Hem model yılı itibariyle tercihim hem de enjeksiyonlunun tadını alımca karbüratörlü araç çekilmez gibi bişey oluyor örneğin LPG mi bitti uyarı verip benzine alıyo direk ya da canın sıkıldı benzine alacan bi düğme kadar yakın hadi onları geçtim kışın sabah çalışmasını hiçbişeye değişmem hem 2.0 bir araç tamam az yakıyor falan ama sürekli şehir içi biniyoruz yakıt mutlaka bizi aşacak yani hele hele 1.2sienadan sonra üzer bizi gönlümde ya Toyota corolla ae101 efsane var (fiyatı bizi aşıyor ucuz olanları da ya sorunlu ya da LPG düz oluyor) megane 1 1.6 16valf RTE (fiyatı yüksek) nissan primera (nedense bi soğuk geliyor fiyat da çok gibi) ve mazda 323 1.5familia ya da mazda 323 1.8 (1.8 lerin yakıtı çok olabilir bi de vergisi 1840cc olduğundan dolayı 159lira yani 2.0 vergisine giriyormuş bu yüzden çekiniyorum) bu araba nasıl onu merak ettim biraz uygun fiyatı km si düşürülmüş gibi geldi bi de motor fotosunda distürbütör var öteki 1.5familia larda distürbütör yok ve emme manfoldu farklı sanki bu aracın neden böyle acaba?
İlandaki araç 98 model 99 da kasa değiştiriyor aynı fiyata bir üst kasasımı tavsiye ederim hem görsel olarak hemde donanım ve güvenlik olarak daha iyi bir seçim olacaktır. Bu Fiyatlara Mazda 323 en mantıklı seçim. (Mazda kullanıcısıyım)
Tavsiyeniz nedir 1.5 1.8? Ben biraz baktım dün de 1.5lerün ilk kasası -1994-1998 lerin ateşlemesi distürbütörlü ve emme manifoldları farklı yakıt tüketim verisi de ş. İçinde 0.2litre daha yüksek başka bi fark göremedim motor olarak açıkcası görsellik olarak sienadan sonra ilk kasa 1989-1994 mazladar bile daha güzel bence
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle