Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
188
Cevap
74902
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BMW 1.18 İ bugün teslim aldım. İlk izlenimler
G
17 yıl
Yarbay

bazı arkadaşlar 1 in yol tutusuna kotu demiş,
samimi arkadasim da 1.20 d var.163 hp lik.
compact sınıfta o araçtan yola daha iyi yapışan başka araç yok.gidip de manda kasa mercedes ile falan mi kıyaslıyoruz acaba yola oturmasini da boyle bir yorum cıkıyor.
yada yol tutmayan bmw kullanan arkadaiların araçlarında bir sorun var demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

compact sınıfta o araçtan yola daha iyi yapışan başka araç yok.

kompakt sınıfta, daha iyi araç yok mu??? BMW 1 serisinden bahsediyoruz di mi. Arkadaşlar, lütfen, hem bu arabayı hem de diğer compact sınıfı araç tecrübesi olanlar bir şeyler yazsın. En azından bir Astra ya da Focus kullanan yok mu. Ne günlere kaldık yav. Kompakt sınıfın en iyi yol tutuşuna sahip aracı BMW 1 miş.



Arkadan itişli araç her zaman için önden çekişli araca göre daha iyi yol tutar. Kullanmasını biliyorsanız, arkadan itişli araçla virajları salına salına alabilirsiniz ama önden çekişli hele ki yüksek güçte bir araçla virajlara sert girdiğinizde ön taraf saçma bir şekilde kayar, toparlarsınız ama yolun dışına çıkmanız ya da takla atmanız olasıdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Binbaşı

bırakın itiş- çekiş kavgasını da yol tutuşuna gelin bence :)

ben de şu anda 118i kullanıyorum. almaya ankara borusan (uğur mumcu cad. ) da test sürüşünden sonra karar verdim. ama sürüşü ben yapmadım. yolun yarısında aracı tanıtan adam "sen in ben kullanıcam" dedi :)))))))))) sonra bir virajlara girdik ki aklım şaştı. hatta DTC'yi tamamen kapatıp daracık virajlarda DRİFT yaptı resmen :))))))) altıma yapmak üzereydim o kadar diyim size :))) yol tutuş nasıl olur o gün gördüm. 4 ay sonra da 118i mi aldım :) şu an da çok memnunum.

şunu belirtmeden geçemicem virajlarda ya da sert dönüşlerde, tam viraj içerisinde gaza basarsanız tabi ki aracın dengesi bozulacak, ve arkadan DTC olsa da birazcık kayacaktır, DTC bu durumu hemen düzeltecek olsa da size yol tutuş kötü gelebilir. Ama aracı kullanmayı bilir böyle dandik hatalar yapmazsanız mükemmel bir yol tutuş sizi bekliyor. ayrıca arkadaş itiş ya da çekiş olmayan bir araçta arka atsa da ( oversteer) toparlaması inanılmaz kolay, sürüş zevki de inanılmaz oluyor. Yani boşu boşuna bmw, mercedes, porsche , ferrari ve aston martin arkadan gücü aktarmıyor değil mi????????????

compact sınıfta bmw 1 serisinden daha iyi yol tutan araç varsa ben de hiçbişi bilmiyorum. hele ki corsa daha iyi demek gülünç olmaktan öte gidemez.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 12 Mart 2008; 11:56:07 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
17 yıl
Teğmen

ben bmw mi satarken sahibinden koma ilan başlığı olarak şunu yazmıştım
MUHTEŞEM YOL TUTUŞUN ADI : BMW 1 SERİSİ SPORT
araç bir haftada satıldı ederinden 2 bin ytl üzerine


edit:sahibinden com





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metoprolol -- 12 Mart 2008; 13:23:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

ben daha bir şey demiyeceğim. önce kaymıyor falan diyenler çıktı, şimdi de kaydığını kabul edip bunun dezavantaj olmadığını söyleyenler. araba kayıyorsa olay bitmiştir, kolay düzeltilmesi v.s beni ilgilendirmiyor. A3 kayıyor mu? hayır. Focus kayıyor mu hayır. (elbette onların da bir kayma hadleri var) araba kayıyorsa ve düzeltilmesi kolaysa, bunu bir avantaj olarak gösteremezsiniz arkadaşlar, kaydığını kabul ediyorsanız, bu yol tutuş için çok üyük bir eksidir, onu da kabul etmelisiniz. ayrıca dediğim gibi, sadece virajlar diye bir kaide yok, hızlı giderken yapılan sert manevralarda da kontrolü çok zor. eğer arabanın kayması sizin için bir dezavantaj değilse, benzini içtiği halde, aynı oranda performans vermemesi ve o fiyata daha iyisini almak varken onu almak da sizin için önemli değilse, iyi bir seçim olabilir. kullandığım BMW'ler içerisinde, tek hayal kırıklığı yaşadığım araç, daha ne diyeyim ki.

bir de şunu belirteyim, ben corsa'dan kötü demedim. elbette corsa'dan iyi, benim yol tutuşunu test ettiğim 4 araba oldu compact sınıfta, a3 en iyisi, focus ikinci, 1 serisi üçüncü, corsa dördüncü. kayan arabanın mazereti olmaz, DSC de, öyle ahım şahım bir denge sağlamıyor. iki kere kaydım, ikisinde de kendim bir şeyler yaparak düzelttim (böyle söylüyorum çünkü başka bir araba ile de kaydığım zaman aynı zorlukları çekiyorum, BMW1 ve DSC'nin bir kolaylığı olmadı kayan arabayı düzelttiğim sırada)

itme, çekme muhabbetlerine ise hiç girmeyeceğim. kusura bakmayın fakat bu muhabbet, üzüm yemekten çok bağcı dövmek muhabbeti. eğer yanlış kullanmışsam, ufak birkaç kelimeyle hatam söylenir, destan yazılmış adeta bir kelime için.


Önden çekiş araçlar arkadan yerine, önden kayma yaptığı için sana daha kontrol edilebilir gibi geliyor olabilir. BMW 1 yol tutuş konusunda oldukça başarılıdır. Ayrıca arkadan itişli araçlar virajlarda daha avantajlıdır çünkü gaza basıldığı zaman viraj dışına değil, virajın içine doğru kayma yapar. Önden çekişli bir araç ile virajlı yolda gaza basarsanız sizi virajın dışına atar ve buda bir dezavantaj olarak görülebilir. Kısacası, neye göre, kime göre daha kötü?



B
17 yıl
Yarbay

BMW 1 serisinin yol tutuşuyla ilgili olumsuz yorum yapanların hepsi, iyiye örnek olarak önden çekişli araçları veriyorlar. Ama sorunun kendilerinin arkadan itişli araçlar hakkında bilgi sahibi olmamasına yoramıyorlar. Bilmeyipte bildiğini sanandan korkmak lazım gerçekten. Zaten iddia eden arkadaşın mesajı silinmiş, neyse..



O
17 yıl
Yarbay

ya arkadaşlar çok özür dilerim ama...Adam yeni araba aldığını söylemiş,şimdi bu konuştuğunuz konularla konunun bir alakası varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

selam arkadaşlar, arabayı kardeşime aldık kendisi halen yurt dışında olduğundan bugün babamla gidip aracı ben teslim aldım. Ankara Borusan Oto şehre yaklaşık 30 benim evimede 45 km uzaklıkta.
araçla ilgili ilk izlenimlerin bunlar:
öncelikle her ne kadar küçük görünse de bir çok üst sınıf arabadan daha ağır bir araba(1300 küsür kg)
sürüş sırasında oldukça ağırlaşan bir direksiyona sahip ancak bir o kadar da rahat manevra yapılabiliyor.
araç teslim edilirken söylenilen ilk zamanlar 3500 deviri geçmeyin sözüne uyarak genelde gözüm devir saatinde geldim yol boyunca, buna rağmen düşük viteslerde istendiği zaman atik olabileceğini hissettirdi bana.
daha önce burda okuduğum arkasının darlığı sorununu arkaya oturmadığım için test edemedim ama geniş olmadığı aşikar.
arabada en hoşuma giden özellik de, direk ıpod un bağlanabileceği bir jak girişinin olması. bunu da kol dayamanın hemen altına koymuşlarki kablo kalabalığı yaratmasın.
konsol her zamanki gibi şık bir tasarıma sahip bence, 3 kollu direksiyon simidi de
şimdilik yazacağım bunlar.
sizin soracaklarınız ve ekleyecekleriniz varsa bekliyorum
resimleride yarın fırsat bulursam çekip yükleyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoke93 -- 4 Ağustos 2007; 0:17:31 >

B
18 yıl
Binbaşı

Hayırlı uğurlu olsun.Bende bir arkadaşımın 1.20d sini kullanmıştım genel olarak diğer bmwleri pek aratmadı diyebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl
Yarbay

hayırlı olsun kardeş. 0 mı aldınız? ayıptır sorması kaç ytl e


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

32.000 euro yaklaşık 55.000 ytl yapıyor sanırım.sunroof da bu fiyatın içinde. aslında kampanya var galiba devam eden 1.16 dan 2.000 euro farkla 1.18 alıyosun. 1.18 ler 2.0 motor bu arada.
136 bg lik bir motor var arabanın üzerinde.

bence 1600 motor bu kasaya biraz zayıf kalır


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
18 yıl
Binbaşı

hayırlı olsun
kaza bela gelmesin inşallah


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl
Yarbay

G
18 yıl
Yarbay

hayırlı olsun.aracın zaten tek kusuru arka diz mesafesinin az olmasi.onun disinda c sınıfında arkadan itişli tek araç.ayrıca yuzde 50-50 agırlık dağılımına sahip.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
18 yıl
Teğmen

F
18 yıl
Yarbay

A
18 yıl
Yarbay

R
18 yıl
Çavuş

D
18 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun

güle güle kullanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
18 yıl
Yarbay

Güle güle kullanın,BMW her zaman farklıdır


Bu mesaja 1 cevap geldi.