Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
225
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bir güvendiğim debian dı oda balon çıktı
S
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar millet tık tok'u pek begenmiyor ama benim hoşuma gidiyor. temel bilgileri haber vs. Paylaşımları yapıyorlar bu tür şeyleri takip ediyorum. bazılari da teşir vs. İçin kullanıyor onları es geçiyorum. tık tok da gezinirken bir haber karsıma çıktı. inşallah koyduğum adres bur da açılır. adamlar resmen debian da arka kapı yapmışlar.😄 Biz de yerli milli diye debian tabanlı Pardus dağitıyoruz millete . Onu geçtim yanlışım vars düzeltin. ubuntu da debian tabanlı aynı açık onlarda da vardır herhal de.https://www.tiktok.com/@ismailalpen/video/7360755322828410118?_t=8n1RNqL1LVe&_r=1



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 ay
Çavuş

Her isletim sisteminde açık vardır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sireno52
G
2 ay
Er

https://en.wikipedia.org/wiki/XZ_Utils_backdoor#Background
patchlendi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-963A051CD -- 8 Haziran 2024; 16:8:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şu senin paylastığın adresteki çeviri aracı ile şu son bölmü okuyunca.
( Canonical, Ubuntu 24.04 LTS'nin beta sürümünü ve sürümlerini bir hafta erteledi ve tüm dağıtım paketlerinin tamamen ikili olarak yeniden oluşturulmasını tercih etti. [20] Ubuntu'nun kararlı sürümü etkilenmese de, yukarı akış sürümleri etkilendi. Bu ihtiyati tedbir, Canonical'in orijinal yayınlanma tarihine kadar, keşfedilen arka kapının derleme sırasında ek paketleri etkilemeyeceğini garanti edememesi nedeniyle alınmıştır. ) benim anliyamadığım son kısmın dakı yazı.
( keşfedilen arka kapının derleme sırasında ek paketleri etkilemeyeceğini garanti edememesi nedeniyle alınmıştır.) yani xz tamamen kaldırildi mı ? yoksa kaldilmadı mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Archus
U
2 ay
Moderatör

Olaydan Debian'ın tamamı özellikle de “stable” sürümleri hiç etkilenmedi, “testing”, “unstable” ve “experimental” sürümlerini kullananlar bununla karşılaştı. Olay fark edilince de çözüldü zaten. “xzutils” ve “libzma” diye aratırsanız geçen ayki haberleri görürsünüz.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

C
3 hafta
Yarbay

güvenlik olarak linux ve windowsu karşılaştıran varsa büyük hata olur . linux kullanmıyorum hatta kullanmayı bile düşünmüyorum ama güvenlik açısından adamlar cidden iyi . güvenlik açıkları genelde kısa süre içinde kapanıyor ortalığa düşüp yalama olmuyor.



C
4 gün
Teğmen

Bir laf vardır *NIXciler arasında... Linux is an open invitation to disaster!



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.