Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
537
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 124.000 uyarıcı? (mantık hatası)
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Semsam

Hacca uçakla gitmek caiz mi sorusunu ilk defa sizden duyuyorum.Dinimizde teknolojiyi kullanmayın diye mi buyruluyor?
Kuzey kutbunda namaz kılmak;http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13251/kutuplarda-namaz-ve-oruc-vakitlerinin-belirlenmesi-hadislerde-gecmekte-midir-yoksa-daha-sonra-mi-belirlenmistir.html
Siz bana münafıkları gördüğümüz yerde öldürelim mi diyorsunuz.Bir insanın dinini nasıl yaşadığını bilemeyiz ve onun münafık olup olmadığına biz kanaat getiremeyiz.Efendimiz de zaten bunun yasaklandığını bildirmiştir.Yardımcı olması açısından da şunu paylaşayım;http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/islam-dusmanlarini-oldurmek-caiz-midir.html
Aslında mesele birazda araştırmak, biraz da istemekte.


Linkleri okudum eline sağlık. Hacca uçakla gitmek konusunda şöyle bir ayet olduğu için o örneği verdim. Ama maksadım tabii ki konuyu saptırıp ayetler üzerine getirmek değil.

Hac Suresi 27. Ayet: 'İnsanları hacca çağır; yürüyerek veya incelmiş binekler üstünde her derin vadiyi aşarak sana gelsinler.' Elmalılı meali.

Bazı meallerde incelmiş yerine yorgun, bazılarında sadece binek diye geç



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.