Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
21
Cevap
70682
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bulaşik makinem Çalışıyor ama Su fışkıtymıyor ?
K
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arçelik bulaşık makinemiz var 6050 M modeli

Makineyi kapattıktan sonra caliştiriyoruz güzelce çalışıyor ama o donen fıskiye gibi deliklerde su vermiyor nedenini anlamadık sızce sorun nelerdır

fıskiye baslıklarını cıkartıp baktım deliklerde tıkanıklık yok bide altta sol tarafta bi kapak vardi onu actık içi su doluydu anlamadığım için tekrar kapttım başına böyle bir olay gelen varmı çözüm yolu nedir ?



S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Gelen servis kazıkçıymış sanırım

Yukarıda tarif ettiğim çok kolay bir işlem, herhangi bir Arçelik servisinden ventili alsanız çok kolay değişirsiniz, neden denemiyorsunuz ki?

Merhabalar Can bey,

Özel mesaj yazacaktım da benim gibi başına gelen vardır diye foruma yazmak daha güzel olur.

Beko 3915mi model bulaşık makinesi var 7yıllık. Makineyi çalıştırıp program başladığında su almaya çalışıyor. içeride bi vakum sesi oluyor ama su gelmiyor. Ben de programı iptal edip kapadım ve makinenin su giriş hortumunu söktüm, borunun ağzında pislik yok. boru dışarıda iken makineyi başlattığımda ventilde herhangi bir ses hareket yok. ama içerideki pompa çekmeye çalışıyor ve vakum/hava sesi dışarıdan duyulabiliyor.

Buradaki özel servisin birini aradım. Daha öncesinde çamaşır makinemi tamir etmişti. Durumu bahsettim, kartı arızalı 7programlı olduğu için elimde yok yetkili servisten alman lazım 250tl civarında fiyat verir dedi, ventili bahsettiğim halde ventil arızalı değildir diyor.

Şöyle bir sitede kartını buldum:
https://www.servismarketi.com/urun/arcelik-bulasik-makinasi-kart-1750010300/1972
Bu da makinenin üzerindeki ventile benziyor...
https://www.servismarketi.com/urun/bosch-arcelik-bulasik-makinasi-ventil/2217

Makine bi kaç kere su almama sorunu çıkarmıştı. en son hiç almamış. Anneme ait makine bu. farklı şehirde yaşıyoruz, 2parçayı satın alıp haftasonu gittiğimde önce ventili mi test edeyim? Sonra kartı mı deneyeyim? Burada güç kartı yazıyor ayrıca kontrol kartı var mıdır?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.