Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
116
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CATL, 5 sene boyunca kapasite kaybı yaşamayan enerji depolama sistemini tanıttı
D
4 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

CATL, 5 sene boyunca kapasite kaybı yaşamayan enerji depolama sistemini tanıttı
Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, Tesla Megapack ile rekabet edecek yeni büyük ölçekli enerji depolama sistemi Tener'i tanıttı. Megapack'in neredeyse iki katı enerji kapasitesine sahip olan sistem CATL'ın iddiasına göre 5 yıl boyunca batarya kapasitesinde herhangi bir azalma yaşamadan hizmet verebiliyor.



Her bir ünite 6.25 MWh enerji depolayabiliyor



6 metre uzunluğundaki her bir kabin 6.25 MWh'lik enerji depolama kapasite sunuyor. Önceki üniteye göre alan başına enerji yoğunluğu %30 arttırılan kabinler bir araya gelerek oluşturulan depolama istasyonu önceki sistemden %20 daha az ayak izine sahip. 



CATL, 5 sene boyunca kapasite kaybı yaşamayan enerji depolama sistemini tanıttı
Ancak Tener'in en iddialı özelliği bahsettiğimiz gibi 5 sene boyunca pillerde performans kaybının olmaması. CATL, Tener için "biyomimetik" SEI (katı elektrolit ara fazı) ve kendiliğinden bir araya gelen elektrolitler gibi ileri teknolojiler kullanmış. Böylelikle, lityum iyonlarının pil içerisinde sorunsuz bir şekilde hareket edebilmesi için istikrarlı bir ortam oluşturularak aşınma ve yıpranma en aza indirilmiş. Sisteme güç veren hücreler, lityum demir fosfat (LFP) tipinde olup şirketin açıklamasına göre 430 Wh/L enerji yoğunluğuna sahipler.



Ayrıca Bkz.Türkiye, yenilenebilir enerjide rekor üretim sağladı



CATL, Tener ile birlikte hızla büyüyen enerji depolama sektöründe pazar payını artırmayı hedefliyor. Şirketin halihazırda Çin ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede büyük enerji depolama projesi bulunuyor.



 




Kaynak:https://www.catl.com/en/news/6232.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Güzel... Ama satın alma ve işletme maliyeti nedir. Asıl önemli konu bu
Yoruma Git
CWaRRioR - 4 hafta +4
C
4 hafta
Yarbay

Güzel... Ama satın alma ve işletme maliyeti nedir. Asıl önemli konu bu




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.