Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12
Cevap
1780
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Clio 5 Çalıştırınca Öksürme Problemi
D
geçen yıl (36 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Herkese,

Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, yanlış ise şimdiden kusura bakmayın.

2022 model Clio 5 1.0 TCe 90 Beygir Benzinli aracım var.

Soğukların başlamasıyla beraber videoda görmüş olduğunuz problem ortaya çıktı. Araç kapalı otoparkta bulunuyor. Sabahları işe gitmek için çalıştırdığımda rölantide bir bozukluk devir saati 1000 1400 arası değişkenlik gösteriyor ortalama 1 dakika çalıştık sonra 800 devire kadar düşüp sesi normale dönüyor.

Servisi aradığımda bu tarz şikayetlerin geldiğini havaların soğuk olmasından kaynaklandığını söylediler. Ancak kapalı garajın soğukluğuyla bu şekilde olması bana anormal geldi. Videoyu aşağıya bırakıyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.








DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



M
geçen yıl (4375 mesaj)
Yarbay

Cold start 3 silindirli motorlar için sarsıntılı çalışma beklenebilir ama bu bana da biraz fazla geldi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen yıl (36 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Neyden kaynaklı olabilir tahmininiz var mı?



M
geçen yıl (3502 mesaj)
Yarbay

Kaç derece hava? Nem var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl (36 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Videoyu bugün çektim, dışarısı 6 dereceydi. Otoparkta 8-10 derecedir diye tahmin ediyorum. Nem yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @mystiery_
J
geçen yıl (1137 mesaj)
Yüzbaşı

Hiç normal bir ses değil, aracı çok zorlamadan bir ustaya gösterin bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl (3502 mesaj)
Yarbay

Yağı tam mı. Hiç normal değil bu ses. -6 derecede çalıştırdım Clio 5'i tek marşta Tokat'ın soğuğunda.

Mekanik bir ses bu. Yanlış yağ mı koydular.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl (36 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

2 ay önce yıllık bakımını yaptırdım, herşeyi değiştirdiler. Belki ondan sonra oldu emin değilim tekrar gideceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @mystiery_
B
geçen yıl (3 mesaj)
Er

Arabanın sağını solunu kurcalamayın. Yetkili servis der ki; Euro 6 Full araçlarda emisyon normlarına uyum sağlamak için özellikle H4D motorlarda müşteri etkisi yaratabilecek bazı stratejiler geliştirilmiştir. Enjeksiyon beyni yazılımı; son sürüşün ardından partikül filtresinde kalan kurum miktarını, aracın bulunduğu coğrafi konumu (rakım), hava sıcaklığını, motor suyu sıcaklığını, motor dönüş sayısını vb. parametreleri gözeterek farklı bir ateşleme stratejisini devreye alabilir. Bu stratejinin temel amacı, ateşlemeyi geciktirip yanmayı egzoz hattına taşımak ve katalizörü bir an önce ısıtarak katalizör içindeki akıllı metalleri korumaktır. Bu durum sonucunda 2 farklı müşteri etkisi oluşabilir. Ateşlemenin geciktirilmesi sonucu marş süresi 3-4 saniye kadar uzayabilir Motor çalıştırıldıktan sonra rölantide bırakılırsa, yukarıda bahsedilen şartlara bağlı olarak özel ateşleme strateji devreye alınabilir. Yanma düzenlemeleri devre dışı bırakılır. Motor devri, 800 - 2000 d/dk. arasında düzensiz seyredebilir. Belli bir motor dönüş sayısı sonunda strateji devre dışı bırakılır ve motor devri normale döner. Her iki durum da problem olarak ele alınmamalıdır. (alıntı)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 ay (36 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Servise götürdüm sorun olmadığının sizin yazmış olduğunu çalışma prensibiyle alakalı olduğunu söylediler. Ekstra gelen bir ses için cumartesi yazılım attırmaya götüreceğim eğer ki sesin geçmediği zaman turbo değişimi için talep açacaklarmış.

Anlayamadım açıkcası bence çıkan ses gereğinden fazla anormal ama sorun olmadığını söylüyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @böle
S
geçen ay (115 mesaj)
Çavuş

1 ay önce 2023 model clio 5 1.0tce 90hp aldım. Hava soğukken aynı şekilde videodaki gibi sesler yaşadım. İlk kez karşılaştığım için panik oldum. Çok gürültülü bir şekilde çalıştı ve aracı ekstra titretti. Yine servis bakımını yetkili serviste 1 hafta önce yaptırdım. Sorunla ilgili bir çözüm var mı? Yoksa her şey normal mi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DemonJester
A
3 hafta (5452 mesaj)
Yüzbaşı

Hergün yapıyorsa oksijen sensörünü söküp wd40 sprey ile temizleyince düzeliyor. Bende de aynısı oldu temizleyince düzeldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sakarya17
S
3 hafta (115 mesaj)
Çavuş

Son 45 günde 2 kere karşılaştım. Bakımda bujiler değişmişti. Bakım sonrası bu şikayetle servise gittim bujileri söküp kontrol ettiler. Bence sorun bujileri takarken fazla ya da eksik sıkmalarından kaynaklıydı. Şu an bir sorun yok servisle birlikte durumu takip edeceğiz. Renault arıza ustası ilk çalıştırmalarda 3-4 dakika rölantide çalıştırmamı ve yakıt kullandığım istasyonu değiştirip takip etmemi önerdi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @asdasdqwertyveyaalxyvance
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.