Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1455
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Clio 4 yüksek yakıt tüketimi ve performans kaybı
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkese merhabalar.

2012 model 90 bg clio 4 sahibiyim. Aracı yaklaşık 2.5 senedir kullanmaktayım. Aracım 98000 kmde. Son aylarda aracımda yüksek yakıt tüketimi ve performans kaybı mevcut. Bakımlarını zamanında yaptırıyorum. Km dolayısıyla baskı balatadan olduğunu düşündüm ancak götürdüğüm ustalar aracın baskı balatasının iyi olduğunu söylüyorlar ve enjektörden kaynaklanabileceğini söylüyorlar. Enjektörcüler ise enjektörden değil diyorlar. Eskisine göre yakıt tüketimim 1-1.5 litre arasında arttı. Aracım yazılımlı olmasına rağmen yazılımsız halinde ulaştığı son hıza ulaşamıyor. Biraz zorladığımda ise yakıt tüketimi ortalama 7-8 litreleri buluyor. Örneğin izmir-istanbul otoyolunda 150 km sabit hızla tüketimim 7.3 litreydi.

Bir arkadaşımda 75 bg symbol var. Yanyana 2. viteste aynı devirde giderken onun aracı benim aracıma göre 10 km daha hızlı gidiyor ve aradaki beygir farkına rağmen yüksek süratlerde yanımdan geçebiliyor.

Sorunun kaynağının ne olabileceğine dair başka bir fikri olan ya da daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.



İlk olarak yazılımın yol açabileceği hasarlardan şüphelenirdim ben olsam.
Yoruma Git
EnderGelişenOsasunaAtağı - 4 yıl +4