Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
21
Cevap
6963
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bu i-vtec 1.4 motor bu kadar mı güçsüz?
E
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni jazz'ı bayağıdır araştırıyorum. şuana kadar üstüne araç bulamadım. %90 kısmet olursa 2 ay sonra sıfır fun alacağım.(düz vites)
tek aklıma takılan yanı bu 1.4 vtec motor gerçekten bu kadar mı güçsüz? birçok kişi araba gitmiyor etmiyor yüksek devir lazım 6000 devirde 127nm torku üretiyor falan diyor. aklım karışıyor.

şuan bendeki corolla (96 model 1.6 EFI motor 4400 140nm) ve 105bg ben performansından çok memnunum lakin bendeki otomatik vites ve 2.500 devirden sonra son kesici olan 6750dd kadar çok güzel gidiyor. ağırlıkları iki aracında aynı 1070kg.

şimdi bu jazz'ın en çok merak ettiğim düşük devirlerde nasıl? bayılıyor mu? yokuşlarda durum nasıl? araç yüklü iken uzun yolda nasıl?
hani ben süratlı ani hızlanan birisi değilim bazen keyfine yapıyorum bunları. normalde yakıt ekonımisi için jazz düşünüyorum ama tabii yokuşta bayılmasını sollamalarda yığılmasını istemem. mantıken böyle bir araca 100bg 127nm tork yeterli gibi geliyor ama düşük devirde nedir ne değildir bilmiyorum yani vtec teknolojisi bizim EFI motordan çok çok farklı. Gerçekten milletin dediği kadar kötü mü? yoksa millet dizel 240nm torklara alıştıda ondan mı böyle geliyor herkese?

vites değişim göstergesine uyarak hem ekonomik hemde yığılıp bayılmadan arkadan sellektör yemeden gidiliyor mu?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil