Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir
104
Cevap
915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Concorde kanatlarının içi ençok 85 m3 fakat 122 m3 yakıt alıyor?
B
12 ay
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

1970'ler - 2003 arasında teknik arıza yaşamaksızın onbinlerce uçuş gerçekleştiren Concorde jet uçağının kanatlarında 95.68 ton = 122.6 m3 yakıt (kerosen) alabileceği belirtiliyor ancak kanat içinde olduğu belirtilen yakıt depoları üzerine yapılan analizde toplam yakıt hacmi maksimum 84,9 m3 olarak hesaplandı. (kerosen özgül ağırlık: 0,78kg/lt)

Üstelik bu analizde yakıt deposu olarak gösterilen bölgelerde hiçbir metal profil, elektronik/hidrolik/mekanik parçanın yer kaplamadığı varsayıldı (kanatların içinde yoğun biçimde güçlendirme (reinforcement) elemanları bulunur) Onları da analize dahil etsek, yakıtın bulunabileceği hacim 84,9 m3 'ün çok daha altına iner, 122,6m3 yakıtın kanatlara sığması daha da imkansızlaşır.
< Resime gitmek için tıklayın >

Gerçekte, kanat içinde bu güçlendirme elemanlarının oldukça yoğun hacim kapladığı görülmektedir:

< Resime gitmek için tıklayın >

Concorde Mach x2 hızlara çıktığı için kanatları son derece incedir:

< Resime gitmek için tıklayın >

Öyle ki bir Concorde kanadının kenarı insan eliyle kavranabilecek inceliktedir:

< Resime gitmek için tıklayın >

Yaklaşık ölçüler üzerinden yapılan matematik analiz:

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkandinçay -- 9 Haziran 2024; 23:24:44 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Analiz Concorde'ın kanatlarında yakıt olmadığını söylüyor. Yakında bu konuyu Reddit'te de açıyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

@mafaky sordu:

Diyelim uçakların (bilhassa sivil yolcu çaklarının, askeri nakliye uçaklarının) kanatlarının içi boş yani oralarda yakıt depolanmıyor. Peki uçağı uçuracak yakıt nerede depolanıyor?

Yanıt: Tipik bir jet uçağında 10'larca ton yada m3 yakıt var. Bu uçağın ağırlık merkezine konulmak zorunda yoksa uçak havada denge sağlayamaz. Ağırlık merkezi kanat olduğu için yakıt kanatlara konuluyor.

Uçağın gövdesinde depolanıyorsa o zaman yakıt alınırken hortumlar neden kanat altına takılıyor da gövdede bir yere takılmıyor?

Yanıt: Yakıt kanatlarda. Üstteki soruyla ilgili bir soru o yüzden buna özel yanıt gereksiz.

Gerektiğinde neden sağ depodan sol depoya yakıt transferi yapılabiliyor?

Yanıt: Sağ depodan sol depoya yakıt transfer yapıldığı bir iddia.

Yakıt tahliye sistemi olan uçaklarda (her uçakta olmuyor) gerektiğinde havada yakıt boşaltılırken bu boşalan yakıt neden tek değil de çift iz halinde havaya karışıyor!

Yanıt: "fuel dumping" "fuel jettison" yani yakıt tahliye sisteminin bir sıvı boşaltması, kanatlarda 10larca m3 yakıtın bulunduğunu doğrulamaz.

Yakıt olduğu iddia edilen sıvının fıskiye ile boşaltılması ilginç. Acil boşaltılması gereken bir sıvı neden fıskiye ile yavaş boşaltılır? Masamda 110ml'lik şişede fıs fıs kolonya var. Fıs fıs yaparak boşaltsam 10 dakikada boşalmaz, kapağını açıp 2 saniyede boşalır.

Ha bilmiyorsanız söyliyeyim: Gerekli hallerde (menzil uzatmak için) yolcu uçaklarında gövde içinde de fazladan yakıt tankları olabiliyor; hatta bunlar takıp çıkartılabilen türden.Ama o zaman da uçağın gövde altı kargo/bagaj taşıma kapasitesi azalıyor.

Yanıt: Evet adı tank olan öyle aparatlar var fakat öyle bir aparatın varlığı, o aparatın içinde yakıt olduğunu, jet otorunun o yakıt ile çalıştığını ispatlamaz.

Tüm soruları yanıtladım. Benim sorulara göz atar mısınız? Önce fotoğraf, sonra soru:


< Resime gitmek için tıklayın > A380 Singapur

Singapur'dan yeni kalkış yapmış A380 , yani kanatları ağzına kadar yakıt dolu iken, deponun üstüne motor türbin bıçağı saplanıp depoyu deliyor. Delikten hiç yakıt cıktığı görülmedi. Uçak 800km/h gittiği için Venturi effect denilen fizik kanunu gereği yakıt çıkması gerekmez miydi? Varsayalım ki uçak hiç hızlı gitmese Venturi olmasaydı bile uçağın ufak bir sağ/sol dönüşünde o delikten yakıt dökülmez miydi? O dökülen yakıtı yolcu cep telefonu ile çekmez miydi? Bakın şöyle anlatalım İçi su dolu bidon düşünün. Bidonun üstünde yarık olsun. Elinizle o bidonu tutup gezdirin. Hareketler yapın. Bidon agzına kadar su dolu. Bidondaki o yarıktan hiç su dökülmez miydi?


< Resime gitmek için tıklayın > Airbus A350 kanat esnetme testi

165.000 litre yakıtın olduğu kanat 10-20 metre esnetiliyor. plastik cetveli masaya yaslayıp esnetiriz ya onun gibi 10-20 metre yukarı kaldırılmış. Bu kadar esnek bir yapının içinde 160.000 litre yakıt olması tehlikeliyi geçin, biraz saçma degil mi?

< Resime gitmek için tıklayın >

2 Ağustos 2005'te Kanada Toronto'da Airbus A340-313 pistten cıktıktan sonra gövde yandı. Kanatlar yanmadı bu sağduyuya aykırı değil mi? Yakıt dolu kanatlar yanmaz iken gövde üstü nasıl yandı? Öteki uçak kazalarında da fenelde hep böyle oluyor, uçak düştükten yolcular indikten, kurtarıldıktan sonra gövde üstü ızgara gibi yanıyor. Kanatlar kupkuru yanmadan kalıyor. birileri düğmeye basarak yada başka herhangi bir şekilde o gövde yanma devresi çalışıp uçak gövdesini yakmaya başlıyor olabilir mi? Jet uçaklarında gövdeye bir yanma devresi kurulu olabilir mi?


< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı Air France uçağı (A340-313) Toronto'da düştükten sonra motorlardan biri kanattaki tutunduğu bölümü kanattan kopararak yerinden fırladı.

Kopardıgı bölüm, Airbus speklerinde depo olarak geçiyor. Toronto'daki bir fotoğrafçı,kopan kanat parçasının fotografını cekmiş. Fotoda depo denilen bölüm yandan görülüyor. Sizce o bölüm depoya benziyor mu? Depo denilen bölümde bi sürü hidrolik, pnömatik boru, kablo, mekanik aksam görülüyor. Depo içinde öyle şeyler olmasını nasıl açıklarsınız? Depo içi nasıl kupkuru olur?

2005'teki bu kaza birçok sitede haber yapıldı bir sürü fotografı konuldu, bu kopan kanat parçasının fotografı konulmadı. Sizce neden konulmadı? Ancak esas soru bu değil. Çünkü kazadan sonra ilk iş olarak o kanat parçası yerinden kaldırıldı. Ondan sonra haber siteleri fotograf cekti, nitekim o yüzden haber sitelerinde o kanat parçası görülmedi.

Esas soru: kazadan sonra neden bir tek o kanat parçası yerinden kaldırılıp sonra habercilere fotograf çektirildi?

< Resime gitmek için tıklayın >

British Airways'in Boeing 777'si sol kanat sokum yeri yanıyor. O bölge tam da yakıtın en çok bulunduğu yer. Bu durumda oradan yere yakıt damlayarak yerde yanan yakıt görülmesi gerekmez miydi? Yangın sonrası uçak tamir edilip tekrar servise alınmış. Yakıtla yanan uçak, tekrar servise nasıl alınabilir? Siz kerosenle yanmış bir uçağa binmek ister miydiniz?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
L
5 ay
Binbaşı

Yıllar önce sizin gibi biriyle bu concord uçağının birşeyini tartışmıştık,
dayı yanlış analama daa sizin gibiler var burda,
birisi santraller göstermeliktir, elektrik teller vasıtasıyla havadan ediniliyor diyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

O kişi bendim. Sizi hatırladım.

Alttaki analiz ışığında şu soruyu yanıtlayabilir misiniz? 122 m3 yakıt, toplam 85 m3 depoya nasıl sığar?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
L
5 ay
Binbaşı

Kendi elde ettiğimiz bilgilerimizde hata yoksa,
marka bilgilerinde yalan vardır.
Uğraşmak istemiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

@vezir muhasebeciler yakıt satan firma faturasını önünüze koyup nerede bu yakıt derlerse

Geçen hafta Almanya'dan komşumuz geldi, sokakta karşılatım. Adam tek gelmiş. Hayırdır dedim. Almanya - Sabiha Gökçen gidiş geliş kampanyadan €80'e bilet aldım da geldim dedi ! Tek gidiş €40 yani.

Bunun ne kadarı yakıt, pilot, hostes maaşı, uçak amortismanı, bakımı var, 40 avro ile bu uçak nasıl uçuyor?

Muhasebe bacağından hiç pas vermeyin gol atarım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vezir
V
geçen ay
Yarbay

Hesap yapmak başka şey ,olmayanı satmak veya yaratmak başla şeydir .

Eğer uçağınız boş koltukları olacak ise 1 euro ya da bilet satarlar ,ama son koltuğu alacaksanız normal bilet fiyatı 3 katı da olabilir. DEĞER KONUSU sübjektif bir şeydir .

Diğer forumda yazdım bir sıvıyı satın alıyorsanız veya ölçüyorsanız KG CİNSİNDEN ölçüm yapılmalıdır. Siz m3 ile ölçüm yaparsanız çok farklı noktaya varabilirsiniz bu kadar basit .

Bu nedenle muhasebe departmanı teknik kişi olmadığı için alınan hizmet veya ürünün ,teslim tutanağı ile karşılaştırması yaparak fark varsa açıklama veya red edebilir. Bu birimi bilgilendirmek sipariş verenin veya teknik birimlerin sorumluluğundadır.

Not. Ben açıklamalarında objektif olabilecek noktalara cevap vermeye çalışırım bu konuda da gol yemek gibi bir kaygım olmaz.Hatalı bir veri varsa düzeltmek gerekir tabiiki ancak golü hedefleyen kişi ile iletişimi de keserim .



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Almancı komşum cümleaile son yıllarda çok sık bu şekilde gelip gitmeye başladı. Hani deseniz ki bir uçuşta öyle indirim var anlarım. Bu indirip düzenli olarak var. Adı üstünde kampanya.

K.Batı Almanya - İstanbul kabaca 2300km. Ancak yakıt bir gider kalemi değilse böyle kampanya düzenlenebilir diye düşünüyorum.

Gol tabirini, bu konuya dönüş yapıp yapmayacağınızı bilmeden şaka amaçlı kullandım. Herhangi bir rencide amacım yoktu. Bir daha öyle şaka amaçlı ifadeler kullanmam.

kg - m3 ayrımı çok önemli mi ? Uçak yakıtının özgül ağırlığı 0.78kg/m3. Örneğin bir Airbus A380'in yakıt kapasitesi 253bin kg ya da 324m3 aradaki oran 0.78. Bu oran üzerinden çok bir sonuç çıkarılamaz diye düşünüyorum.

Airbus A380 dedik kanatlarının içini yani yakıt deposuna bakalım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Adamın fotograf cektiği yer yakıt deposu.

Bu öyle bir yakıt deposu ki, parça parça cıkarılıp içi görülebiliyor ! Deponun çeperleri çıkarılabiliyorsa ona depo denir mi?

Fotoğrafı çeken adam "bu nasıl depo" diye düşünmedi mi? Bence düşünmedi. O sözde deponun çeperlerine kerosen denen yakıt yıllarca bulundu ise kokusu siner.

Fotografçı çeperlere yaklaşıp bir kokladı mı, kerosen kokuyor mu diye? Kerosene normal benzin istasyonlarındaki benzin gibi çürük sarımsak esansı katılıyor mu onu bilmeden soruyoruz tabi.

Konu başlığı Concorde. Şu fotoğrafta Concorde kanatlarına bakınca ne gibi görünüyor?Kağıt gibi ince değil mi?


< Resime gitmek için tıklayın >

O incecik kanatlara yakıt konulduğunu iddia etmek kimin fikriydi? Mühendis birinin olmadığı kesin !



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vezir
V
geçen ay
Yarbay

Avrupa'daki charter uçuşları zamanında bilet alınırsa 30 euro altında çok bilet var .Tatil yerlerine bu firmalar ile gidiyor yabancılar ,yazın bizim tatil yerlerine de bu tür firmalar ile uçuş yapılıyor .ucuz olmasının nedeni bu ama 1 kg valizde fazlalık çıksın ,misliyle para alıyorlar .Pazarlama taktikleri ile önceden büyük Turizm firmaları bu tür firmalar ile uçuş dahil otel konaklama işi yapıyorlar. Konunun uçak yakıtıyla uçak tüketimi ile alakası yok .Büyük bir al ver işi .Bizim ülkemize de yazın gelen Rus, alman ,ingiliz Hollanda vb turistleri taşıyan firmalar bu tür charter uçuşlarıdır .Bu nedenle ucuz ,ama nasyonal uçak firma biletleri ayrı bir klasmandır.Fiyatları birbirine yakındır ,ona göre personel kullanırlar, ona göre pilot tecrübesi olur, yemek hizmeti, uçak uçuş saati vb herşey ayrı bir klasmandır.

Birisi taksi hizmeti ise diğeri minibüs hizmetidir .

İlgilenen olursa bir kaç firma adı verebilirim ama birçoğu sadece Avrupa dan içi uçuşlarını.

https://www.ryanair.com/sr/en



https://wizzair.com/en-gb



https://www.condor.com/eu/




https://www.corendonairlines.com/tr?utm_id=15116808952&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=search_branding_Turkey_Turkish&utm_term=corendon%20airlines&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6rvt9ELvYNNZFhx_x7Mc0w6AANxV7Z4Al25Efh7tYDiUQfLS2M3s7YaArp3EALw_wcB





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Eylül 2024; 23:13:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen ay
Yarbay

Concord kanatları delta tip kanattır ve tasarımı mach üstü hızlara çıkmak için tasarladığı ve aerodinamik hava direncini aşmak için ince ve geniş tasarladığı söyleniyor .



https://science.howstuffworks.com/transport/flight/modern/concorde3.htm#:~:text=The%20Concorde's%20wing%20was%20called,are%20needed%20on%20the%20tail


http://www.concordesst.com/wing.html#:~:text=With%20Concorde's%20high%20angle%20of,during%20take%20off%20and%20landing.


https://simpleflying.com/how-concorde-was-able-to-fly-supersonic/#:~:text=For%20example%2C%20the%20wings%20were,designs%2C%20which%20reduced%20its%20drag.&text=Furthermore%2C%20the%20shockwaves%20that%20Concorde,extra%20lift%20without%20increasing%20drag.

Mach 2 hıza çıkan bir uçak hele yolcu uçağı ise tasarımının da özel olması kanat yapısının buna uygun olması gereklidir .

Askeri avcı uçakları da benzer kanat yapısına veya yüksek hızlara çıkmak için kanat yapısı havada değiştirilebilir olmaktadır. Tamamen maksat belirlenerek buna uygun tasarım yapılmaktadır ve binlerce saat ağır yer ve hava testlerinden geçmesi gerekmektedir. Ciddi bir mühendislik söz konusudur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 27 Eylül 2024; 0:9:55 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Komşuma ayaküstü soramadım hangi firma öyle ucuz bilet satıyor diye. Internetten bakarım dedim ancak üşendim ki siz link göndermişsiniz böylelikle gözlerimle gördüm.

Antalya - Düsseldorf 45 avro.

< Resime gitmek için tıklayın >

bu tür firmalar ile uçuş dahil otel konaklama işi yapıyorlar. dediniz fakat komşum (anlaşmalı bir) otelde değil, Bursa'daki kendi evinde kalıyor, adı üstünde komşum zaten.

Dolayısıyla uçuş dahil otel konaklama öngörünüz geçerli değil. Almanya - Türkiye hiçbir bağlayıcı koşul olmadan tek uçuş 40-45 Avro.

Valizde 1 kg fazlalık çıksın ,misliyle para alıyorlar . dediniz. Bakış açınızı savunurken böyle ince detayları düşünmenizi takdir ettim fakat belleğimi yokladığımda birgün komşumun evden çıkışını gördüğümde elinde ufak bir valiz vardı, kabin bagajı olabilecek türden. Kargo bagajı için tabiki ek ücret alıyorlardır, komşum ufak bagaj ile bagaja ek para ödemiyordur kesin. Bunu ona sorabilirim. Yani o yolculuk salt transportasyon hizmeti olarak 40-45 Avro.

Bu ince detaylara dayanarak Konunun uçak yakıtıyla uçak tüketimi ile alakası yok dediniz. Ancak yukarda belirttiğim açıklamalar sonucu bu işin yakıt tüketimi ile bir alakası olmalı.Hiçbir havayolu firması, net 40-45 avroya (bagaj için ek ücret olmadan, anlaşmalı otelden gelir kaynağı olmadan) uçuş düzenleyemez. Ancak yakıt maliyeti yok denecek ölçüde yani sıfır düzeyinde ise böyle kampanyalar düzenleyebilir diye düşünüyorum.

Jet motoru kullanan her hava aracı için bu yakıt deposu konusu geçerli.

F35B.


< Resime gitmek için tıklayın >

Uçağın heryeri mekanik, hidrolik, elektrik aksam dolu.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu uçak saatlerce havada asılı kalabiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun için gerekli korkunç güç, hangi yakıt deposundaki yakıt ile sağlanabilir? F35B yakıt deposu pilot koltuğunun altınday-mış. Bu her bir açıdan mantıksız. Pilot kabini ağırlık merkezinin çok uzağında uçağın burnunda. Yani orada 5 tonluk yakıt deposu olsa uçağın burnu aşağı iner, bu uçağun dinamiklerine aykırı. koltuk altındaki bir bölüme sığan bir depoya kaç ton yakıt girebilir ? F35B yakıt tankı toplam 6.1 ton, speklerde böyle geçiyor. 3-5 ton yakıt uçağın burnunda ? Uçağın burnunda sadece 1 ton yakıt bile uçağın ağırlık merkezini bozar, düzgün duramaz o uçak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vezir
B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Jet uçaklarındaki mühendisliğe sözüm yok. Mühendislik harikası olmasının yanısıra güvenlik açısından da çok başarılılar.

Ancak yine aynı konuya dönüyoruz. Böylesi güvenli uçuşu neye borçluyuz ?

Kanatlarda tonlarca sıvı yakıt olsa onun ağırlığının yaratacağı kontra-dinamik ataletsizlik sonucu uçak asla öyle kuş gibi rahat uçamazdı.

Uçaklar gerçekten birer kuş gibi hafif. Yoksa uçamaz.

Concorde kanatları mach üstü hızlara çıkmak için ve aerodinamik hava direncini aşmak için ince ve geniş tasarladığı söyleniyor dediniz. İncecik kanatlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sadece bakmak bile bir fikir veriyor. Kanatların içi, uzaktan görüntü.

Yakından inceleme fırsatımız olsa kesin ispat niteliğinde birçok şey cıkar.
Bu kanatların içine 122m3 veya 95 ton sıvı yakıt giremez, girse bile sığamaz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vezir
V
geçen ay
Yarbay

Neden ucuz bilet olmasın ki ,hizmet sektörü başka başına pazarlama ile alakalı.
Size corendon şimdiden haziran 2025 biletini satıyorsa parasını kredi karşınızda peşin çekiyor .

Aynı kampanyalar pegasus hava yolları da yapıyor ,şu tarihler arasında bilet alırsan ,şu tarihte sınırlı koltuk ,şu kadar diyor .

Bu ucuz bilet işi bir pazarlama kampanyası ve sınırlı koltuklar önceden satılıyor ,kampanya bitince fiyatı aynı uçuş 2 veya 3 katı oluyor .Ama ciddi takip edilirse ucuz bilet olabiliyor koşulları okumak lazım ,sitede ilerleyerek bagaj hakkınıza bakmanız lazım .Kimi sadece el bagajı 8 kg için bu fiyatı veriyor, kimi 30 kg yerine ,tek valiz 20 kg hakkı veriyor ,sonra bagajınız 5 kg sınırı aştığında sizden kg başına 5 euro ile 10 euro para istiyorlar .Kısacası bu firmalar charter kapsamında hizmet olarak az personel ile doldur boşalt taktiği ile uçuş yapıyorlar.

Sanırım sizin bu konulardan pek haberiniz yok , herkes THY ,lufthansa ile seyahat etmiyor ki ,bu alan da var .Dolmuş felsefesi işte

Bu firmalar sadece uçak bileti satışı yapmıyor anlaşmalı otellerinde belirtilen sürelerde uçuş dahil kampanya yapıyorlar ve gerçekten siz aynı otele gitseniz ve uçak bileti alsanız daha fazla para ödüyorsunuz.

Türk milleti uyanık ,almancılar da öyle en ucuzu seçip sanki tüm zamanlarda, istediğinizde aynı paraya uçacak mısınız diye reklam ediyorlar ,sorsanız aynı paraya kanarya adalarına niye gitmiyorsun 40 yıldır orada yaşıyorsun deseniz ,elli tane şey sayarlar .

En iyisi ben size güzel bir kahvaltı dahil seçenek bulayım ki kendiniz ona göre size ve ailenize uyarsa gidersiniz .

Söylemeyi unuttum ucuz uçuşlar sadece belirli günde tek yön uçuşudur. Dönüş için ayrı arama yaptığınızda ucuz uçuşun 3ile 5 katı fiyat karşınıza çıkarsa şaşırmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 27 Eylül 2024; 13:23:28 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
V
geçen ay
Yarbay

https://www.ab-in-den-urlaub.de/find/hotel/3753-giata/offers?destinationId=destination-es-teneriffa&dateMin=2024-10-04&dateMax=2024-12-04&airports=BRE%2CHAM%2CHAJ%2CHDF%2CLBC%2CRLG%2CGWT%2CFDH%2CFKB%2CFMM%2CMUC%2CNUE%2CSTR%2CDTM%2CDUS%2CHHN%2CFRA%2CKSF%2CCGN%2CFMO%2CPAD%2CSCN%2CNRN%2CZQW%2CBER%2CDRS%2CERF%2CLEJ&rooms=A%2CA&durationMin=4&durationMax=7&travelType=packageTour&gclid=Cj0KCQjwr9m3BhDHARIsANut04biiYws2Q-jyh2KQx1LBBoWKoWbqCQQqbB0Fq8GLzHlElmIth36QzUaAn_HEALw_wcB

Bu siteye bakın tenerife veya diğer kanarya adasına almanyadan gidiş dönüş uygun fiyatlar var.Sadece otel gecelik 100 eudur ama adamlar franfurttan 2 kişiye bu fiyatı çekiyorlar, detayları iyi okumak lazım ne dahil ,valiz kaç kg vs vs


Aşağıdaki sitede de uygun fiyatlar var ,yalnızca uçuş,yalnızca otel veya paket tur fiyatları var .
https://www.lastminute.de/reiseangebote/ultra-all-inklusive.html?int_type=CMS_VAC&int_campaign=CNT&int_detail=PHP_VAC_LMDE_all_inclusive_7





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 27 Eylül 2024; 13:52:55 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
V
geçen ay
Yarbay

Bu lidl zincir firma aslında supermarket zincirinin ama seyahat acentesi kısmı çok uygun fiyatlar verebiliyor, takip etmek lazım.


https://www.lidl-reisen.de/top-angebote



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
V
geçen ay
Yarbay

Concorde uçaklarına neden taktınız anlayamıyorum gerçekten .

İnternetten yakıt tankları ve nasıl yerleştirildiği hakkında bilgi var ,yakıtı alıyor ki uçuyor

Ayrıca üst atmosfere çıktıktan sonra km başı yakıt sarfiyatı hava yoğunluğunun azalması nedeniyle düşer ,en fazla yakıt trust yani maksimum güçte yükselirken harcanır ,sonrasında uzun menzil içinde mil içindeki yakıt sarfiyatı düşer .

Bu uçak okyanus geçmek ve uzun mesafeleri kısa zamanda gitmek için tasarlanmış olduğunu hatırlıyorum ,yani paristen newyork arası uçusu klasik jetlere göre yarı zamanında uçuşu tamamladığı için yüksel maliyetli biletleri iş adamları tarafından tercih ediliyor idi. Kısa mesafe için hem tasarımı hemde in -çık maliyetleri avantaj elde edemez idi .

Şimdi japonya türkiye uçuşunu kullanılsa 12 saat sürecek uçuş belki 5-6 saatte tamamlanabilecek olduğu için kendine platformda şans bulabilmiştir.



https://www.heritageconcorde.com/fuelgeneral



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
L
geçen ay
Binbaşı

Biri biletten bahsediyor biri yakıt nerde diyor :)
Sarhoş musunuz nesiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen ay
Yarbay

uçak yakıt olarak 119.500 litre maksimum yakıt alıyormuş

kerosen yoğunluğu 0.78 ise ki bu sıcaklık ile değişebilir

Bu yakıt ağırlık olarak 93.2 ton yakıt ağırlığı yapar.

uçağın maksimum kalkış ağırlığı 185 ton olduğuna göre
185 -93 =92 ton yakıt olmadan ağırlığıdır .

yani uçak maksimum yakıt ile yüklendiğinde yüzde ellisi yakıt olacağı anlamına gelir ,aslında neden yakıtın oranı ağırlığına gçre fazla bile sayılır.

şimdi sorun nerede ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >