Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4
Cevap
39144
Tıklama
0
Öne Çıkarma
>>> COROLLA D-4D MOTOR YAĞI SEÇİMİ <<<
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar;
Aracımı 20.000 bakımı için servise götüreceğim. Servis Mobil1 10W-40 yarı sentetik motor yağı kullanıyor. Yağı kendim alıp servise gitmeyi düşünüyorum. Tam sentetik hangi yağı önerirsiniz? Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 Motor Yağı kullanan var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >



W
13 yıl
Yarbay

selamlar, "castrol edge turbo dizel" ürün grubu vw grubu için üretilmiş bir ürün aslında.. boşuna bu kadar para vermeyin değmez. siz "castrol edge 5w-40" kullanın yada size tavsiyem kitapçıkta 5w-30 müsadesi varsa mobil1 5w-30 esp formula. ben 206hdi aracımda mobil1 5w-30 esp formula kullanıyorum ve çok memnunum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yüzbaşı

araç 140.000 km'de ve Servis Mobil1 10W-40 kullanıyor halen. Periyodik bakımları Ankara Dörtnal Toyota'da yaptırıyorum.
http://www.yenidortnal.com/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yüzbaşı

ben aracıma 50 bin bakımında bu yağdan koydurdum bir sıkıntı çıkarmadı ama bir fark da hissedemedim. Sadece psikolojik olarak araba daha rahat gibi hissediyorum sanırım :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yarbay

Bildiğim kadarıyla tam sentetik yağların özelliği devirli kullanım sırasında oluşan daha yüksek ısıya dayanmalarıdır. Mutlaka bir fark var yarı sentetik ve tam sentetik yağlar arasında ama bu farkı uygun ortam oluştuğunda anlayabilirsiniz. Misal km olarak yıpranmış araçlarda (fazla km yapmış yorgunmotorlarda) yağ eksiltme sorunu görülen araçlarda kullanıldığında yarı sentetiklere kıyasla daha dayanıklıdır bu nedenle de yağ eksiltme oranı az olacak ve motoru koruması daha iyi olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 4 Aralık 2012; 15:26:55 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.