Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
1046
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Çalışma Saatleri Yeniden Düzenlenmelidir. (2. sayfa)
R
geçen yıl
Yarbay

Haftada dört gün sekiz saati belki 100 yıl sonra görür bu topraklar.

Herifler günde 10 saat haftada 6 gün asgarî ücretle çalıştırma, iki haftada bir pazar günleri kitleme derdinde ,biz daha 5 günü halledemedik ki dörde inelim ?

Patron çalışacak işçi değil sömürücek köle arıyor.
Gerçi hak aramak nedir bilmeyen, dünyada sağcı işçi sınıfıyla eşi benzeri tek olan Türk işçisi için haftada bir gün tatil iyi bile .

Buna birde sermaye sevici ,baba parası yiyip forumda dirsek çürütmekten başka vasfı olmayan ,20 metrekarelik odasında dünyayı çözdüğünü sanan ergen irileriyle AKP'li dayıların hep bir ağızdan "iş yok iş beğenmiyorlar" diye aynı türküyü söylemesi eklenince kürek çeken köleler kadar işçi haklarına sahip olmalarını da ekle ,Voltran tamamlanır .


Bizim işverenlerin hayalî kölelik düzenidir.
İçten içe arzuladıkları tek şey ,50 milyon daha sığınmacı gelsin sigortasız günde 50 liraya çalıştırmak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 6 Haziran 2023; 21:33:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Binbaşı

Haftada 40 saat idealdir



K
geçen yıl
Binbaşı

Günde 9 saat haftada 6 gün 54 saat çalışıyorum. Aldığım maaş 9300.

önümüzdeki 1 - 2 yıl içinde her çalışanın haftada 2 gün tatil yaptığı bir Türkiyede yaşamassam vatandaşlığımı kullanıp Avrupaya göçeceğim zaten 300 bin civarı genç gitmiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 6 Haziran 2023; 21:38:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yüzbaşı

9nsaat mi ben 12 saat ve çoğu zaman daha fazla çalışıyorum mecburum istemiyorum ses ciksrtinda burası senin ekmek yediğin yer şükret diyorlar çalıştığım yer bir fabrikanın muhasebesi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kaplan261
K
geçen yıl
Yarbay

Siyasete girmeyin demişsin ama ucundan kenarından yine siyasetle alakası var. İflas etmemiş bir ülkeyken bişe burada kölelik düzeni aynen devam ediyorken ekonomik kriz içinde özellikle nüfusun çok olduğu ve sığınmacıların da yığıldığı ülkede kölelik düzeni en iyi ihtimalle aynen, daha gerçekçi bir ihtimalle artarak devam eder. Ekonomi de siyaset gibi ucu birçok yere uzanan bir zincirdir. Sen işsizliğin ve krizin olduğu yerde özel sektöre kolay kolay çalışanların mesai saatini azaltacaksın diyemezsin. Ha dersin ama takan olmaz. Neden? Çünkü adam sana vergi veriyor ve sen daha çok vergi istiyorsun. E adamın da kazanması lazım ki işçisine de maaş/ücret ödeyecek. Şiddetli bir enflasyon var, bazı sektörlerde işverenler enflasyondaki gibi artış yapamıyor aksi halde müşterileri azalıyor. Zaten insanların da kısıtlı gelirleri olduğundan ihtiyaçlarını giderdikten sonra yatırım ya da yatırım sayılabilecek harcamalara girişiyorlar, başka bir şey almıyorlar. Bazı sektörler böyle olunca bir de sen meydanlara çıkıp asgari ücret şu kadar olacak deyince vergi de ödemek zorunda olan işveren ya bu zararı gidermek için köle-pardon işçinin iyice posasını çıkarmak zorunda kalıyor ya da direkt işçiyi çıkarmak zorunda kalıyor. Bütçe açığı devasa, kamu borçları tavan, mb net Dolar rezervleri -75 milyar civarındayken sermaye kontrolleri, yüksek vergiler, kur korumalı mevduatlardan doğan milyarlarca TL zararların yine vergilerle ve para basmalarla (yine enflasyon) gidermeye çalışıyorlar, çalışacaklar da. Hem faizi arttırmayıp bir de üstüne düşüreyim hem döviz kurları artmasın hem enflasyon olmasın şeklinde bir Dünya yoktur. Bu sağlıklı ekonomilerde işe yarayabilir, bizde değil üstüne bir de hem işçilerin maaşı artsın hem refah düzeyi artsın hem de işsizlik olmasın isteniyor. Krizin içindeyken feragat etmen gerekir hepsi aynı anda olamsz. Muz yiyeyim ama çilek tadı gelsin gibi bir şey bu.

Neyse bütün bu durumların elbet birtakım sonuçları bedelleri olmaktadır olacaktır. Ve bu bedeller en uçtaki en zayıf halkaya yani işçiye yüklenir. Tıpkı üretim maliyetleri ve vergilerdeki artışların her zaman son tüketiciye yansıtıldığı gibi. İşçiye nasıl yüklenir, insanlık dışı mesai saatleri olarak yüklenir ve mesaisi ödenmez ya da güle güle sırada bir sürü Suriyeli, Afgan var işine gelirse denir. Ya da yeterli zam yapılmaz, önceden asgari ücret almayan işçi yıllarını verdiği usta olduğu hâlde işe yeni girmiş bir personelle aynı veya çok yakın maaşı almaya başlar. Aksi hâlde kapı oradadır, işine gelirsedir. Gelirini arttırmak demeyelim de eski refahına az bir şey yaklaşmak için ilgili sektörde mümkünse sürekli mesaiye kalır (mesaiye kalmak genelde keyde bırakılan bir şey değil, zorunluluktur bu arada) o da anca. Kamu'daki israf da yine aynı şekilde yüksek olduğu ve vergiye ihtiyaç olduğu sürece kamunun yükü yine özel sektöre oradan da işçiye yüklenir. İşçinin kaderi asgari ücret olmaya başlar. Herkes veya çoğunluk sefalette eşitlenmeye başlar. Yani nerden bakarsan bak köleliği kaldıramıyorsun, çünkü sorun sistemde.

Ülkedeki bazı kanunların zaten adı var uygulamada kendisi yok. Denetim yok, uygulayan yok, uygulayacak irade yok. Çünkü olaya nereden bakarsan bak bir kısır döngüye bir çıkmaza girilmiş ve bu zamanla körüklenmiş, kronikleşmiş. Yahu bırak haftada 40 saati haftanın 7 günü çalışan insanlar var 7 gün yahu! Dinlenmeye, eğlenmeye, ailesiyle vakit geçirmeye, para harcamaya, sosyalleşmeye, yaşadığını ve insan olduğu anlayıp hatırlamaya vakti yok bazılarının siz ne anlatıyorsunuz? Anca bazı kamu çalışanlarında olur o iş. Türkiye'de insanın değeri yok değeri. Çünkü insan çok. Dünya'nın kanunudur, çok olan şeyin değeri olmaz. Yani öyle en az 3 çocuk yapın 3 de yetmez 5 tane yapın deyip üstüne bir de milyonlarca sığınmacıyı buraya yığıp hapsedip onların da üremelerini sağlayıp burada bir insan değeri sağlayamazsın. Burada insanı değersizleştirirsin. Ayrıca paylaşılan kaynak miktarını da düşürerek insanların refahını, yaşam standardını, kalitesini dibe çekersin. Bir pastayı 10 dilime de bölebilirsin, aynı pastayı 50 dilime de. Ama dilimler böldükçe küçülür.

Çok daldan dala atladım, özetle bu ülkede şu vaziyette o dediğin çalışma saatlerini göremezsin. Çok küçük bir kesim belki, onlar görür. Gerisi köleliğe aynen devam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

O söz "Türkiye'deki iyi olabilecek şeyler hariç" şeklinde devam etmeliydi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eteksen
E
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sancısız hiçbirşey olmuyor. Kanunda ne yazarsa yazsın elbette çok daha fazla çalıştırılan insanlar var.
Ama bizim çabamız ne kadar insana etki edebilirsek o.
Sesimiz insanlık için bir yudum çalışma şartlarında.
Günlük 1 saat 1 saattir kazanç. Eve haşatı çıkmış bir şekilde gidiyor insanlar. Direk yatası geliyor insanın. Kadın için ayrı dert, erkek için ayrı dert. Evler otel oluyor.
Elbetteki Avrupa'daki şartlara şu an ulaşmak zor. Ama en azından talep edebiliriz. Destek lazım. Siz söylendikçe birlik ve çağrı olmaz.
Bakın EYT'de olmaz demişlerdi ama mücadele ile oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 7 Haziran 2023; 9:9:41 >

C
geçen yıl
Yarbay

haftalık 45 saatin çeyreği boşa gidiyor, çalışma süresini kısaltıp verimliliği arttırmak en makul çözüm. uzak olmayan bir zamanda uygulanabileceğini düşünüyorum.



B
geçen yıl
Binbaşı

ortada bir konumu varki düşünce olsun.



A
geçen yıl
Yarbay

Bu toplumda hayatta olmaz öyle birşey.Dünya üzerinde bizim millet kadar kendini düşünen ben merkezci bir toplum yok bence.Bizim işverenlerimiz bunu hayatta kabul etmez.Bu Ülkede sonradan görme insanlar çoktur bunlar ceplerine parayı bulduğu zaman birtarafı kalkar kendisi kıral karşısındaki herkes köle olsun ister.Bu Toplumun çoğunluğu bôyle.Çevremden biliyorum Ofis ortamında Hafta sonu çalışmak bütün Ülkelerde tarih oldu bizim Ülkemizde hala Cumartesi yarım gün çalıştıran yerler var.Nedenini sorduk yani nie yarım gün ? Ne gibi verimliliği var die sorduk? Cevap İşci adam çalışır hafta sonu dinlensin die para vermiyorum ben ona aynen bu cevabı aldık böyle bir zihniyet malesef.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 7 Haziran 2023; 14:15:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.