Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5711
Cevap
350659
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (68. sayfa)
W
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo

Merhabalar öncelikle bir şey satmiyoruz. İİnsanları bilgilendiriyoruz üstüne parasini takip ediyoruz. Kendi paraniz kendi birikiminiz parayi bana mi veriyorsunuz ben mi yiyorum paranizi.İnsanlara yardim etmek resmen suç olmuş. Burada telefon/parfüm satan bi suru insan var.Ben bisey de satmiyorum ama hala tepki anlamıyorum kusura bakmayin. Bes için finansal danisman gerekir isteyen bana PM atar istemeyen başka bulur he gider banka dan yapar o zaman az kazanir istediğinize sorun arkadaşlar.dolandirici muamelesi De yapmayin ayip benim sunumumu hic bir banka personeli yapamaz.gidin bakalim ne anlatacak size kkendiniz görün. Parasini takip edebilen varsa bana soru sormaz zaten.saygilar

Komisyon almak bir suç değildir ama, "yardım" değildir ;) Yani kimseye yardım etmiyorsunuz, yardım etmek istiyorsanız, biraz değerli bilgilerinizi paylaşırsınız, daha detaylısını profesyonel olarak almak isteyen size döner ;) Bundan ötesi, bana anlamsız geliyor...



N
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo

Merhabalar öncelikle bir şey satmiyoruz. İİnsanları bilgilendiriyoruz üstüne parasini takip ediyoruz. Kendi paraniz kendi birikiminiz parayi bana mi veriyorsunuz ben mi yiyorum paranizi.İnsanlara yardim etmek resmen suç olmuş. Burada telefon/parfüm satan bi suru insan var.Ben bisey de satmiyorum ama hala tepki anlamıyorum kusura bakmayin. Bes için finansal danisman gerekir isteyen bana PM atar istemeyen başka bulur he gider banka dan yapar o zaman az kazanir istediğinize sorun arkadaşlar.dolandirici muamelesi De yapmayin ayip benim sunumumu hic bir banka personeli yapamaz.gidin bakalim ne anlatacak size kkendiniz görün. Parasini takip edebilen varsa bana soru sormaz zaten.saygilar

insanları bilgilendiriyorsunuz parasını takip ediyorsunuz babanızın hayrına değil. karşılığında ücretinizi alıyorsunuz. karşılığını aldığınız şey yardım değildir. yardım, karşılığı alınmayan şeydir.

yardım edecekseniz PM lerle değilde açıkça burda yazarak yardım ederseniz bizde faydalanırız.

banka personellerinin sunumlarınıda gördüm 2 ayrı bankanın. bankalarıda söyleyeyim biri akbank biri vakıfbank. biri sadece kesintiler üzerinden akıl çelmeye çalışıyor diğeride kesinti yaparım ama takip ve getiri konusunda fazlasıyla yardımcı olurum diyor. hatta kasko dask ve sigorta konusunda EXTRA %20 lere varan indirimler teklif edildi.

dolandırıcı muamelesi nedir ? para alıyorsunuz diyince dolandırıcımı oluyorsunuz ? para almıyormusunuz ? bedavaya yapıyorsanız niye burda paylaşmıyorsunuz ?

emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. ama kendinizi dolandırıcı olarak görüyorsanız (ki sizden başka zikreden görmedim) siz nasıl diyorsanız öyle olsun. ben paramı takip eden finans danışmanıma (akrabam değil) hiçbirşey ödemiyorum. ödeyen enayi değildir.(kanunlarla üst sınır konmuştur). alanda dolandırıcı değildir. işi kuralına göre oynadım ve kesintim SIFIR.
biraz araştırıp kurcalayan teknik taktik herşeyi görür. siz niye bu tekniklerden ve taktiklerden bahsetmiyorsunuz ?

sizin kime ne kazandırdığınız bizi ilgilendirmiyor. bunu yazıyorsanız reklam yapıyorsunuzdur. ben çok para kazandırıyorum bana getirin paranızı demeye çalışıyorsunuz.

böyle bir reklam hatırlıyorum.
bir zamanlar imar bankası vardı. eskiler bilir. iyi gelir iyi faiz en çok faiz diyerek herkesin parasını toplamıştı ve işletmişti uzun bir süre. sonra birden yok oldu. bir çok insan mağdur oldu. çok şükür ben onlardan olmadım ama yakınlarımdan para yatıranlar olmuştu. anaparasını bile 5-6 yılda ancak kurtaranlar oldu. o zamandan beri "ben herkesten çok kazandırıyorum" diyen birini gördümmü işkillenirim. ortamdakiler %7 - %10 arası kazandırırken ben bundan çok çok fazlasını kazandırırım diyene sorarım bir kere, fazlasını cebindenmi vereceksin diye... egerki çok uyanıksanız çok kazandırıyorsanız emin olun çok geçmeden sizin gibi birileri uyanır ve aynı gelirleri kazandırır.

birde şu var. ya kazandıramazsanız işler ters giderse riski kim alacak sizmi benmi ???

NOT: kesinlikle şahsi bir terslik söz konusu değildir. terslik yapmaya değilde gördüklerimi söylemeye çalışırım. eğerki şahsınıza olarak algıladığınız bir kelimem bile varsa lütfen uyarın sileyim. burda kimseyi kırmaya çalışmıyorum. herkesin bu konudan faydalanması tek amacımızdır.
burda BES in artı ve eksilerini tartışalım ki düşünenler faydalansın. batan battığını açıklasın çıkanda nasıl çıktıgını açıklasınki FEYZ alalım. PM den değil ALENEN...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Çavuş

Yine tepkiler gelmiş :) öncelikle gerçekten yardım ediyorum. Etmiyorsun demeyin. Ben yardımım karşılığı şirketimden prim alıyorum. Hiç bir müşteriden 5 kr para almıyorum.Yemin ederim. İnanmak inanmamak sizin düşünceniz saygı duyuyorum.
Benim müşterim olun diye kimseye yalvarmıyorum zaten. İsteyen olursa en iyi şekilde yardımcı olurum dedim sadece.
Kimseden yaptığım hizmet karşılığı para almadığımı tekrar belirteyim.

Şimdi fon takibi dedik. Devlet katkısı dedik. Devlet katkısı 100 tl ödeyen birinin pek işine gelmez dedim ama arkadaş yıllık 12000tl verdim 3000tl aldım diyor.Evet herkes sizin gibi yılda 12000 tl ayıramıyor malesef.

Ben kişiye göre planlama yaparım. 3 yıl sonra evlenecem, 5 yıl sonra ev almak istiyorum,10 yıl sonra çocuğum üniversteye gidecek vs. herkesin bir planı var. Herkes parayı emeklilik için biriktirmeyebilir.

Uzun vade ise hisse senedi ağırlıklı fon seçimi yapıyoruz.Nedeni hisse senedi uzun vadede getirisi çok iyidir.Tabi %100 hisse yapmam o ayrı. Şimdi bana pm atın dememin nedeni bu herkes planını yazar ve elimden geldiğince cevaplarım. Benim müşterim olun veya olamayın hiç problem değil.
Tekrar söylüyorum ben bir şey satmıyorum.

BES'e giren hayat sigortasından da yararlansın isterim. Ben sigortacılık okudum. Finans dışında sigortacılık konusunda daha deneyimliyimdir.
Şimdi size bir örnek: 50.000 tl araba aldınız 2000tl kasko yaptırdınız işte zorunlu trafik sig. filan
Allah göstermesin kaza yaptınız trafik sig. 3.şahıslara verecek zararı teminat altına aldı kasko aracı teminat altına aldı...Peki siz? o araçla kaza yapan sizsiniz sizin zararınızı
kim karşılayacak "Ferdi Kaza Sigortası" 1.meslek sınıfı için 100.000 tl teminatlı bir ferdi kaza 10 yıl ödeseniz 2700-2800tl filandır. 10 yıl bakın 1 yıllık kasko kadar neredeyse fiyatı.
BES+Ferdi kaza yapan devlet katkısının bir kısmı veya tamamını bu sigortaya ayırabilir ve dokunmaz yani ona.
Tehlikeli hastalıklar sigortası: Kalp krizi,kanser,felç,körlük vs.9 kritik hastalığı kapsar hastalık olduğu an teminatı alırsınız. Yaşınız genç ise bu da ucuz öneririm. Benden yaptırmayın valla benden yaptırın diye demedim! ama yaptırın hayat sigortası önemli. Detayları var elbette ilgilenen pm atsın cevaplarım.

BES'e tekrar dönelim. Ben büyük bir acente de çalışıyorum bizim tek işimiz BES ve hayat sigortası yani tek işimiz bu olduğu için çok iyi yapıyoruz burada mütevazi olamıyorum kusura bakmayın. Acente de 60 finansal danışman var çağrı merkezi bile var. Gerisini siz düşünün.
BES den getiri fonlardan dedik. Tüyo isteyen var kısaca şunu derim uzun vadeyse planın hisse senedine ağırlık verin ama takip edilmeli yinede.
Hisseler düştüğünde hisse senedi alırız çıkarken bekleriz tekrar düşüşe geçtiğinde fonu değiştiririz. Bunun takibini yapıyoruz kısaca.
Ben hisse senedi örneği verdim ama 8 emeklilik fonu var. Hepsi için bunlar söz konusu diyebilirim.



T
10 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: nabaki

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo
Büyük firma seçti ama fonu kamu borçlandırma fonunda bu arkadaş nasıl getiri kazanacak. Kesinti dediğiniz nedir yönetim gider kesintisi bana bu ay 1000tl kazandırsa birisi bunun %2sini kesse ona hiç birşey demem. Ama diğeri 200 tl kazandırsa aynı ay ve hiç kesinti yapmasa hangisi daha karlı bakalım...
Bakın burada devlet desteği diyoruz %25...ayda 100tl verene senede 300tl 10 senede 3000tl devlet verecek.56 yı doldurmazsa da parayı çekerse 3000'in %60nı verecek.Para mı bu şimdi.
Para kazanmak isteyen fonunu takip etmeli edemeyende finansal danışmanlarla bu işe girsin

ha birde şöyle bir durum var. %25 devlet katkısından kimin nasıl faydalandıgı hakkında bilginiz yok. paramı bu dediğiniz para iyi bir para.
benim düne kadar finansal danışmanım olmadı fonumuda takip etmedim ama parada kazanmışım

örnek vereyim

ben 10 yıldır bu işin içindeyim. yatırımlarım 63 yaşındaki babamın adıyla yürüyor. şu anda önümdeki 3 seneyi yıllık 12 bin lira olarak yatıracağım. 36 bin yatıracağım ve devlette 9 bin koyacak. bu arada değerlenen parayı saymıyorum. 18 bin liram sadece yatırdığım para ile 3 senede 63 bin olacak. 3 senede kazancımda olacak sizin dediğiniz değer üzerinden yani yıllık %6 üzerinden hesap yapalım. 3 yılda %18 yapar bu bedel. kötümser olup %15 diyelim. buda yaklaşık 10 bin lira yapar. oldumu sana 73 bin. çıkıyorum dersem benden kim neyi kesecekmiş ???. alnını karışlarım adamın

yatırdığım para 10 yılda 11 bin son 3 yılda 36 bin toplam 47 bin.
10 yılda kazandığım 7500 lira. son 3 yılda kazandığım yaklaşık 18500 lira. toplamda 26 bin.
oranlar en alt seviyede dikkatinizi çekerim.

ben lise mezunu bir devlet memuruyum ve benim anladığım bu kadar.

ben bildiğimi paylaştım. yanlış birşeyim varsa söyleyin düzelteyim.


Allah daha çok versin :) benim örneğim ayda 100 tl veren içindi. Devlet katkısından max. yararlanmanız çok güzel.
Fonlarınız da iyi getirmiş size göre demek ki sorun yok.
Ben muhtemel getiri tablosu çıkarabilirim sizin için. Bakalım takip edilse ne kadar olabilir diye karşılaştırmayı yaparsınız siz.
Kesin getiriden bahsetmiyorum kimse kesin bu kadar olur diyemez.
Bana ne kadar yatırdığınızı ve içerde ne kadar paranız olduğunu pm olarak atarsanız ve ne zaman sistemden ayrılmak istediğinizi buna göre karar verirsiniz. Size de böyle bir iyilik yapabilirim :)))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo
Allah daha çok versin :) benim örneğim ayda 100 tl veren içindi. Devlet katkısından max. yararlanmanız çok güzel.
Fonlarınız da iyi getirmiş size göre demek ki sorun yok.
Ben muhtemel getiri tablosu çıkarabilirim sizin için. Bakalım takip edilse ne kadar olabilir diye karşılaştırmayı yaparsınız siz.
Kesin getiriden bahsetmiyorum kimse kesin bu kadar olur diyemez.
Bana ne kadar yatırdığınızı ve içerde ne kadar paranız olduğunu pm olarak atarsanız ve ne zaman sistemden ayrılmak istediğinizi buna göre karar verirsiniz. Size de böyle bir iyilik yapabilirim :)))

Yeni devir yaptım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Onbaşı

meydan savaşı çıkmış sanki burada

Sistemin artısının eksisinin konuşulması gereken bir yerde eline taşı alan birbirine atmış durmuş.

Kişisel düşüncem sistem %25 devlet katkısı ile faydalı bir sistem ama, devlet katkısı aslında adı kadar büyük değil.

Bi örnekle açıklamaya çalışayım. Örneğin ayda 100 TL katkı bedeli yatıran vatandaş, sistemde 10 yıl kalmayı planlamışsa, ilk yatırdığı katkı olan 100 TL için tam 10 yıl sonra devletten 15 TL katkı payı alacak. Yani ilk yatırdığı 100 TL için yılda 1,5 TL, yani yıllık %1,5 getiri sağlayacak.

Kocaman puntolarla yazılan %25 devlet katkısı aslında bu kadar minimalken (faydasız veya gereksiz demiyorum), dikkat edilmesi gereken başka kriterler olduğunu ifade etmek istiyorum. Örneği katkı paylarınızdan kanunun ilgili maddesi ile max. %2 oranında kesilen ygk (yönetim gider kesintisi). Bu kesinti %0-2 aralığında kayıt olduğunuz kurum tarafından kesilen bir tutardır ve genelde bilgisi olmayan ve pazarlık yapmayan katılımcılardan %2 kesiliyor. Açık bir şekilde görüleceği gibi ilk yatırdığınız tutar olan 100 TL nin 10 yıl sonra elinize geçecek olan devlet desteğinden daha fazlası sistem tarafından aylık %2 oranında ygk adı altında kesiliyor. Vurgulamak istediğim nokta şudur, devlet katkısı ne kadar önemli ise, bes işlemlerinin yapılacağı kurum ile yapılacak pazarlık ile ygs nin %0 olarak dikkate alınması bir o kadar hatta daha fazla önem taşımaktadır...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

@elektropol, ben de, sistemin artı-eksilerinin tartışılmasından yanayım. Ne yazıkki bu başlıkta sistemin eksilerinin ifade edilmesine hep itiraz ediliyor, hatta eksikleri-risklerini ifade edenlere hakaret bile edilebiliyor!

Devlet katkısındaki hesabınızı tam anlamadım, 10 senede ayrılmak yerine 10 sene artı 56 yaşı hesabını niye yapmıyorsunuz?

Sürekli söylüyorum, devlet katkısı emekliliğe kadar garanti değildir, hesabı buna bağlamamak lazım ;)



T
10 yıl
Çavuş

Yönetim gider kesintisi

0-15.000 %2
15.000-30.000 %1
30.000 ve üstü olunca içerideki para %0 benim calistigim şirkette böyle
Birde fon işletim kesintisi var bunu yapmayan şirket yok. Bu kesintileri bu kadar takmayin çünkü bunlar getiri üzerinden yapiliyor 2013 yolundan itibaren



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Onbaşı

@wellwet 10 yıllık hesap yapmamın sebebi, kendi planımın 10 yıllık olması ve 10 yıl sistemde kalanlara verilen devlet katkısının %25 yerine %15 e düşmesi. Ben bu sistemi bir emeklilik hayali olarak değilde, alternatif bir yatırım aracı olarak görüyorum. Şahsi fikrim 56 yaşına kadar yaklaşık 25-26 yıl bir sisteme bağlanmak bana çok cazip gelmiyor. Türkiye'de ortalama yaşam süresi 70 yıl civarıdır. Ortalama olarak 40 yıl civarı bir yaşam ömrüm kaldıysa bunun 26 yılında birikim yapacağım sonrasında kalan ortalama 14 yılında rahat edeceğim mantığı bana pek cazip gelmiyor. O yüzden bu sistemde 10 yıl üzeri bir plan itici durmakta...

Her ne olursa olsun sistem faydalı olup, şahsi kanaatlere göre planlanıp şekillenmesi şart.

Bu arada devlet katkısı emekliliğe kadar garanti değil demişsiniz, buradaki kastınız %25 lik katkının tamamı değil sanırım? Bildigim kadari ile sistemde 10 yıl kalırsanız %25 değil %15 katkıyı alabiliyorsunuz...



W
10 yıl
Yüzbaşı

Hayir, benim kastettigim, birkac yil sonra devlet katki vermekten vazgecebilir,,,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

Bir de, ben sisteme emeklilik amacıyla girdim, 56 yaşıma 12 yıl var, toplamda 18 yıl kadar para yatırıp sonrasında -eğer anlamlı bir aylık önerirlerse- aylık olarak geri almak istiyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Onbaşı

Sanırım anlamlı aylık ifadesi kaç yıllık bir plan isteyeceğiniz ile alakalı, örneğin 18 yıl ayda 300 TL yatırıp, 56 yaşında emekliliği hak edince, 18 yıllık bir geri ödeme planlayacaksanız, bu durumda aylık 400-450 TL den daha fazla bir maaş beklentisi içerisine girmeniz hayal kırıklığı doğuracaktır.

Emekliliğe hak kazanınca ortalama bir ömür hesabından sabit bir tutar hesaplanıyor mu onu bilmiyorum. Kanunda böyle bir husus dikkatimi çekmedi, ancak var olduğunu düşünsek bile toplu parayı almanın her koşulda daha avantajlı olacağını tahmin ediyorum...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

@elektropol, sadece 1 sayfa önce bu konularda sohbet etmiştik, siz okumadınız sanırım...



E
10 yıl
Onbaşı

Devlet desteğinin devamı çok önemli, aksi taktirde bu sistemin herhangi bir avantajı yok.

10 yıllık bir yatırım planı ve devlet desteği faktörünün yıllara göre değişimi için kabaca söyle bir hesap yapabiliriz.

Hesaplama parametreleri.

Yatırılan aylık katkı tutarı : 100 TL
Sistemde kalma süresi : 10 yıl
Bu sürece karşılık devlet katkısı oranı: %15

1. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 10 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %1,50 getiri
2. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 9 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %1,66 getiri
3. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 8 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %1,87 getiri
4. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 7 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %2,14 getiri
5. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 6 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %2,50 getiri
6. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 5 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %3,00 getiri
7. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 4 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %3,75 getiri
8. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 3 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %5,00 getiri
9. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 2 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %7,50 getiri
10. Yıl : Yatırılan katkı 1200 TL Buna karşılık 1 yıl sonra alınacak devlet katkısı 180 TL --> Kabaca yıllık %15 getiri


Yukarıdaki basit hesaplama yöntemide gösteriyorki, bu sistemde en az 10 yıl kalındığı taktirde, kişinin kendi parasının yönetimi ile elde edeceği yıllık kazancına, azımsanamayacak bir devlet katkısını da beraberinde getiriyor. Her yıl yatırdığımız katkı paylarının kendi çabamız ile veya anlaşmalı kurumlarımızın para yönetim teknikleri ile % 10 civarı değerlendiğini varsayar isek, BES sisteminde 10 yıllık bir yatırım ile, yıllık %11,5 ile başlayıp %25 lere varan bir karlılıkla birikim yapmak mümkün gözükmekte.

56 yaşına kadar sistemden çıkılmaması durumunda ise karlılık oranı yıl bazında daha yüksek seviyelere çıkıyor.

Borsaya dair çok özel yetenekleriniz yok ise, bu sistemin birikim yapabilmek adına en az 10 yıl vade düşünülmek kaydı ile avantajlı bir sistem olduğu aşikar...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
10 yıl
Çavuş

Devlet desteğini çekmez. Sgk batıyor devlet kendini kurtarmaya çalışıyor desteği bu yüzden. Destek bence artacak. Ayrıca devlet desteği dışında avantaj nasıl yok anlamadım.
Fonlar neler getiriyor tahmin edemezsiniz. Devlet desteği fonların yanında devede kulak kalır.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo

Devlet desteğini çekmez. Sgk batıyor devlet kendini kurtarmaya çalışıyor desteği bu yüzden. Destek bence artacak. Ayrıca devlet desteği dışında avantaj nasıl yok anlamadım.
Fonlar neler getiriyor tahmin edemezsiniz. Devlet desteği fonların yanında devede kulak kalır.

Ne yazık ki insanımız, yıllardır "sosyal güvenlik açık veriyor, zarar ediyor" yalanlarıyla kandırılıyor!

Evet sosyal güvenlik açık veriyor ama zarar etmiyor, sosyal güvenlik, adı üstünde "sosyal" bir kurumdur ve doğası gereği, bir kapitalist işletme olmayıp, açık vermesi zorunludur! Dünyanın hiçbir yerinde sosyal güvenlik kar elde etmez, kar-zararla da açıklanamaz! Bütçeden pay alır ve eksiğini ordan kapatır! Sosyal demokrat ülkelerde bütçeden aldığı pay daha yüksektir! Neo-liberal kapitalizmin esaretindeki ülkelerde, yöneticiler tüm kaynakları yandaş ve global kapitalistlere aktarmak istediklerinden, sosyal güvenlik zarar ediyormuş yalanına sığınırlar :)

Facebook'da gerçekci bulduğum bir paylaşım vardı, başbakanımız, tam hatırlamıyorum ama, devlet opera balesine 140 milyon harcadık, geri dönüş 4 milyon tl oldu dedikten sonra, biri de, diyanete 26 milyar harcadık, geri dönüş sıfır tl oldu benzeri bir espri yapmıştı. Aynen onun gibi, SGK, devletin bizden aldıklarına karşılık vermesi zorunlu olan, en azından bizim diretmemiz gereken bir yükümlülük, bunda da, aynen diyanet gibi, kar zarar hesabı olmaz!

Sosyal güvenliğin, BES gibi araçlarla, yavaş yavaş, özel sektöre devredilmesi gibi bir çalışma var, devlet bu noktada SGK'da göze almadığı zararı, özel sektöre destek çıkarak göze alıyor -ironi!- ancak, adım gibi eminim ki, sistemde, beklenen kişi sayısı elde edilince, destek çekilecektir, devletin, aç kurtların beklediği kaynakları, direk o aç kurtlara aktarılacaktır...

Yanılmayı hayal ediyorum ama ;)


Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

Bir de, herkes fonların ne kadar çok kazndırdığından, ne kadar çok kar ettiğinden bahsediyor! Yahu bunu değil nasıl kar ettiğinizi paylaşacaksınız! Burası forum! Haa müşteri çekerim diyorsanız, müşteri forumdan bulmaz danışmanını, yok hava atıyorsanız, allah kolaylık versin!



Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

quote:

Orijinalden alıntı: teofilo

Devlet desteğini çekmez. Sgk batıyor devlet kendini kurtarmaya çalışıyor desteği bu yüzden. Destek bence artacak. Ayrıca devlet desteği dışında avantaj nasıl yok anlamadım.
Fonlar neler getiriyor tahmin edemezsiniz. Devlet desteği fonların yanında devede kulak kalır.

Ne yazık ki insanımız, yıllardır "sosyal güvenlik açık veriyor, zarar ediyor" yalanlarıyla kandırılıyor!

Evet sosyal güvenlik açık veriyor ama zarar etmiyor, sosyal güvenlik, adı üstünde "sosyal" bir kurumdur ve doğası gereği, bir kapitalist işletme olmayıp, açık vermesi zorunludur! Dünyanın hiçbir yerinde sosyal güvenlik kar elde etmez, kar-zararla da açıklanamaz! Bütçeden pay alır ve eksiğini ordan kapatır! Sosyal demokrat ülkelerde bütçeden aldığı pay daha yüksektir! Neo-liberal kapitalizmin esaretindeki ülkelerde, yöneticiler tüm kaynakları yandaş ve global kapitalistlere aktarmak istediklerinden, sosyal güvenlik zarar ediyormuş yalanına sığınırlar :)

Facebook'da gerçekci bulduğum bir paylaşım vardı, başbakanımız, tam hatırlamıyorum ama, devlet opera balesine 140 milyon harcadık, geri dönüş 4 milyon tl oldu dedikten sonra, biri de, diyanete 26 milyar harcadık, geri dönüş sıfır tl oldu benzeri bir espri yapmıştı. Aynen onun gibi, SGK, devletin bizden aldıklarına karşılık vermesi zorunlu olan, en azından bizim diretmemiz gereken bir yükümlülük, bunda da, aynen diyanet gibi, kar zarar hesabı olmaz!

Sosyal güvenliğin, BES gibi araçlarla, yavaş yavaş, özel sektöre devredilmesi gibi bir çalışma var, devlet bu noktada SGK'da göze almadığı zararı, özel sektöre destek çıkarak göze alıyor -ironi!- ancak, adım gibi eminim ki, sistemde, beklenen kişi sayısı elde edilince, destek çekilecektir, devletin, aç kurtların beklediği kaynakları, direk o aç kurtlara aktarılacaktır...

Yanılmayı hayal ediyorum ama ;)

Katılıyorum, aynı fikirdeyim. Asıl amaç emeklilik işinin özel sektöre devridir, uzun vadede. Belki tamamen kalkmaz ancak emekli maaşının büyük bölümü özel emeklilik sistemlerinden gelir.

Katkı devam ettikçe devam edip, katkı olayı bitince düşünürüz...



T
10 yıl
Çavuş

İlerde emekli maaslarini görürüz.bakalim batmiyor mu anlariz...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Çavuş

Fonlar kazandiriyor diyoruz suçlu oluyoruz. :)
Forumlarda 2.el diye konu varken bana burada müşteri çekmek diye laf ediyorsunuz ya onu hic anlamıyorum.
Yahu fon kazandiriyor kendiniz takip edin kazanin banane bana mi vereceksiniz parayi. Fon takibinin önemini bahsettim.belge paylastim. Reklam yapma dediniz. Bunlar çok komik.
Herkes bizim ülkemizde çok şey bildiği için çok normal aslında. Neyse tasarrufa devam :)
Siz sunu bekliyorsunuz herhalde ben diyim ki hemen esnek fona yatirin parayi uçacak yok hisseye verin patlayacak filan. Öyle bir dünya yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.