Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
178978
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (9. sayfa)
Y
5 yıl
Er

hocam bilkent mi odtü mü.hangisinin mezunları daha iyi yerlere geliyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbeşnet -- 5 Ağustos 2020; 18:32:10 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: RooTHem

GTÜ BM ile İTÜ Matematik Mühendisliği arasında gerek ders içerikleri gerek okul farklılıkları dolayısıyla kararsız kalmış durumdayım. Türkiyede hiç matematik mühendisi ile karşılaştınız mı ?

Eğer Mat. Müh. okursam okulda alacağım eğitimin yanında yazılımda kendimi geliştirip tecrübe edindikten veri bilimi ve yapay zeka çalışmalarına yönelmek istiyorum.

Asıl beni düşündüren şey ise mat. müh. mezunu bir öğrencinin iş bulmakta, okul harici kendini geliştirmekte ne kadar zorlanacağım.

İlk tercihimi itü yapay zeka ve veri müh.den yana yapacağım fakat her ne kadar bölüm yeni açılmış olsa da sıralamamın yeteceğini sanmıyorum.(Benim sıralamam 21.700)


Bakmak isteyenler için İTÜ Mat. Müh. Ders Planı: http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAT/201810.html
GTÜ BM Ders Planı: http://abl.gtu.edu.tr/ects/?dil=tr&duzey=ucuncu&menu=lisans_ogretimprogrami&bolum=104&tip=lisans
Bilgisayar Mühendisi olmak isteyen birinin Matematik Müh. okumasını tavsiye etmem. Sebebini Forumda da yazmıştım. Tekrar edeyim. Bundan 10 sene önce Bilişim sektörü yeni olgunlaşmaya başlamıştı. İş sayısı inanılmaz fazlaydı. Hatta o derece fazlaydı ki maaşlar çok yükseldi ve iyi BM bulamayan şirketler Matematik Mühendisliğinden ve hatta diğer mühendisliklerden kendini geliştirmiş insanları işe aldılar. Elektronik Mühendisleri bile maaşların iyi olması sebebiyle BM'ye girdi.

Ama bugün bu böyle değil. Tüm üniversiteler BM kontenjanlarını arttırdı. Ve personel talebi yavaş yavaş azaldı. Doymaya başladı.Yakın gelecekte Bilgisayar Mühendisleri bile çok nitelikli olmadan iyi işlerde çalışamayacak. Bu sebeple diğer mühendisliklere pek yer kalmayacak.

Ha istisnai bir insansınızdır, çok büyük yeteneğiniz vardır ona bir şey diyemem ama zaten zor bir bölüm olan Matematik Müh. ile uğraşırken aynı anda BM de uzmanlaşmanız zor olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 5 Ağustos 2020; 22:38:43 >

B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hahahah valla puanların yükselmesinde katkım olduğuna evet bende inanıyorum ama ben olduğum için değil. Yazdıklarıma bakılırsa bu mesleğin artısı eksisini kendimce anlatmaya çalıştım hep.

GTÜ ile ilgili olarakta.. Oradan mezun olmamın, bulunduğum yere gelmemde etkisi çok fazla ve aday öğrenciler de belki de rol model alıp tercih yapıyorlar bilemiyorum. GTÜ den mezun olup benden daha iyi yerlerde olan da var olmayan da.. her okulda olduğu gibi.. Bu yazılar çok 2-3 sene önce yazmaya başladım ben.. o zaman ki entrylerime bakılırsa bazı konularda okulu ne kadar eleştirildiğim görülür. (Bkz. lise gibi üniversite hayatı yok, başka okullarda bazı şeyler size hazır gelirken GTÜ de öğrenci çırpınmak zorunda gibi gibi..) bu problemleri de çözüyorlar ve burada yeni kazanan öğrencilerin girişken olması, problemleri aşma kapasitesinin iyi olduğunu düşünüyorum.. ee tabi bölüm yönetiminde de o vizyon olmasa olmazdı..

Bu eleştirileri yapanları da instagram sayfama beklerim.. naçizane birşeyler paylaşıyorum meslekle alakalı..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 yıl
Er

Merhabalar, DGS ile 2 sene sonra Bilgisayar Mühendisliği bölümüne geçiş yapacağım. Lisede Eşit Ağırlık öğrencisiydim, Eşit Ağırlıktan fena sayılmayacak bir sıralama yaptım bu sene fakat gitmek istemediğim için tercih yapmadım. YKS ile Bilgisayar Mühendisliğinde en fazla nerelere gidebilirim diye düşündüm, taş çatlasın 50-60 bin yaparım sayısaldan onunla da ancak KTÜ, Muğla, Akdeniz gibi gitmek istemeyeceğim yerler geliyor. En azından DGS ile geçerek belirli bir standardı olan üniversitelere gitmek istedim. Neyse, lafı fazla uzattım..

Sorum şu, gitme ihtimalim olan tüm üniversiteleri bir listeye aldım, sizce bunlardan hangilerinde okumaya değmez?

Listem:
1) ODTÜ
2) İTÜ
(Yukarıdaki üniversitelerin ne olduğu belli olduğu için burayı bölüyorum, zaten yukarıdakiler gelirse soracak bir sorum olmazdı ama yazmak istedim yine de.)
___________________________________________
3) Hacettepe (%100 İngilizce)
4) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (%100 İngilizce, bu okulun methini çok duydum, küçük ODTÜ gibi yorumlarla dahi karşılaştım.)
5) Marmara Üniversitesi (%100 İngilizce)
6) Yıldız Teknik Üniversitesi (Türkçe)
7) Dokuz Eylül Üniversitesi (İngilizce)

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.



B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mbayediagne10

hocam gtu cengi patlattiniz

okumak isteyen var mi ki yazıyorsunuz bir de


saka bir yana hocam inanilmaz talep var ileride yogunluktan taklaya gelebilme imkani var mi ?
:) Ya bunu da anlamıyorum ben ulen sanki ben zorla yazdırdım millete.. İnsanlar görece “başarılı” birisini görünce onun gibi olmak istiyorlar ve o yoldan gitmek istiyorlar belki de..

Sadece BM değil tüm mezun sayısı arttı.. Tünelin ucu karanlık, sadece iyiler aydınlığa çıkacak gibi..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 10 Aralık 2020; 21:45:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Ben hayatımı çalışarak gecirmek istemiyorum ya. Aslında yazılıma falan meraklıyım da. Ailemle huzurlu bir yaşam bana yeter.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Stromeo
D
4 yıl
Onbaşı

Bende ders çalışmayı sevmeyen biri olarak sadece matı fulleyerek diğerlerinide derslerden kaldığı kadar yaparak tıpa girdim ama çok pişmanım biyolojiyi zaten hiç sevmezdim.şimdi Bm ile Mat öğretmenliği arasındayım yatay geçiş düşünüyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kwanon
B
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Gençler selam,

Her tercih döneminde olduğu gibi yine instagram (bilgisayarmuhendisiyim) üzerinden sorulara cevap vereceğim.. Soruları olanları ya da dinlemek isteyenleri yayına beklerim.

Yayın Yeri: Insta - bilgisayarmuhendisiyim
Saat: 23:15

Yayını kaydetmeyeceğim bilginize.



B
4 yıl
Er

İngilizce okumak sizce ne kadar avantaj sağlar büyük bir fark oluşturur mu ? @bilgisayarmuhendisiyim




Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
U
3 yıl
Er

hocam selamlar. Ben şu an bilgisayar mühendisliği için ingilizce hazırlık bitirdim ve bölümüm ingilizce. Şehir dışında okuyorum ve malum hayat pahalılığı yüzünden kendi şehrime geçme düşüncem var fakat kendi şehrimde ki üniversiteler ingilizce eğitim vermiyor. Sizce Türkçe bölüme geçip artı olarak ingilizce kursuna gitmek mantıklı olur mu yoksa ingilizce bölümden devam etmeli miyim ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selam gençler ! Her sene olduğu gibi bu sene de sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. İlk girdiyi yazmamdan bu zamana 4 yıl geçmiş. En çok tıklanan girdi olmuş, yüzlerce geri bildirim aldım.

son 1 senedir İnstagramda yazıyorum ve çok güzel gidiyor. Daha kolay paylaşım, daha kolay erişim imkanı var. Soru cevap yapıyoruz mesajlara bakıyorum falan..

bu sene kendi şirketimi kurdum ve yurtdışına çalışıyorum. NATO, Birleşmiş Milletler, Tesla gibi büyük firmalarla çalışma fırsatım oldu. ( Teslayı az veriyorlar diye reddettim djdjdjsj)

Hepinize güzel bir tercih dönemi diliyorum ! 🙏🏻



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben bildiğim kadarını söyleyeyim. Bahsettiğiniz alan bilgisayar ve elektronik için kesişim noktası. Ve bahsettiğiniz alan yine içinde birçok parçaya ayrılıyor. Siz bu alanın programlama mı donanım kısmına mı yakınsınız bunu düşünebilirsiniz. Eğer o noktaya karar veremiyorsunız daha iyi okulda elektronik seçmeniz mümkünse seçmenizi öneririm.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @minamina222
D
7 yıl
Yüzbaşı

Emeginize saglik. Okuldan cok ne kadar donanimli mezun oldugumuz onemli anladigim kadariyla.. acikcasi ben bahcesehir ozyegin gibi vakif unilerinde BM yada elektrik elektronik muhendisligi arasindayim. Iyi egitim veren vakif unileri hakkinda dusuncenizi merak ediyorum.

Bir baska sorum ise dil hakkinda. Ozellikle yaz aylarinda orta seviyenin bir tik ustunde olan ingilizcemi tamamlamak istiyorum. Onun yaninda 2. bir dil bilmeliyim diye dusunuyorum. Sizce BM ye uygun en onemli 2. Dil hangisidir, tesekurler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yarbay

Sence serbest çalışmak mı yoksa herhangi bir kurum veya kuruluşta mühendis olmak mı ? Serbestlikten kastım yazılımlar üretip onları farklı farklı şirketlere satan ancak herhangi bir şirkette bağlı olmayan kişilerden bahsediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 13 Temmuz 2018; 13:5:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Çavuş

Hocam hoş geldiniz vereceginiz bilgiler için teşekkürler .
yeni mezun maaşına 3-4.5k yazmısınız ama gerçekçi olursak tr de 7-8 okul hariç o maaş çok zor onlarda iyi yabancı dil bilen not ortalamaları iyi kendini geliştirmiş olanlar oluyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
F
7 yıl
Yarbay

5 yıllık biri en aşağı 10k kazanıyor öyle mi :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
7 yıl
Onbaşı

Hocam her yıl aynı konuyu açıyormuşsunuz sağ olun :D.

Bu "kendini geliştirme" olayı nedir, nasıl yapılır?

Java öğrenmeye başladım, güzel temel temel gidiyorum ancak varmak istediğim nokta ile şu anda bulunduğum yerler çok farklı. Bilgisayar mühendisliği yazılımdan ibaret değil.
Matematik, algoritma... Nelere çalışmalıyım?

Ayrıca yüksek lisans/doktora için de büyük hedeflerim var. Büyük üniversitelere girebilmem için lisans dönemi sırasında neler yapmamı önerirsiniz?

Bir de nasıl makale yazabilirim? Henüz öğrenci iken keşfedilmemiş, araştırılmamış bir şey bulup/yapıp onun üzerinemi yazmalıyım?
Diyelim ki yapay zeka ile ilgileniyorum. Bu konuda sözlüğe bilinmeyen bir şeymi eklemem gerek?


+ İTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz? Seviye olarak nasıldır, ODTÜ ile arasında çok fark varmıdır?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 13 Temmuz 2018; 15:26:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
B
7 yıl
Er

Bu mesaja gelecek cevabi bekliyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Akakçe