Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
61
Cevap
8287
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boston Dynamics firmasından yeni insansı robot PETMAN
E
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


Boston Dynamics firmasından yeni insansı robot PETMAN






Uzun yıllardır üzerinde çalışmalar yapılan robot teknolojileri son dönemlerde şaşırtıcı gelişmelere sahne oluyor. Boston Dynamics firması tarafından geçtiğimiz aylarda Alpha Dog adında köpek benzeri 4 ayaklı bir robot tanıtılmıştı. Normal bir köpek gibi hareket edebilen Alpha Dog yanlardan gelen darbelerde de ayakta kalabiliyordu.




Boston Dynamics bu kez aynı mekaniği taşıyan insansı bir robot geliştirdiğini duyurdu. PETMAN adındaki yeni robot iki ayak üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, koşabiliyor. İlk geliştirme aşamalarında PETMAN kollarından yoksundu ev sadece iki ayağı vardı




Şimdiki aşamadan kolları ile hareketler yapabilen PETMAN şınav bile çekebiliyor. Daha anatomik bir yapıya kavuşan PETMAN'ın yasak bölgelere sızma ve hedef küçültme gibi hareketleri de öğrenmiş olduğu gözden kaçmıyor. Aynı köpek versiyonunda olduğu gibi yan darbelerde kenara doğru savruluyor.




Firmanın PETMAN üzerindeki çalışmaları devam ediyor.





 






 

 Haberi Portalda Gör

N
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

yaniliyorsun batuist, birseyler bulup bulmamanin dunyaya nasil baktiginla cok ilgisi vardir. bu yuzden isin icine inanc girdiginde yeni buluslar kesifler biter. avrupa medeniyetinin orta cagda kendinden daha ilerde olan dogu medeniyetini gecmeside dunyaya bakisini degistirmesiyle gerceklesmistir. inanca dayali ortacag anlayisindan siyrilip, akla ve mantiga dayanan positif dunya gorusunu benimsedigi icin bu kadar ilerlemistir.

bakis acisinin bulus yapmada nasil bir fark yarattigina en guzel ornek belkide 18yy italyan bilim adamlari volta ile luigi galvanidir. ikiside birbirlerine yakin kuzey italya sehirlerinin universitelerinde arastirma yapiyorlardi. ama galvani papaliga bagli bologna, volta ise avusturya macaristan imparatorluguna bagli paviada. sehirleri yakindi ama dunya gorusleri cok farkliydi.. papaliga bagli bolognayi anlatmama gerek yok ama o devirde avusturya macaristan imparatorlugunda bulunan volta avrupayi saran aydinlama akillicilik akimlariyla besleniyordu. konuya girersek galvani kurbag bacagina statik elektrik verdiginde hareket ettigi kesfetti. daha sonra elektrik vermedende iki metal deydirdiginde hareket tespit etti ve bunu hayvan elektrigi dedigi dogadakinden farkli bir elektrige yordu. ona gore hayvan elektrigi tanrinin canlilara bahsettigi buyulu mistik bir yasam kaynagiydi. bugunun anlayisinda en azindan positif bilimle ugrasanlar canli vucudununda disardaki kanunlardan farkli calismadigini bilir. ama o devirde galvanide oldugu gibi her bilim adami bu anlayisda degildi. sadece bu yuzden hersey onunde oldugu halde gercekde ne oldugunu asla goremedi. ama volta olaya akil ve matikla yaklastiginda farkli metallerin iletken sivi ortaminda elektrik urettigini hemen fark etti. galvaninin yaptigiyla aslinda buydu, kurbanin vucuduna metal soktugunda aslinda elektirik yaratiyordu. o devre kadar sadece statik elektrik biliyordu. volta sadece olaylara dogru sekilde baktigi icin baskasinin calismasindan gercegi gorebildi ve ilk surekli akici elektrik kaynagi olan ilk bataryayi, volta pilini yaparak bugun bilgimiz elektrik dunyasinin kapisini acti. bugun Volt diye bildigimiz birim aslinda volta nin ismidir.

hikaye biraz uzun ama farkli bakis acisinin neden bilimde ve ilerlemede onemli oldugunu cok guzel acikliyor.

mesela bugun irani ele alalim. batinin teknolojini kopyaliyor ama gercek inovativ bir gelisimden soz etmek mumkunmu. ne oldugu kesfedilmis elektrikle arastirma yapabilirler ama henuz bilinmeyen bir dunya olan quantum uzerine calisma yapsalar nasil olur acaba. big bang den once uzay zaman oldugunu soyleyen m-theory yi bir iranli bilim adami kesfedebilirmi. kesfetse bile cesurca paylasabilirmi. yada bugun genetigin urettigi insan tasarimi canlilar icin inanc merkezli toplumlarin tepkisi ne olur sizce. cok kafa yormaniza gerek yok. ben hemen o kesmin cok sevdigi bir zatin agizindan cevabini vereyim.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Maalesef sizin gibi İslam'ı ve Allah'a imanı bilimsel gelişmeye mani görenleri anlamak mümkün değil.

Geride 600 yıllık Osmanlı tarihi gösteriyor ki Osmanlı ne zaman İslam'ı tam manasiyle yaşadı o zaman dünyada her yönden bilimde dahil lider duruma geldi.

Bu sadece Osmanlı ile sınırlı değil. Müslüman devletler İslamiyet'i yaşadıkları oranda ilerlemişler ve zamanlarının lideri olmuşlardır. Ancak terk ettiklerinde veya gevşediklerinde hep geri düşmüşlerdir. Peki neden?

Tam zıddına olarak Avrupa ise ne zamanki dinden uzaklaştı o zaman bilimsel olarak ilerlemeye dünyada lider olmaya başladı. Peki neden?

Bu iki sorunu cevabı şu olsa gerek:

Avrupa bozulmuş ve tahrif edilmiş batıl bir hrsityanlık dininde tutucu olduğu dönemlerde (engizisyon vs.) hep geri kalmıştır. Bu şuna benziyor. Eğer matematiksel olarak 2+2 = 5 kabul ederek tüm matematiksel, fiziksel ve kimyasal araştırmalarınızı yapmaya kalkarsanız neticede ortaya hiçbir ilmi şey çıkaramazsınız. Çıkardıklarınızda saçma sapan şeyler olur. Avrupa ne zamanki bu bozuk anlayışı (tahrif edilmiş hristiyanlık) terketti ve çalışmaya başladı o zaman liderliği ele geçirdi.

Peki biz müslümanlar ne yaptık. İnancımız 2+2 = 4 eder derken biz zıttına bunu terketmeye başladık, İslamiyet'ten uzaklaştık ve çalışmayıda terkettik. Netice ortada.

Şimdi kalkıpta gelişim için dinsizlik şart demek İslamiyet açısından bütün bütün bilime terstir . Bizim dinimiz hiçbir bilimsel çalışmaya karşı değildir aksine teşvik eder. Peygamber (A.S.M) " İlim Çin'dede olsa gidip alınız" buyurmuş. İlim öğrenmek dinimizde hem kadına hemde erkeğe farzdır yani kesin emirdir.

Ek olarak İslamiyet'i düzgün yaşamayan ülkeleri örnek verip işin içinden çıkmakta doğrusu ayrı bir hata. Misal İran devleti. Bozuk bir mezhep olan Şii mezhepi ile yönetiliyor ve yaptıkları çoğu şeyin gerçek İslam ile alakası yok.

Son olarak bu bilim için gelişmek için dinsizlik şart diyen arkadaşlara soruyorum 90 yıllık Cumhuriyet tarihi ortada. Kimse kalkıp çıkıp demesinki Cumhuriyet dindarlara dine saygılıdır. Hakiki cumhuriyet öyledir ama Türkiye'de tam bir din düşmanlığı uygulandı denendi. Peki sonuç nedir? Hani nerde bilimsel buluşlar nerde yeni teknolojiler? Millet aya giderken siz nerdeydiniz? Sizin eteğinizden tutan mı oldu?

Buyrun bugün bize başkalarının buluşlarıymış gibi öğretilen bazı müslüman bilim adamlarının buluşları :

http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCman_bilim_adamlar%C4%B1_listesi

http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/220509-musluman-bilim-adamlarinin-yaptigi-buluslar-nedir.html

Sahip çıkmayanlar sırf müslüman oldukları için görmezden gelenler utansın.



E
13 yıl
Yarbay

http://www.youtube.com/watch?v=mXI4WWhPn-U&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=RoY0pUOltEQ&NR=1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 2 Kasım 2011; 13:45:19 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.