Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2035
Tıklama
0
Öne Çıkarma
çok acil linux kurulumu sorunu
D
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar,
2 gün önce gittigidiyor.com'dan acer aspire e15 laltop aldım. bugün elime ulaştı fakat açılmıyor, kurulumda sıkıntı var.
Aşağıda fotoğraflar var lütfen yardımcı olunhttps://store.donanimhaber.com/10/d6/78/10d678fa65376c220e87eaa32a2942d6.jpghttps://store.donanimhaber.com/5b/1a/de/5b1ade58eaa5370805b2c712172a8ddc.jpg
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



U
9 yıl
Yarbay

Kurulumda mı hata mesajını alıyorsun? Sistem özellikleri için Google dan baktığımda AMD tabanlı bir sistem olduğunu gördüm ve Linux işletim sistemiyle sanırım satılıyor. İsterseniz güncel bir dağıtım ile kurulum yapmaya çalışın daha sıkıntısız olur. Ubuntu veya Xubuntu deneyebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Er

usta kullanabilirsiniz Tübitak tarafından desteklenen bir işletim sistemi?



S
8 yıl
Er

Bende ne halt edeceksem gittim a101 de satılan acer aspire es15 aldım manjaro kubuntu ve archman ile kurulumu denedim hepsindede grub kurma noktasında bilgisayar kilitleniyoor hiçbir işlem yapılamıyor
manjaro kurulum aracı calamares ı konsoldan başlattım enson halihttp://i.hizliresim.com/GBYE5N.jpg bu.



*
8 yıl
Yarbay

Boot seceneklerini uefi ise legacy yapin,secure bootuda iptal edin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Boot seceneklerini uefi ise legacy yapin,secure bootuda iptal edin

Maalesef boot seçeneği değiştirilebilir değil secure boot u ingilizce sitelerden anlamadan rastgele birşekilde iptal edebildim. Şimdi bu biosu değiştirebilme imkanımız varmı, varsa nasıl yapılır? Yabancı dilim yok ve Türkçe kaynakda yok.



S
8 yıl
Er

Ne halt işlediğimi google translate ile şunu okuyunca anladımhttps://community.acer.com/t5/E-F-and-M-Series-Laptops/Acer-Aspire-ES-15-ES1-533-C3UW-Legacy-BIOS-Missing/td-p/471754
I have suceeded booting linux live media. But at the end linux (any distribution I know) cannot be installed. I know it, because I have been trying hard during last three weeks. Finally I gave up and gave it to professional. He failed as well and told me that it was for the first time in his life.

It seems that the UEFI implementation is really bad and does not allow to install anything else but windows.

So I can say that I bought (for seemingly reasonable price) a big piece of junk. At least I learned that I shall never buy any Acer product in the future and will advise the same to anyone.

Aynı sayfada biriside demişki başarabilirsiniz ve adres vermiş.http://askubuntu.com/questions/862946/unable-to-install-ubuntu-on-acer-aspire-es1-533 tabi ben ne anlarım ingilizceden ve konsoldan ubuntu kurmaktan?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slarikan -- 5 Mart 2017; 20:28:45 >

E
8 yıl
Yüzbaşı

Sizin makineniz Linpus Linux ile geliyor. Bu Acer için özelleştirilmiş bir Linux dağıtımı. Başka bir dağıtımı kurmak boot engeli sebebiyle sıkıntı çıkartacaktır. Çözüm için nilgisayarı kablolu olarak internet'e bağlayın ve yeniden açın. Aynı hatayı verdiği satırda ctrl, alt ve F1 tuşlarına aynı anda basın. Açılan ekranda kullanıcı adı ve şifre isterse root kullanıcı adı şifre de root veya password olarak geçecektir. Bunları yazdıktan sonra ekrana gdm yazıp enter tuşuna basın olmazsa kdm yazıp enter tuşuna basın. Olmazsa ekrana sudo dnf install console-setup yazın ve enter tuşuna basın.

Eğer yine olmazsa sistemi yeniden kurmanız gerekiyor. Bağlantıdan iso dosyasını indirin, dvd'ye iso kalıbı olarak yazdırın ve sonra DVD'yi takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve F12 tuşuna basın. Sonra bilgisayarınız çalışan dvd ile açılacak ve grafiksel olarak yeniden kurulum yapabileceksiniz.

Bu işlemlerin bir kısmı çok acemi olanlar için uygun değildir. Garantisi varsa servise verin onlar ücretsiz kurulum yaparlar.

http://update10.linpus.com/Linpus/Linpus-image/Lite2.2/Linpus-Lite-2.2.1.0-x86_64-LiveCD-lightdm.iso




Bu mesajda bahsedilenler: @demetacar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.