Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
661
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayarımın Açılması Aşırı Uzun Sürüyor
S
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Dün itibariyle yeni bir sistem topladım. Bilgisayarımda bir M.2 SSD'im de var ve sistemim burada yüklü. Bilgisayarı ilk açılışımda 5 saniye civarında açılmasını hayal ederken 20-30 saniye sürdü ve bu beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Sonra sebebini çözdüm ki; anakart logosu geldiği andan itibaren çabucak açılıyor. Fakat bilgisayar ilk açıldığında ekranın ortasında(komut istemi gibi değil, dümdüz ekranın ortasında) bir alt tire(_) işareti çıkıyor ve o neredeyse 10-15 saniye boyunca orada kalıyor.
İşletim sistemim Windows 10 Pro 64-Bit ve orijinal lisanslı. UEFI kurulum ve boot ile kullanıyorum.
SSD hızımı Crystal Benchmark üzerinden denetlediğimde kabaca 3000/2500 mB/s gibi süratlerde çalıştığını görüyorum.

Bunun sebebi ve çözümü konusunda yardım istiyorum değerli D.H üyeleri. Çok teşekkürler. İlgili fotoğraf ve sistem bilgileri aşağıdadır.

< Resime gitmek için tıklayın >


Anakart: MSI B450-M Gaming Plus
CPU: AMD Ryzen 7 2700X
GPU: Asus ROG STRIX RX 580 OC EDITION
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4 3000 MHZ
SSD: XPG SX8200 PRO 512 GB
HDD: Seagate BarraCuda 3 TB 7200 RPM
PSU: Sharkoon SilentStorm Cool Zero650W

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoke. -- 3 Ekim 2019; 22:47:0 >

İ
6 yıl
Teğmen

Sistemi hddye kurmadığından emin misin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
6 yıl
Binbaşı

CPU-Z den Yada BIOS tan BIOS Sürümünü Çekip Atın Güncelleme Gerekebilir. Zira Son 4 Ayda 4 BIOS Güncellemesi Almış Bu Kart


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Ben de ilk olarak onu düşündüm ve BIOS'u MSI sitesinde gördüğüm en son tarihli BIOS'a güncelledim. Ama yine de CPU-Z'den ekran görüntüsünü bırakıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmet DOĞAN
A
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Smoke.

Merhabalar. Ben de ilk olarak onu düşündüm ve BIOS'u MSI sitesinde gördüğüm en son tarihli BIOS'a güncelledim. Ama yine de CPU-Z'den ekran görüntüsünü bırakıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
Agesa Güncellemesinden Bir Önceki BIOS u Dene. O Güncellemenin Bazı Kartlarda Sıkıntı Çıkardığını Okumuştum. Ayrıca BIOS tan Açılışta Bir Düzenleme Yap. Yani Network ten Boot vs Gibi Opsiyonlar Açıksa Hepsini Kapatıp Açılış Aygıtı Olarak Sadece SSD ye Yönlensin Sistemin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.