Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
5050
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Core i7 ailesinin en hızlı üyesi Haziran ayında lanse ediliyor (2. sayfa)
J
15 yıl
Yarbay

quote:

IBM cell işlemcileri 4-5 seneden beridir çatır çutur kurumlarda (kamu), kullandırtıyor


yapma hocam din kardesiyiz hatta bunun atma ziya seklinde olani da var cell bir masaustu islemcisi degildir nasil bir isletim sistemiyle kullaniyorlarmis hem de 4-5 senedir?gpu-cpu yapisik ikiz gibi olan aleti kamu kurumu ne yapiyormus korsan film mi renderliyormus?2011'de cell gibi islemci cikacak merak etme amd:fusion intel:hevandale.



B
15 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci


quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

bu corei7 işlemcilerin yaygınlaşması anlaşılan biraz zaman alacak.. c2d daki gibi kısa bir sürede olmayacak anlaşılan... piyasada c2d işlemciler deniz gibi hatta okyanus.. sunduğu performans şimdilik herkesi idare ettiği için fazla yükseltme yapmak isteyen kulanıcı olmuyor.. sadece yeni sistemlerde sanırım en büyük satış payına sahip... performans anlamında da çok büyük bir sıçrama yaptığıda söylenemez...

bunun en büyük nedeni soket yapısının değişmesi ve maliyet artışı.

saol bilmiyodum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Teğmen

intel in müşteri portföyü hakkında garip fikirler oluşmaya başladı kafamda.. bu insanlar kara para falan mı aklıyor ? :D minik bir overclock yerine 1,5 milyar para vermek... akıl kârı bir iş değil. açıkçası ben amd 4000 x2 kullanırken, ve almak için kendimi paraladığım ve hâlâ alamadığım işlemci phenom II x3 720 iken, birilerinin yaptığı işlemcileri bu kadar yüksek fiyatla satması, daha önemlisi de.. birilerinin çıkıp bu işlemcileri alması.. bana hakaret gibi geliyor. "white house da dayın yoktur, mahmudo kurban niye doğdun" demek geliyor içimden :)



E
15 yıl
Teğmen

.45 ACP cevaben;



Dünyada sadece x86 mimarisi kullanılmıyor, Cell işlemcisi windows - yada dos ve benzeri sistemleri çalıştırmaması kullanılmayacağı anlamına gelmez.

Örnek: Unix ve Citoh ve adını hatırlayamayacağım alt yapılar x86 mimarisi ile çalışmazlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Onbaşı

Microsoftun özellikle arm işlemcileri için de windows hazırlayacağı haberleri gelmeye başladı. Hatta IBM Cell işlemciler de desteklenebilecekmiş. Şu anda rekabet açısından bir tekel denebilecek bir durum sözkonusu. AMD intel 'e ayak uydurmakta ciddi güçlük çekiyor. Ancak microsoftun alternatif işlemcileri desteklemesi durumunda ortalık şenlenecektir.



S
15 yıl
Yarbay

@45ACP ,

öncelikle cevabını okuyunca gül gül öldüm ,sevgili kardeşim.acıkcası o kurumların ne oldugunu( ırs ,nasa,unıversıte,ordu,vs.r) bılmıyorum ,ancak kamunun kullandıgını bılıyorum.binaenaleyh ,openoffice'te papatya cizmiyorlardır ,ODA BÜYÜKLÜĞÜNDE MAİNFRAME ler seklınde dusun.ya herneyse , ben en iyisi sana linkini bulup yazayım boyle izahla olmayacak ,kendin gormen lazım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
15 yıl
Yarbay

istersen gulmekten geber hic umurumda degil bizim kullanamadigimiz nane bizim icin fantezidir anca cene yorarsiniz.



C
15 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: sendemail

tam 3 yıldır ibm hologram diskleri kullanıyor, harddiskin yerine konumlandırılan solid state disklerin daha ileri versiyonu ,bilgiyi ışık hüzmeleri olarak saklıyor, veri yazma/okuma sunma hızı boyut gozetmeksızın anında gerceklesıyor bu sayede.yine IBM cell işlemcileri 4-5 seneden beridir çatır çutur kurumlarda (kamu), kullandırtıyor ,2008 de ev kullanıcıları için çıkartacagını sanıyordum olmadı .Cell işlemcisini ps3 oyuncagından tanıyorsunuz ,IBM ın cıkartmayı gecıktırdıgı mal ıse quantum mekanıgını baz alan versıyon ,yanı klasık boolan arıtmetıgı olan 1010101 1001 01 yerine artık -1 0 1 durumları işin içine katılıyor ki boyle bır hesabı olan ıslemcıyı yurutebılecek donanım pıyasası halen olusmadı -anakart ve dıgerleri- e şimdi bu anlattıklarımın ilgisi ne dıyeceksınız ,hakkatten zorlasak bir bağ anca kurulabılır ama Intel zevzeği yuzunden su ıbm salamıyor urunlerı pazara,ıntel ne yapıyor ,hababam malıyet+kar+fantezi payı 100$ ı gecmeyecek ıslemcıyı 0,06 ghz puan arttırıp 900$ dan cakmaya.kardeslerim ınadına amd dıyorum.Amd halk dostu...


Söylediğiniz gelişmeler doğru fakat henüz araştırma geliştirme safhasında bulunan, kullanıma sürülmesine daha uzun süre olan şeyler. Kuantum mekaniğini baz alan versiyon dediğiniz şey "Quantum Computing" denilen olay ise henüz kağıt üzerinden laboratuarlara bile geçmesine oldukça var, değil son kullanıcıya sunulmak. IBM geciktirmiyor yani o teknolojiyi, ellerinde hazır sunabilecekleri birşey yok henüz. Öyle birşey olsa bir an beklemezler.

Cell işlemcisine gelince. Cell'in yenilikçi bir tasarım olduğu ve instruction set itibariyle gelecekte çok şey vaat ettiği doğru. Fakat şu andaki Cell'in çok kuvvetli olması sadece Sony'nin halkla ilişkiler ve reklam bölümünün yaptığı başarılı bir çalışmanın sonucu olan yanlış bir algıdır. Raw Power olarak tabir edebileceğimiz ham güç alanında teorik olarak Cell güçlüdür evet, tüm çekirdekler bir arada çalışırsa. Ama o çekirdeklerin bir arada çalışması için yazılan programın multithreaded olması gerekiyor ve PS3 için henüz kusursuz çalışan multihreaded program örneği yazılamadı. Lütfen kimse Sony ağzıyla yazılım geliştiricilere kabahat bulmasın, hiçbiri mi Cell'in kapasitesini henüz tam anlamıyla kullanmayı başaramadı, Sony'nin kendi stüdyosu ve yazılım ortakları da dahil olmak üzere? Sorun aslında tamamen başka bir yerde. Cell teorik olarak oldukça iyi performans göstrebilecek bir işlemci, fakat pratikte o performansı görmek mümkün değil ve olması da pek olası gözükmüyor bu mimari üzerine bazı revizyonlar yapılmadıkça.

Holografik disk dediğiniz şeyin kamuda kullanıldığını size kim söyledi bilmiyorum ama sizi yanıltmış. Henüz IBM laboratuarları hariç hiçbir yerde kullanılacak durumda değiller. Oldukça gelecek vaat eden bir teknoloji olmasına karşın, kullanılabilir hale gelmesine oldukça zaman var daha. Akademik amaçlı olduğu için problem olmayacağını umarak iki link veriyorum konuyla ilgili. İsteyenler girip okusun:
http://domino.research.ibm.com/comm/pr.nsf/pages/rsc.holo.html
http://en.wikipedia.org/wiki/HDSS

Bir de merak ettiğim, IBM'in Cell işlemcileri ev kullanıcıları için çıkaracağı fikrine nasıl kapıldınız? Üzerinde çalışabilecek doğru düzgün bir işletim sistemi yokken kim bu işlemcilere yatırım yapar ve para verir? Hemen Linux demeyin lütfen, gerek profesyonel gerekse hobi olarak yıllardır linux kullanıyorum ve ppc mimarisi üzerinde linux'un ciddi bir program ve destek sorunu yaşadığını görüyorum. Merak edenler en basit örnek olarak ubuntu forumlarına bakabilirler. Hal böyleyken o Cell işlemcileri alıp evdeki bilgisayarlarda ne yapacaksınız? Kullanım alanları ancak mevcut x86 işlemcilerin yanında video encoding/decoding'i hızlandırmak için ek bir yardımcı işlemci olarak kullanılabilirler o kadar. Onu da Toshiba yaptı bir bilgisayarında (ki Cell'i üreten konsorsiyumun üyesi olduğu düşünülürse Toshiba'nın hiç şaşırtıcı değil) ve satış açısından pek başarılı bir örnek olduğu söylenemez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
15 yıl
Yarbay

holografik disk de fantezi ama disklerden anlayan biri yazsin demistim.cell islemcisi masaustu olarak dusunulmedi en basta simdi niye kullaniciya ciksin?hadi masaustune cevirsinler transs.. gibi bisi ciksin kac sene surer x86 lisanslari yok biz nasa degiliz ki.2011'de cell gibi islemci cikaracak hem intel hem amd dedil iste 6 aylik misiniz 2 sene bekleyin cell'i masaustu islemciye cevirme fantezisi yapincaya kadar.geliyor ama intel amd kalles tekel biz baska islemci isteriz baska mimari isteriz baska isletim sistemi isteriz derseniz buyrun kolay gelsin.



E
15 yıl
Yüzbaşı

intelde tam burjuva prosesorcusu oldu



C
15 yıl
Moderatör

920 varken gerçekten çok gereksiz olmuş 920'yi aşağı yukarı aynı hızlara çekersin zaten...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yüzbaşı

intel bi duyum için bu seriyi sürdü asıl bombayı yaza batlacak gibi geliyor bana . bir amd kullanıcı olarak intelden bi süpriz bekliyorum açıkcası...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
15 yıl
Binbaşı

Cogu kisinin dedigi gibi 92den yukarisi asiri gereksiz 920 ile zaten rahat 3.0-3.5Ghz yaparsiniz suan icin ustu zaten gerekli degil bence



D
15 yıl
Onbaşı

Ekonomik krizde alınabilecek en ucuz işlemci.



D
15 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar bence inteli ''ELEŞTİRMEYi'' bırakın hükümetimizi eleştirin birazcık veya yönetimimizi de diyebiliriz zavallı halktan %20 vergi alınıyor bu işlemcinin %20 si vergiye gidiyor yani 3 milyarlık bir işlemcinin yaklaşık 600-700 ytl si vergi ve avrupada bu mallar daha ucuz ve oradaki insanlar daha fazla maaşlar alıyor örneğin bir garson bile amerikada 1500 dolar 2000 dolar maaş alabilirken burdaki garson 450 ytl asgari ücret yaklaşık 280 dolar felan alıyor aynı şekilde bu diğer meslekler içinde böyle orantılı.. Yani suç İNTELDE değil BİZİM YÖNETİMİMİZDE.. İntel gayet güzel satıyor core i7leri arkadaşlar merak etmeyin türkiyede satamaz fazla ama türkiye zaten onların pazar bayında %5 bile değildir..



C
15 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: esses...

.45 ACP cevaben;



Dünyada sadece x86 mimarisi kullanılmıyor, Cell işlemcisi windows - yada dos ve benzeri sistemleri çalıştırmaması kullanılmayacağı anlamına gelmez.

Örnek: Unix ve Citoh ve adını hatırlayamayacağım alt yapılar x86 mimarisi ile çalışmazlar.


Unix x86 ile çalışmıyor mu? Şaka yapmıyor, bunu ciddi olarak iddia ediyorsanız oldukça komik durumdasınız onu belirteyim. nix olarak da anılır Unix tabanlı işletim sistemleri (GNU/Linux, Mac OS X, BSD, Solaris,vs..) ve istisnasız hepsi x86 üzerinde çalışıyor. Sun bile Solaris'in x86 versiyonunu çıkardı. Hatta çoğu sistem için x86 öncelikli platform. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Bu arada merak ettiğim başka birşey Citoh nedir? Daha önce böyle bir işletim sistemi hiç duymadım. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Haklı olduğunuz bir nokta var ama. x86 tek işlemci mimarisi değil dünyadaki. Risc tabanlı PPC mimarisi gibi başka mimariler de var. Apple'in da x86'ya geçmesiyle powerpc'nin kişisel bilgisayarlardaki macerasının tamamlandığını düşünüyorum. Dünyada ppc işlemcili kişisel bilgisayar satan tek firmanın yarı batık durumdaki bir zamanların devi Amiga olduğunu düşünürseniz, x86 mimarisinin kişisel bilgisayar piyasasını daha uzun yıllar domine edeceğini anlayabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.