Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
121
Cevap
14662
Tıklama
196
Öne Çıkarma
BittiBitiyor Editlendi
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Edit
Sorunum çözülmüştür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bnox0 -- 1 Şubat 2021; 17:1:41 >

Konu sahibi arkadaşım çok geçmiş olsun.

Olayı THH ile çözersiniz. Ancak biraz uğraşacaksınız maalesef.

Özellikle cep telefonu alımlarında satıcının amazon, HB olduğu &#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Roland Deschain - 3 yıl +62
THH başvurusunu yapan ben nasıl karıştırayım hocam? Sanki gelmiş de kendileriyle bir husumetim yokmuş da firma adını karalamak için öylece ortaya konuşuyormuşum gibi bana akıl veriyorsunuz g...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-22C714979 - 3 yıl +28
Arkadaşlar trendyol vb. müşteriyi önemsemeyen firmalardan alışverişi kesmeyi düşünmüyormusunuz?
Yoruma Git
Weautx - 3 yıl +17
R
3 yıl
Yarbay

Konu sahibi arkadaşım çok geçmiş olsun.

Olayı THH ile çözersiniz. Ancak biraz uğraşacaksınız maalesef.

Özellikle cep telefonu alımlarında satıcının amazon, HB olduğu ürünleri tercih edin. Üç kuruş daha ucuz diye bu tür iş ahlakından uzak esnafa bulaşmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı

THH başvurusunu yapan ben nasıl karıştırayım hocam? Sanki gelmiş de kendileriyle bir husumetim yokmuş da firma adını karalamak için öylece ortaya konuşuyormuşum gibi bana akıl veriyorsunuz gerçekten...

PSU' mun mobosunu kırıp yolluyorlar ardından suçu bana atıyorlar çelik kasadan hallice hasarsız ve içi açılmamış PSU için. Forumda konusunu da açmıştım ama firmadan cebine para indiren yönetici kılıklı sefiller olacak ki konumu sildiler. Forumda benim gibi nice Akortek Bilişim mağduru var. Kurumsal olmayan ciddiyetsiz bir firma kendileri. Türkiye sınırları içerisinde Amazon.com.tr haricinde alışveriş yapacak güvenilir bir internet sitesi/firma yok hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 20 Ocak 2021; 14:24:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0live0
W
3 yıl
Çavuş

Arkadaşlar trendyol vb. müşteriyi önemsemeyen firmalardan alışverişi kesmeyi düşünmüyormusunuz?



G
3 yıl
Binbaşı

Kesinlikle öyle hocam, dava açtığımı öğrendiğinde işlemleri iptal etmem için telefonda 10 dakika boyunca şöyleydi böyleydi falandı diye resmen yalvardı. Ben de kendisine hakkımı arayacağımı ilettim. Sonrasında ise tahmin edilebileceği üzere telefon kabadayılığı yapmaya yeltendi arkadaş ve sonuç olarak avukat, vekalet ve icra ücreti ona patlamış oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 20 Ocak 2021; 14:21:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vortex35
F
3 yıl
Yarbay

Bittibitiyorun sahibi feto davasindan dolayi ihrac edilmis eski emekli albay degil mi ? Napsin adamlar nasil cok para kazansinlar ?

Bozuk telefonu nasil yollasinlar kutuyu mu jelatin cekmisler ?

Benim arkadas Ankara da bir gida fabrikasinda calisiyor pekmez bal recel m suyu uretiyormuslar. Icine glikoz surubu, limon tuzu ve strik asit pompaliyoruz diyor. Yuzde yuz adi altinda marketlerde satiyorlarmis. Satmasa o fabrika sahibi nasil mercedese binecek ? Para kazanmasi kolay mi ?

Din iman seref namus haysiyet gec bu isleri tuzu kurunun edecekleri laflar. Ideoloji ve etik degerler para kazandirmiyor. O fabrika sahibinin onunde muhendisler yaka inikliyormus ve adamin bir suru siyasi cevresi varmis. Semt pazarcisi gibi meyve sebze satarak gununu kurtarirsin ancak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Onbaşı

Amazondan daha önce yaptığım alışverişleri birinde kulaklıkta sorun çıkmıştı. Hemen iade almışlardı mesela. Amazon güvencesinde dolayı aldım açıkçası. Sorun çıkarsa da iade ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Teğmen

Bu firmayı bilmeyen yok duymamanız üzücü olmuş.



E
3 yıl
Teğmen

Size destek olsun hb üzerinden anakart aldım asrock sanırım türkiye distribitörü sadece akortek (teknobiyotik) ürünü montaj yaparken m2 vidası bildiğiniz kırıldı artık lehimi mi kötü bilmiyorum sıkarken koptu. Hepsiburada.com üzerinden iade için başvuru yaptım servis olan akortek bilişime (teknobiyotik) yollamışlar. 1 ay sonra geldi ben cahillik edip ürünü kabul etmiş bulundum. Kutudan çıkardığımda servis kağıdında yeni işlemciler için bios güncellemesi gerekir bios güncellemesi yapıldı yazıyordu. Anakartın kutusunu paramparça etmişler yarısına kadar yırtık haldeydi. Buna benzer seasonic psu yolladım aşırı derecede bobinler bağırıyordu ve bazen güç yetmiyordu (7 yıllık garantisi olur seasonic güç kaynaklarının ben 5. senesinde yolladım) Garantisi bitmemişti hiçbir işlem yapılmadan geri yollandı sorun yok denildi sisteme mecbur yeni güç kaynağı aldım. Bunun gibi o kadar çok örnek var ki yeni nesil pek bilmez (14-15 yaşında yeni sistemini oradan alan) forumda akortek bilişimle ilgili konuları. İnventus haricinde hiç bir yerden sistem toplamadım ancak keşke servis firmasını görebilsek ürünlerin. Akortek bilişimden olabildiğince kaçmaya çalışırdım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Indie Sever
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Bnox0

Umarım hocam sağlam gelmezsede arkasında durmuyor servisle uğraşırsınız.
Telefon sıfır ise kutusu açılmamış ürün ise Apple size bozuk cihaz yollamış oluyor. Firma sadece tedarikçi, teknik destek değil. Apple Amerika'ya vs. daha düzgün bir üslupla yazarsanız çözülecektir sorununuz. Açık veya kullanılmış olduğu belirgin bir cihaz ise teslim aldığınız, hakem heyeti iade yapar zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Binbaşı

geçmiş olsun o zaman size de.




Bu mesajda bahsedilenler: @yarının hayali
0
3 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Bnox0

Keşke forumda biraz araştırma yapıp bu firmayı eleseydim hocam yorumlara güvenip aldım acele ettim birazcık.
Aklınızda olsun, trendyol ve hepsiburada da katalog sistemi var.Yani oradaki yorumlar tüm satıcılar için ortak yorumlar.Çok güzelmiş diyen birinin hangi satıcıdan aldığını göremiyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı

Sorun çıktığı vakit yorumunuzu editlersiniz hocam. Firmaların iyiliği/kötülüğü size yaşadığınız sorunda vereceği hizmet ile orantılıdır. Elinize sağlam ürün geçmesi o firmayı güvenilir yapmaz sadece birtakım kuşkuları ortadan kaldırır. Forumda benim gibi eski donanım bölümünde gezen arkadaşlar bilirler Akortek Bilişim' in nasıl bir firma olduğunu. Dilerseniz açıp Youtube kanallarında yorum yazmış kimselere verdikleri yanıtları inceleyin ve kararınızı kendiniz verin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Eric Theodore Cartman.
W
3 yıl
Yüzbaşı

Sistemin harbiden damına koydular ha sen çalış kazan telefon al bozuk çıksın bi taraf desin benim problemim değil bi taraf desin beni bağlamaz püü ne çıkarsa bahtınaya döndü iş



S
3 yıl
Teğmen

Muhtemelen online satışlarda prosedürün nasıl olduğunu bilmiyosunuz.Elektronik ürünlerde telefon tablet gibi kutusu açılmış ve yeniden satışa uygun olmayan ürün "her ne olursa olsun servis tarafından verilen rapor ile değişim veya iade olur ". 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız ürünü nasıl aldıysanız o şekilde iade etmeni durumunda geçerlidir.Yasalar sadece alan kişiyi korumuyor aynı zamanda satan kişinin mağdur olmaması içinde varlar.Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun , gerçekten nadir yaşanan bir durum.Ama satın aldığı ürünün kutusu açıldığı için bozuk dahi olsa trendyol tarafından iade alınmaz.Satıcı firmanın yetkili servis hizmeti olmadığı içinde Apple'a gönderin der.Bende trendyoldan satış yapıyorum bu işin yolu yordamı bu maalesef.İnsanlara güven olmuyor hem satıcı hem alıcı olarak.2 tarafta dolandırıcı olabiliyor.Bittibitiyor satıcısı benim rakip firmam , herhangi bir yakınlığım yok ama gel gelim bahsi geçen durumları zaman zaman bizde yaşamaktayız.Ben 3.göz olarak size hak veriyorum , o kadar para ver bozuk çıksın birde firma için bakıyorum olaya , sıfır kapalı kutu ürün satmış bozuk diye iade ediyolar.Ürünü yere mi düşürdüler yüksek voltaja mı mağruz kaldı içini açıp parça mı değiştirdi bilemiyo ve servise gitmesi gerek diyor.O yüzden internetten ürün alırken bu gibi durumları düşünerek alışveriş yapılmasında fayda var.Amazon'u bu işin içine katmadan birçok firmanın prosedürünün bu şekilde olduğunu söyliyebilirim.Tekrar geçmiş olsun firmanın iade almasını boş yere beklemeyin ya da hakem heyeti kararını, apple tarafından rapor almaya bakın iade veya değişim için.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cileli_sofor
S
3 yıl
Teğmen

Arkadaşın rapor aldığını ve firmanın kabul etmediğini yeni gördüm.Yanlış yapıyolar , işi yokuşa sürüyolar.Yetkili Apple Teknik Servisi tarafından cihazın fabrikasyon arızalı olduğuna ve değişim gerektiğine dair rapor varsa aldığınız bahsi geçen firma ürünü iade almak zorunda.Trendyol ile görüşüp durumu belirtin arayın direk.Rapor aldığınızı , ama değişimi kabul etmediklerini vs .Ayrıca Hakem Heyetine online olarakta başvurabiliyorsunuz.Süreci baştan sonra atlamadan ve belgeleri ile açıklarsanız "süresi ne kadar sürer bilemem " ama sonuçlanıcaktır.

https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr/home/edevlet?error_description=sunucuda+hata+olu%C5%9Ftu&state=HpyXJE8_QfO-YeqTOlTJhg&error=error/ e-devletiniz ile giriş sol tarafta yapıp tüketici başvurularından yeni talep açabilirsiniz.Başka firma ile benimde devam eden şikayetim var 3 hafta önce firmadan savunma istediler daha aksiyon yok.Sizin sürecinizide 1-2 ay sürebilir bunu göze alarak açın.

"linki düzelttim."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoche. -- 20 Ocak 2021; 17:56:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

Isim vermem basimi agritir. Kisaca bim a101 sok marketlerde satilan butun urunler. Unlu bir tatlici markasi var a ile.basliyor ismi bilirsiniz. Mumkun mertebe koyden ureticiden veya guvenilir aktardan alin. Bal mesela unlu bal markasi var reklamlari donuyor catir catir kg su 40 tl ye orjinal bal olmaz. En az 200-250 tl arasinda olur.

Pekmez bal meyve suyu recel bunlarin yuzde 98 i hilelidir. Gida mevzuatina uyduruyorlar seker var icinde ama glikoz mu pancar mi nisasta bazli seker mi ? Veya baska katkilar Aroma vericiler mi ? Bilemezsin gozunle gormen lazim. Hicbir gida ureticisi hile yapmadan buyuyemez, yuksek kar marji yakalayamaz. Asagidaki sayfayi takip et bu buzdaginin gorunen kismi.

Edit: Urun icine strik asit ve limon tuzu katmazsa urunun raf omru kisa olur ve sicak-soguk faktorlerinden cabuk etkilenir fermantasyon meydana gelir. Bu durum ureticinin isine gelmez, kisaca dolayli yoldan buyuk zarar eder. Mecbur koyacak yoksa kuflenir 1-2 haftada tuketilmesi lazim.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 20 Ocak 2021; 19:25:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @halimtunc
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arada amazon var büyük ihtimal sorun çıkarsa rahat iade edebilirsin. inşallah bir sorun cıkmazda uğraşmazsın.




Bu mesajda bahsedilenler: @yarının hayali