M

Yarbay
30 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
354 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 hafta
XBOX 360 Live çalışıyormu?
xKeyli xbox 360 konsolumda ara sıra çocuğumla birlikte yada çocuklar oyuna takılıyor. (kinect hala güzel bişi).
Portal 2 oyunu için DLC indirme için live ye giriş yapamadım. Şifre doğru pc de açıyor xbox da hatalı şifre diyor. xbox dan şifre unutttum da bing sayfası açılıyor internet yok. Ayarlardan internet ağ testi hepsi başarılı..
M
2 ay
Zigbee hub.kapasitesi?
Tuya siteme daha hesaplı olması ve ilk s-link ile tanışma sebebiyle başladım. Genelde memnunum. Sonra zigbee alt yapısı daha iyi duyumundan sonra bütçe el verdiği ölçüde yeni cihazları zigbee almaya çalışıyorum. Wifi modelden de hesaplı olursa alıyorum.
Hesaplı olması dolayısıyla aliexpress den zigbee wifi Bluetooth hub almıştım minnacık bişi. Bu hublarin kapasitesi standart mi? İleride 15 20.cihaz oldukça tıkanma yapmaya başlar mi? Modemler de olduğu gibi bu bunlarda da işlemci yetmiyor üst model modem alma misali gibi değişmesi gerekecek mi?
Yada aynı eve 2. 3. bir hub eklemek mi gerecek?
Sizler bir zigbee hub a kaç cihaz ekliyorsunuz? Şimdilik bendeki hub da 12 cihaz var sanki tikanirmis gibi hissediyorum sayılır emin değilim. Telefondaki Tuya uygulaması ile zor kontrol edebikirken Google sesli asistan çok daha hızlı cihazlara tepki verdiriyor.
Kısaca hub kalitesi olayı varmı? Bu konuda sorun yaşayan oldumu varsa nasıl çözüme ulaştı.?
Bu arada ucuz ürün aldığımdan mesh yoktur düşünce sinde İdim. Meğer varmış ilk defa gözlemledim.
< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 ay
Klasik zebra perdeye motor takılırımı?
Klasik zebra perdeye motor takılırımı?
Zincirli yukarı aşağı inen perdeler motorlu ya dönüşüm mümkün mü? < Resime gitmek için tıklayın >

Şu şekilde satılan motor gördüm.
< Resime gitmek için tıklayın >
M
11 ay
Çalınan Google hesabım
Dün gece yarısı telefonuma şifre değiştiğine dair uyarı geldi. O andan beri hesabıma ulaşamıyorum.. Çit doğrulamalı sürekli kullandığım hesap. İçinde yılların aile fotolarım var. Konum hizmetim hep açık yılların konum geçmişi var. Bu hesaba bağla alışveriş siteleri vs.. herşeyim burada yani.

Telefon numaram doğru, doğum tarihim doğru Alternatif mail hesabım ve çift dorulamaya güvendiğimden içim rahat denilebilirdi.
Sıkıntı olursa telefonuma sms gelir sorun biter diyordum.

Hesap kurtarmaya tıklıyorum. Bana usb güvenlik anahtarı takın uyarısı çıkıyor. Çalan şahıs böyle bişi eklemiş sanırım. Bir iki defa alternatif adresime kod yollattırabildim. sonrasında hesap açık ulaşılabilir olduğundan resetleme isteği iptal edildi maili sonradan geliyor.

Yedek kod sordu. eski HDD kurcaladım 2018 deki yedek kodları buldum 10 tanesinide denedim kabul etmedi.

Aranacak müsteri hizmetleri vs de yok yada ben bulamadım.

Çalınan hesaplar nasıl geri alınacak? Bide fotoları silerse geri gelirmi?

Pazartesi savcılığa başvurayım diyorum. El kol bağlandı kalındı İletişim bulunacak müşteri hizmetleri olaydı iyi olacaktı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu mesaj elefonda Bluetooth NFC yada USB bağlelantısı olarak seçenekli çıkıyor.
@Google
M
2 yıl
Yeni Faturasız Hesaplı Sim kart Tavsiyesi
Araç android teyp de ağırlıklı spotfy, youtube music, internet radyosu vs için sim kart almak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz fiyat kampanya vs varmı?

Faturasız olursa her ay yükleme yapmam gerekmez. nadiren kullanırım bu sebeple 1GB yetebilir gibi geliyor. Teknosacell de faturasız 3GB li 35TL, ek paket kısmında görünen 1GB 12TL (Sadece EK internet alınabiliyorsa daha iyi).



Tavsiyeleri açığım.



ekleme: eSim kart fiyatları dahamı ucuz? (Sanırım cihazda eSim var fakat nasıl kullanılır tam bilmiyorum)

TopWAY TS18 model cihaz.
Ekleme 2: Teybi sık sık sıfırladığımdan (Kurcalamayı seviyorum) sanırım eSim uçuyormus. Yeniden esim almak gerekiyormuş. Bu sebeple eSim iptal diye düşünüyorum
M
2 yıl
TurkNet neden pahalı?
TurkNet büyük ölçüde Taahhütsuz ve oldukça hesaplı olması sebebiyle popüler oldu. Elbette kullanıcı odaklı yatırımlar ve basın ve sosyal medya iletişimleride göz ardı edilemez.
Kullanıcıların Turknet için Fiyat artışı feryatlarina anlam veremiyorum. Taahhütsuz olması sebebiyle istediğiniz an keyfe keder firma değiştirme aşırı kolay. Ben şahsen gibirnet ile fibere başladım. çünkü bağlantı ücretsiz di. 4 ay kadar sonra turknet e geçtim. Sebebi ise Arkadaşını getir çalışmalara katılıp daha ekonomik olaraktan internet kullanmak idi. Gibirnet o zaman ayrilmazsam aylık 10₺! indirim de teklif etti. Ben arkadaşını getir avcılığı yapacağım dedim. Donanım Haber de referans konusu sayesinde 2024 temmuzuna kadar da ücretsiz kullanım hakkını elde ettim.
139₺ zam olayından itibaren davet olayını kapattım. çünkü daha hesaplı olan firmalar var. Bu durumda mantıklı olan hiç kimse bu koşullarda (GigaFiber hariç) TurkNet e gelmez.
Soru: TurkNet niçin diğer firmalardan artık daha pahalı? Bu koşullarda müşteri gelemeyeceğini ve bedavasi olmayan yani ücret ödeyen müşterilerin kaçağını biliyordur. Buna rağmen bu fiyat artışı neyi temsil etmektedir? Ben şahsen bu koşullar altında ücret ödemek zorunda kalsam Turknet den ayrılırdim.
M
2 yıl
Taahhüt verirken Taahhütsüz fiyatın katlanması?
Mileincom sitesinde Paket fiyatlarına bakınca Taahhütlü 16Mbit 99.90TL, Taahhütüz paketi bakınca da 16Mbit internet fiyatı 89.90TL görünmekte..

Annem lere ziyarete gittiğimde bir ay önceden Telefonla aramışlar taahhüt yenilenmiş (Oysa uyarmıştım hiç birşeye tahhüt verme diye.. yaşlı kadıncağız bilememiş işte) 24 Aylık Taahhüt e 16Mbit ADSL için 250TL yerine 76.90TL taahhütü telefon ile onaylamış. Taahhüt sevmeyen biri olaraktan Online işlemlere girip 1 (bir) aylık taahhüt bozma ne kadar tutuyor diye sorguladığımda 209TL yaklaşık bir fiyat çıkıtığı mesajı ile karşılaştım. 2. ay bu 2 ye 3. ayda 3 e katanacaktır elbette..

Sitede Taahhüt süz fiyata bakıyorsun 90TL olan hizmet taahhüt evrak işlerine gelince 250TL oluveriyor.. Madem 16Mbit hizmetin ederi 250TL yazsana sitene 89.90TL değilde 250TL diye..

13 Aralıkta 15Mbit ADSL altyapıda kesinti olmuş 1-2 gün filan internet yokmuş. Sonra düzeldi dedi. Bugün ziyarete geldiğimde 15Mbit olan alt yapı 9Mbit e düşürmüşler. (Biz düşürmedik modem aynı yerde 3 katlı 3 daireli küçük apartmanda
internet ile ilgilenen kimse yok zaten Apartman için ankastere ile oynayacak kimse yok zaten) Neyse, Alt yapı 15Mit olup 16Lık ADSL ücreti ödeyen annem artık 9 Mbit hizmete 16Mbit ADSL ücreti öder olmuş. Bir ayıp var hizmet de düşme var. Bu durumda Hızda %20 den fazla düşüş olduğundan Taahhüt geçersiz dedim. ADSL de %30 imiş. Bu hızda altyapı desteğinin %30 u imiş Yani 9Mbit e düşürülen alt yapı da 6,5Mbit hıza denk geliyor. Biz alt yapı işlerine karışamıyoruz deyip işin içinden çıkıyorlar ve tam ücreti almaya devam ediyorlar. Bu gibi durumlarda Tüketicinin müşterinin mağdur olmasını önleyen bir yasa bir devlet kuruluş vs yok mu? Anlaşmaya başladığında 16Mbit hız al ücretinide tam al.. İlerleyen zamanlarda Müşteri isteği dışında alt yapı kalitesini düşşün ama bu ilk bağlantıdaki a göre hizmet kalitesi düşürüp yinede beni ırglayan bişi yok değip full ücreti almaya devam etmesi ne kadar doğru?..

Neyse yapacak bişi yok Tasma takılı. Elbet bir gün adelet yerine gelir umudu ile...

Alt yapı sorgulandığında VDSL portu boşa çıkmış sanırım 25Mbit alt yapı desteği görülmekte. Üst pakete geçiş işlemini istedik. 24Mbit tarifede 263TL yeriine 24 ay taahhütle 89.90TL verdiler Modem bağlantı hızı 22450Mbit ile buluştu. En azından 90TL ye22Mbit internet alıyoruz diye gaz alındı. Lakin yine ilerleyen zamanlarda bu 22Mbit alt yapı 16Mbit e düşürülecek olursa yine aynı döngü. Bu mağduriyeti adaletsizliği önleyen bir sistem olmalı. Ne kadar beddua yapılsada İt Ürür Kervan Yürür işte..

Niye Taahhütnameye aylık 10BinTL olan 16Mbit ADSL paketini 24 ay taahhütle 77TL veriyoruz yazmıyorlar? Demek isediğim bu fiyat neye göre hangi kurala göre veriliyor?




< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >
M
2 yıl
16Mbit ADSL için en uygun Taahhütsüz fiyat?
16Mbit ADSL için en uygun Taahhütsüz fiyat?
1 Şubat itibari ile milenicom taahhüt bitiyor. Bu dandik alt yapı ile (ADSL port var ve 15Mbit hat desteği var) en uygun fiyatı arıyorum.
Ping önemli, değil. içerik tüketimi film indirme / izleme youtube izleme sosyal medya o kadar. Taahhütsüz olmalı ki şans eseri telekom atyapı döşerse yüksek hızlara firmalara geçebilelim..
M
3 yıl
Apartmandan Daire içine sonradan fiber hat çekilmesi hakkında teknik bilgi?
Bir arkadaşın evinde gördüm. Uzman arkadaş kapı onundeki elektrik tesisatı buatından taa evin salonuna kadar kıl fiber tesisatını çekmiş. buat da elektrik kabloları var. Normalde elektrik kablosu bu sıkışıklıkta hart hurt zor çekilir kuvvet gerektirir. Bu hassas cam fiber kablo nazikçe nasıl çekmişler aklım almıyor? Bildiğiniz bir yerde buat içinden fiber çekim, fiber döşeme videosu varmı? Yoksa fiver kablo zorlamalara asılmalara vs dayanıklı bişimi?
M
3 yıl
TürkTelekom Alt Yapısı Altından 200/20 lik paket başlamış.
GibirNet de TürkTelekom Altyapısı ile 200/20 Mbit satışlar başlamış.
https://forum.donanimhaber.com/gibirnet-ana-konu--143862446-307#150619037


TürkNET TürkTelekom Fiber alt yapısı altında hizmet veremiyorken GibirNET kullanmıştım. Şikayetim yoktu. Arkadaşını getir + kiralanan modem dahil fiyat politikası ile TurkNET e geçtim. Her iki firmadan da şikayetim yok.

Lakin ben taahhüt sevmeyen biriyim. GibirNET de normalde taahhütsüz. Fakat bu hız için 2 yıl taahhüt istiyormuş. 200Mbit/s download, 20 Mbit/s Upload fiyatını 120TL olarak belirlemişler.

TürkTelekom alt yapısı hizmeti olarak Türknet gibirnet den yaklaşık 3 ay kadar sonra hizmete başlamıştı. Muhtemelende TürkNET de 3 ay sonra 200Mbit tarife görünürmü acaba. Ama taahhüt olursa iş başka tabi..

@TurkNet Destek


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.