Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
178977
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (3. sayfa)
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: msdos1

Hocam selamlar, ben hali hazırda benzer bir bölümde okuyorum, 3.sınıfa geçeceğim. Hangi alana yoğunlaşmam gerektiği konusunda kararsızım, sizce gelecekteki trend nedir, IT deki hangi alana yönelmemizi tavsiye edersiniz?
Güzel soru için teşekkürler, ilk entrye taşıyorum izninle. Bu tarz şeyleri aslında sende bulabilirsin.. Dünya nereye gidiyoru görmek araştırmak çok basit, internet var. Ben şunları görüyorum

Yazılım dünyasının geleceği konusunda ne düşünüyorsun? Sence hangi alana odaklanmalı?
- Yazılım herşeye dahil artık. Köydeki bahçeni gitmeden telefondan suluyorsun. Hatta otomatik güneş ışığı seviyesine göre kendisi yapıyor bunu. He burada yazılım işte.
- IoT dediğimiz olay var. Herkes inanılmaz bir data üretiyor ve bu dataları kullanıp çok şey yapabilirsin. Mesela AVMlere giriyorsunuz falan ya. Dükkanlarda kameralar var ve o kameralar sizin nereye baktığınızı analiz edip ona göre rafları düzenlemekte kullanılabiliyor. Çekici şeyleri koyuyorlar dış tarafa bu sefer.
- Data çok olunca bu Big Data oluyor, çok değerliler şu anda. Bunu işleyebilen kullanabilen dünyaya, piyasaya hükmediyor zaten. He birde şunu unutmayın "If you don't pay for it, you are the product." Yani şunu diyor,"Eğer birşeye para vermiyorsan, ürün sensindir." Ya da babamın dediği gibi "kimse kimseye bedava birşey vermez." İşte senin verini kullanıyorlar aslında.
- Bu dataları koruyacak adamlar lazım. Siber Güvenlik çok önemli ve daha da önemi artıyor.. Birisi proje yapsın 10 sene ARGE yapsı sen o bilgileri çalarsan 1 günde 10 senesini adamın çöp yaptın.
- Otomasyon çok daha ileri düzeye gelecek. Bunu makine öğrenmesi ve yapay zeka ile birleştiriyoruz şu anda. Bizlerin yaptığı işleri artık makineler yapacak ve yapıyor. Bu işleri yapanlar değerli olacak. Otomasyon sayesinde daha önemli şeylerle uğraşacaksınız saçma sapan şeylere insanoğlu kafa yormayacak. Günde efffective olarak belki 5-6 saat anca çalışacaklar. Herkes öyle olmayacak onun altını çizelim.




Bu mesajda bahsedilenler: @msdos1
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ebloog

Hocam merhabalar, öncelikle çok sağolun zamanınızı ayırıp bizleri aydınlattığınız için.

Okulun İstanbul'a yakın olmasının ekmeğini yiyebiliyor muydunuz okurken, seminer ve benzeri etkinliklere katılmanın BM eğitiminde katkısı ne düzeydedir, GTÜ'de oluyor muydu böyle etkinlikler? Eğitimin tamamen İngilizce'ye geçeceği belirtilmiş önceki mesajlarda. Akademisyenlerin buna uyum sağlayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyor musunuz, derslerin sözde İngilizce uygulamada Türkçe işlenme olasılığı sizce ne kadardır? Bir de yüksek lisans için yurtdışı üniversitelerinden kabul alan alt üst ya da aynı dönemdaş tanıdıklarınız var mıydı acaba?

Okulun staj süresince katkısı oldu mu size? Devlet şirketleriyle bir bağı olduğundan bahsetmiştiniz ama özel sektör GTÜ öğrencisine ilgi gösteriyor mu? İlk senesinden projeler ve girişimlerde yer almak isteyen birine neler tavsiye edersiniz?

Son olarak hep okulun sosyal yönünün dezavantajlarından bahsetmişsiniz, sizce bunun asıl sebebi ne, kampüs yapısı, öğrenci kitlesi ya da okulun konumu mu? Okurken ailenizle mi kaldınız, üniversite çevresinde konaklama olanakları ne düzeydeydi, yurtlar ve kiralık daireler hakkındaki bilgi ve fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Okuldan İstanbul'a erişim nasıldı, Kartal'dan sanırım Gebze'ye dolmuş falan vardı ama okul ile Gebze merkez de çok yakın gibi gelmedi bana haritadan, hiç bilgim de yok, biraz bu konuları da açabilir misiniz, tam BM ile alakalı değil ama yanıtlarsanız okul ile ilgili daha aydınlatıcı olabilir.
Uhhh bu ne be :) GTÜ'de yaşam rehberi istemişsin resmen. Uzun bir cevap atayım o zaman...

GTÜ ile ilgili Sorular

Okulun Istanbula yakın olmasının bir avantajı var mı?
Okulun Istanbula yakın olmasının çok büyük avantajı var şöyle ki.. Ne yazıkki Istanbul çok büyük ve daha da büyüyor. Finans merkezi, iş olanakları çok ama çok fazla. Basit bir karşılaştırma yapmak için iş ilanı sayısını karşılaştırmak aradaki uçurumu gösterecektir. Istanbula yakın olunca buradaki şirketlere daha kolay ulaşabiliyorsun. Staj, iş ayarlayacaksın, git adamların kapısını çal, CVni bırak. Bunu başka şehirde yapma imkanın az. Diğer şehirlerde okusan da %80-90 ihtimalle iş Istanbulda.. Buraya geleceksin yani.

Seminer ve benzeri etkinliklere katılım ne düzeydedir?
Bilişim grupları var. Oyun atölyesi falan var. Güzel şeyler yapıyor gençler ancak bunu yapmak için atıyorum BOU da okul organize ediyorsa burada sen ediyor olacaksın. Her sene mezunlar gider tecrübelerini anlatır. Büyük firmaların müdürleri vs konuşmalara gelir.. Her sene bende gitmeye çalışırım.. Hangi Hoca davet ederse bildiklerimi öğrenci arkadaşlarımla paylaşmaya gayret gösteririm.

Eğitim full Ingilizce oluyormuş. Bu nasıl etkiler bizleri?
Evet eğitim bu sene %100 ingilizceye olacak. Bu biraz daha puanları yükseltecektir ancak öğrencilerin çoğusu ingilizce tam bilmediğinden bence daha kötü..Hocaların neredeyse tamamı ABD'den yüksek doktoralı ve ingilizce iyi konuşan adamlar. Dolaysıyla sıkıntı sizlerde olacaktır. BM dersleri için türkçe anlatsalar bile zaten kelimeler hep ingilizce ancak matematik görürken ingilizce anlatınca nasıl anlayacaksınız bilmiyorum... Bölüm ingilizce olmadan bile eğer sınıfta 1 tane yabancı öğrenci varsa hocalar hep ingilizce anlatıyor hatta bazı hocalar olsa da olmasa da ingilizce anlatıyor...Yusuf Sinan Akgül'ün anlattığı dersleri youtubedan izleyebilirsin mesela...

Yurtdışında okuyan çalışan mezunları var mı?
Okul dedik ya çok iyi eğitim veriyor bundan sonrası senin istediğine ve kendini geliştirmene bakıyor. Ben okurken bölüm 30 kişi alıyordu ve 16 kişi mezun olmuştuk aynı seneden.. Diğerleri uzatmıştı. Neyse konuya gelirsek, Almanyada çalışan, ABD giden arkadaşlarımız var. 2 dönem üstümden arkadaşım burada işe başladıktan sonra 2-3 sene sonra Microsofta gitti.. Dersleri falan çokta iyi değildi :) Bende gidebilirdim ancak direniyorum.. Burada kalıp birşeyler yapabileceğime inanıyorum hala.. Yenizelanda da okumaay giden ve orada kalan arkadaşımız da var. Var yani bayağı.. Büyük üniversitelerle kıyas yaparken şuna dikkat etmek lazım onlar 150 kişi alıyordu vaktinde GTÜ 30.. Şimdi 75 yapmışlar ya neyse.

Okulun staj bulmada bir faydası oluyor mu?
Oluyor.. Vaktinde benim kurucusu olduğum kariyer grubu gibi bir grubumuz var oradan GTÜ mezunu arayan iş ilanları, staj imkanları paylaşılıyor. Okulun özel şirketlere falan staj için anlaşma yaptığı da oluyor.. Tübitakta falan stajda zaten öncelikli gibi birsey oluyorsunuz. Tanıyorlar cünkü.. Havelsan yönetim kurulu başkanı bizim dersimize giren bir hocamız, Aselsan yönetim kurulu başkanı eski GTÜ rektörü.. Bunun adam kayırmada faydası yok yanlış anlaşışmasın ancak aldığınız eğitimin iyi olduğunu bilmelerini sağlıyor sadece.Ve GTÜ'nün hocalarının nerelere geldiği kalitenin bir göstergesi olabilir.

Devlet Kurumlarının ve Özel sektörün GTÜ mezununa ilgisi nedir?
Biz mezun olduğumuzda o kadar fazla bilinmiyordu ancak "çok zormuş eğitimi iyiymiş" diye biliniyordu. Şu anda özelde ve devlette çok iyi bir imajı var. Eğer bir yerde GTÜlü çalışmışsa oraya başka oradan mezun birileri de alınmak için giriş yapılıyor. Ben ilk işime mesela öyle girdim. Bir dönem üstüm arkadaş bir yerde çalışıyordu ve çok beğendiklerinden GTÜ'den toplu eleman aldılar.

Okulda sosyal ortamın kötü olduğu söyleniyor?
Kesinlikle doğru. BM okuyan birisi zaten çok zaman bulamayacak o derece ödevlerle falan uğraşacak ancak diğer bölümler için sıkıcı olabilir. Kampüs biraz büyük, içinde öğrencilere verieln bisikletlerle dolanıyorlar. ABD deki yeşil üniversite kampüsleri gibi ama onlarda öğrenci sayısı cok GTÜ'de az. TRdeki çoğu üniversitede olan kafe, sosyal alanlar falan çok güzel dizayn edilmemiş. Üzerinde çalışılıyor ancak ben okuyana kadar yaparlar ya demek ne kadar doğru bilemedim. Ben okurken Istanbula yakın olmasının ekmeğini 3.sınıftan sonra yedim. Gezmek istersen Kadıköye gidiyorduk. O da toplasan 5-6 kere gitmişimdir çünkü ders çok :D

Okurken nerede kalınır?
- Şifa Mah. Kiptaş konutları var.
- Okulun yurdu var biraz uzakta sanırım ve akşam zamanı internet isyan ettiriyormuş.
- Pendik, Maltepe falan gibi o hat üzerinde evde kalıp okula git gel yapılabilir. Ben öyle yapıyordum, teyzemde kalmıştım. Hem böylece Istanbuldan da kopmuyorsun.

Okula ulaşım nasıl sağlanıyor?
- Ben okula başladığımda okulun içinden geçen banliyö vardı şimdi onu Marmaray dedikleri proje ile yenileyeceklerdi ancak kaç sene oldu bitmedi hala. O olunca Kadıköye konforlu bir şekilde 50dk da gidebiliyorsunuz.
- Gebze Harem ile gelip biraz yürümek.
- 17B mıydı neydi birtane otobüs var giden. Kartal Metrodan alıyor okula getiriyor.
- Okul belirli yerlerden servis gibii birsey yapıyor ama çok başarılı mı bilemedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 21 Temmuz 2018; 15:44:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ebloog
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

Yok hocam siz yanlış biliyorsunuz. 1603 TL + yemek veriyorlar. ODTÜ, Bilkent bile 2000 TL alıyor. Mühendisi amele olarak görüyor şirketler
Ya burada insanların yanıldığı nokta ne biliyor musunuz? TL olarak çok yüksek rakamlar gibi gözükse de alma gücümüz düştü arkadaşlar. Yani yeni mezun birisi 3k aldığında bekar evinde Istanbul için min 1100 falan kira verecek ee gideri falan derken 2k de. Çocuğa kaldı mı 1k. O da hiçbirsey. Ben 2012 de ilk işe girdiğimde ev kiram 525 tl idi 2600 lira kazanıyordum ve 2K bana kalıyordu. Kenara ciddi paralar koyabiliyordum, şu anda bunu yapacak yeni mezun cok az var..

Özetle kazandığı miktarın mutlak değerine bakmak önemli değil, alış gücüne bakmalısınız. Ve büyük rakamlar gibi gözükse de hiçbirseyler aslında...



X
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Alacağın eğitim hiç iyi olmayacak. Okul seni zorlamayacak kendine birşeyler katmanın ötesinde çok çalışman gerekecek bunu bil. Daha sonra ilk işe gireceğin zaman zorlanacaksın belki ancak sonrasında 4-5 sene geçince çokta bir fark kalmayacak o anlamda rahat ol. 5 sene sonra kimin hangi okuldan mezun olduguna değil de ne işler yapmış neler biliyor ona bakıyoruz.

Alıntıları Göster
Çöp eğitimli dediğiniz Kocaeli ile övmeye doyamadığınız Gebze Teknik arasinda sadece 20 bin siralama farki var hocam, keşke bence diye konuşsaniz çünkü bir işveren olarak muhtelemen 1-2 Kocaeli'li ile görüştünüz ve sırf onlar kötüydü diye üniversiteyi kötülüyorsunuz. Buradan mezun olur olmaz banka, otomotiv, telefon, operatör vb. sektörlerde iyi maaşlarla işe başlayan çok fazla kişi gördüm hiç birisi mezun olunca iş arama sikintisi çekmemişler, 4.sinifta part time yazilimci olarak çaliştiklari şirketlerden iş teklifi almışlar. Demek istediğim şey, çöp diyerek orada okuyanlarin ve akademisyenlerinin hakkini yiyor, moralini bozuyor olabilirsiniz hocam Kocaeli'nin konum avantajlarini siz de biliyorsunuzdur, burası çöpse 100 binlerdeki zibilyon tane yerde hiç okunmamalı bile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xKisaBoylu -- 5 Eylül 2018; 18:58:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kankuzgunu

Merhabalar 27 sayfadır yazılan her şeyi okudum sizin yazdıklarınızı ayrıntılarıyla

bu sene 20k-28k arası bir sıralama bekliyorum

*Tercih edebileceğim yerler buralar


-HACETTEPE- BM (en iyi halde girme durumum var konu içeriğini detaylı incelediğimden dolayı da en iyi opsiyon olarak hacettepe'yi görebiliyorum ama gelmeme durumu var)


-İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ- BM (Derslerini Eğitimini Öve Öve Kimse Bitiremedi İzmirde olmasına karşın baya uzakmış ulaşım sorunları dışında güzel bir üniversite)


-ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ- BM (Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi İnsanları Hayran Bırakacak Bir Kampüse Sahip Kayseride Olması ve Çoğu Yerde İsminin İrite Edici Bulunması Dışında İmkanlar Açısından Harika, Eğitimi Konusunda Bilgim yok)


-GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ- BM (Konumuzun Parlayan Yıldızı GTÜ Siz Demeden Önce En Fazla 2-3 Kere Duymuş Olduğum Yer Eğitimi Harika(ZOR) Kampüs İdeal Şehir Dezavantajına Sahip Ama Teknik Üniversite Olmasının Ekmeğini Yediğinide Söylemek Gerek)

Şimdi Sizden Tek Bir Ricam Olucak Herkese Aynı Cevapları Verdiğinizin Farkındayım "Üniversiteleri Kıyaslarkenki Şartları İlk Entry de Belirttim" Gibisinden Ama Biz Ne Yaparsak Yapalım Sizin Kadar Tecrübemiz Yaşanmışlığımız veya Görmüşlüğümüz Yok.

Gelip size Tercih Formumuzu Doldurunda Demiyoruz Siz Olsanız Hangisi Seçerdiniz Tıpkı BOU da Okuyan Annenizin Kuzeninin Yaptığı Gibi Nacizane Bir Tavsiye Hafif Bir Kıyas (Hepsi Bulunduğum ile ziyadesiyle uzak il farkı yok benim için)

Bunu Soruyorum Çünkü Ne Benim Nede Ailemin İmkanlardan Dolayı 2. Bir Şansı Yok Tek ve İsabetli Bir Atış Yapmak Zorundayım Bu Yüzden Her Fikre İhtiyacım Var.


Ek Olarak Yanlış Anlamazsanız 2 Soru Sormak İstiyorum.

*Bilgisayar Mühendisleri Yaşlanınca Neden Değer Kaybediyor Bu Fiziksel Yeterlilik Gerektiren Bir İş Değil ,Üretkenlik Zihinle İlgili Bir Durum Bunu Açıkçası Anlıyamadım.


*GTÜ Çok Övülmüş Yani Okuyan İnsan Diyorki Boğaziçi Hariç İTÜ-ODTÜ-YTÜ-HACETTEPE Salla Bunları GTÜ'ye Git Gibi Algı Oluşturuyor İnsanda.

Size Yukarıda 4 Üniversite Saydım Sizin Dediğiniz Şekilde Araştırmamı da Yaptım Ama Algılıyamıyorum Neyin Ne Kadar Getirisi Olabileceğini Biri 256 Bit'se diğeri 2GB Fazla Çıkıyor Bunun Gibi Bir Şey, Saçma Sapan Şeyleri Kıyaslamak İstemiyorum O Yüzden Fikrinizi İstiyorum Ve Bunu Pm Olarak Da İstemedim Herkese Açık Olsun Diye.

Şimdi GTÜ'ye SİZ 15k ile Gitmişsiniz 2012 mezunusunuz 2007-2008 döneminde okula başladınız sanırım Ben Son 15 Yıl Taban Puanlarına Baktım GTÜ HEP 60K LARDA 50K'larda Siz mi Yanlış Hatırlıyorsunuz Yoksa Başka Bir Durum Mu Söz Konusu Beni Yanlış Anlamayın Kırılmayın Da Lütfen Çünkü Sizin Başka Birine Dediğiniz Gibi Seni Tanımıyorum Nasıl Referans Göstereyim.Bunu Sormamım Tek Sebebi GTÜ Sizin İçeriğini Kendi Web Sayfasında Bir Nevi Tanıtım Gibi Lanse Etmiş Bundan Dolayı Sizin Bir Vefa Borcu Ödeme Yahut Çıkar Amacı Gütme İhtimalini Çöpe Atamıyorum.

Meraklısına Link:http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Dediğim Gibi Benim Ve Benim Gibi İkinci Şansı Olmayan İnsanlar Var Bizim İçin En Azından Skalayı Daraltsanız Bir Ömür Minnettar Kalırız.İyi Günler Dilerim...
:) En çok senin mesajına geç cevap verdiğim için kusura bakma.. Belli ki araştırıp, birşeyler yapan birisin.. Böyle devam et hayatın boyunca ;)

Neyse soruna gelecek olursam.. Şİmdi ilk entry de şaka şaka.. Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim Hacettepe > GTÜ = İYTE > Abdullah Gül Üniversitesi

Neden Hacettepe en iyi? Eğitimi güzel.. Köklü ve oturmuş bir yapısı var. İmajı güzel sektörde.
GTÜ? Eğitimi iyi, ismi kötü Istanbula yakın olması büyük avantajı. Ama hala bir lise gibi.. Şenliklerin falan filan diğerleriyle kıyaslanmaz...
İYTE? İkiz kardeşlerin ötekisi.. Eğitimi ikizi gibi iyi. Lokasyonu İzmir de ama değil aslında.. Dezavantaj.. Orada okusan bile İzmir de iş bulma olasılığın Istanbulda bulma olasılığının yüzde biri..İkizi gibi boş adamı mezun etmiyorlar. Proje ağırlıklılar..
Abdullah Gül? 11. Cumhurbaşkanı Okul binası falanı filanı değil önemli olan verdikleri eğitim önemli. Nasıl ki şaşalı Cami yapınca kıldığımız namazlar daha evla olmuyorsa bu da benzer. Bulunduğun şehir nerede bilmiyorum ancak ailesi Istanbul'a bırakmayan bir şekilde doğuda okuması gerekenler için eğer eğitimi iyiyse bir opsiyon olabilir.


En iyisi GTÜ? Her yeri bırak oraya git?
Yok öyle birşey. Alacağın eğitim sahiden diğerlerinden daha iyi olabilir (2008 mezunu olarak ODTÜ'lü, İTÜ'lü arkadaşlarımla kıyasladığımızda..) ancak üniversite demek sadece dersler değil. Sosyal hayat da çok önemli. Yani Boğaziçinin eğitimi belki daha kötüdür ancak öyle bir network oluşturuyor ki okul sana. Yanındaki CEO, solundaki bilmem ne oluyor. Bizim gibi ülkelerde de bu çooooooook önemli. GTÜ için mezunları birbirlerini tutar ama diğer saydıkların başka bir boyut... Derslerin mükemmel, esktradan çok şey öğrendin.. BM iyi biliyorsun ama sosyal yeteneklerin yoksa tırt. Bunları çoğusu üniversitede kazanıyor..GTÜ diye insanların koşmasında naçizane payım olduğunu düşünüyorum. Ama onlar bilmiyor ki her mezun olan böyle değil.. Kendimi her anlamda geliştireceğim diye yapmadığım kalmamıştı..

Ben okula 2008 de girdim ve o zaman 18k ile kapattım sanırım. Adı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsüydü sonra Kocaeliye üniversite açtık demek için olan üniversitenin adını değiştirdi siyasiler :D

Okulun sayfasında benim yazdıklarımın referans verilmesi gurur verici.(Bilgim dahilinde.) Burada BM ile ilgili soruları cevaplıyorum, ben neler yapıyorum onları anlatıyorum.. AYrıca GTÜ mezunu olduğum için de çoook fazla GTÜ ile ilgili soru aldığımdan onun için ayrı bir paragraf yaptım. Bu şüphelerinde de o kadar haklısın ki... Para mı alıyorsun.. Bunu neden yapıyorsun.. Bu soruları çoook ama çoook alıyorum. Şunu unutmamak lazım.. GTÜ ya da başka bir yeri tercih etmeniz bana birsey sağlamıyor. Yazdım desen yazmasan nereden bileceğim. Tek amacım var benim bu mesleği adam gibi yapmak, gençlere örnek olup yol göstermek. Hayat amacım "Sizin en hayırlısınız başkalarına faydalı olanınızdır." üzerine kurulu. Yoksa saatlerce sizlere birşeyler anlatmaya çalışmam. Bu yaptığım işten çok rahat para kazanabilirim oysa.. İstiyorum ki amatör ruhla devam edeyim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kankuzgunu
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: OmerGn7

özellikle Gebze teknik istememin nedeni içinden sizin gibi kaliteli ve donanimli insanlar cikarmasi ve benimde onlardan biri olmak istemem :) ilgin alakan için çok teşekkür ederim abi
Est :) daha iyi okullarda okuyup benden daha kötü durumda olanları da gördüm, dediğim gibi daha kötü okullardan okuyup iyi yerlere gelenleri de.... Başarılar kardeşim!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @OmerGn7
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: odtücengli

bu gebze özel mi hocam
Selam, yok abicim Devlet üniversitesi. 90'larda falan ABD'deki MIT'in karşılığı gibi Türkiye de açılan iki araştırma enstitüsünden birisi. Kardeşi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @odtücengli
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: crystal_ship

Hocam bu sene ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıfa başlıyorum. Yaz tatilinde ve okurken neler yapmalıyım?
Selam,

Öncelike hayırlı olsun süper! Yeni başlıyoruz, baştan sıkı tutalım ona göre. Bazı kitaplar, kurslar olacak alman gereken. İngilizce bilmiyorsan iyi düzeyde halletmen gerekecek. Daha detaylısını IG'de post olarak atayım yarın. Bugün sınavım var o sebeple bugün gelmez paylaşım.

Yeni başlayanlar neler yapmalı diye uzun bir reçete sunmaya çalışırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @crystal_ship
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Hocam öncelikle selamlar.Bu konuyu açıp bilgilendirme yaptığınız için teşekkürler.Danışmak istediğim bir konu var size

Hocam ben Sözel konuları hiç sevmiyorum.Ve 5 dakika bile çalışamıyorum.Tam tersi Matematik çok seviyorum hatta hocalardan çözemedikleri soruları falan ister çözmeye çalışırdım.Problemleri çözmeyi özellikle.Bilgisayar Mühendisliği istiyorum ama diğer derslerimden dolayı biyoloji ve tyt çok kötü 38-40 mat yaparken 3 biyoloji yaptığım olmuştu.2. sınav senem belki bu sene bunları çalışırım dedim ama istediğim gibi yine olmadı.Ve puanımın Boğaziçi-İTÜ-ODTÜ gibi üniversitelerin bölümlerine yeteceğini düşünmüyorum bu netlerle.Ve ne yapacağım konusunda geleceğim konusunda endişeliyim.İstediğimi yapamadığım içim potansiyelimi kullanmadığım içinde mutsuzum çünkü 30 mat yapıp 13 biyo yapan la aynı seviyedeyim.Aklıma sınava bir hafta varken mezuna kalsan yine aynısı olur kafayı yersin bu şehirde Adanalıyım bu arada.Odtü Matematik falan yazıp ilk sene sadece tyt çalışıp diğer sene ayt çalışıp geçen seneki tyt puanını kullanarak puanım kesilmeden o istediğim yerlere mi gitsem düşüncelerinden kurtulamıyorum.Ve en sonunda yapabilceğimi yapmadığım için üzülüyorum.Yada direk Odtü Matematik yazıp soru çözmeyi anlatmayı seviyorum çünkü öğretmen mi olsam yada İTÜ Matematik Mühendisliği yazıp çünkü Hem Matematik hem de yazılım sektörüne açık bir bölüm oraya mı gitsem falan bu düşünceler sarıyor.Gebze Teknik Bilgisayarda de aklımda olan bir bölüm.Farkları ve gelecekleri arasındaki fark nasıldır? Sınavdan sonra da yardımcı olur musunuz bu tercih ile alakalı.Teşekkürler.
Hocam meslek seçimi gerçekten çok zor.Oturup matematik teoremleri üzerine kafa yorduğumuda bilirim.Bilgisayar içinde yazılım konusunda 5-6 saat çalıştığımı da.İkisindende çok zevk aldım.Ama bilgisayar başında durmak bir şeyler yapmak bir şeyler tasarlamak daha farklı.Ve o algoritmadaki matematiksel hesaplamalarında matematik sevgimi karşılayacağını düşünüyorum.O yüzden Bilgisayar istiyorum.Ama dediğim gibi Boğaziçi-Odtü-İtü yerine Gebzeye gitsem nelerle karşılarım nasıl bir gelecek olur meraktayım açıkçası.Öğrenmeye sevdiğim şeyler için kendimi geliştirmekten çok zevk aliyorum.Biraz bu konulardan bahsedebilir misiniz.Bendeki Matematik okuma isteği biraz o matematik anlatmayı sevdiğimden birazda bu okullarda okuma istediğinden geçiyor gibi hissediyorum.
Selam abicim,

Bende senin tam tersindim vaktinde... 25 türkçe sorusundan 24 yapmıştım, Fizik 13 de 13 mesela ama MAT1'den 25 de 14 mü ne yapmıstım :D Özetle kafanın neye bastığı lisede daha çok hevesle alakalı.. Yeteri kadar çalışınca, veya güzel bir hocadan dinleyince gerçekten yapıyorsun o dersi..


Tavsiyem şu, rahatla.. Hayatta 2-3 sene hiçbirşey. BM okuyup lanet olsun diyip bırakan da var. Ya da yeğenim gibi ben illa tıp okuyacağım diyip 3 sene hazırlanan da var. Biyoloji okuyup üniversite diploması olmayan ama tanıdığım en iyi yazılımcılardan olanlar da var.. Motivasyon konuşması gibi olacak ama hayat sahiden öyle.. Sadece şu olacak biraz daha fazla çalışman gerekiyor daha fazla engeller çıkıyor karşına. Örneğin benim eşim Yazılımları Test ediyor ancak BM ile alaklı bir bölüm okumadı. Bahçe bitkileri 2 yıllık mezunu. Ama önüne fırsatlar çıkıyor ve çok çalışıyor ve şu anda 6+ tecrübesi var. Bazen okul sorun oluyor mu oluyor evet. Ama herşey kötü gitse bile dünyanın sonu olmuyor

Tercih zamanı IG'den yayın yapıp, öğrencileri Canlı yayına almayı planlıyorum. Hatta ileride kurs hediyesi falan da edeceğim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Stromeo
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam, yarın akşam 22:00 da IG de ilk sohbetimizi yapalım diyorum.. Katılmak isteyenleri beklerim

Soranlar için IG: bilgisayarmuhendisiyim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 16 Temmuz 2020; 23:5:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Tüm mezunlarının değil,bilgisayar mühendisliği mezunlarının.Evet inanmamam için bir sebep yok,zaten konu inanç konusu da değil.Linkedin de 4-5 bin mezunun verisi var bu verilere göre konuşuyorum.
DOSTUM ZATEN GIDIYOR. BU YIL METU CENG BIRINCISI BERKELEY'E PHD'YE GIDIYOR. BENIM MEZUN OLDUGUM YIL GOOGLE MUNICH, ETH ZURICH, EPFL DOKTORALARI ÇIKTI. BUNLARIN HARICINDE ABD'DE DAHA ISIMSIZ UNILERDE DOKTORAYA GIDENLER DE CIKTI. NERDEN BAKSAN 10 KISI EDIYOR BOYLE TOPLASAN. BEN DE DISARI GITTIM AYNI SEKILDE. VIZYONUN VARSA VE BU ISIN HAZIRLIGINI 3. 4. SINIFTAN YAPTIYSAN ORTALAMAN IYIYSE HAYAL DEGIL.

AYRICA KATILMADIGIM KONU SURIYELI FALAN DENMIS DISARISI VALLA KRAL TRASINI OL BAKIMINI YAP ÇIK SOKAGA ZIBIDI GIBI GIYINME YEREL DILI OGRENMEYE CALIS KURALLARA UY HER YERDE YASARSIN. MANYAK HER YERDE VAR TURKIYEDE TURKLER KENDI INSANINA SURIYELI MUAMELESI YAPIYOR DISARIDA YASAM KALITESI KARSILASTIRILMAZ BILE. ANCA EŞ DOST HASTA YAŞLI INSAN VARSA TURKIYEDE KALIR BIRISI YURTDISI IMKANI VARKEN.



M
5 yıl
Teğmen

hocam gtu cengi patlattiniz

okumak isteyen var mi ki yazıyorsunuz bir de


saka bir yana hocam inanilmaz talep var ileride yogunluktan taklaya gelebilme imkani var mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
B
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selam gençler!

YKS bitti sanırım ve bu konu yine gündeme gelecektir. Şu anda Kuzey Avrupa gezisindeyim ancak ara ara buralara bakarım ve instagram hesabında hep aktifim.

Tercih döneminde yine sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Bu kadar fazla gencin hayatına dokunabileceğim hiç aklımdan geçmemişti. Öyle dualar aldım ki, Allah önüme çok büyük fırsatlar çıkardı büyük belalardan beni korudu.

İyi ki varsınız, herşey gönlünüzce olsun <3


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Fiyortlar şehri Bergenden selamlar 🖖🏻

Öncelikle çipler vs ilgini çekmiyor aslında.. çünkü ne yaptıklarını, nasıl yapıldıklarını, ne işe yaradıklarını vs çokta bilmiyorsun. Daha çok karmaşık işler, başardım hissi, değer üretmiş olma hissi seni tatmin ediyor olabilir. Bu bağlamda hayatta seni neyin mutlu edeceği üzerine çalışman lazım. Söylediğim tavsiye sadece sana özel değil. Bende öyleydim.. F1 belgeseli izlemiştim sonra F1 mühendis olacağım diyordum. Gemi inşaat araştırmıştım ooo süper gemi inşaat müh olacağım diyordum. Esasında keşfettiğim şey şu oldu, birlerine faydalı olma duygusu benim aradığımmış…

yine de soruna cevap verecek olursam. Birçok arkadaşım ASML gitti.. SpaceX de çalışmış tanıdıklarım da oldu. Ancak hiçbirisi kafanızda büyüttüğümüz kadar ovvvv değildi.. Öğrenciyken oralara gidenleri de gördüm.. Microsoft’un genç yetenek programı var mesela.. EMEA bölgesi için ayrı America ayrı.. O programlara gitseniz de dediğim gibi müthiş bir iş olmayacak. Geçen hafta Copenhagen da bir kızla tanıştım. Microsoft Seattle dan gelmiş. Sohbet muhabbet ne yapıyorsun ediyorsun falan.. Kızın hayal ettiği hayatı ben yaşıyorum 😂

alan belirlemek şu an çözmen gereken bir problem değil. Çözmen gereken problemler sırasıyla. Kendini tanıyıp ona göre meslek seçmek, YKS tercihini ona göre yapmak, hazırlık atlama sınavına hazırlanmak, derslerini çalışmaya başlamak… 2-3. Sınıfta bölüm seçersin. Kaldı ki, bölüm ya da uzmanlık alanı sonradan da değiştirebilirsin..

Başarılar diliyorum 😇



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Teğmen

Haftada kaç saat, hangi günler çalışıyorsunuz? Yılda kaç gün izniniz var?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hocam hoş geldiniz vereceginiz bilgiler için teşekkürler .
yeni mezun maaşına 3-4.5k yazmısınız ama gerçekçi olursak tr de 7-8 okul hariç o maaş çok zor onlarda iyi yabancı dil bilen not ortalamaları iyi kendini geliştirmiş olanlar oluyorlar.
Hoşbulduk, rica ederim. Şöyle biraz haklısın aslında. Karabük Üni'den mezun olan arkadaşlarım var ve ilk zamanlar iş bulamadılar daha sonra 2k iş buldular(2-3 yıl önce) ama sonra kendilerini geliştirmelerine göre okulun önemi azaldı. Okul faktörü ilk işe girerken çok önemli olabiliyor. Şöyle düşün, yeni mezunlardan bizim beklentimiz az biraz birsey bilmeleri ve birseyleri hızlı öğrenebilmeleri. Böyle bir ortamda sen kimi alırdın?

3.5-4.5k ucuza gitmemiş Gebze Teknik mezunu için doğru mesela. Ben 2012 yılında işe girdiğimde 2600 alıyordum, şimdi aynı şirket 3.5 ile başlatıyor. Birşeyler yaptıysanız bunu arttırmak elinizde.




Bu mesajda bahsedilenler: @Dişhekimiolurmu
K
7 yıl
Yarbay

Yeni mezun ve 3k öyle mi 1800 ile başlıyorsunuz arkadaşlar eskidendi o piyasa kan ağlıyor 8-10 sene önce iyiydi mühendislik şimdi ele ayağa düştü kime sorsan mühendis mezun çok adam işine geliyosa çalışırsın diyor. Yoksa adam çok çalışacak..


Bu mesaja 3 cevap geldi.
X
7 yıl
Er

Hocam gebzeyi öneriyor musunuz? Marmara ile Gebze bilgisayar arasında tercih yapmam gerekiyor sizce hangisi daha iyi eğitim veriyor?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.