Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
618
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayarınızı Windows 7’ye Yükseltmenin Tam Zamanı
T
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

 

Bilgisayarınızı Windows 7''ye Yükseltmenin Tam Zamanı

Microsoft Türkiye kullanım süresi 1 Mart''ta dolan Windows 7 RC''yi kullananları uyardı. Windows  7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 Mart''tan itibaren artık 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak. Bilgi güvenliğine önem veren ve bilgisayarda sorunsuz çalışmak isteyen kullanıcıların, tam sürüm Windows 7 işletim sistemine geçmeleri için çok az bir süre kaldı. Bu arada Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek de 1 Temmuz 2010 itibarıyla sona eriyor.

 

Bireylere ve kurumlara yenilikçi ve değer yaratan teknolojiler sunan Microsoft, 22 Ekim 2009''da pazara sunulan Windows 7 işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Release Candidate (RC) için kullanıcılara tanınan süre 1 Mart''ta doluyor. Windows 7 RC yüklü bilgisayarlar, 1 Mart 2010 itibarıyla otomatik olarak iki saatte bir sistemi yeniden başlatma döngüsüne girecek. Kullanıcılarına güvenli ve kolay bilgisayar deneyimi sunmayı hedefleyen Microsoft, Windows 7 RC kullanıcılarının sıkıntı yaşamaması için tam sürüm işletim sistemine geçmelerini öneriyor.

Öte yandan Microsoft''un bazı eski işletim sistemi sürümleri için kullanıcılara tanınan yasal destek süreleri de zaman aşımına uğruyor: Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

Bu tarihten itibaren söz konusu işletim sistemleri için güncellemeler ve güvenlik yamaları gibi destekler kesilmiş olacak. Buna karşılık Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP SP 2 kullanıcılarının Windows XP Service Pack 3''e yükseltmeleri durumunda kendilerine tanınan destek süresi 2014 yılına uzatılabilecek.

Microsoft 2002 yılında duyurduğu ve 2004 yılında güncellediği Destek Yaşam Döngüsü politikası kapsamında beş yıl normal ürün desteğinin yanı sıra talep eden kullanıcılar için ek beş yıl genişletilmiş destek veriyordu.

Windows Server 2000 işletim sisteminin destek süresi 10 yıl sonra 13 Temmuz 2010''da tamamen sona ererken, Windows Server 2003 ise aynı tarihte beş yıllık Genişletilmiş Destek sürecine giriyor.

Geçiş için az süre kaldı

1 Mart''a az bir süre kaldığı için, Windows 7''nin sunduğu güvenli ve konforlu bilgisayar deneyiminde ödün vermek istemeyen kullanıcıların, bilgi güvenliği ve iş performansını da göz önünde tutarak bir an önce Windows 7 işletim sisteminin tam sürümlerinden birine geçmeleri tavsiye ediliyor.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye''de de aynı anda, 22 Ekim 2009''da satışa sunulan yeni nesil işletim sistemi Windows 7, bireylerin ve kurumların bilgiye erişmesinin önündeki bütün engelleri kaldırıyor. Microsoft''un hayatı kolaylaştıran işletim sistemi Windows 7, sunduğu sayısız teknoloji ile son yılların en yenilikçi ürünleri arasında yerini aldı. Bilgisayar kullanım alışkanlıklarında çarpıcı değişimler sunan sezgisel arayüzü, hızlı sistem altyapısı, akıllı, zengin arama işlevleri ve gelişmiş güvenlik özellikleri, Windows 7 işletim sistemini rakipsiz kılıyor.

 

Windows 7 ile bilgisayar keyfi

 

Bilgisayar kullanıcısının temel ihtiyaçlarından biri olan dosya, klasör, bilgisayar ve cihaz bulma özellikleri, Windows 7''nin üstün performansıyla yepyeni bir anlam kazanıyor. Arama sonuçlarının sınıflandırılması ve gruplandırılması %38 oranında daha iyi olan Windows 7 ile kullanıcıların bilgisayar, ağ ve İnternet dahilinde bilgiye erişimi kolaylaşıyor.

Windows 7, bilgisayarların daha hızlı ve güvenilir çalışması için tasarlandı. Artık Windows 7 sisteminiz uyandırılırken daha çabuk harekete geçiyor ve komutlarınıza çok daha hızlı cevap verebiliyor. Windows 7''nin gelişmiş güvenlik ve aile ayarları sayesinde bilgisayarınızı, kendinizin ve ailenizin gizliliğinizi kolayca koruyabiliyorsunuz.

Windows 7 ile bilgisayarınızda işlerinizi halletmek ve eğlenmek için kolay ve ilginç yollar sunuyor. Windows 7 ile gelen Home Group arayüzü, ev kullanıcılarının nerede depolamış olduklarına bakmaksızın evdeki bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda bulunan tüm müzik, fotoğraf, video ve diğer sayısal içeriğe tek bir noktadan erişmeye imkan veriyor.

Windows Server 2008 R2 ile % 100 uyumlu

Eski sürümlerin destek sürelerinin Temmuz ayında sona ermesi nedeniyle Windows Server yeni sürümlerini tercih eden kurumlar, performans ve güvenlik artışının yanı sıra Sanallaştırma ve Güç Yönetimi gibi birçok konuda Microsoft''un en son teknolojilerini edinme fırsatına sahip olacaklar. Windows Server 2008 R2 ile Windows 7, özellikle sanallaştırma projelerinde muhteşem bir ikili olarak öne çıkıyor.

Windows 7 istemcilerde bulunan Direct Access teknolojisi, bu işletim sisteminin Windows Server 2008 R2''e doğrudan erişimini sağlıyor. Geniş alan bilgisayar ağlarında (WAN) hızlı bant erişimine imkan veren Branch Cache ile yöneticiler şimdi daha hızlı yedekleme yapabiliyor. Uygulama veya donanım bazında şifreleme yapan AppLocker ve BitLocker gibi teknolojiler kurumların BT altyapılarındaki olası güvenlik açıklarını önlüyor. Windows 7 işletim sisteminin içinde hazır gelen Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi (MDOP) sayesinde yöneticiler tek bir noktadan kurum genelindeki bilgisayarları daha kolay yönetiyor.

 

Windows 7 için Türkiye''ye özel fiyatlar

Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri, farklı bireysel ve kurumsal ihtiyaçları karşılayan özellikleriyle dikkat çekiyor.  Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen[1] liste fiyatları şöyle:

Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları.

 

 

 

 



[1] Microsoft Türkiye liste fiyatı olarak verilmiş tahmini rakamlarına sadece bilgilendirme amacı ile yer verir. Gerçek son kullanıcı fiyatlarını Microsoft''un ilgili iş ortakları, kendi iş stratejileri doğrultusunda belirler.




K
4 yıl
Yarbay

bir efsanenin sonu :(



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.