Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
445
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cebe sığabilen xPC mini bilgisayar projesi gerçekleşme imkanı buldu
E
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi





Cebe sığabilen xPC mini bilgisayar projesi gerçekleşme imkanı buldu





Yılın ilk aylarında Indiegogo üzerinde cebe sığabilecek bir mini PC projesi ile kampanyasına başlayan xPC, başarılı geçen sürecin ardından dağıtıma başlamak için gün sayıyor.




Kampanya gereği ilk olarak destekçilerine dağıtıma başlayacak olan xPC ana hatlarıyla bir iPhone 5 modelinden büyük değil. Bu bakımdan cebinize veya el çantanıza sığacak kadar küçük.




Ancak bu konseptlerde öne çıkan bir husus var. Üreticiler bir bilgisayardaki donanımın olmazsa olmaz parçalarını biraraya getiriyor ve kalan parçalar ekstra aksesuar halinde sunuluyor. Bu yüzde cebinizdeki parçayı anında örneğin bir monitöre bağlayamıyorsunuz.




xPC de bu konsepte uyuyor. Cihazı özel tablet adaptörüne takarak bir tablet gibi veya masaüstü adaptörüne bağlayarak bir masaüstü bilgisayarı gibi kullanabiliyorsunuz. Aslında cihazın kendisine has bir ekosistem oluşturmak istediğiniz söyleyebiliriz. 




xPC iki farklı versiyon ile geliyor. İlk versiyonda Bay Trail tabanlı Intel Atom yongaseti yer alırken, 4GB'a kadar RAM, Windows 7 işletim sistemi, 128GB'a kadar SSD, akselerometre, jiroskop ve kamera yer alıyor. xPC Pro versiyonunda ise farklı olarak dönemine göre Haswell veya Broadwell tabanlı Core işlemciler ve Windows 8 işletim sistemi yer alıyor. Cihaz bu donanım ile yaklaşık 100gr ağırlığa sahip. 




Cihazın aksesuarları uygun fiyatlı olacak şekilde tasarlanmış ve gerekli tüm bağlantı noktaları bu aksesuarlar üzerinde mevcut. Aslında aksesuar olmadan cihaz işinize yaramıyor diyebiliriz. 




Kampanya kapsamında 260$ bağış yapan destekçilere Temmuz ayında dağıtılacak olan xPC'nin Atom işlemcili versiyonu 240$, Core işlemcili versiyonu ise 499$ olarak fiyatlandırıldı. Sistemin sonbahar döneminde satışa sunulması planlanıyor. Bu fiyatlara işletim sistemi dahil değil.  

 

 



Kaynak:http://www.tomsguide.com/us/ice-xpc-announced,news-18894.html#xtor=RSS-980

 Haberi Portalda Gör

M
11 yıl
Yarbay

Yakında cinlilerden kopyalarını alırız ..




S
11 yıl
Yüzbaşı

Hem Windows 8 işletim sistemi yer alıyor demişsiniz hem de bu fiyatlara işletim sistemi dahil değil demişsiniz, hangisi ?



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

monitörüde cebe sıgdırsak tam süper olacak



T
11 yıl
Yüzbaşı

Abi hali hazırda cebimizdeki telefonlar bilgisayar. Bu haberi özel yapan ne anlamadım




E
11 yıl
Er

zaten şimdiki telefonları pc den hiç bir farkı yok ki



P
11 yıl
Yüzbaşı

üzerine küçük bi ekran koysaydınız yinede fena olmazdı özel bi arayüzle çok tutabilirdi



Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Ben bu teknolojiyi anlamıyorum arkadaş telefonlar git gide büyüyor pc ler küçülüyor işler tersine dönüyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı

Sony vaio ux serisi bundan bi basamak ileri ekranı da var ve yıllardır piyasa da Sadece kasa olarak düşünürsekte zaten mini pcler yılalrdır mevcut zaten mevcut Elbetteki olsun Ama pek yuyulacak bir cihaz olmayacaktır Telefonların tabletlerin bu kadar güçlü bir konfigürasyona sahip olduğu zamanlarda hele de




S
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: positiveboy

üzerine küçük bi ekran koysaydınız yinede fena olmazdı özel bi arayüzle çok tutabilirdi

Küçük bir ekran değil de alt ve üstteki iki çerçeve arasındaki alana komple erkan koysalardı çok daha kullanışlı olurdu. Cepte win7 keyfi yaşardık.



A
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SteveMeade

Hem Windows 8 işletim sistemi yer alıyor demişsiniz hem de bu fiyatlara işletim sistemi dahil değil demişsiniz, hangisi ?

Atom işlemci yer aldığı için x86 Lisansı sayesinde Windows İşletim Sistemi kurulabiliyor anlamını çıkarabiliriz.En önemli nokta bu açıkcası.Bu çeşit birçok ürün var fakat hepsi linux. Windows olması ayrıcalığı olmuş. Tabi diğer ürünlere göre bu ürün çok yüksek performanslı.



N
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Ben bu teknolojiyi anlamıyorum arkadaş telefonlar git gide büyüyor pc ler küçülüyor işler tersine dönüyor

Demekki gerçekten iltiyacımız olan şey ikisi arasında birşey, bece bu tablet olmalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
11 yıl
Yarbay

güzel cihaz, işin bitince sistemi kapat ve çıkarıp al yanına, evine varınca tak ünitesine devam et işine. 3-4 kilo laptop yerine gayet iyi ama surface pro mobil açıdan iyi olsada fiyatı dolayısıyla bununla da karşılaştıramayız. bu çözüm bu boşluğu doldurursa iş yapabilir.




F
11 yıl
Yarbay

windows 8 yüklü tabletleri gördükten sonra böyle cihazları yaygınlaşacağını düşünmüştüm ama pek canlılık yok bu tarafta bakalım ilerde neler olacak.




U
11 yıl
Yüzbaşı

atomla core arasında bu kadar fiyat farkı olması normal mi? performansta gözle görürlür bir artış olur mu?




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.