Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
367
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BU BAD SECTOR NASIL DÜZELİR ??!?!?!
D
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar.Önceki konularımdan da hatırlayacağınız gibi pcmde büyük miktarda bad sector var.Normal şartlarda %27'de takılan format olayını diski onlarca parçaya bölerek şans eseri açtım ve pcyi açtım.HDDTune ile harddiskimi tarattım.Henüz tarama bitmedi ama bitmeden beni çok uğraşacagını belli etti.Low Level Format vb. herşeyi deneyeceğim.Lütfen yardımlarınızı eksik etmeyin...

İlgili Ekran Görüntüsü...


< Resime gitmek için tıklayın >




I
10 yıl
Yarbay

Çözümü kendin söylemişsin zaten....Low level format..

Yine de çok bad sectorlü. Low level format, mevcut sektörleri devre dışı bırakır ama ileride muhtemelen başka sektörler de bad sector olabilir.



C
10 yıl
Yarbay

Aynı sorunu yaşamış biri olarak tavsiyem hiç uğraşma yeni bir Hdd alıp kullan, çünkü senin diskte de bendeki gibi bad sektörler hemen başlangıçtan itibaren başlıyor. Internetten araştırdığıma göre hemen diskin başından başlayan bad sektörleri düzeltmek pek mümkün olamıyormuş. Buna rağmen birkaç program ile denedim sonuçta başarılı olamayıp çöpe attım.




Bu mesajda bahsedilenler: @delifisek278
D
10 yıl
Binbaşı

Bu hdd den hayir gelmez hocam yenisi sart olmus artik.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yeni hdd alma fırsatım şuan yok.Yaza kadar idare etsin yeter.Hiç mi çaresi yok ??


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: delifisek278

Yeni hdd alma fırsatım şuan yok.Yaza kadar idare etsin yeter.Hiç mi çaresi yok ??

diski ikinci bir pc ye bağlayığ windows ortamında low level format toolsla biçimlendir yazılımsal bad sectörler temizlenip fiziksel olanlar pasif olacaktır bu şekilde baya disk kurtardım sayılır kafaa yada plakaa çok zarar görmemişse



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.