldıysa yaptırabilirsiniz. aşağıdaki video yöntemini anlatıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=nJXXpA_Dhi8&t=168s


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar, kendim karşı tarafın sigortasına başvuruda bulunmuştum 8600 TL gibi bir tutar IBAN'ıma göndermişler. Şaka gibi Tahkime başvurmak istiyorum, online başvuru bulamadım, evrakları hazırlayıp posta yoluyla mı göndermemiz gerekiyor acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @gmb
G
geçen yıl
Yüzbaşı

ben de benzer bir süreç içerisindeyim, tek fark ben tamiratı kendi kaskomdan yaptırdım o yüzden sbm üzerinden eksper atayamıyorum. ben kararımı şöyle verdim

  • karşı tarafın sigortasına başvurma (başvurdum)
  • 15 gün sonra usulune uygun sigorta tahkim komisyonuna başvurmak.

karşı tarafın sigorta şirketi bir eksper atayacak (bunu siz de sbm üzerinden yapabilirsiniz) ilk mesajımda gönderdiğim videoda adım adım anlatılmış. Ancak atanacak bu eksper zorunlu trafik sigortası genel şartlarına göre bir hesaplama yapacak ve bu da büyük ihtimal düşük bir değer kaybı çıkacak.

sigorta tahkim komisyonuna başvurmanız durumunda komisyon yine bir eksperden rapor isteyecek ancak bu sefer 2 yönteme göre hesaplama yapılacak birisi zmss gene şartlara göre diğeri de piyasa rayiç değer kaybı usulune göre ve gelen bu iki rapora göre karar verecek. Piyasa rayiç değer kaybı gelende zmmss den gelen rapora göre yüksek çıkıyor.

ben uğraşamam bu işlerle derseniz güvenilir bir avukata gidin %20 civarı komisyon alırlar. Ben tüm bu süreci kendim takip edeceğim, sorunuz olursa özelden yazın yardımcı olmaya çalışırım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmb -- 14 Aralık 2022; 9:4:7 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.