Arkadaşlar, İstanbul’da ikamet ettiğim adreste altyapı olmasına rağmen boş port olmadığı için 2021 yılında internet hizmetine erişememekteyim. Türk Telekom altyapısı dışında da altyapı bulunmayan ikamet adresimde alternatif çözüm yolları olarak; Superbox, Redbox ve Türktelekom’un Magnet, Mobil Wifi hizmetleriyle ilgili araştırma yaptım. Superbox, Redbox ve Türk Telekom Mobil Wifi hizmetleri; 24 ay taahhüt şartı ve pahalılığı sebebiyle tercih etmemin imkansız olduğu seçenekler; Magnet ise, sadece altyapının olmadığı yerlerde altyapı gelene kadar sunulan bir hizmet olup, ikamet ettiğim konumda da altyapı olması sebebiyle şahsımın bu hizmetten yararlanamayacağı diğer bir yol.
Uzaktan eğitim vb. sebeplerle internet şart vaziyette, sizlerden tavsiye veya başka yollar hakkında desteklerinizi bekliyorum.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
4.5g çözümlerini düşünmüyorsanız, kullanabileceğiz yöntemler; Yerel, airfiber diye tabir edilen, çatıya anten koyan internet firmaları (bizim burada benzer NAZNET firması var) ya da UZAYNET.
Redbox, Superbox, Magnet gibi çözüm yollarını istememişsiniz. Geriye kalan yollar airfiber ya da komşudan internet, airfiberi pek tavsiye etmem zaten fiyatlarıda uçuk ve ping hepsinde 600-700 ms. Geriye komşudan internet kalıyor, o'da olmazsa mecbur Superbox, Redbox'a kaldınız.
Ya da mobil tarife'den hotspot yaparak kullanacaksınız. (Red 40, Prime 40 öneririm)
airfiber internetin ping açısından dezavantajlı olduğu doğru ama uçuk fiyatlı olduğu doğru değil. Ayda 62 liraya 10mbit download / 4mbit upload gibi tarifeler de var
Sevgili arkadaşlar, airfiber konusunda interneti biraz kurcaladım İstanbul için Atlantis isimli bir firmayı buldum ama kendilerine ulaşamadım. İstanbul için airfiber hizmeti veren sağlayıcı tavsiyeniz var mıdır? Genelde bireysel kullanıcıya hizmet vermiyorlar sanırım, kurulum ücretleri hakkında da net bir bilgiye ulaşamadım.
Uzaktan eğitim vb. sebeplerle internet şart vaziyette, sizlerden tavsiye veya başka yollar hakkında desteklerinizi bekliyorum.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >