Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1654
Cevap
151755
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 'Corsa' Bakım ve servis (82. sayfa)
M
8 yıl
Yarbay

arkadaşlar bu arada baskı balata ve volant değişimi yaptım 1.3 cdti düz vites dizel 75 hp araçta. Z13dtj. Debriyaj değişimi.

Aslında konuyu buraya yazmam gerekirdi ama Corsa genel kısmı daha fazla bakıldığı için oraya yazdım ve fotoğraflar koydum. Fiyat bilgileri ekledim.

https://forum.donanimhaber.com/corsa-genel--8141948-2048

isteyenler 2048. sayfada yazdıklarıma bakabilirler.




K
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

merhaba, hayırlı olsun aracınız.

Daha önceki sahibi bakımını yaptırmış mı ? yaptırmış ise kaç km de bakıma girmiş. Aracınız kaç model ?

Bakım aralığı 15 bin km veya 1 yıldır. Hangisi önce dolarsa ona göre bakıma sokarsanız aracı daha iyi olur. 1 seneyi geçirmemeye dikkat edin. Hatta serviste kampanya vs yakalarsanız eğer 8. 9. ayda bile bakıma sokabilirsiniz motor yağının erken değişmesi iyi olur. Km dolmayacak sanırım genelde sene doldurucaksınız gibime geliyor. Senelik yaptırabilirsiniz.

Dışarıda orjinal parça bulmak zor bulsanız bile yetkili servis ile aynı fiyata denk geliyor. Ayrıca dışarıda iyi usta bulmakta zor.

Gm filtreleri orjinal parçaları pahalı. Bosch vb. takarsanız bakım daha uyguna gelir ancak orjinal kullanmanızı tavsiye ederim. Bu nedenle yetkili servis seçmeniz daha uygun olacaktır.

Bazen yetkili servislerde fiyat olarak farklı fiyatlar verebiliyorlar. O yüzden gitmeden önce bulunduğunuz il de ki yetkili servisleri arayıp arabanın modelini bilgilerini verip fiyat almanız uygun olacaktır.

yağ filtresi önemli. Orjinal olmayan yağ filtresi motora zarar verebiliyor ve masraf açabiliyor.


Tahminimce hava filt , polen filt (karbonlu takılırsa iyi olur ama fiyatı yüksek) , yağ filtresi ve yağ değişmeli. Aynı zamanda fren hidroliği 2 senede/bakımda 1 değişiyor. Ek olarak fren balataları kontrol edilecek eğer bitme varsa değiştirilmeli. Ek olarak belki bujiler kontrol edilir ve değişebilir. Buda İki bakımda bir olması lazım ama km ye göre bakarsak belki iyi durumda çıkarsa değiştirmeyebilirler. Aynı zamanda akü ve antfiriz ölçümleride yapılmalı. Yağ değiştikten sonra tapa oringi de değişir mutlaka.

ileri ki bakımlar da ise şanzıman yağı değişimi ve V kayış değişimi 4 sene veya 60 bin km olması lazım. Otomatik araçlarda şanzıman yağı önemli.

Garanti bittikten sonra ise motor yağınızı kendiniz dışarıdan güvenilir yerden alıp o şekilde yetkili servise gitmenizi öneririm. Çünkü yağ dan biraz fazla ücret alıyorlar. Kullanım klavuzunda kullanmanız gereken özelliklerde yağ yazar. Shell , mobil , castrol, motul gibi markalarda uygun özelliklerde olan yağlardan birini seçip o yağ ile devam edebilirsiniz.

ek olarak silecekler yetkili servislerde pahalı. Silecekler eskiyip ses yapmaya başladığı zaman, Metro marketlerde yada dışarıda bosch marka silecek alırsanız eğer daha uyguna gelir.


Merhaba teşekkür ederim cevabınız için.
aracım 2013 model corsa.
18.bindeyken aldım. Şuan 21 bin. Çok kullanmıyorum. Sadece hafta sonları oda 30km ancak.
Ruhsatında muayne tarihi 2018 yazıyor.
Opel yetkili servisini aradım en son 2014te giriş yapılmış gözüküyor dedi.
İkinci el olduğu için daha önce ne yapılmış ne yapılmamaış bilmiyoruz.
Ne yapacağımı bilmiyorum. açıkçası.
300 lira bütçe ayıramayacak durumdayım. Belki daha fazla isterler bilemiyorum.



M
8 yıl
Yarbay

2013 Corsa D kasa aracınız sanırım. Ruhsatta yazan motor no nu ilk 6 harfi önemli. ona göre parça seçilebilir. Ör: Z13dtj Z13dth a14nel gibi .

demekki garanti bitimi sonrası dışarıda özel ustada bakım yapılmış ve içinden çıkan parçalar orjinal olmayacak büyük ihtimalle. Yine de yetkili servisten fiyat alın aklınızda bulunsun. araç şu km de ancak 2013 model yaşı var deyin onlar uygun olan bakımı telefonda söylerler hatta nelerin değişip değişmeyeceğini de oradan öğrenebilirsiniz.

bütçe çok sıkıntılı ise o zaman dışarıda yaptırın ama mutlaka yaptırın. En önemlisi yağ ve yağ filtresini değiştirin. Birde hava filtresini.
http://www.onlineyedekparca.com/kategori/opel-corsa-d-yedek-parca#labels=264-2

buradan bosch filtre setlerine bakın. Toplamda daha uygun gelebilir ancak aşıyorsa dedğim gibi yağ yağ filtresi hava filtresini ve tapa oringi mutlaka değiştirin.

2016 da ilk muayene olmuş. 2018 de tüvtürk ten randevu alarak muayeneye girecek.

Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama
serhat opel aksaray dan da fiyat alın İstanbul : 0212 584 1670

ankara özçelik 0312 278 2528


edit: ayrıca bulunduğunbuz yerde mobil oto servis veya bosch car service varsa oralardan da fiyat alın.

ek olarak fren balatalarını kontrol ettirin. Otomatik olduğu için fren balataları çabuk biter. Bitmesiyle birlikte disk e zarar verirseniz eğer daha fazla masraf açarsanız. O yüzden kontrol ettirip onunda değişmesi gerekebilir.


edit2: kış içinde akü ve antfriz ölçümü yapılıp bakılması şart. Özellikle antfriz düşükse eğer kışın çok fazla masraf yaratabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Aralık 2017; 17:45:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kirmizipelerin
O
8 yıl
Binbaşı

Benim corsa nın 75 bakımı yaklaşıyor.

60 bin bakımından farklı ne yapılıyor bilen var ise paylaşabilir mi?(1.3 dizel corda d)

Bir yılda 20 bin km yi nasıl yaptım anlamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 15 Aralık 2017; 23:25:14 >

G
8 yıl
Yüzbaşı

Aracım 2013 Model Corsa D 1.2 85 hp.

Geçen ay yetkili serviste 60.000 km bakımını 574 tl'ye yaptırdım.

Yalnız arka kampanalardan ses geliyor, frene basıldıkça. Tozdan mı olur? Bir de silecekleri 2 yıl önce serviste değiştirtmiştim (orijinal gm silecek). İyi silmiyor, iz bırakıyor. Bosch falan alsam iyi midir ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 17 Aralık 2017; 20:23:49 >

M
8 yıl
Yarbay

Frene bastıkça değilde frenden çekince cik cik öter elfreni indirince öter. Arka kampanalar da ki ses tozdan oluyor 6 ay da 1 açılıp temizlenmesi balata spreyi sıkılması gerekiyor. Yetkili serviste bu işlemi yapmış olmaları lazım bakımda yapıyorlar. Bence bakım yaptığınız yere sorun eğer atlamışlarsa ona göre ücretsiz temizleyebilirler.

silecek bosch kullanıyorum memnunum. Yalnız bauhouse metro gibi yerlerden tek tek almaya çalışın internette çiftine fazla fiyat istiyorlar. Tek tek alırsanız daha uygun. toplamda metro dan 45 tl ye almıştım ben ama zam gelmiş olabilir.

edit: ayrıca geçen ay profesyonel bakım adı altında 349 ve 499 tl arası bakımlar değişiyordu. 574 tl biraz fazla tutmuş sanki yada ekstra değişen mi oldu fren hidroliği gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 18 Aralık 2017; 12:21:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DeActivate
G
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

Frene bastıkça değilde frenden çekince cik cik öter elfreni indirince öter. Arka kampanalar da ki ses tozdan oluyor 6 ay da 1 açılıp temizlenmesi balata spreyi sıkılması gerekiyor. Yetkili serviste bu işlemi yapmış olmaları lazım bakımda yapıyorlar. Bence bakım yaptığınız yere sorun eğer atlamışlarsa ona göre ücretsiz temizleyebilirler.

silecek bosch kullanıyorum memnunum. Yalnız bauhouse metro gibi yerlerden tek tek almaya çalışın internette çiftine fazla fiyat istiyorlar. Tek tek alırsanız daha uygun. toplamda metro dan 45 tl ye almıştım ben ama zam gelmiş olabilir.

edit: ayrıca geçen ay profesyonel bakım adı altında 349 ve 499 tl arası bakımlar değişiyordu. 574 tl biraz fazla tutmuş sanki yada ekstra değişen mi oldu fren hidroliği gibi

Evet, frenden çekince ses var. Sadece standart bakım yapıldı. Yağ,filtreler vs. Fren hidroliği falan değişmedi. Aynen fiyat fazla. Müsait bi zamanda kampanaları temizletmek lazım o zaman.



M
8 yıl
Yarbay

geçen ay yaptırdıysanız kampanya dan da yararlanabilirdiniz ona göre fiyat düşerdi. Neyse artık bir daha ki sefere.

Büyük ihtimalle bakımı yapan arkadaş atlamış olabilir. Aynı yere gidip söyleyin ücretsiz halletsinler, ücret isterlerse çok fazla fiyat çekebilirler ancak ücretsiz şekilde halletmeleri lazım.

Ha bir de ücret isterlerse belki el freni ayarlayın diye de verebilirsiniz o zamanda kampanaları açmak zorundalar ama tabi çok sıkılmayacak veya gevşek olmayacak şekilde ayarlanmalı. Sıkılırsa kampanalar ısınıyor.

6 ay da eski haline dönüyor ama en azından ses rahatsız etmiyor bir süre. Arka kampanalar açılıp toz u alınacak ve fren balata spreyi sıkılacak. Sonrasında işlem bitiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DeActivate
E
8 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,
2016 model Corsa benzinli 1.4 otomatik aracıma Sivas'tan ilk periyodik bakımı için randevu aldım. Telefonda söylenen ücret 800 küsuratlıydı, ücretin pahalı olup olmadığını sormak istedim. Makul mudur sizce? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.



M
8 yıl
Yarbay

benzinli araçların bakım ücretleri hakkında bir bilgim yok ancak kendi aracıma göre baktığımda fiyat fazla gibi geldi ama garanti devam ediyorsa mecbur yaptıracaksınız başka çare yok. Diğer bayilerden de fiyat almayı deneyin. Bazen bayiler arasında fiyat farkı oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emaka
M
7 yıl
Yarbay

bugün arıza ışığı yaktı araç. Anahtarlı araba olan simgeden. Isıtma bujisi patlamış. Seriviste 165 tl ye değiştiler tekini.

2. silindirin ki patlamış. Tespit ettiler. Yaptırmazsanız 100tl tespit bedeli dediler.

70 tl işçilik 95 tl parça fiyatı. 4 ünü de değiştirmek istesen aynı işçilikmiş. 4 ünü değişelim dediler ama 1 tanesini değiştirdim iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum.

tek tek değiştirince 660 tl yapıyor, 4 ü birden değişince 450 yapıyor.

İşçiliğide çok basit bir şey aslında.

km 58e yakın. 2011 model. 60 a gelince ısıtma bujisi patlıyormuş genelde. Daha önce fotoğrafını paylaşan olmuştu ihtiyaç olursa eskini aldım beru germany yazıyor. Kutulu şekilde paylaşabilirim. 2 yıl garantili takılan yeni parça.

Tabi kafamda soru işareti kaldı acaba 4 ünüde mi değiştirseydim diye ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yüzbaşı

1.4 otomatik benzinli corsamızı bakıma sokucaz. 2 senesi 20 bin kmde. parçaları ben alıcam. motor yağı ve hava filtresi dışında neler almam gerekli. polen filtresi, benzin filtresi, yağ filtresi almam gerekiyor mu?



M
7 yıl
Yarbay

merak ettim arka kampanaları biten var mı ?

ne kadar dayanıyor arka kampanalar ?

değiştirenler yetkili servis mi özel servis mı tercih ettiler



T
7 yıl
Teğmen

arkadaşlar 2013 1.3 dizel opel corsa essentia arabamı bakıma götüreceğim. istanbul anadolu yakasındayım. rampalardan geçerken arabadan gıcırtı sesi geliyor. sanırım amartisörler değişmesi gerekecek. ayrıca balata ve dizel filtresini geçen bakımda değiştirmedim. bunun yanında standart yağ değişimi, hava filtresi falan değişimler olacak.

nereye gitmemi önerirsiniz? fiyat ne kadar olur tahmini olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Er

Merhaba tekrar bi sorum olucak .şimdi kaportada hafif belirsiz göçükler var .kaskom bitmeden yaptırmak istiyorum .opel yetkili servisi seçmeliyim sizce yoksa avrupa yakasında hatta ana.yakası da olabilir tavsiye edecwğiniz güvenilir servis var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mob411
K
7 yıl
Er

Yet servis yapıyormuş ama ram otoyu int buldum aradım bugün dediler ki yet servis yapar ama onlar düzeltmek yerine parça değişir o da satarsanız arabanın değerini düşürr cevabı aldım kafam karıştı o yğzden size sordum .zaten çok derin boya bozulan göçük değil .kaskomun dolmasına az kaldı bu yıl yenilemeyi de düşünmüyorım o yüzden yaptırmak istedim.cevap için çok teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mob411
M
7 yıl
Yarbay

kaskonuzla da görüşün belki anlaşmalı olduğu bir yer vardır orayı da size önerebilirler.

yetkili servis en son benim sol çamurluktaki rutuşluk yer için boyayalım demişti , rutuşlu kullanıyorum halen. Belli de olmuyo bazı servislerde boya koruma cila kaput koruma vs derken yetkili servis içinde kuaförlerde oluyo el atabiliyorlar ama boyamak değiştirmek daha işlerine geliyor.

göçük kuşakta filansa da zor olabiliyor. Ücretsiz belli ölçülerde hakkınız oluyor kasko bitmeden önce yaptırabilirsiniz ama bazen de işler yolunda gitmiyor işte. Düzelteyeim derken boya işi çıkıyor.

Bizim i30'u boya koruma için yetkili servise bıraktık. Makinanın ayarını bilememiş plastik kısımlarda boya atması olmuştu. Boyadılar plastik kısımları. Sıfır hatasız araba oldu boyalı. Çıta plastikleride özel gri renkti onuda tutturamadılar .

ayrıca corsa genel konusuna da bir sorun isterseniz buralar çok aktif değil, genel kısım daha aktif belki oradan da öneriler gelebilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 5 Nisan 2018; 10:59:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kenzay
M
7 yıl
Yarbay

http://www.otosupermarket.com/Opel-Corsa-D-Fren-Balatasi-On-13-CDTI-75-Beygir-2006-2014-BREMBO,PR-88259.html

otosupermarket te brembo lar var kullananlar var mı ? fren disk balata olarak ?



M
7 yıl
Yarbay

bugün opel türkiye tarafından arandım. Twitter üzerinden şanzıman yağı nedir diye sormuştum.

aracın şaşe no istediler ve sonra geri dönüş sağladılar. 0232 241 19 00 numaradan aradılar.

Yağ özelliklerinin BOT 402 Tipi nde yağ olması gerektiğini söylediler. 1.6 litre alıyor dediler.

Değişim periyodu ise herhangi bir değişim periyodu yok ancak kontrol edilir herhangi bir sorun görülürse değişim sağlarlar dendi.

edit: DOT 402 de olabilir , aramalarda dot 402 ep80, 75w85 çıkıyor.

edit2:
https://www.gumtree.co.za/a-car-replacement-parts/kwamashu/castrol-bot-402/1001709092310910001910509

castrol de 75w85 yazıyor oda sanırım bizim ülkede yok tek uyan GM in ki galiba





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Nisan 2018; 11:44:29 >


Bu mesajda bahsedilenler: @khytr89
O
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TheSerial

arkadaşlar 2013 1.3 dizel opel corsa essentia arabamı bakıma götüreceğim. istanbul anadolu yakasındayım. rampalardan geçerken arabadan gıcırtı sesi geliyor. sanırım amartisörler değişmesi gerekecek. ayrıca balata ve dizel filtresini geçen bakımda değiştirmedim. bunun yanında standart yağ değişimi, hava filtresi falan değişimler olacak.

nereye gitmemi önerirsiniz? fiyat ne kadar olur tahmini olarak?
Gıcırtı konusunda çözüme ulaştınız mı? Aynı sorun bende de var.

Birde benim corsa süspansiyon yönünden diğer araçlara göre(başka marka model) sert geliyor sizin araçlarınız da da durum böyle mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.