Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
1121
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: BenQ W1070 kullananlar kulübü...
A
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba. bir süredir projeksiyon alma niyetindeyim. lg pf80g düşünüyordum fakat gerek fiyat gerekse de ansilümen değerinin 1000 olması farklı bir alternatife yönelme düşüncemi ortaya çıkardı. benq 1070 hakkında birkaç sorum olacak:

1-lamba ömrü 5-6 bin saat civarında. lamba ömrü tamamlandığında ne kadardır yeni lamba taktırmak? yeni lamba takıldığında ilk günkü gibi performans veriyor mu?

2-daha çok film/dizi/oyun amaçlı kullanacağımdan bu cihaz gerekli görüntü kalitesini verir mi? ortamın illaki zifiri karanlık olması mı gerekiyor?sokak lambasının odaya vurduğu loş ışıktan etkilenir mi kalite?

3-3d benim için önemli değil. zira tv de 3dli fakat birkaç kez kullandım bunu. 3d faktörünü devredışı bıraktığımızda led projektörlere oranla (lg pf80g) nasıldır?


4-cihazın altında tripod için yer var mı?

lg pf80g

1000 ANSİ LUMES PARLAKLIK
100.000:1 KONTRAST ORANI

benq 1070

PARLAKLIK 2000 Ansi Lumen
KONTRAST 10.000:1 Kontrast


oranlarını veriyor. ansi lümen olarak ben q lg nin 2 katı iken. kontrast oranı olarak da lg benq nun 10 katı değer gösteriyor. görüntü kalitesinde lümen değeri midir önemli olan yoksa kontrast oranı mıdır? ben q lümen değeri olarak hafif aydınlıkta daha iyi değer verir gibi fakat karanlık ortamda iki cihaz arasında nasıl bir fark oluşur?

lg alırsam 700-800 tl civarında bir fark ödemem gerekecek ama ekstra olarak 30.000 saat elde edeceğim(tv amaçlı da kullanma şansım olacak)
benq alırsam daha az bir miktar cebimden çıkacak ama 5-6 bin saat ömürlü bir lambaya sahip olacağım ama biraz daha kaliteli bir görüntü olacak.

lg nin tripod a takılabilmesi, 30.000 saat ömrü, eternet girişi olması(dlna yöntemi ile bilgisayardaki verileri oynatmak için), usb hdd takılabilmesi gibi

kararsızım vesselam

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

Peki 2000~3000 tl peridiyodunda tavsiyeniz benq 1070 midir ?

hocam Optoma HD131xe alternatifini de öneriyorum...

nakit fiyatı 2089 TL... boyutdijital kampanya yapmış...

http://www.boyutdijital.com/Optoma-HD131Xe-Full-HD-Projeksiyon-Cihazi,PR-1265285.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.