Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
1547
Tıklama
0
Öne Çıkarma
## Computex 2008: Foxconn'dan İki Yeni Mini-ITX Anakart ##
F
17 yıl
Yarbay
Konu Sahibi





Computex 2008 fuarının yıldızlarından biri de hiç şüphe yok ki Mini-ITX formundaki anakartlar. Özellikle Intel'in Atom serisi, 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini de duyurmasına paralel olarak Mini-ITX çözümler giderek daha da önem kazanacak gibi görünüyor. Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn özellikle Nettop adı verilen, maliyet odaklı masaüstü sistemlerde kullanılmak üzere iki yeni Mini-ITX anakart hazırladı. 45CS ve 45CTP kod adlarını taşıyan anakartlar hem tek hemde çift çekirdekli Atom işlemcileriyle kullanılabiliyorlar. Anakartların üzerinde yer alan yonga seti ise tahmin edebileceğiniz üzere yine bir Intel çözümü olan 945. DDR2 bellek desteği ile gelen ve pasif soğutma ile desteklenen anakartların üzerinde kullanılan yonga seti itibariyle GMA 950 entegre grafik işlemcisi yer alıyor. DirectX 9 destekli olan grafik işlemcisinin yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapamadığını da belirtmekte yarar var. Kulağımıza gelenlere göre Intel yakın zamanda donanımsal video hızlandırma da yapabilen G4x serisi yonga seti ailesini Mini-ITX anakartlara adapte etmeyi hedefliyor.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Haziran 2008; 12:21:53 >

H
17 yıl
Yüzbaşı

945 olması sebebi ile 5 para etmez.

Artık intelin devri kapandı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
17 yıl
Teğmen

intelin devrimi bitti.

İntelin devrinin bitmesi demek dünya ekonomisinin çökmesi gibi birşey demektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqqickkkk -- 5 Haziran 2008; 12:45:27 >

S
17 yıl
Yarbay

intelin çökmesi kısmında değilim ama
bu miniler geldikçe bu tarz cihzları artık otomobillere kolayca monte edebilip ekran ve bluetooth lu mouse vb. araçlar sayesnde mükemmel multimedia keyfi yaşanır gibime geliyor bu bile bence + bir özelliktir ki daha mini itx lerden sonra pico itxler gelecek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

sanki ram slotları ne kadar büyük gibi gözüküyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
17 yıl
Yarbay

fx ın son haberlerinden biri idi amd ıntelin atomunu devirdigi gibi seyler hatta notebook haberi idi
minik seyler artık pc lerimiz küçülür kasamızı notebook gibi elimizde tasırız fiişe takarız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 5 Haziran 2008; 21:14:10 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.