Çeviri Yüzdesi: %100 The Foundation DLC Çevirisi: %100
Yamamız sürüm 1.10'a uyarlanmıştır.
Proje Başlangıç Tarihi: 30 Ağustos 2019 Proje Bitiş Tarihi: 27 Eylül 2019
Max Payne, Alan Wake ve Quantum Break'in gibi oyunlarıyla tanınan Remedy'nin en yeni aksiyon/shooter oyunu Control, 27 Ağustos'ta piyasaya sürüldü. Quantum Break'le beraber bilim kurgu temasını özümseyen geliştirici ekip Control'de de bilim kurgu temasını kullanmıştır. Hikaye, fizikler ve grafiksel anlamda büyük bir başarı sağlayan Control, incelemelerde oldukça olumlu eleştiriler alıp 2019'un en iyi oyunlar listesine girebilecek potansiyeli olduğunu kanıtlamıştır.
Yama Hakkında: Anonymous olarak size en hızlı ve en kaliteli şekilde Türkçe sunmak için kolları sıvıyoruz... Yerelleştirme çalışması, oyunun resmi çıkışından üç gün sonra (30 Ağustos) başlamıştır.
Başlarım böyle işe. Bu ne saçma iştir. WD2 yi de satın aldım orada bir sorun yoktu. Onu kırmaya çalışan olmadı mı? Elbette bir kaç haysiyetsiz insan çıkacak kırmaya çalış...
Başlarım böyle işe. Bu ne saçma iştir. WD2 yi de satın aldım orada bir sorun yoktu. Onu kırmaya çalışan olmadı mı? Elbette bir kaç haysiyetsiz insan çıkacak kırmaya çalışacak bu bariz. Her zaman olacak bu. Ben para ödemişim kardeşim yamayı indirmişim kurmuşum oyunda ilerlemişim. Bir hafta sonumuz var içine ettiniz. Sizde satın alanların bilgileri yok mu? Hepimiz refarans kodları yazıyoruz yamayı indirmeden önce. Satın alıp kurmuş adamların ne günahı var. Yamaya erişimi kapatıyorsunuz. Yamanız, programınız sağlıklı değilse satmayın. Bilmiyor musunuz elbet birileri kırmak için uğraşacak. Ben artık bu oyunu sizin yamanızla oynamam hatta oyunu da oynamam bütün keyfim kaçtı. Ücret iadesi istiyorum. Ücretsiz sürümü çıkacak olmasına rağmen size destek olmak istemiştim. Daha da sizden yama falan satın almam. Sen benim satın aldığım bir şeyi kapatamazsın ben senin keyfine göre oyun oynamıyorum ....
Sonunda geliyor haydi bakalım kaliteli bir yama olacağı kesin. Sonuçta amatör birinin çevirmeye başladığı değil, kendini kanıtlamış kaliteli bir ekibin yaptığı bir yama..
Sonunda geliyor haydi bakalım kaliteli bir yama olacağı kesin. Sonuçta amatör birinin çevirmeye başladığı değil, kendini kanıtlamış kaliteli bir ekibin yaptığı bir yama..
Ayrıca umarım bundan sonra bütün yamalarınızı ücretli çıkarırsınız. Türkçe oyun keyfine 20-30 lira veremeyen zaten oyuncu değildir ve oyun oynamayıda bırakması gerekir açık ve net yazıyorum. Özellikle control ü oynayacak donanımda pc si olup da buradan ücretsiz olsun isteyenler zavallıdır benim gözümde..
En önemlisi ise size buradan boş laf sallayan pek çok üye oldu bunu unutmayın. Bunların çıkaracağınız yamaları bedava kullanmalarını ben asla doğru bulmuyorum. İnsanlar hareketlerinin sonuçlarına katlanmalıdır bunu unutmayalım. Umarım bundan sonra ki bütün yamalarınızıda ücretli yaparsınız tekrar teşekkürler.
Merhaba sevgili oyunseverler. Control ve Watch Dogs 2 yamalarımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı müteşekkiriz. Sizlere en iyisini, en hızlısını ve en kalitelisini sunmaya devam etmek en büyük gayemizdir.
Şu an yürüttüğümüz, Red Dead Redemption 2, Hitman 2016, Hitman 2018 ve Mad Max olmak üzere 4 projemiz var. Control'e gelen güncelleme sebebiyle, yamamız, şu anki sistememizle uyumsuzdu. Biz de bu sisteme uyarlamakla uğraşıp zaman harcamak yerine, bu zamanı diğer projelerimiz için harcayıp (özellikle 50k dosyaya sahip Hitman'e) Control Türkçe Yaması'nı direkt olarak ücretsiz yapmaya karar verdik.
Şu ana kadar satın almış oyunseverler, çıkacak olan DLC çevirilerine ücretsiz sahip olacaklar.
Onun haricinde DLC'leri Türkçe oynamak isteyenler 5 Lira gibi ufak bir ücret ödeyerek, DLC çevirilerine sahip olabilecekler.
Önümüzdeki hafta size diğer projelerimiz hakkında harika haberler vereceğiz. :)
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Öncelikle dizi-film çevirmenliğinden başlayacağım. Bundan önce dizi çevirmenliği ile de içli dışlı oldum. Siteler çevirmenlere ücret veriyor. Bazıları kelime başına bazıları ise çevirdikleri dakika başına ücret veriyor. Ayrıntılara girmem etik olmaz, o yüzdem bu kadar bilgilendirme yapmak zorundayım.
Ayrıca filmlere oranla daha az kelime içeren oyunlar mı? Lütfen. WD2'de yaklaşık 400.000 kelime vardı. Kelime büyüklüğünü anlamanız için birkaç kitaptan kelime sayısı paylaşacağım.
1984 (George Orwell): 67.000 Tom Sawyer’ın Maceraları (Mark Twain): 70.570 Hobbit (J.R.R Tolkien): 95.356 Yüzük Kardeşliği (J.R.R Tolkien): 187.790 İki Kule (J.R.R Tolkien): 156.198 Kralın Dönüşü (J.R.R Tolkien): 137.115 1100 küsür sayfalık Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (J.K Rowling): 257.045 kelime.
Kitaplar ve içerdikleri kelime hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen tıklayın.
Sanırım şu ana kadar oyun çevirmenin ne kadar zahmetli bir iş olduğunu anlatabildim. Özellikle film-dizi ile kıyaslama dahi yapılamayacak kadar...
Peki ya ücretler? Neden ücretli? Ben aylardır aslında neden ücretli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Gönüllülük esası bir yere kadar gider. Sürekliliği olmaz. Ne güzel oyun çıktıktan 1 gün sonra çeviriye başlanmış, 1 haftada %60 olmuş ve sizi sürekli bilgilendiriyoruz. Sizlere değer veriyoruz, bu işi sizler için yapıyoruz. Böyle birkaç yorum daha gelirse Watch Dogs 2 gelirlerini paylaşmayı düşünüyorum açıkcası. Çevirmenlere ne kadar düştü, siteye ne kadar düştü görün diye. Bazı insanların altımızda Bugatti, Lambo, Ferrari varmış gibi bir algısı var. Biz yöneticiler zaten şu ana kadar beş kuruş kazanmadık. Hatta inanır mısınız, eksideyiz. Normal çevirmen ücretlerini şu siteye bakarak öğrenebilirsiniz. 180 kelime başına olan çeviri ücretini gösterir. Biz çeviri sitelerine kıyasla bunlar inanılmaz büyük rakamlar duruyor. Yani inanın, aman aman bir şey değil. İnsanlar, gecelerini, sabahlarını bu işe verdiler önceden. Karşılığında 1 saat gecikti diye küfür kıyamet... Burada? Burada en azından az olsa emeklerinin karşılığını alıyorlar.
Neden ücretli? Şimdi bağış dediniz. Ben de çok isterdim bağış olsun. Hatta Heavy Rain ve Metro'da denedik. Acaba dedik, gerçekten bir kesim bir şeyler gönderir de bu iş bağışlarla döner mi? Atılan rakamları görseniz, inanılmaz derecede komik rakamlar. E peki güzel yorumlar, hak getire. Biz size Temmuz-Ağustos aylarında 3 proje sunduk. Bu ay Shadow Of The Tomb Raider DLC'lerini sunduk, büyük ihtimalle Control'de bu ay içerisinde gelecektir. Bunlardan sadece Watch Dogs 2 ücretliydi, 20 TL... Siz bu kadar üretime 1 paket sigara parası vermeye üşenirseniz, biz mi "şark kurnazı" oluyoruz?
Basit bir iş olan modlama dediniz... Bu gerçekten... Kötü yani... Hitman 2016'nın metin dosyaları 30 binden fazla dosyaya dağılmış durumdaydı. 30 bin diyorum bakın 30.000. Bu iş için birden fazla araç yapıldı. Yapılan araçlar bile metinleri tek tek önümüze koyamadı. Arkadaşlarımız hala 30.000 dosya ile uğraşıyor.
Eğer hala çevirmenlik yapmak isterseniz, buyrun katılın aramıza, sektörü beraber büyütelim.
Bizim içeriğimiz youtube'da ergenlerin yaptığı gibi çalıntı, alıntı değil. Ücreti beğenmeyip, yalan yanlış bilgilerle bize ithamlardan vazgeçin rica ediyorum. Çünkü sizin söylediğiniz direkt cümle ile: "...ağlayan çocuklardan farkı yok bu yaptığınızın. Biraz kendinize saygınız olsun."
Çeviri Yüzdesi: %100
The Foundation DLC Çevirisi: %100
Yamamız sürüm 1.10'a uyarlanmıştır.
Proje Başlangıç Tarihi: 30 Ağustos 2019
Proje Bitiş Tarihi: 27 Eylül 2019
Max Payne, Alan Wake ve Quantum Break'in gibi oyunlarıyla tanınan Remedy'nin en yeni aksiyon/shooter oyunu Control, 27 Ağustos'ta piyasaya sürüldü. Quantum Break'le beraber bilim kurgu temasını özümseyen geliştirici ekip Control'de de bilim kurgu temasını kullanmıştır. Hikaye, fizikler ve grafiksel anlamda büyük bir başarı sağlayan Control, incelemelerde oldukça olumlu eleştiriler alıp 2019'un en iyi oyunlar listesine girebilecek potansiyeli olduğunu kanıtlamıştır.
Yama Hakkında: Anonymous olarak size en hızlı ve en kaliteli şekilde Türkçe sunmak için kolları sıvıyoruz... Yerelleştirme çalışması, oyunun resmi çıkışından üç gün sonra (30 Ağustos) başlamıştır.
Yamayı indirmek için tıklayınız.
Yama Notları:
-İndirdiğiniz dosyaları data_packfiles adlı klasörün içine atınız.
-Oyun ayarlarından Türkçe seçmeyi unutmayın.
Resimler
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Oyun İçi Video
Videoyu izlemek için tıklayınız
Oyunu bir film gibi izlemek için:
Videoyu izlemek için tıklayınız
Diğer yamalarımız için tıklayın.
Facebook sayfamıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Discord sunumuza buraya tıklayarak katılabilirsiniz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >