Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
3122
Tıklama
0
Öne Çıkarma
C# Öğrenmek için MacBook alınır mı?
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başlıkta belirttiğim gibi C# öğrenmeye başladım. Bazı zaruri nedenlerden dolayı laptop almak durumundayım. Oyun için hali hazırda iyi seviyede masaüstü sisteme sahip olduğum için o konuyu es geçiyorum. PT’den eğitim indirimi ile MacBook Air almayı düşündüm. Fakat 2 soruya cevap arıyorum:

1. Win98 döneminden beri Windows kullanan birisiyim ve daha önce MacOS işletim sistemli bir bilgisayar kullanmadığım için ne kadar sürede alışabilirim?

2. Ve en büyük sorum MacOS’da olduğu gibi yazılım konusunda da sıfır bilgiye sahibim. MacOS sistem ile ileride nelerin eksikliğini yaşarım? Mesela şu an Visual Studio kurdum, Udemy’den derslere başladım ve Windows Form üzerinden eğitim gösteriliyor. Fakat anladığım kadarıyla bu projeyi MacOS’da açamıyorum sanırım. Ayrıca Visual Studio’nun kendi sitesinde Win-MacOS karşılaştırmasına baktığımda ‘SQL server, Node.js’nin MacOS sürümde olmadığını gördüm. Bunlar ne işe yarıyor tabi ki bilmiyorum ama takip ettiğim kursun ilerleyen dönemlerinde bunlarında dersleri var ve kullanılması gerekecek sanırım öğrenme amaçlı.
Yine kendi bilmediğim ve internetten okuduğum bilgilere dayanarak sanırım MacOS’da Bootcamp denilen bir yöntemle Windows çalıştırılıyormuş fakat M1 işlemcili MacBook’larda bu kaldırılmış. Onun yerine şu an tek seçenek Parallels isimli bir uygulama sanırım ve oda yıllık 1.000₺ sanırım.
Son olarak M1 işlemci ARM tabanlı olduğu için bi yolunu bulup kurabilsem Windows’un ARM sürümünü kurmam gerekecek ve x64 uygulama kullanmam gerektiğinde ne yapacağım?

Dostlar aptala anlatır gibi anlatmanız için detaylıca kafamdaki soruları yazdım. En başta belirttiğim gibi yazılım ve MacOS konusunda daha önce sıfır tecrübeye sahibim ve takip ettiğim eğitimler Windows üzerinden anlatım sağlıyor. MacBook alarak bu eğitimleri harfi harfine takip edebilir miyim ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpknkc -- 2 Eylül 2021; 3:43:41 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >