S

Teğmen
03 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
C200 d 160 bg hakkında yardım
Arkadaşlar merhaba. C 200 d günümüzde kullanılan 160 beygirlik motor hangi yıl kullanılmaya başladı? 2016 yılından başlamak üzere çok sayıda 160 beygir olduğu iddia edilen ilan mevcut. Ancak ben bu motorun c kasada 2018 yılından önce kullanıldığına dair hiç bir bilgiye ulaşamadım.
Acaba 2016-2018 yılları arasında talismanda kullanılan 1.6 160 beygirlik renault motoru kullanılmış olabilir mi?

Bahsettiğim ilanlardan bir kaç tane ekliyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-temiz-c200d-925041435/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-yigit-oto-dan-alman-tanki-hasar-kayitsiz-909841010/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-otonet-ten-49.493-km-de-dizel-otomatik-2017-mercedes-c200-923206390/detay/
S
8 yıl
A4 Tdi Quatro ve 3.20d Arasında Kaldım
Selam arkadaşlar. Imzamda görünen ve yaklaşık 9 yıldır alilecek severek kullandığım arabamı yarın yeni sahibine teslim ediyorum. Doğal olarak bir süredir yeni araba için araştırma yapmaktayım. Ilk düşündüğüm araç f30 3.20 oldu. 1.6 litrelik benzinli motorla dizel arasında gidip geldim ve alışkanlığın da katkısıyla bütçeyi biraz daha zorlayıp dizel motorda karar kıldım. Ancak araştırma yaparken A4 2.0 Quatro nun da aynı rakamlara satıldığını gördüm. BMW nin Sürüş dinamiği hakkında kısmen de olsa bilgi sahibiyim ancak Quatro hakkında pek bir tecrübem yok. Ne dersiniz hangisi mantıklı olur sizce?
S
8 yıl
F30 3.20d mi Yoksa A4 2.0 TDI Quatro mu?
Selam arkadaşlar. Kısa bir süre sonra, uzun süredir çok severek kullandığım 2005 model 1.20d aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 8 senelik bir BMW kullanıcısı olarak doğaldır ki ilk aklıma gelen araba bir üst sınıf bir dizel BMW oldu. Yeni kasa 3 serisini beğendiğimi söyleyebilirim. Motor için ise kötü söz söyleyen taş olur.
Amma velakin aklımı çelen diğer bir araba da özellikle 4x4 olmasından dolayı A4 Quatro. Kasanın biraz zayıf kaldığını düşünsem de, iç mekan kalitesi ve motoru arabayı oldukça çekici hale getiriyor.
Bu arada bütçe maximum 120-125 bin civarı olacaktır, ki o da sınırları biraz fazla esneterek olacak.
Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
S
10 yıl
Orbisplus Luca 8.0 Hakkında
Selam arkadaşlar. Bir süredir bisiklet arayışındayım. Ng650 V ile başlayan arama süreci bu günlerde o bisikletin 2 katı edecek bisikletlere doğru yol almakta. Bir süredir orbisplus markalı bisikletler dikkatimi çekmeye başladı. Bayinin birinden Luca 8.0 için ödeme şekline göre 1050-1090 ve 1150 TL fiyat aldım. Başka bir bayi ise bisikletin 1 hafta önce zamlandığını 1400 TL den 1650 TL civarına çıktığını belirtti. Bisikleti, bayisi olsun olmasın bir çok satıcıdan teyit ettirdim. Herkesin ortak fikri fiyatına göre kalitesinin yüksek olduğu.
Marka ve bisiklet hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yorum almak isterim.
S
10 yıl
LG 32 LH serisi yer ayağı lazım
Selam arkadaşlar. Uzun süredir sehpasıyla kullandığım TV'min yer ayağı ile kullanmam gerekiyor. Ev taşınırken TV'nin kutusu kaybolduğu ayak da içinde gitti maalesef. Servise soracağım ancak olumlu bir cevap beklemiyorum. Başka bulabileceğim bir yer var mıdır. Ya da elinde olup da kullanmayan bir arkadaştan ücreti karşılığı da alabilirim.
S
10 yıl
LG 32 LH serisi yer ayağı lazım
Selam arkadaşlar. Uzun süredir sehpasıyla kullandığım TV'mi yer ayağı ile kullanmam gerekiyor. Ev taşınırken TV'nin kutusu kaybolduğu ayak da içinde gitti maalesef. Servise soracağım ancak olumlu bir cevap beklemiyorum. Başka bulabileceğim bir yer var mıdır. Ya da elinde olup da kullanmayan bir arkadaştan ücreti karşılığı da alabilirim.
S
11 yıl
Sıfır Salcano Efes 26 V 26 Jant 21 Vites 275 TL ye alınır mı
Selam arkadaşlar. Başlıktaki bisiklet bu fiyata iyi midir. Bisikleti kullanan varsa yorum yapabilir mi?.
Teşekkürler.
S
11 yıl
Aveo 1.3 LT alacağım, başka alternatif var mıdır?
Bir süredir devam eden karar verme aşaması neredeyse sonlandı ve Aveo almaya karar verdim. Yarın tüm bayilerden stok ve fiyat almaya çalışacağım. En uygun olan bayiden en geç hafta başına kadar almayı planlıyorum. Bu forumda araç hakkında yazılanların çoğunu okudum, genel kanaat bir fiyat/performans arabası olduğu. Aynı zamanda sunduğu yüksek güvenlik önlemleri ve sınıfında çoğu aracın tam dolusunda bile olmayan bazı özelliklerin standart olması gibi. Ben arabayı İstanbul Anadolu Yakasında iş için kullanacağım. Aylık kullanımım 2000-2500 km civarı. Yani yılda 25-30 bin km yapacağım. Yeri geldiğinde kısa ve orta uzunluktaki şehirler arası yolculuklarımızı da bu araçla yapmayı düşünüyorum.
Tüm bu verilerin ışığında sizce Aveo'ya yakın fiyatta alternatif olabilecek bir model var mıdır?
S
11 yıl
Skoda-Peugeot-Nissan bayi, araç izlenimleri ve güncel teklifler
Selam arkadaşlar kısa bir süre önce imzamdaki clio yu değiştirmeye karar verdim. Vergi avantajı nedeniyle de sıfır araç almak mantıklı geldi. Bir süre muadil segmentte araçlara baktıktan sonra, madem sıfır alacağım, diğer aracım olan BMW 1.20 d arabamı değiştirip, clio yerine de 2. el araç alırım diye düşündüm. Dün ilk kez adam akıllı bir kaç tane bayiye gittim.
İlk olarak Ümraniye'deki Kayadibi Otomotiv'e giderek Yeti'yi inceledim. Orada bize Sinan Bey yardımcı oldu ve gayet ilgiliydi sağ olsun. Yeti ile kısa bir deneme sürüşü gerçekleştirdim.
Öncelikle bana göre araba dışarıdan verdiği geniş araç hissini maalesef içeride tam olarak gösteremiyor. O büyüklükteki bir aracın özellikle daha geniş iç hacminin olmasını beklerdim. Bizim test ettiğimiz araç elegance modeliydi. 1,6 dizel 105 bg olan. Tabi 2.0 bmw dizele binen biri olarak performansı beni çok etkilemedi. Ancak 2-3-4 viteslerde 2000-3000 devir arasındaki ara hızlanmaları fena değil bence. Yine de biraz daha güçlü bir motor çok daha keyif verirdi. İç mekan malzeme kalitesi ortalamanın üzerinde, koltuk döşemeleri ise bence çok iyi değil. Genel terazide, artıları eksilerini fazlasıyla götüren bir araç. Bana, elegance dizel modelini 63.000.-TL'ye bıraktılar. Galeride beyaz baz donanımlı bir yeti daha gördüm ve onu sordum. Araçın çelik jantlı ve bir iki ufak ekstra ilavesi vardı. Onu da son olarak 53.000.-TL ye bıraktılar. Bence aradaki 10 bin liraya değecek bir fark yok iki araç arasında.
Oradan Citroen'e geçtik ve C4 ü yüzeysel olarak inceledik. Babamda aynı modelden olduğu için bildiğim bir araba. Orada en üst paketin bir altı donanımlı aracı 59 bin, cam tavanlı tam dolu aracı ise 65 bin TL ye inebileceklerini söylediler. Ama bu bayide açıkçası soru soracak bir satış temsilcisi bulmak bile zor oldu. Pek ilgilenmiyorlar müşterilerle.
Devamında Peugeot bayine uğradım. Oradaki araçlar çok bana hitap etmediği için çok yorum yapamayacağım. Ancak en dikkatimi çeken şey 2008 modelinde direksiyonun küçüklüğü oldu, oyuncak gibi geliyor insana. 3008 modeli farklı bir tasarım ve görünüşe sahip bir araç. Ama o parayı hak ediyor mu( 75-80 bin arası) bilemiyorum. Burada dikkatimi çeken başka bir şey ise satış temsilcisinin bana sürekli size şunu verelim, yok bunu verelim tarzındaki yaklaşımıydı.
Son olarak da, Nissan bayine uğrayıp Juke 1,5 dizeli test ettik. Araç yeterli donanım ve performansa sahip onun da en büyük dezavantajı bağaj hacmi bence. Onun dışında gayet kullanılabilir bir araç. Dolu Juke 1.5 dizeli 59 bin TL civarı verebileceklerini söylediler. Bizimle ilgilenen bayan oldukça kibar ve pozitif biriydi.
Gördüğüm veya test ettiğim hiç bir araçın genel kalitesi benim 8-9 yıllık kendi markasındaki en alt segmentteki aramın yanına bile yaklaşamıyor. Sonuç olarak ben BWM mi satmaktan vazgeçip. Clio yerine bir tane Aveo 1,3 dizel almaya karar verdim. Gördüğüm kadarıyla donanım ve güvenlik konusunda muadillerinden yanına yaklaşan yok. Bu gün LT modelini 38400 TL ye bıraktılar. Biraz daha araştırıp daha iyi bir fiyat bulabilir miyim ona bakacağım artık.
S
11 yıl
Ne alacağımı şaşırdım
Selam arkadaşlar, iş için kullandığım 2001 clio 1.6 16v arabamı değiştirmenin vakti geldi. Hem şirketime kaydettireceğim için alacağım vergi avantajı düşünülünce 0 araç almak daha mantıklı görünüyor. Ancak seçim yapabilmek tam bir kabus. Öncelikle aylık 3000-3500 km şehir içi yol yapan biri olarak dizel mutlak seçenek gibi duruyor. Bunun dışında tek kriter aracın bedeli. 38-45 bin arası bir araç alabilirim. Bu güne kadar polo, toledo, c3, 208, aveo, ibiza gibi araçları kısmen inceleme şansım oldu. Göremediğim ama aklıma yatarsa alabileceğim diğer araçlar ise duster, symbol, yeni clio, bravo ya da linea. Kısacası yelpaze geniş, şu ana kadar aklıma en yatan 3 araç, toledo (f/p oranı iyi görünüyor), symbol (ucuz, yedek parça sorunu yok, ekonomik) ve duster (eğer param yeterse 4*4 alırım o da değer gibi geliyor).
Sonuçta özellikle konu araçları kullanan arkadaşlar çok ama çok yardımcı olacaklardır.
Sizce mantıklı olan hangisi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.