Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1015
Tıklama
1
Öne Çıkarma
CRISPR ve ETİK KONUSU
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Forumda Crispr teknolojisi ile genetiği değiştirilmş insanlar konusunda etik zeminde bir tartışma göremedim. Ted konuşmalarının iki tanesinin linkini veriyorum. Yanılmıyorsam konuyla ilgili fizikist sayfasında uzunca bir makale de vardı. Muhtemelen denk gelenleriniz vardır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?


quote:

Genetik yapısı değiştirilmiş insanlar yaratmak artık bilim kurgu veya hayal ürünü değil, olası bir gelecek senaryosudur. Biyolog Paul Knoepfler on beş yıl içinde bilim adamlarının, insan embriyolarında, fiziksel görünümü değiştirmek ve otoimmun hastalık riskini ortan kaldırmak gibi belli iyileştirmeler sağlamak için gen düzeltme teknolojisi olan CRISPR'ı kullanabileceği tahmininde bulunuyor. Bu düşündürücü konuşmada, Knoepfler bizi yaklaşan genetiği tasarlanmış bebek devrimine ve onun oldukça kişisel ve tahmin edilemeyen sonuçlarına hazırlıyor.

https://www.ted.com/talks/paul_knoepfler_the_ethical_dilemma_of_designer_babies?language=tr

quote:

Genetikçi Jeniffer Doudna, genlerimizin değiştirilmesine olanak sağlayan çığır açıcı CRİSPR-Cas9'un icat edenlerden biriydi. Bu teknoloji bilim insanlarının DNA sarmallarında belirli değişiklikler yapmasına ama aynı zamanda da genetik hastalıkları tedavi etmesine olanak sağlarken "tasarım bebekleri" yaratma imkanı da sunuyor. Doudna CRİSPR-Cas9'un nasıl çalıştığına dair bir özet sunuyor ve bilim dünyasından bir mola verip bu teknolojinin etik sonuçlarını tartışmalarını istiyor.

https://www.ted.com/talks/jennifer_doudna_we_can_now_edit_our_dna_but_let_s_do_it_wisely?language=tr





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 4 Mayıs 2017; 15:14:52 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.