arkadaşlar ekran kartım güç kaynağım ve cpu soğutucum zaten var sadece sistemi toplu görebilesiniz diye ekledim. anakart işlemci ram ve kasa ile ilgili yorumlarınızı almak istiyorum. anakart da m5a97 ve ud3p diye çok ısrar edildi fakat vatan bilgisayarın yorumlarında çok fazla olumsuz yorumları söz konusu. ayrıca da burada sürekli ikisi arasında kalınıyor. ama M5A97 EVO hakkında kötü yorum duymadım henüz. bu yüzden tercihimi böyle kullandım. işlemci olarak 6300 canavar diyollar :D ben zaten oyun olarak çok büyük ağırlık DOTA-2 oynuyorum ve arada sırada da CS:GO oynuyorum. işlemcimin benim için yeterli olduğu kanaatindeyim. ramler ve anakart birde daha iyi bir kasa tavsiyesinden ( psu var unutulmasın lütfen) minnettar kalırım. birde kasa olarak pahalı uçak benzeri birşey önermeyin lütfen uçmak istemiyorum sadece kasa istiyorum :D bütçem anakart işlemci kasa ve ram için max 1000Tl
ekran kartını 425 e aldım ben neden 800tl yazıyor anlamadım ama olsun :D dediğim gibi ekran kartı cpu soğutucu ve psu elimde var zaten almış bulunmaktayım.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
oskurr hocam senin yorumlarını f/p den yanı daha inandırıcı bulduğum için özellikle sana mesaj atmıştım. gittim vatana kendi düşücelerimi de söyleyerek anakartı m5a97 evo r2 işlemci fx6300 ram ripsaw 2x4gb 1866 kasayıda z5 zalman aldım. hdd eskisini kullanıyorum. sisteme değerlendirme yaptırdım. işlemci 7,5 ram 7,7 grafikler 7,9 oyun grafikleri 7,9 birincil sabit disk 5,9 verdi.
yanlış anlama olmasın ankara söğütözündeki asus kartların yetkilisi ile konuştum. m5a97 kartlardan vatan bilgisayar 12.000 den fazla sattığını ve kötü yorumlarında bu kadar büyük bir satış miktarı içerisinden nadirde olsa çıktığını söyledi ve asusun da bir yıllardır bu işin içinde olduğunu göz önünde bulundurarak bu kartı tercih ettim. forumlarda çok fazla masabaşı elemanı olduğunu söyledi bu da bende çok etkili oldu kararı bu kartta kıldım. yanlız senin bu tavsiyelerini görmeden gitmiştim. şimdiye kadar Fx8320 al diyen birtek sen olmuşsun çok farkedermiydi ki aklımda kaldı şimdi.
bu arada karttan çıkan programla auto tuning yaptım ve cpu 4200 e kadar çıkıp, 4070 MHZ de sabitledi. iyi midir. birde extreme modunda yaptım o.c yi. üstüne gelince cpu ve ram için o.c yaptıgını söylüyor. yani benim artık RAMlerimi o.c yapmama gerek kalmamış mı oluyor ?
sistem değerlendirmeyi çok kale hikayeden puan veriyor... zaten windows8.1ile ortadan kalktı değerlendirme işi...
Şİmdi direk olarak hiçbir markayı marka olarak kötülemem zaten bizim yapmaya çalıştıgımız durum f/p değerlendirmek vereceğin en az para ve alacagın maksimum fayda ... Asus yetkilisi nin farklı bişeey söylemesini beklemem zaten Asus Türkiyede güven kazanmıs ve bizim halkımızda efsaneleştirmeyi sevdiği için almış başını yürmüş. Ha kötümü değil ama bu durum fiyatlarının yükselmesi ile piyasaya bizim açımızdan kötü bir şekilde yansımıştır ...
BEn 32yaşındayım mesleğim öğretmenlik. Pc benim için hobi aim yazılımcı ve çevremdeki arkadaşlarınında hepsini internet kafesinden , pc bayinden , teknik servisinden oluşu ve pc ile tanışmamızın çooook eskiye dayanması ( 2000 yılında lise bittiği yaz internet kafede çalışıyordum mesela ) nedeniyle ilgimiz alakamız arttı. değişik donanımlarla bir çok deneyim kazanamam kendime herhangi bir alet ( ütü , meya sıkacagı dahil) dahi alırken çok ince detaylı araştımam sebebiyle ve pc basında birazda sıkıntıdan insanlara yardımcı olmaya çalışıorum. ARkadaşın dediği doğrudur burda 2 yazıdan yorum yapanda vardır ama asusun say desen sayamayacagı modellerini ve özelliklerini bilen arkadaşlarda vardır. Yani burasıçok yogun bir bilgi deposu herkes kullandıgı aletlerle olan deneyimlerini bilgilerini paylaşıyor ve bu sürekli büyüyor.
8320 ve 6300 uzun vadde farkeder hevesin kırılmasın ama bu saatten sonra be kimseye 6300 de i 3 de tavsiye etmem açıkcası. 8320 alma imkanın varken keşke onu tercih etseydin. hani anakart çok farketmez ama işlemci farkeder.
anakart da m5a97 ve ud3p diye çok ısrar edildi fakat vatan bilgisayarın yorumlarında çok fazla olumsuz yorumları söz konusu. ayrıca da burada sürekli ikisi arasında kalınıyor. ama M5A97 EVO hakkında kötü yorum duymadım henüz. bu yüzden tercihimi böyle kullandım. işlemci olarak 6300 canavar diyollar :D ben zaten oyun olarak çok büyük ağırlık DOTA-2 oynuyorum ve arada sırada da CS:GO oynuyorum. işlemcimin benim için yeterli olduğu kanaatindeyim. ramler ve anakart birde daha iyi bir kasa tavsiyesinden ( psu var unutulmasın lütfen) minnettar kalırım. birde kasa olarak pahalı uçak benzeri birşey önermeyin lütfen uçmak istemiyorum sadece kasa istiyorum :D
bütçem anakart işlemci kasa ve ram için max 1000Tl
http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x6-6300-soket-am3--35ghz-14mb-cache-32nm-islemci.html
http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html
http://www.vatanbilgisayar.com/z3-plus-midt-atx--pencereli-siyah-kasa.html
http://www.vatanbilgisayar.com/m5a97-evo-r20-amd-970_sb950-am3--ddr3-2133mhz-oc-sata-30-usb-30-anakart.html
http://www.vatanbilgisayar.com/tauro-serisi-80plus-500w-guc-kaynagi.html
http://www.vatanbilgisayar.com/red-scorpion-lga-775_1156_1155_1366-am3_fm1_fm2-islemci-sogutucusu.html
ekran kartını 425 e aldım ben neden 800tl yazıyor anlamadım ama olsun :D dediğim gibi ekran kartı cpu soğutucu ve psu elimde var zaten almış bulunmaktayım.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeara -- 26 Ağustos 2014; 14:48:47 >
Bu mesajda bahsedilenler: @bjk__murat , @LEON-X , @oskurrr