Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
473
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cermenler Viking mi?
G
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Vikingler Kuzey Cermenlerinin sadece bir kısmıydı ve antik çağlarda yayılan Doğu ile Batı Cermenlerinden daha sonra Ortaçağlarda Avrupa'ya yayılmış İskandinav bir topluluğu ifade ediyorl...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nat Alianovna - 2 yıl +4
H
2 yıl
Yarbay

yok ama ruslar olabilir

germenler adamdır



N
2 yıl
General

Vikingler Kuzey Cermenlerinin sadece bir kısmıydı ve antik çağlarda yayılan Doğu ile Batı Cermenlerinden daha sonra Ortaçağlarda Avrupa'ya yayılmış İskandinav bir topluluğu ifade ediyorlar. Cermenler oldukça büyük bir kategori ve kavimler topluluğu, bir yandan Cermenler sık sık zannedildiği gibi Almanlara veya Almanlar gibi başka bir alt tipine karşılık düşmüyorlar; Almanlar, Vikingler vs hepsi Cermen kategorisinin kapsamı içerisinde. Latinler ve Slavlarla beraber Avrupa'nın büyük bir kısmını Cermenler oluşturuyorlar. Cermen milletler içerisinde İngilizler, Hollandalılar, Almanlar, Avusturyalılar, İskandinav halkları ve benzer daha başka milletler var. Cermen kökenli milletler ve ülkeler daha çok Orta, Kuzey ve Kuzeybatı Avrupa ve Kuzey Amerika coğrafyasında konuşlanmış haldeler; ayrıca Cermenik toplumlar Latin veya Slav ağırlıklı Avrupa ülkelerinde de görülebiliyorlar. Modern Avrupa kültürünün temelinde Roma / Latin olduğu kadar Cermen kültürü var. Ama bunları birbirine bağlayan esas unsur ise dil, Cermen dilleri Hint Avrupa dillerinin önemli bir alt branşıdır. Cermen dillerinin (İngilizce, Almanca, İsveçce vs) aralarındaki linguistik ilişkilerden ötürü tek bir ana Cermen dilinin bölünmesinden türediği düşünülür.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Olurolmazşeylerrrrrrr
H
2 yıl
Yarbay

Vikingler Cermen değil de Cermen kabilelerinden biri olabilir. Vikinglerin Cermen kabilelerinden biri olup olmadığını bilmiyorum açık konuşmak gerekirse, ama bazı Cermen kabilelerin Danimarka, Güney İsveç ve Norveç bölgelerinde yaşadığını düşünürsek Vikingler büyük olasılıkla bir Cermen kabilesinden biri olabilir.

Doğru hatırlıyorsam Cermen terimi, Ren nehrinin doğusunda kalan barbar kabileleri(Julius Sezar'ın deyimiyle) tanımlamak için kullanılan bir terimdi. Buna örnek olarak Angles, Frank, Saxon, Got v.s gibi kabileler gösterilebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 15 Şubat 2022; 23:40:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.