Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
540
Cevap
47990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Casper VIA T8W {8' - 1 GB - 32 GB - Windows 8.1} [Kullanıcı Kulübü] [Destek]
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Casper VIA T8W
Cihazın Özellikleri
- İşletim Sistemi: Bing ile Windows 8.1 Single Language
- İşlemci: Intel Z3735G
- İşlemci Hızı: 1.83 Ghz
- RAM: 1 GB
- Depolama Alanı: 32 GB (24,2 kullanılabilir)
- Ekran Boyutu: 8"
- Ekran Çözünürlüğü: 1280x800
- Kamera (Ana): 5 MP
- Kamera (Ön): 2 MP
- Bağlantı: Wifi, Bluetooth, MicroUSB ile
- OTG Desteği: Mevcut
- MicroSD Girişi: Mevcut
- Multi-Touch Özelliği: 5 parmak (10 parmağa kadar)

Cihazın Yanında:
- Microsoft Office 365 Bireysel (1 senelik)
- Casper 8" VIA Kılıf
- Casper Bluetooth Klavye

Cihazın Görselleri:
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Cihaz İncelemesi:
Kutu açılımı.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Performans ve içerik.
(managerxn adlı forum üyesinden alıntıdır.)
Videoyu izlemek için tıklayınız

Bilinen Sorunlar ve Çözümleri:
Cihazın WIFI sorunu: Casper üründe wifi donanımını düşük tutmuş. Bu ne demek oluyor dersek: cihazı bağlanacak kablosuz modeminden 10 metre uzağa götürdüğünüzde "Sınırlı Bağlantı" veya "Bağlanılamıyor" gibi hatalar alıyorsunuz. Yani cihaz yaklaşık 10 metreden sonra kablosuz ağlar konusunda bazen sorun yaratıyor. Bunun için Casper Destek kısmında cihaza ait Kablosuz Ağ Sürücü Paketi yer alıyor. Bununla wifi sorununu bir nebze düzeliyor. Fakat sorunu donanımsal düşündüğümüz için yazılım bunu aşmak pekte mümkün olmuyor. Sorun kendini tekrarlayabiliyor.

Klavyenin Türkçe Karakter Dağılımı: Cihazla birlikte hediye olarak verilen Bluetooth klavye 8" ekranlı bir cihazın boyutlarına göre kısaltılmış. Dolayısıyla belli başlı tuşları "FN" fonksiyonuyla kullanabiliyorsunuz. Örneğin normal "G" tuşu kendisini yazarken "FN + G" yaptığımızda ise "Ğ" harfini oluşturuyor. Bunun gibi bir kaç tuşunda bu şekilde olduğunu düşünürsek varacağımız sonuç: mantıklı kısaltma, yanlış düzen.

HDMI Eksikliği: Tabletin kalınlığı neredeyse normal bir USB slotu şeklinde. Dolayısıyla tabletin yan taraflarına HDMI, USB gibi girişleri normal boyutlarında koymamışlar. HDMI hiç yok, bu aslında miniHDMI olabilirdi fakat 349 TL'lık bir cihaz için HDMI desteği düşünülmemesi pek de garipsenmeyecek bir durum. Lakin MHL kablo desteği üzerinde de kesin olmayan olumlu ihtimaller gözlemleniyor.

Ekranın Uyanmaması Sorunu: Bu sorun nadir oluşuyor. Genelde pek rastlanmıyor. Ekran bazen beklemeden dolayı veya bilinçli olarak uyku moduna geçtiğinde uyanmıyor. Bu sorunu genelde güç tuşuna uyandırmak için basıldığında rastlanıyor. Lakin klavye veya fare bağlantısı cihaz üzerinde aktif ise uyandırma sorunu yaşanmıyor. Sorun bazenleri sadece güç tuşunda oluşuyor.

Cihazın Kullanıcıları:
- [1.] serdaresenturk
- [2.] mehmetufo
- [3.] Beatkey
- [4.] dsi4513
- [5.] infileXible
- [6.] The Black.
- [7.] murat18100
- [8.] halilBU
- [9.] Havli
- [10.] doomcreeper
- [11.] DolceVita.
- [12.] teornek
- [13.] mertist
- [14.] suichenadam
- [15.] usaglam
- [16.] SKDoctor
- [17.] İsimsizdost
- [18.] (PM atarak eklenebilirsiniz.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaresenturk -- 27 Ağustos 2015; 19:47:42 >

F
9 yıl
Teğmen

Selam. Ben tamda alım aşamasında olan biri olarak topiğinizi 2 gündür takip ediyorum. İncelemeyi merakla bekliyorum. Hatta bekleyemiyorum. Yarın almayı düşünüyorum. Casper T8W ile Reeder A8İW arasında gidip geliyorum. Wifi çekimindeki eksiklik, klavyenin bağlantı sorunu, hdmi olmaması, uyanma konusundaki inat etmesi gibi okuduğum sorunlar düşündürüyor. Bir o kadarda GPS'in olması hoşuma gidiyor.

Olmazsa GPS'ten vaz geçeceğim. Gerçi internette arattım ve casper için GPS yorumu hiç bulamadım. Android'deki gibi güzel bir program varmı nasıldır performansı. Bu bilinmeyenlerle galiba Reeder daha mantıklı gibi.

Bilmiyorum en azından sizde ürünlerden biri var yazdıklarım uyarınca bana ne tavsiye edersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba firtinakusu,
Öncelikle cihaz hakkında popüler olarak dolaşan birkaç sorunu açığa kavuşturalım.

Cihazın WIFI sorunu: Casper VIA T8W gerek depolama (32 GB), gerek ekranı (8" - 1280x800), gerek ekran yapısı (IPS) ve gerek de kullanımıyla oldukça rahat bir ürün. Üstelik klavye ve kılıfı da kullanışlı. Fakat Casper üründe wifi donanımını düşük tutmuş. Bu ne demek oluyor dersek: cihazı bağlanacak wireless modeminden 10 metre uzağa götürdüğünüzde "Sınırlı Bağlantı" veya "Bağlanılamıyor" gibi hatalar alıyorsunuz. Yani cihaz yaklaşık 10 metreden sonra kablosuz ağlar konusunda BAZEN sorun yaratıyor. Bunun için Casper Destek kısmında cihaza ait Wireless Sürücü Paketi yer alıyor. Bununla wifi sorununu düzeltebilirsin.

Klavye bağlantısı: Bunu ben hiç yaşamadım. Açıkcası yaşayanı da görmedim. Çünkü bu cihazın en iyi yönü Bluetooth'u. Oldukça hızlı ve sorunsuz. Klavye bağlantısı bu Bluetooth üzerinden sağlanıyor. Sadece klavyeyinin güç tuşunu "ON" ayarına getirdikten sonra bi 5 saniye beklemen yeterli olacaktır.

HDMI eksikliği: Bu tabletin tasarımından ve fiyatından kaynaklanıyor. Tabletin kalınlığı neredeyse normal bir USB slotu şeklinde. Dolayısıyla tabletin yan taraflarına HDMI, USB gibi girişleri normal boyutlarında koymamışlar. HDMI hiç yok, bu aslında miniHDMI olabilirdi fakat dediğim gibi 349 TL'lık bir cihaz için HDMI desteği düşünülmemesi doğal. Fakat burada önemli bir nokta var. Cihaz Windows 8.1 işletim sistemine sahip. Yani herhangi bir ekran yansıtma özelliği için Windows Store'daki alternatif uygulamalar kullanılabilir. Elbette bu kullanım alanını daraltıyor.

Uyanma sorunu: Evet bu bir sorun fakat her defasında olmuyor. Çoğunlukla normal şekilde uyanıyor ekran. Bazen uyanmıyor ve yeniden başlatıyor fakat mouse bağlıysa her defasında uyanıyor. Yani sorun güç tuşunun uyandırmamasından kaynaklı. Güç tuşunda da donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sadece uyandırırken yazılımsal bir sorun oluşuyor. Bence göz ardı edilebilecek bir sorun bu.

Başlıca sorunlar bunlardı. Şu an aklıma gelen yok. Olursa çözüm önerileriyle birlikte eklerim.
Şimdi gelelim aklınızda olan Reeder A8IW ve Casper VIA T8W kıyaslamasına. Cihazı kullanmadım o yüzden eleştiride bulunmayacağım. Sadece gözlemlerim düzeyinde kıyaslama yapayım.
Reeder markalı tüm cihazlarda gerek 16 GB gerekse 32 GB olsun bir depolama alanı sorunu var. Yani cihazlarda anlamsız bir şekilde hafıza yetersizliği oluyor. Bence bu önemli bir sorun üstelik sahip olduğu işletim sistemi Windows 8.1 ise. Casper VIA T8W'de ise depolama alanı 32 GB ve size kalan alan 24,2 GB. Bir tablete göre oldukça iyi bir rakam. En azından depolama sorununuz olmuyor ve MicroSD girişi ile bu depolamayı daha da artırabiliyorsunuz.

Sonuç olarak;
Casper VIA T8W özellikleri ve fiyatıyla tam bir f/p ürünü. VatanBilgisayar'da belirli günler 349 TL, bazen de 449 TL oluyor. Performansından bahsedeyim unutmadan. Cihaz hızlı. Ben 5 aydır kullanıyorum ve birçok program, uygulama ve dosya barındırıyorum. Hiçbir yavaşlama görmedim. Kasma olayı da yok. RAM'ı 1 GB. Bu bazı oyunlarda çok az kasma yapıyorken (ör: FIFA 15:UT), bir çok oyunu sorunsuz çalıştırıyor. Elbette normal Windows 8.1 isletim sisteminin olması yani ".exe" formatlı programların kurulması cihazı kullanım açısından çok yönlü yapıyor.

Hiç mi eksisi yok;
349 TL'lik bir cihaza göre elbette var. Örneğin ekranı uyandırma, bazı kullanıcılarda görülen bir müddet sonra cihazla verilen USB kablosunun temassızlık sorunu yaratması, 8" ekrana göre 1280x800 ekranın büyük bir değer olması (bu genelde masaüstündeyken dokunmayı zorlaştırıyor; fakat Bluetooth mouseunuz varsa tam bir bilgisayar havası alıyorsunuz) gibi..

DÜZENLEME: Uzun bir yazı olduğu için kusuruma bakmayın. Anlatımı kontrol etme fırsatım olmadı. Normalde forumdaki her kullanıcıyla PM'ler haricinde "Siz" hitabı şeklinde konuşurum. Bu yazı bunun dışında kaldı. İyi forumlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaresenturk -- 7 Mart 2015; 0:15:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @firtinakusu
F
9 yıl
Teğmen

Bu uzun ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Son olarak GPS konusunda bir yorumunuz var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bunu hiç denemedim; fakat bildiğim kadarıyla GPS desteği bulunmuyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @firtinakusu
D
9 yıl
Teğmen

benide ekler misin pm atamıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hoş geldin, dsi4513



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dsi4513
M
9 yıl
Binbaşı

Vatan'da tabletleri inceledikten sonra, kendime bir Win 8.1 Tablet ve bir HDMI kablo aldım.

Casper T8W almaya kararlıydım. Teşhirdeki ürünün dokunmatiği berbattı.

299 TL Reeder A8iQ aldım. Bir haftalık sıkıntılı bir süreçten sonra cihazı geri verdim.
(Dokunmatik, Bluetooth ve ekran hataları sebebiyle ürün kusurluymuş)

3G li A7iC aldım. Cihazı açtım bir Word bir de pdf kitap yükledim. ''reeder kitap durdu'' yazdı.
Cihazın diğer menülerinde dolaşırken ''com. android hatası oluştu'' yazısıyla karşılaştım.

Cihazı kapattım bir daha açılmadı. Vatan bilgisayar tekrar geri aldı. Reeder A8iW veya Casper T8W arasındayım.

Salı günü tekrar Vatan'a gidip bir tanesini almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 17 Mart 2015; 21:10:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Fiyat aralığınızı da belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Casper VIA T8W kullanıcısı olarak deneyimlerimi aktarabilirim fakat Reeder tablet konusunda oldukça sorunlu bir cihaz. Teşhir ürünlerinin sorun çıkarması doğal, çünkü elden ele çoğu kez amaçsızca dokunmayla kurcalanıyor. İki önceki uzun mesajımda VIA T8W ve bilinen sorunlarını anlattım. Bence bu fiyat aralığındaki en iyi ürün VIA T8W.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @infileXible
M
9 yıl
Binbaşı

http://www.epey.com/tablet/karsilastir/3057-3269/reeder-a8iw_casper-via-t8w/

349 TL ürün alacağım. Reeder A8iW almayı düşünüyordum ama sizin incelmenizden sonra
T8W olabilir diyorum şimdi. Vatan daki
satıcı: reeder de hdmi var, 64 gb sd eklenebilir, 4400 pil var demişti

İşlemci reeder G, casper E kodlu
acaba işlemciler arasında ne farkları var?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

WINDOWS 8 TABLETLERIN DAHA RAHAT KULLANILMASINI SAGLAYAN SANAL MOUSE PROGRAMI TouchMousePointer INDIR http://www.tamindir.com/touchmousepointer/

TouchMousePointer programi, Windows 8 isletim sistemi kullanan bilgisayarlarda sanki touchpad varmis gibi davranan bir emülasyon programi. Böylece hem kullanicilar touchpad deneyimini bir nebze de olsa yasayabilirler, hem de gelistiriciler yeni bilgisayar almadan touchpadin uygulamalari ve programlarinda nasil tepki verecegini görebilirler.

Program direkt olarak masaüstünüzde kullanabileceginiz bir touchpad yaratiyor ve nasil davranmasi için ayarladiysaniz o sekilde davraniyor. Dilerseniz sadece ekranin yan tarafinda bulunabilirken, dilerseniz tam ekran bile çalistirabiliyorsunuz.

Elbette kullanabilmek için bilgisayarinizda Windows 8 ve üzeri isletim sistemlerinin yüklü olmasi ve cihazinizin dokunmatik ekran olmasi gerekiyor. Direkt olarak dokunmatik ekraninizdaki touchpad'e dokunarak fare isaretçisini hareket ettirebilirsiniz. Direkt olarak ekrandaki alanlarda el gezdirmek yerine sadece sanal touchpad'i kullanabildiginiz için daha küçük bir alan ile daha fazla bölgeyi kontrol edebilirsiniz.

TouchMousePointer INDIRME LINKI http://www.tamindir.com/touchmousepointer/


TOUCHMOUSEPOINTER VIDEO INCELEME LINKI https://www.youtube.com/watch?v=NGHcAMBsa_Y

https://www.youtube.com/watch?v=edInLQC8fM4 https://www.youtube.com/watch?v=goc-PMLBhh8

https://www.youtube.com/watch?v=4XnNStOUz00 https://www.youtube.com/watch?v=4SWh6XiStOw
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi managerxn -- 9 Mart 2015; 12:06:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Reeder'ın HDMI modelleri var, hatta belki 2 GB modelleri, iti işlemcili olanları bile vardır fakat 32 GB'tan kullanıcıya 300 MB alan bırakan, kalitesi tartışılan bir ürün için 2 GB RAM'ı veya HDMI'yı olsa tam anlamıyla kullanamadıktan sonra almak boşuna. Bu benim görüşüm. Reeder hakkında da çoğu kez duyduğum depolama sorunu olduğu. Casper VIA T8W muhteşem bir ürün mü? Özelliklerine göre fiyatı muhteşem, kendisinin elbette yetersiz kaldığı özellikler var. Reeder'a nazaran daha iyi bir ürün.

Ayrıca,
Attığınız linkteki karşılaştırmada iki ürünün de özelliklerinde yanlış veriler bulunuyor. Örneğin iki cihaz da 64 bit denilmiş, 300-349 TL'lik ürünlerde 64 bit bulunması zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaresenturk -- 9 Mart 2015; 18:25:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @infileXible
M
9 yıl
Binbaşı

Tamam o zaman yarın Casper almak için Vatan a bir gideyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 10 Mart 2015; 13:32:39 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdaresenturk
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bilinen sorunlarını ve deneyimlerimi belirttim. Ürün hakkında size bir garanti belirtmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @infileXible
M
9 yıl
Binbaşı

Bugün bin tane T8W aldım, Vatan dan.
Bakalım hayırlısı olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hayırlı olsun, yardımcı olabileceğimiz konuları sorabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @infileXible
A
9 yıl
Er

Merhabalar. Bır ıkı sey eklemek ıstıyorum. klavye baglantısını ılk defa uaparken connect tusuna basmaılar. Uyanmama sorununa çözüm olarak tabletı sıfırlayıp ıntel ekran kartı drıverının guncellemesını yuklemedım. hıc sorunum kalmadı. 8 ocak tarıhlı guncelleme yuklendıkten sonra tabletı uyandıramıyosunuz.
ONEMLI= Hala kulaklık takılıyken gelen cızırtıya cozum bulamadım.



M
9 yıl
Yüzbaşı

Bende ocakta 399 a vatandan almıştım. Ölü piksel çıkınca ertesi gün değiştirdim iki gün önce şarjı bitincekapali bir şekilde sarja taktim cihaz bir daha acilmadi. Necatibey de bulunan yetkili servise verdim bakalım ne çıkacak bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Teğmen

Benide ekle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
9 yıl
Yarbay

Reeder aldım. Windows aktif olmuyordu sık sık da donuyordu iade ettim sorunsuz kabul ettiler. Önce androide yeltendim fakat bu cihazı da görmüş beğenmiştim. Bugün gidip aldım. Reedera göre kasası bariz sağlam daha şık. Ekran çok farklı değil. Dokunmatik tepkisi ikisinde de çok iyi. Casper hiç yavaşlamıyor, takılma donma yok. Kulaklıkla(EP 630) ses müthiş. Abartmıyorum cidden çok iyi. Ama bir cızırtı var ekrana dokununca başlıyor ve her zaman yapmıyor. Dış ses gür ama tiz. Klavyeyi denemedim. Kılıf çok iyi. Oyun denemedim ama pentium zamanlarındaki Eski oyunları oynamak niyetindeyim. Şarjı da normal gidiyor. Ne kötü ne çok iyi. Gayet keyifli bir cihaz. Çabuk bozulmazsa uzun süre kullanılır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >