Arkadaşlar yeni custom soğutmam için Phanteks Enthoo 719 kasa aldım ve neredeyse tüm boşlukları dolduracak kadar kalın kalın radyatörler. Kasanın alt ve ön tarafına 360 mm x 60 mm, üst tarafa 240 mm x 39 mm, yan tarafa da 480 mm x 29 mm boyutlarında radyatörler satın aldım. Yan taraf hariç pull-push yapmayı planlıyorum.
Sorularım şunlar arkadaşlar: 1- Kasadaki tüm büyük boşluklarını radyatör ile doldurmak kasanın havalanmasında sıkıntı yaratır mı ya da illa ki sıcak hava kasa içerisine üflenmiş olacak bu sıkıntı yaratır mı? 2- Kasa hava akımı yönü sizce nasıl olmalıdır, hangi fanlar içeri hangileri dışarı doğru olmalıdır?
Resim temsili arkadaşlar düşünmeye yardımcı olsun diye benim üstte 240'lık ve önde 360'lık radyatörler olacak. Öndeki radyatör 60 mm kalınlığında olduğu için yan taraftaki radyatörün önüne gelecek mantıklı mı bilemedim.
Sorularım şunlar arkadaşlar:
1- Kasadaki tüm büyük boşluklarını radyatör ile doldurmak kasanın havalanmasında sıkıntı yaratır mı ya da illa ki sıcak hava kasa içerisine üflenmiş olacak bu sıkıntı yaratır mı?
2- Kasa hava akımı yönü sizce nasıl olmalıdır, hangi fanlar içeri hangileri dışarı doğru olmalıdır?
Resim temsili arkadaşlar düşünmeye yardımcı olsun diye benim üstte 240'lık ve önde 360'lık radyatörler olacak. Öndeki radyatör 60 mm kalınlığında olduğu için yan taraftaki radyatörün önüne gelecek mantıklı mı bilemedim.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefrak -- 7 Haziran 2020; 13:20:49 >