Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
649
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BİR TÜRLÜ KARAR VEREMİYORUM! YARDIM..
S
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar yaklaşık 3 haftadan bu yana forumu takip ediyorum ve mesajlar yazıyorum.
En başta kayıt olduğumda bir konu açıp bazı dig.fot. mak. incelemesini istemiştim. Saolsun çoğu arkadaş yardımcı oldu. O zamandan bu yana devamlı araştırıyorum ve burda yazılar yazıyorum.
İnternet de elimin altında olunca devamlı araştırdım. Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki makinelerde karar kıldım.

1-) Canon A400 (www.baskuda.com da 358 YTL)
2-) Nikon 2200 (www.aydinlarfoto.com da 270 YTL)
3-) Kodak7330 (www.baskuda.com da 282YTL)

Şimdi görüşlerimi belirtecek olursam bu makineler için;
1-) Canon A400 : Diğerlerinden ayrı kılan en önemli noktası sanırım, manuel ayar yapılabilmesi. Ayrıca sesli video kayıt özelliği.
2-) Nikon 2200 : Gerçi üretimden kaldırılmış ama fiyatına göre performansı çok ii geldi. Kesin bunu almak istiyordum ama araştırınca bir sürü ii seçenek çıktı karşıma.Gece çekimleri 4 ens olması çekici kılıyor makineyi. Ama başka bi başlıkda gece çekilmiş fotoğrafları görünce aklım karıştı.
3-) Kodak 7330 : Sesli video kayıt özelliği ii bir özellik ama gece çekimleri sanırım 1/2 ens. olduğundan pek tatmin edici değil.

Evet bundan bi kaç gün önce internet de bi prof. yazdığı yazıyı okumuştum. Digital fot. makinesi alırken nelere dikkat etmeli diye. Oldukça uzun bi yazı idi ama çok ii bilgiler içerdi. Türkiye de herkesin makinesini seçerken MP'ne göre aldığını ama bunun o kadar önemli olmadığını öğrendim. Önemli olanın sensör boyutu olduğunu öğrendim. 6MP olupda dandik bi makine alacığıma 2 Mp olan Nikon alırım daha ii yani

Hadi bakalım bunların arasında sizce hangisi daha ii duruyor. Sanırım bu işden anlayanların çoğu Canon A400 gibi diyecek ama onunda fiyatı bana biraz fazla geldi. Nikon 2200'ünde gece çekimleri buğulu çıkıyor diye bi yazı okudum tırsdım. Kodak da fiyat performans açısından cazip. Başka markada önerebilirsiniz. Kafam karıştı iice yardım lütfennn.



S
19 yıl
Er

Fotoğraf çekerken manuel ayarları pek kullanmayacağım dersen Kodak olabilir.Çünkü fiyat/performans oranları gayet başaralı. Tabii 2200 ve a400de de pek manuel ayar yok herhalde. Bu makinelere alternatif Olympus C310u şiddetle tavsiye ederim. Kullandım ve çok memnun kaldım. Macro ve gece çekimi konusunda bu makinelerden üstün bence.Macro 3cm. Eksi tarafı ise video çekimi sessiz. Ama makineyi alırken yanında alıcağın ekipmaların fiyatlarınıda göz önünde bulundur derim.Aşağıdaki linkte C310 ile çektiğim bir makro mevcut.

http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=39549



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.